reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

hej
ta zielona posciolka najladniejsza moim zdaniem....a ta druga strona to taki wybor ze szok:szok: super
i pomyslec jak sie wszytsko zmienilo od momentu jak my byslmy male....
pozdrawiam

reklama
Witajcie Dziewczynki :-)
Jejciu moje badanie już tak niedługo...jestem taka ciekawa :-D:-D:-D ah ah ah ...
Ja jeszcze też nic nie piorę, bo nic jeszcze nie mam oprócz jednych pięknych niebieskich bodków, które dostałam w prezencie...:-D
Jeszcze jest naprawdę dużo czasu na takie prace...przynajmniej w moim odczuciu. Przecież te ciuszki będą takie zleżałe...aż szkoda tej pracy...:eek: ale jak kto woli.

Obrałam właśnie marchewkę...pokroiłam na mniejsze kawałki...i jestem rozczarowana...:szok: Ona nawet nie pchnie marchewką....a smakuje jak...jak trociny :confused: choć one przynajmniej mają ładny zapach drewna :confused::shocked2::szok: A ta marchewka jest po prostu jakimś plastikowym tworem... Kurczę już nawet nie można się zdrowo odżywiać...chyba, że ma się swój kawałek ziemi...i swoje warzywka. Tylko, że jest zima :eek:
...co za czasy...:szok:

katarzynak83- kurcze to trzymam kciuki za twoje usg,, zeby wszytsko bylo ok:) a co do kaszlu pomalu przechodzi ale juz nie mowie jak przejdzie calkowicie wtedy dam znac.. narazie zadko bo zadko ale pokasluje jeszcze:dry::eek:

Ankzoc śliczne te tapetki...:-D:-D po prostu cudeńka... jej nie mogłam się napatrzeć.
Ja niestety nie mam na razie takich planów...nawet nie wiem gdzie będziemy mieszkać za kilka miesięcy...ale to nic...Cieszę się, że Wy możecie planować i macie takie możliwości ;-)
Pozdrawiam cieplutko!!!

cześć dziewczyny ;-) dawno mnie tu nie było....... z tymi moimi zatokami jeszcze się męcze troszki, na dziś i jutro jeszcze mam antybiotyk i zobaczymy, mój gine powiedział że jak nie przejdzie trzeba będzie brać zastrzyki, mam nadzieje że mi przejdzie.............:-( Czytalam o dwóch wątkach poruszonych jak mnie nie było: wyprawka dla noworotka i studia, tak jedno, co jest oczywiste, jak i drugie mnie dotyczy........... 1' zastanawiam się kiedy zacząć coś kompletować dla niuni a właściwie co kupować jej, to moje pierwsze maleństwo i jestem zielona w te klocki, własciwie dzięki mojemu maleństwu moi rodzice zostaną dziadkami, w najbliższej rodzinie jestem pierwsza............ 2' a co do studiów też mam ambaras praca sesja egzaminy i pisanie pracy inżynierskiej, z praca dałam sobie spokój lekarz dał mi zwolnienie, nie wyrabiałam, a po za tym zbyt często twardnial mi brzuch i miewałam lekkie skurcze, od siedzenia za birkiem (i niby praca nie związana z wysiłkiem) co podobno mogło spowodować w późniejszym terminie skrucenie szyjki macicy, czy cuś............więc taraz zajmuje sie tylko i wyłącznie studiami :-D Trzymajcie się dziewczyny te które siedzą w pracy, studiują, trzymam za was kciuki i przede wszystkim dbajcie o siebie ;-)

okruszek.emi- wiesz ja tez sie ciesze, że mozemy planowac bo mamy swoje mieszkanko i jestesmy w tej konfortowej sytuacji :) Trzymam kciuki za twoje badanie ja mam 28 stycznia dopiero ale tez nie moge sie doczekac :)

a ja sie dzisiaj wybralam do lekarza na nieplanowana wizyte, bolal mnie brzucho, i to uczucie ciezkosci, okazalo sie ze to sa skorcze macicy, mam tez troszke za duze cisninie, mam mierzyc w domu:-D, ale ogolnie wszystko wporzadku.
Co do pranie ubarnek to mam juz ic troce zabieranych ale na razie skladuje je w jednej szafce, wszytskie sa uzywane i nie piore ich na razie, poczekam jak bede miala juz wszytsko i wtedy ladnie wypiore i wyprasuje (na razie nie mam zelazka nawet), pokoju tez nie urzadzamy dla dziecka mimo iz mamy 3, ale planujemy tu mieszkac do konca tego roku, wiec mysle ze lozeczko w sypialni wystraczy, a tapetki sliczne- az sie boje ogladac bo zaraz wymysle ze jednak ten pokoj robimy, a pod koniec stycznia mamy jechac na zakupy :-D, juz sie nie moge doczekac

Kurcze ja też już sie nie moge doczekac. Chętnie bym urzadzila pokoik bo i tak siedze w domciu na chorobowym i nudzę się, ale ja niestety mieszkam w kawalerce i dla dzidzi bedzie tylko mały kącik, który jakoś postaram sie ładnie przystroić ale najpier malowanie.
Jutro wybieram się na USG i te wszystkie pomiary, strasznie się boję tego. Trzymajcie jutro kciuki

reklama
Witajcie wszystkie majóweczki. Jesli chodzi o pokoik dla maleństwa to mamy mieszkanko dwu pokojowe więc przez jakiś czas maleństwo będzie w naszej sypialni (przyjdzie czas że oddamy mu sypialnie i wtedy radykalnie zmienimy pokoik). Kolor ścian w sypialni mamy taki słoneczy żółty więc przemalowywać nie będziemy (malowaliśmy własciwie jakieś 8 m-cy temu) tylko w miejscu gdzie stanie łóżeczko myślałam o naklejkach na ścianę, może postacie z Kubusia Puchatka bo chyba kolorystycznie najbardziej będą pasować.
Piękna ta pościel do łózeczka, mnie zawsze podobał się niebieski kolor i na tej stronce też jest śliczny ale myślę że wybierzemy coś z tych kremowych.
Ja jeszcze nie mam kompletnie nic dla maleństwa. No tylko jedną parę słodkich bucików.
Dobrze że co do wózka jesteśmy z mężem zgodni i juz wybraliśmy (TAKO FAST REIDER):-) ale nie wiem kiedy będziemy kupować.
Moja mama obiecała mi że pod koniec lutego zabierze mnie do hurtowni art.dziecięcych i zakupimy niezbędna wyprawkę. Kilka koleżanek też opowiedziało się że będzie miało dla mnie trochę rzeczy więc myślę że w porę wszystko skompletujemy.;-)

Do góry