reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

paula, kokoszka, ja też zastanawiam się kiedy mój Filipek śpi. Całymi dniami kręci się i daje kuksańce :) w nocy jest identycznie... mam wrażenie, że w nocy to mnie budzi tymi kopniakami :tak: taki wierciocha z niego:-D
raz to musiałam normalnie wstawać z łóżka i pochodzić po mieszkaniu ...żeby zasnął :tak:
mam nadzieję, że jak przyjdzie na świat to troszkę się uspokoi, bo jeśli tak mu zostanie to ciężkie czasy przede mną ...;-)

reklama
hej
dziewczyny
ja mam podobnie sa dni ze dzidzia wierci sie i wdzien i w nocy.....wtedy tez zaczynam spacerowac...dobry sposob na usypianie bo jak sie siedzi albo lezy to dzidzie szaleja jak sie chodzi to spia:)
pozdrawiam

hej
i podobno najlepsze kolysanie dla dzidzi to podczas sexu...;-)a jak mamusia odczuwa przyjemnosc tym bardziej dzidzi jest milo......tak czytalam.....
przyjemnosci zycze....;-)

a mi czasami tak ciezko sie robi na samym dole brzucha ze az musze usiasc i popodnosc troche brzucha i wtedy jest lepeij, ale nie mam pojcia co to jest, dodatkowo jak chodze to mnie kluje w okolicach pachwin, tez nie wiem co to i czy martwioc sie tym czy nie:happy2: ale 26 ide do lekarza to musze pamietac zeby sie spytac

no wlasnie, tylko Ty masz to w 26 tyg a ja cholerka dopieor co 21!!!! i nie moge chodzic:( bylam dzis nawet w szpitalu zeby mnie sprawdzili i robili mi usg, wszystko dobrze, prawdopodobnie blizna po cesarce tak sie odzywa i uciska na pachwine!!!
ale za to widzialam mojego wielkiego brzdaca!!!!! jakie cudo...

Patusia z calego serduszka gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! super!!!! teraz mi sie musza spelnic jeszcze marzenia, zeby byla parka:)))

dzieki dziewczyny!!!!!
ja wlasnie po kapieli... mialam strasznie twardy brzuszek i mnie bolal...wiec wskoczylam do wanny aby sie zrelaksowac troszke pomoglo... ale mimo tego wzielam po raz pierwszy no-spa... bo mnie strasznie bolal...mam nieco wyrzuty sumienia bo staram sie nie brac tabletek i to moja pierwsza w ciazy... ale po woli mi troszke lepiej juz... zobaczymy w nocy...

Patusia - gratuluje z calego serduszka upragnionej Emilki:-):-D, ale mialas przeczucie:tak:. A zdjatka sa przesliczne- uwielbiam te z nozkami.

Ladygab, Mamo Bartusia- ja mam dokladnie to samo- no i jak powiedzialam to lekarzowi to powiedzial zeby sie nie dziwic skoro nosze tam dwojke. No ale dla mnie to troche takie podejrzane- bo nadal tutaj nie bylam jeszcze badana dopochwowo no i nie wiem czy cos jest nie tak.:no::confused::sorry:. No ale mam nadzieje ze zarowno u mnie jak i u Was dziewczyny to tylko taki kolejny objaw ciazy- niegrozny:tak:.

Paula, Kokoszka , Krystyna ja tez sie caly czas zastanawiam kiedy one spia- bo caly czas je czuje:tak:. No z tym ze u mnie dwojka- no i moj maz caly czas powtarza ze nawet jak jedno spi to te drugie go budzi- bo raczej nie zaobserwowalam zeby byl czas kiedy dwoje spi. No i tak sie martwie ze jak im tak zostanie to co ja biedna zrobie potem jak juz tu beda z nami:eek::confused::sorry2:? Glaski dla Waszych brzuszkow.
Paula- a co do Ciebie to uwazaj- ja tez mam takie twardnienie no i dzis tak jak Ty pierwszy raz wzielam nospe- no i mialam wyrzuty. Balam sie ze moze zaszkodzi dzidziusiom- niemam jej od lekarza- mama mi przyslala. Mam nadzieje ze szybciutko poczujesz sie lepiej:tak:

Iwee- gdzie jestes, jak tam scan? Mam nadzieje ze wszystko w porzadku? Odezwij sie jak mozesz!!!

A u mnie zlecial kolejny dzien- juz tylko 6 dni do wyjazdu do Polski- no i tak sie ciesze bo umowilam sobie wizyte u lekarza- narescie ktos mnie porzadnie zbada. Boje sie tez strasznie bo bedziemy miec usg- no a maja sprawdzic co tam dzieje sie z tymi nereczkami dziewczynek. Ahhhh....zawsze cos!
No i mam nadzieje ze z ta moja szyjka macicy tez wszystko ok. Zobaczymy.

hej;-)
Fajnie ze dwie dziewczynki !!gratulacje!!i powodzenia u lekarza !!!!!trzymam kciuki z zdrowko malych!!!!
pozdrowionka
milego pakowania

Jola466- wyobrażam sobię tą radośc jaką odczuwasz związaną z powrotem do kraju- sama zawsze jak wracaliśmy do polski byłam podekscytowana jak maleńkie dziecko- czasami jak czytałam wiadomości na necie z poski- strasznie sie wzruszałam i łezki roniłam raz , za razem.
A za badanie w Polsce trzymam kciuki !!! - bedzie wszystko oki wierze w to.

witam w śnieżny poranek :-)
dziewczyny myślę, że nie musicie się przejmować nospą :) czasem to lepiej ją łyknać niż mieć częste skurcze lub samego stresa czy oby nie ma się ich za dużo...

na ulotce jest napisane m.in. we wskazaniach: przy silnych bólach porodowych, zagrażającym poronieniu...

mi lekaż zalecał brać nospę- miałam zagrożenie ... teraz również zaleca bo pojawiły się sporadycznie skurcze. Poza tym zauważyłam, żę dużo brzuchatek ją łykać musi...niektóre z nich już urodziły ... :tak:

reklama
patusia44- dzieki za odpowiedz ty jako jedyna mi odpowiedzialas:) co do watku przydalby sie taki:-D

katarzynak983- co kochanie u ciebie jak kaszel??? ja bylam w piatek na kontroli no i kaszle wciaz jedynie moze troche zadziej ale jednak.. dala mi znow jakies ziolowe leki..
bioaron C, bronchicum N, wapno, osscylocinum i grypowita taka herbatke do picia( to jest z maliny, hibuskusa, czarnego bzu i czarnej pozeczki) bardzo dobra i niby lecznicza, pije ja raz dziennie no i zaczelam robic inhalacje.. ehh jak nie pomoze to antybiotyki.. ehh:// co ten moj maluch musi znosic..:zawstydzona/y:

Do góry