reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Czesc dziewczyny! Na poczatek przepraszam ze sie wczoraj nie odezwalam ale z wrazen tak sie zmeczylam ze nie wysiedzialabym przy kompie.. Po drugie wieeeeelkie dzieki za wszystkie trzymane kciuki i za troske:tak:

A ja od wczoraj taka szczesliwa :-)i czuje jakbym wygrala los na loterii bo, na wczorajszym usg okazalo sie, ze uwaga....
bedzi
emy miec parke
:-D:-D :-D:-D
(hehe, to juz druga parka, bo jedna juz mamy (Danielka -5 lat i Natalke 2latka), wiec rownowaga w rodzinie zachowana:tak:)
Jedno dzieciatko jest na dole z glowka do gory, a drugie nad nim w poprzek (jak litera T). Acha i na gorze jest dziewczynka. Ja sie smieje ze wyspinala sie tam, zeby juz braciszkowi pokazac kto tam w domku rzadzi, no i juz mu wlazla na glowe!!!! (ech te kobiety...;-))
Acha a jak lekarka sprawdzala plec pierwszego dzidzia, to ja sama widzialam 2kuleczki miedzy nozkami (widac bylo dosc wyraznie). A maz po scanie mowil, ze on przy pierwszej dzidzi nic nie widzial ale przy drugiej to jakas szparke zauwazyl.. Hehe, faceci...na usg reki od glowy by nie rozroznili, ale szparke to wszedzie zauwaza:-p)
Co po za tym.... maluszki na cale szczescie maja sie bardzo dobrze:tak: Wszystkie pomiary i organy prawidlowe. Dlatego tez nastepny scan mam dopiero w 28 tygodniu. Za 2 tyg powinnam dostac u poloznej raport z pomiarami maluszkow wiec sobie wszystko na spokojnie porownam (Patusia dobry pomysl z tym watkiem o usg! ) Na usg pani powiedziala tylko ze dzidzie sa bardzo podobnej wielkosci, odpowiadajacej wiekowi ciazowemu (no i nie sa wcale mniejsze niz dzidzia w pojedynczej ciazy!!!) Cale badanie trwalao ok 45 min.
Tyle nowosci ode mnie, pozniej was poczytam i napisze wiecej.. Buzki ;-)

reklama
Czesc dziewczyny! Na poczatek przepraszam ze sie wczoraj nie odezwalam ale z wrazen tak sie zmeczylam ze nie wysiedzialabym przy kompie.. Po drugie wieeeeelkie dzieki za wszystkie trzymane kciuki i za troske:tak:

A ja od wczoraj taka szczesliwa :-)i czuje jakbym wygrala los na loterii bo, na wczorajszym usg okazalo sie, ze uwaga....
bedzi
emy miec parke
:-D:-D :-D:-D
(hehe, to juz druga parka, bo jedna juz mamy (Danielka -5 lat i Natalke 2latka), wiec rownowaga w rodzinie zachowana:tak:)
Jedno dzieciatko jest na dole z glowka do gory, a drugie nad nim w poprzek (jak litera T). Acha i na gorze jest dziewczynka. Ja sie smieje ze wyspinala sie tam, zeby juz braciszkowi pokazac kto tam w domku rzadzi, no i juz mu wlazla na glowe!!!! (ech te kobiety...;-))
Acha a jak lekarka sprawdzala plec pierwszego dzidzia, to ja sama widzialam 2kuleczki miedzy nozkami (widac bylo dosc wyraznie). A maz po scanie mowil, ze on przy pierwszej dzidzi nic nie widzial ale przy drugiej to jakas szparke zauwazyl.. Hehe, faceci...na usg reki od glowy by nie rozroznili, ale szparke to wszedzie zauwaza:-p)
Co po za tym.... maluszki na cale szczescie maja sie bardzo dobrze:tak: Wszystkie pomiary i organy prawidlowe. Dlatego tez nastepny scan mam dopiero w 28 tygodniu. Za 2 tyg powinnam dostac u poloznej raport z pomiarami maluszkow wiec sobie wszystko na spokojnie porownam (Patusia dobry pomysl z tym watkiem o usg! ) Na usg pani powiedziala tylko ze dzidzie sa bardzo podobnej wielkosci, odpowiadajacej wiekowi ciazowemu (no i nie sa wcale mniejsze niz dzidzia w pojedynczej ciazy!!!) Cale badanie trwalao ok 45 min.
Tyle nowosci ode mnie, pozniej was poczytam i napisze wiecej.. Buzki ;-)

wow GRATULUJE!!!!!

Witajcie Dziewczyny...
Ale wieści... Kurczę :-D:-D:-D
Isabela te porody są genialne...aż łzy w oczach miałam widząc te Maluszki i całe rodziny i tatusiów jak pomagają ... i to wszystko...:szok::szok::szok: niesamowite...magiczne i tak mi się zamarzyło by już moją Kruszynkę tak przytulić...i ją usłyszeć...:-D:-D:-D
Mam jednak nadzieję, że posiedzi tam jeszcze kilka miesięcy ;-) ja poczekam na ten moment z wielką radością i niezwykłym oczekiwaniem...

Iwee co za radość...:-D:-D nie dość ze bliźnięta to jeszcze parka :-D:-D BRAWO BRAWO BRAWO !!!!!!!!! Mam nadzieję, ze i mi kiedyś będzie dane urodzić bliźnięta :-D:-D naprawdę bardzo bym chciała :tak: GRATULUJĘ z całego serca, że masz tak zdrowe Dzieciaczki :-):-) Wspaniała wiadomość !!!

Paula dziewczyny mają rację...mójlekarz też mi mówił o nospie, ze jest bardzo bezpieczna w ciąży. Od wielu lat kobiety ją biorą na wszelkie skurcze i to przede wszytkim w ciąży. Nie miej wyrzutów sumienia tylko dbaj o siebie i Malucha... Ty masz być szczęśliwą Mamą a nie zatroskaną przeżywającą bóle i katusze... No-spa jest lepsza od takiego samopoczucia, Twojemu Maluszkowi na pewno nic się nie stało. Jest to bezpieczna tabletaka i potrzebna... Kiedyś jak nie wzięłam, bo się bałam, że coś zrobię Dzidzi, to na wizycie lekarz mi powiedział, że zna przypadki poronień z takich powodów właśnie... I unikanie no-spy w przypadkach bardzo do tego wskazanych może bardziej zaszkodzić Maleństwu...

Pozdrawiam Was wszystkie i życzę dobrego samopoczucia i ciepła w sercu...:-D:-D

katarzynak983- co kochanie u ciebie jak kaszel??? ja bylam w piatek na kontroli no i kaszle wciaz jedynie moze troche zadziej ale jednak.. dala mi znow jakies ziolowe leki..
bioaron C, bronchicum N, wapno, osscylocinum i grypowita taka herbatke do picia( to jest z maliny, hibuskusa, czarnego bzu i czarnej pozeczki) bardzo dobra i niby lecznicza, pije ja raz dziennie no i zaczelam robic inhalacje.. ehh jak nie pomoze to antybiotyki.. ehh:// co ten moj maluch musi znosic..:zawstydzona/y:
Kurcze, to nie za wesoło u Ciebie Kochana :zawstydzona/y: Mam nadzieje, że te leki faktycznie Ci pomogą...Siedz cały czas w domku i nie przemęczaj się! Oby jak najszybciej Ci przeszło....
U mnie zdecydowanie lepiej w zasadzie to jestem już zdrowa... troche mam katar ale u mnie to normalne ze katar ciagnie sie tygodniami. Od czasu do czasu zakasłam ale sporadycznie. Gorzej że infekcja dopadła mojego męża wiec bardzo boje się czy znowu coś mnie nie złapie :eek::szok:

iwee, no to nas Kochana przetrzymałaś w napięciu!:cool: Z całego serca gratuluję Ci parki! Super że Maluchy rosną zdrowo! :tak::tak::tak:

A ja szykuję się na jutro na chrzciny i bardzo boje sie jak przezyje msze... dzis wyszłam na zakupy bo musiałam nabyć jakaś bluzkę na uroczystość bo z tych co mam w domu wszytstkie nie zasłaniają mi brzucha:shocked2::sorry2: No i niestety jak zwykle w centrum handlowym zaliczyłam spadek formy i kilka razy zasłabłam ale na szczescie udało mi sie w pore usiasc i nie straciłam przytomności.... Nie wiem co jest ale ostatnio wystarczy że dłużej postoje i od razy robi mi sie duszno i przed oczami mam czarne plamy :zawstydzona/y: Boje sie aby tak nie bylo jutro podczas uroczystości w kościele :dry:

Ula, Krystyna,Jola kochane ciekawa jestem jak nasze malenstwa sie urodza czy tez beda takie zywe:szok:mam jednak nadzieje ze wtedy beda bardziej senne:-Di beda wiecej spaly. Jolu ty masz dwojeczke w brzuszku wiec musi byc po dwojne kopanko, jakie to wrazenie:confused:jestem bardzo ciekawa:tak:znasz juz plec maluszkow???Krystyna tez czytalam ze w czasie sexu (a tym bardziej orgazmu) dziecko jest bujane do snu:-D

Dzisiaj kochana zaszalam na calego!kupilam sliczna posciel do lozeczka w kubusia puchatka i posciel do szpitala do malego lozeczka w szpitalu jak bede rodzic (tutaj trzeba miec swoje i lepiej wiem na czym lezy moja malenka).:-DDzisiaj kochane siedze sama w domku moje kochanie pracuje i moge sie go spodziewac wieczorkiem - poznym.Dobrze ze malenka mi dotrzymuje w brzuszku towarzystwa:-D

Iwee gratuluje parki!!!!super wiesci:tak:

Ula, Krystyna,Jola kochane ciekawa jestem jak nasze malenstwa sie urodza czy tez beda takie zywe:szok:mam jednak nadzieje ze wtedy beda bardziej senne:-Di beda wiecej spaly.

Kokoszko ja słyszałam i czytałam w różnych artykułach coś zupełnie innego...
"24 tydzień ciąży
Dziecko wypełnia już całą jamę macicy, ledwo może się odwrócić ? choć waży tylko 550g i mierzy 21cm. Ćwiczy mięśnie: rozpycha się, boksuje, kopie, tupie, czasami fika koziołki. Na hałas reaguje niepokojem, głośne dźwięki mogą przebudzić je ze snu, ale reakcja na bodziec nie jest jeszcze natychmiastowa. Możesz zacząć notować okresy aktywności i czuwania maleńkiego człowieczka ? po porodzie może być podobnie. "

Nie wiem jak jest naprawdę, chyba nie ma na to reguł...;-) Ale jednak nigdzie nie przeczytałam że jest na odwrót.
Moja Kruszynka nocą śpi jak nie wiem. Miałam tylko jedną taką noc, że się kręciła...ale tak pomyślałam, że to z przeżyć jakie nas czekały dnia następnego, ja się denerwowałam bardzo przeżywałam, całą noc mi było tak dziwnie i Maleństwo mi dotrzymywało towarzystwa.. :-D Jednak jak ja śpię to Maleństwo razem z mamusią...a w dzień bywa ruchliwe ale nie przez cały czas ... od czasu do czasu... :-):-):-)
Życzę Tobie i innym dziewczynkom, by Dzieciątka były aniołkami po porodzie ;-);-);-)

Iwee - wspaniałe wiadomości :-) Gratulacje zdrowych dzieciaczków i to parki. Ale będziesz mieć wesoło ;-) Swoją drogą zastanawiam się, jak to jest czuć taką dwójeczkę w brzuszku....

Kokoszka - Twoje pościelowe zakupy uświadomiły mi i przypomniały, że muszę dowiedzieć się co potrzebuję dla mojego maluszka w szpitalu. Poprzednio można było mieć tylko swój ręcznik, pampersy i oliwkę. Reszta była szpitalna. Dopiero na wyjście dzieci były ubierane przez położne w specjalnym pokoju w ubranka z domu. Wiem, że takie przepisy ze względów higienicznych i epidemiologicznych ale w pewnych sytuacjach to bylo dla mnie absurdem Niby tak dbają żeby dzieci nie stykały się z zarazkami z zewnątrz a na odwiedziny może przyjść każdy, ubrany jak chce i chory też - całe szczęście że nie do sali.

Okruszku moja przyjaciolka teraz urodzila, i jej synek rzadko ja kopal w ciagu dnia kiedy byla w ciazy.Ona wciagu dnia duzo spala a potem do 3 w nocy nie mogla usnac. I tak teraz maly jest na swiecie nie spi w dzien i rzadko w nocy :tak:wiec to roznie bywa w jej przypadku sie nie sprawdzilo to co piszesz i co wiecej moja bratowa miala tak samo, cieszyla sie ze mala sie rusza bo nie schizuje ze cos jest nie tak i jak sie urodzila wiadomo marudzila ale duzo spala...wiec roznie bywa:tak:Moja mala wazy 589g i ma 22cm...hehe:laugh2:Ale pewnie tak jak piszesz jest roznie ja sie ciesze ze wiekszosci nocy spi ale bywaja tez takie ze czasami sie zastanawiam kiedy spi:confused: Okruszku kiedy bedziesz miec wizyte u gina???mam nadzieje ze poznasz plec malenstwa:rofl2:buzki.

Ania_77 tutaj do szpitala bierzesz cala wyprawke ze soba(spioszki, body,spiworki i co tylko chcesz)Oraz posciel do lozeczka szpitalnego bo mala masz caly czas przy sobie. Jak urodzisz zostaje ona zbadana itp i potem lezy przy tobie:D mi sie takie rozwiazanie podoba bo bedzie ze mna!!!odwiedziny sa tylko w niektorych godzinach okreslonych z gory i pierwszego dnia malo osob przychodzi z racji na zmeczenie i na male dzieciatko:)

Ostatnia edycja:
Kokoszka - z tego co wiem z opowiadań koleżanek rodzących w różnych szpitalach w Polsce zalezy od tego, gdzie rodzisz. A dziecko też będę mieć przy sobie to jest norma :-)

reklama
Ania_77 nie wiem jak jest w Polsce bo ja bede rodzic w Grecji i Ci pisze wlasnie jak jest tutaj:-D:tak:Jak tutaj to wyglada jak idziesz rodzic...a napisalam o tym dziecku przy sobie bo slyszalam ze w Polsce daja Ci malenstwo tylko do karmienia:confused::dry::-)

Do góry