reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Marzena80- jak lekarz zorientowal sie ze sa skurcze ,zrobil jakies dodatkowe badania czy w jakis inny sposob?Martwie sie bo sama cos odczuwam tak jakby brzuch mnie ciagnal do dolu i takie dziwne uklucia w pochwie:-(

reklama
Marzena 80
Szkoda z tym USG no i co to za skurcze, kurka wodna? Jak to się czuje i skąd możemy wiedziec że to to, skoro np. Ty się nie zorientowałaś?
Ja odczuwałam to tak jakby to była kolka (jak się za szybko idzie to czasami taki ból w boku łapie). Tylko, że mnie bolało zawsze z jednej strony, prawej, i tak jak by promieniowało do środka brzucha. Z lewej strony nic mnie nie bolało. Właściwie za każdym razem działo się to jak szłam albo wracałam z pracy. Musiałam stanąć na chwile i po kilku minutach mogłam iść, ale już o wiele wolniej bo jak bym starała się iść szybko to znów czułam, że mnie łapie ten ból. Nie wiem jak w u innych osób, może ktoś inny będzie to odczuwał zupełnie inaczej, ale wniosek z tego taki, żeby nie lekceważyć żadnego bólu brzucha w ciąży.

Ja już po wizycie u lekarza. USG nie miałam robionego, bo położna zapisując mnie coś "pokopała" i żeby mieć robione USG w tej pracowni, w której robione jest 3D/4D to musiała bym mieć wizyte we wtorek, a w piątki inny lekarz tam przyjmuje (bo robią tam też inne badania nie tylko ginekologiczne) i nie za bardzo można było tam dziś pójść. Tak, więc na USG idę we wtorek na 13.00. Dziś miałam tylko wizytę i badanie. I okazało się, że miałam skurcze. Rzeczywiście od poniedziałku pobolewał mnie czasami tak dziwnie brzuch, jak by kolka mnie łapała, ale nie wiedziałam, że to mogą być skurcze. No i dostałam L4. Na razie do 5 lutego, potem zobaczymy co dalej. Mam odpoczywać i aplikować sobie tabletki dopochwowe. Mam nadzieję, że wszystko się unormuje i chociaż na L4 chętnie posiedze sobie i odpoczne to wolał bym, żeby tych skurczy więcej już nie było.
O kurecze pieczone z tymi skurczami jest metoda by je rozpoznać - ja choc w drugiej jstem ciazy nie wiem co to skurcz czy jak sie brzuch stawia o choroba - trzymam kciuki by ci przeszły te skurcze

Marzena80- jak lekarz zorientowal sie ze sa skurcze ,zrobil jakies dodatkowe badania czy w jakis inny sposob?Martwie sie bo sama cos odczuwam tak jakby brzuch mnie ciagnal do dolu i takie dziwne uklucia w pochwie:-(
Podczas zwykłego badania "na macanego". I ja nawet nie zdążyłam mu powiedzieć o tych bólach brzucha. On sam wpierw powiedział, że miałam skurcze i dopiero ja powiedziałam mu o tych bólach brzucha.

Wszystkim Majóweczką serdecznie dziękuje za gratulacje i ,że byłyście przy mnie myślami. Grono mamusiek więdzących się powiększa.
Za wszystkie Mamusie oczekujące trzymam mocno kciuki i wierze ,że też sie uda podglądnoc zdrowiutkie maluszki !!!

a mi czasami tak ciezko sie robi na samym dole brzucha ze az musze usiasc i popodnosc troche brzucha i wtedy jest lepeij, ale nie mam pojcia co to jest, dodatkowo jak chodze to mnie kluje w okolicach pachwin, tez nie wiem co to i czy martwioc sie tym czy nie:happy2: ale 26 ide do lekarza to musze pamietac zeby sie spytac

Marzenka80 kochana 3maj sie i duzo odpoczywaj:tak:Nie martw sie i mysl pozytywnie, napewno bedzie dobrze z Toba i dzidzia:-D

Ja czuje ruchy bardzo wyraznie moja mala jest bardzo ruchliwa:-Dnajlepsze jest jak poloze raczke na brzuszku i ja przytrzymam dluzej to sie przewraca pod nia, moj maz wyczul ja juz w 18tygodniu. Bylo bardzo delikatne kopanie:-)teraz juz sie taty nie wstydzi i kopie i sie kreci kiedy mnie glaszcze po brzuszku:tak:Nie bylo by dnia zebym malej nie poczula...a jak mowie do niej to sie rusza:-DJustyna _b nie przejmuj sie moze pozniej maz wyczuje ruchy i moze jest tak jak dziewczyny mowia ze lozysko jest gdzie indziej dlatego tak "lekko"ja czujez:-)

Patusia nie ma za co dziekowac!wazne ze twoje marzenie sie spelnilo!

Paula kochana 3maj sie za 3miesiace urodzisz ksiezniczke i bedzie dobrze, uwazaj na siebie i malutka, lez i odpoczywaj!:tak:Po kochasz sie po porodzie:happy2::tak:

kokoszka- jakos wytrzymam trosze ciezko ale czegosie nie robi dla dziecka... fajnie ze malutka tak sie kreci w brzuszku zawsze to jestes spokojniejsza jak ja czujesz... moja tez skacze jak szalona a przeciez coraz to mniej miejsca ale mimo to nic sie nie zmienia...zastanawiam sie kiedy ona spi bo czuje ja caly czas w dzien i w nocy jak sie obudze...hehehe

reklama
Paula dasz rade napewno dla swojej ksiezniczki:-Dpo porodzie poszalejesz na calego:-pJa tez sie zastanawiam kiedy moja spi tak sie kreci ze ja czuje i w dzien i w nocy:tak:Wiem co czujesz kochana, ale na szczescie mozemy byc spokojne bo je czesto czujemy:-D3maj sie kochana.buzkiii

Do góry