reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

My tez mamy zamiar urzadzac pokoik dziecka wczesna wiosna, wlasciwie to juz jest odmalowany, a mebelki odziedziczy po starszym bracie, bo ten z koleji bedzie dostanie pokoik juz bardziej dorosly:tak:. Mysmy w malej wanience kapali chyba tylko niecale trzy miesiace, pozniej kupilismy wklad do duzej wanny i malemu i nam bylo wygodniej :tak:

reklama
Imagination - można ścinać włoski, nie wierz w takie zabobony. Gdybym nie podcinała, tobym wyglądała jak przysłowiowa habeta.

Ja mam wanienkę zakładaną na dużą wannę, z koreczkiem, więc nic nie trzeba dzwigać ani schylać się zbytnio. Super sprawa.

My urzadzamy pokoje dla dzieci w zbliżony sposób. Marcinek sam wybrał sobie tapety a dla Julci my wybraliśmy. Obydwoje mają w pieski. Marcinek ma pieski na zielonym tle (2/3 ściany do sufitu) dół ściany w paski zielono-żółte a na łączeniu borta zielona w pieski. Cały pokój jest w zieleni i żółci. Julci pokoik będzie niebiesko-żółty analogicznie wytapetowany jak Marcinka, tyle że kolorem dominującym jest niebieski.
Happy Together

ankzoc - do miesiąca dziecko kąpałam w zwykłej dużej misce i dla bezpieczeństwa stawiałam na podłodze. Takiego malucha wystarczy raz dwa opłukać , a jeszcze jest na tyle spokojne, że wystarczy rąk :-) Później na Allegro kupiłam bardzo podobną wanienkę , żebym mogła w miarę panować nad jego ruchliwością.
FISHER PRICE PRECIOUS PLANET WANIENKA NOWOSC 09' (532873050) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.
I ok. 11 miesiąca kupiłam normalną wanienkę dla dziecka, którą używałam może ze 3 miechy, bo mały garnął się do dużej wanny :-)
Te wszyskie przewijaki i inne rzeczy naprawdę super wyglądają, cudnie mieć by je wszystkie, ale potem w życiu codziennym okazuje się, że połowa jest zbędna i tylko zajmuje miejsce. A najgorsze jest to, że w większości są niestabilne , po prostu chińska robota. To samo było u mnie z kojcem. Stał rozłożony i przechowywał zabawki :-)

Dziewczyny, jestem już w domku!
Bardzo dziękuję za trzymanie kciuków, przydało się bo z Maluchem wszystko w najlepszym porządku!!!!Jestem baaardzo szczęśliwa! :-):-):-)
Nerki, mózg i serduszko są zdrowe więc nie ma powodów do niepokoju! Dzidzia ważdy 395g a długości nie poznałam. Ciąża okazuje się jeszcze młodsza niż myślałam bo teraz termin porodu lekarz określił na 3 czerwca :sorry::confused: No ale mam nadzieje, że bede mogła zostać na forum majowym z Wami bo już się bardzo z wami zżyłam :confused::sorry:

No a druga świetna wiadomość to taka, że mój synek prawdopodobnie zamienił się w córeczkę!!!!;-):-D:-D Chyba 3 razy się pytałam lekarza czy to na pewno dziewczynka! Powiedział że na pewno nic nie można powiedzieć ale jest bardzo duże prawdopodobieństwo...:shocked2: Z gabinetu wyszłam z takimi wypiekami jakbym siedziała w saunie! Nie moge w to uwierzyć bo ja bardzo chciałam mieć pierwszą córkę... no ale tak sie juz nastawiłam na chłopca że jakoś nie moge sobie wyobrazić że to dziewczynka!

Jedyne co jest niepokające to to że łożysko jest bardzo nisko i częściowo nachodzi na ujście macicy...nie można jeszcze mówić o łożysku przodującym bo to podobno można stwierdzić dopiero po 30 tyg... Jeste szansa że do tego czasu łożysko podejdzie jeszcze do góry... Na razie nie martwie się na zapas ale lekarz powiedział żeby raczej uważać na siebie....

Co do badania to myślałam ze bedzie to 3d ale okazało się że na wydruku jest napisane 4d... i to chodziło właśnie o film... No i lekarz okazał się bardzo fajny - bez problemu pozwolił mężowi uczestniczyć w badaniu :-) (przynajmniej pierwszej części bo potem miałam usg sondą ze względu na to łożysko).

Jutro mam wizytę kontrolną u lekarza prowadzącego, wypytam się jeszcze o to łożysko no i o ten wiek dzidzi, który jest ciągle się skraca :confused::dry:

Moze jeszcze uda mi sie wstawić na forum zdjęcia z usg - nie są super jakości ale coś tam widać!!! :cool2:

imagination - fryzurka super !! :-) Gdybyśmy miały wierzyć w zabobony, to to forum też by nie istniało, bo ciężarówce nie można siedzieć przed kompem :-) Dodatkowo przy nadziei nie powinno się robić sobie zdjęć, nosić łańcuszków na szyi itp. itd. :-)Ja do fryzjera chodzę co 3 miesiące na podcięcie. W tej ciąży już raz farbowałam włosy a niedawno byłam już na odrostach , bo tempo wzrostu jest porażające !!!! I przed porodem , też będę musiała skoczyć zrobić z nimi porządek :-) Więc na co masz ochotę na głowie , to rób !!! :-):tak:

Witajcie dziewczynki.
Ja ciągle bez brzuszka ale ciągle wierzę, że w końcu się uda;-)
Super zasuwają Wasze suwaczki.
Przyszłam nałapać trochę fliudków.
Dla tych, które mnie pamiętają ogromne buziaczki i oczywiście dla reszty dziewczynek też.
Buziaczki :-):-):-):-)

imagination - fryzurka super !! :-) Gdybyśmy miały wierzyć w zabobony, to to forum też by nie istniało, bo ciężarówce nie można siedzieć przed kompem :-) Dodatkowo przy nadziei nie powinno się robić sobie zdjęć, nosić łańcuszków na szyi itp. itd. :-)Ja do fryzjera chodzę co 3 miesiące na podcięcie. W tej ciąży już raz farbowałam włosy a niedawno byłam już na odrostach , bo tempo wzrostu jest porażające !!!! I przed porodem , też będę musiała skoczyć zrobić z nimi porządek :-) Więc na co masz ochotę na głowie , to rób !!! :-):tak:
Ja noszę łańcuszek, który założyłam gdzieś w 12tc i Dzidź zdrowo rośnie mimo to. Fotki cykam jak szalona i przed kompem spędzam większość dnia. Zabobony to głupota... Zresztą moze i jakieś tam się sprawdzają, ale po co sobie tym głowę zawracać?:happy2: Tak więc jutro ruszam z ranka do fryzjera - pochwalę się rezultatami w dziale z fotkami:tak:
Witajcie dziewczynki.
Dla tych, które mnie pamiętają ogromne buziaczki i oczywiście dla reszty dziewczynek też.
Ooooo, Kinguś, byłam strasznie ciekawa co u Ciebie i jak staranka lecą... Najważniejszy optymizm, 3maj się Mała :tak:;-)

Witajcie dziewczynki.
Witaj Kinguś!!! Jak miło, że się odezwałaś!!!! Kochana bardzo się ciesze!:tak::tak::tak: Mam nadzieje, że nadal jesteś tak pogodna jak wtedy gdy cie poznałam! Nie trać wiary, na pewno niedługo bedziesz sie cieszyć Maleństwem! Życzę Ci tego z całego serca!!!!:tak:

reklama
Dzięki dziewczynki.
Czasem nie jest łatwo ale jakoś daję radę. To dopiero 2 cykl po zabiegu ale mam nadzieje, że nie będę musiała długo czekać.
Widziałam Wasze brzusia i maleństwa przesłodkie są :tak::tak::tak:

Do góry