reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

hej
Ja tez jeszcze nie piorę bo podobnie jak u Ani w lutym przychodzą mi zabudować wnękę w pokoju noworodka i wtedy będzie też tapetowany, wymiana wykładziny itd dopiero po tej akcji wszystko popiorę i poprasuję. Na chwile obecna staram się odgruzowywać mieszkanie przeglądam książki których niestety mamy tony, trochę już sprzedaliśmy trochę wydaliśmy do biblioteki i spora część pójdzie w kartony do piwnicy... Niestety metraż się nie zwiększy a ilość rzeczy się cięgle będzie zwiększać....

reklama
jusmarwoj- ja zastanawiam sie nad kolorkiem wlasnie kremowym badz tym rozowym jesli chodzi o posciel :)

Dziewczyny mam pytanko czy ktoras z was ogladala badz miala taka komode kapielowa, albo moze wie cos na ich temat??

Załączniki

• suzikrasnale003.jpg
    suzikrasnale003.jpg
    12,5 KB · Wyświetleń: 22
ankzoc - miałam taki "mebel" i jak szybko go dostałam tak szybko się pozbyłam. Może on posłużyć najwyżej do 3 m-ca kiedy maluch jeszcze nie jest taki ruchliwy. Potem bałam się, że spadnie z niego i wszelkie czynności robiłam na łóżku. A później to już tylko zajmował miejsce i trzeba było się pozbyć. :-)

velvet- a jesli chodzi o wanienke?? to mozna w niej dluzej kapac czy tez tylko dla maluszkow do 3 m-ca, bo rozumiem ze chodzilo ci o przebieranie na przewijaku, ze balas sie ze maluszek spadnie, no w sumie to racja, trzeba miec wtedy wszytsko pod reka zeby przytrzymac malucha.

Co do komody kąpielowej moja znajoma miała kiedyś nieprzyjemną przygodę : wyjęła z niego wanienkę, bo za wysoko było jej kompac maluszka i zostawiła jako sam przewijak, wyobraźcie sobie ze podczes ubierania złożył się pod ciężarem maluszka, nic małemu sie nie stało, ale od tamtej pory lezy on na strychu............... Ja się grubo zastanawiam nad kupnem tego mebla, choc z drugiej strony jednak mysle, że gdyby zostawiła ta wanienkę byłoby oki, w końcu jakąs tam funkcję konstrukcyjną musiała ona spełniać w tym całym urządzeniu..............

Ankzoc podzielam zdanie Velvet do 3miesiecy mozesz malucha kapac w tym, a potem jak zaczyna sie ruszac i siadac takie cos jest nie stabilne. Ja kupie zwykla wanienke a przebierak mam w mebelku(komoda i do tego kupilam w mothercare przebierak). Sliczne te tapetki ale mi osobiscie roz sie za bardzo nie widzi:no:Znaczy nie lubie takiego przyporzadkowania niebieski chlopaczek a rozowy dziewczynka. Sami czekamy na ksiezniczke ale ubranka i rzeczy staram sie kupowac unisex, ale sa i rozowe:-Dhehe...no coz od sterotypow sie nie odejdzie:sorry2:

Jezeli chodzi o ciuszki to tez jak wszystko skompletuje bede prac prasowac. Narazie mam juz sporo body, troszke spioszkow, czekam jeszcze na ubranka od mojego meza brata zony i cioci z ameryki:-Di wtedy juz na poczatku kwietnia jak bede miec skompletowane bede prac i prasowac. My tutaj mamy specjalny proszek i plyn do plukania dla niemowlakow nazywa sie proderm cos takiego, moja kolezanka co teraz urodzila w nim pierze i maly nic nie ma zadnej alergi (a od 9m czy od 12m jest Persil Kids). Jutro znowu jade na miasto spotkac sie z kolezanka to moze cos jeszcze kupie dla malej z wyprzedarzy i na tym skoncze kupowanie i zaczne dopiero w marcu, koniec lutego.:cool2:Dzisiaj bylam w naszym nowym mieszkanku moj maz musial mnie potrzymywac jak wkchodzilam po schodach:-D jeszcze windy nie zainstalowali;/hehe zeby mi lzej bylo..Wyglada bardzo dobrze, modle sie zeby do konca marca juz wejsc, my mamy je 2 pietrowe wiec mala bedzie z nami na gorze i tam jej urzadze kacik..cos kolorowego wymysle:-DNarazie podpatruje wasze pomysly..hehe.buzki kochane:-)

Hmmm.............. pokoik dla niuni :-D też bym chciała urządzać pokoik............. :-( ale nie mam za bardzo warunków, mieszkam w domku jednorodzinnym razem z teściami............ za to z przyjemnościa pooglądam wasze pomysły :-)

no ja pokojik zaczne robic w lutym moze marcu... mamy trzy sypialnie wiec dzidzia bedzie miala swoja... juz nie moge sie doczekac...nie mam jeszcze koncepcji co i jak i jaki kolor... ale jeszcze troszke czasu jest wiec cos wymysle...

a co do ubrane to mam kilka nowych... i pare dostalam od siostry co coreczce... ale nie znosze obcego zapachu i zaraz je wypralam i wyprasowalam... po prostu taka jestem... mebelki i wozek mam juz wybrane... kupie po powrocie z urlopu... mam jeszcze pare ubranek po synku w PL... zobacze co sie nadaje i wezme ze soba tu...

reklama
kokoszko, aż Ci zazdroszczę, ze będziesz urządzać pokoik dla Małej...:-D Pewnie fantazji będzie co nie miara! Koniecznie wstaw zdjęcie jak już pokoik będzie gotowy na przybycie Lokatoreczki :tak::-D

Hm... a ja się zastanawiam, czy nie iść do fryzjera i lekko nie 'poprawić' swojego wyglądu... Mam niby krótkie te włosy, ale wszystkie równe i nijak się nie układają... Nawet swieżo umyte nie są takie jak bym chciała (a rosną jak na potęgę, co cieszy)... I stąd moje pytanie... Można w ciąży scinać włosy:confused: są chyba w związku z tym jakieś zabobony:confused: ale mnie korci... tymbardziej, ze muszę sobie nowy dowód wyrobić i byłoby super od fryzjera iść do zdjęcia:tak: Czekam na Wasze zdanie... i co powiecie na taką fryzurke:confused: Miałam ja dokładnie rok temu i byłam bardzo zadowolona, zresztą same zobaczcie:

Do góry