reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

kasiu, mialam ochotę na jagodowe. :-) :-D

Andzia no bez przesady z tym "jeszcze w kupie". dopiero 38 tydz zamknęlam. jeszcze mała ma czas. :tak:

zastanawiam się czy faktycznie będzie dziewczynka, bo kupiłam takie słodkie "dziewczyńskie" spodenki...

reklama
Jolu, żeby to był ostatni raz!!!!!!!!!!!!!!!!

Napisz co u Was. Idę kąpać dzieci i później zajrzę.

PS.Muffinki wyglądały smakowicie:-p.

Ostatnia edycja:
No to opowiem Ci moją historię:-D.
Szukałam w necie informacji o dobrych kapciach dla dzieci. O dziwo wyświetlił mi się Twój post na BB o kapciach befado. Kapciuszki kupione i są naprawdę świetne. Zachwycona jestem wywietrznikami w podeszwie. Ostatni zastanawiałam się czy majówki udzielają się gdzieś na BB i wpadłam na Twój trop.

Żałuje czasami ,że tak to nasze forum upadło. Fajnie można było spędzić wolny czas i się odstresować.Proponowałam przy okazji życzeń świątecznych żeby wyluzować i wrócić do starych dobrych czasów ale niestety nikt na to nie przystał.

....a i przy okazji starych dobrych czasów.Confi pozdrawiam. Wyobraz sobie,że tęskni mi się za Twoimi dyskusjami ze mną:-D.

Moniq, Ty wiesz co:tak:.

Bosze ,jaka ja dzisiaj sentymentalna:szok:.

Ostatnia edycja:
a nie masz czasem @???:-D
nie tak poważnie Mi się też tęskni za taką ekipą jaka była kiedyś,świetne noce z Wami były:-D:-D

No to jestem.....
:-)
Wiem, wiem...zaniedbalam starsznie ale ostatnio jakos tyle mam na glowie ze nie starcza mi czasu na wszystkie watki...
Moni...to teraz wiesz gdzie bywam ostatnio...:tak:
Fajnie ze kapciuszki Ci podpasowaly..my sprawdzilismy najpier zetpol...ale powiem ze do dupy sa...a befado to juz inna historia...:tak::tak:

A u nas...mhhh..co u na???
Moze zaczne od dziewczyn....z nowosci to od 3 tygodni pozegnalismy sie z pielucha na dobre....to znaczy zakladam malym pieluszke na noc.
Male sa samoobslugowe....same sobie ida i zalatwiaja swoja potrzebe na nocniczek, same zakladaja spowrotem spodenki.
Same tez sie podcieraja...no wolaja tylko mame jak trzeba wytrzec dupke po kupce...
Wiem, wiem..na tle dzieciaczkow majowych to zadne wyczyn ale uwierzcie mi ze nie bylo latwo nauczyc obie jednoczesnie.
Gdy wychodzimy zakladam im tylko majteczki treningowe. ale one i tak wolaja jak chce im sie do lazienki.
Poza tym bylismy dwa dni temu w szpitalu na kontroli z Amelia- wszystko ladnie sie zagoilo. Niestety pani doktor zbadala przy okazji Ale i powiedzial zebysmy byli przygotowani na to ze u Ali moze w kazdej chcwili wyjsc przepuklina po drugiej stronie.
Oczywiscie moze ale nie musi.
Ja mam nadzieje ze jedna juz 4 razy nie bedziemy tego przechodzic.

Niestety troche sie podlamuje jak czytam Wasze posty o gadulstwie Waszych maluchow....Kasiu...ja jestem poprostu pod takim wrazeniem ze jak przeczytalam ze Filip tak pieknie mowi to zbieralam szczeke z podlogi..:shocked2:
Az mojemu P czytalam..
Male niestety mowia bardzo malo...ostatnio Amelia nauczyla sie mowic...."tata fff pjaćy" i caly czas chodzi i tak powtarza gdy Przemek tylko wyjdzie do pracy..:-)

a ja wczoraj bylam w szpitalu na badanich- czekam na wyniki a teraz jestem pod 14 dniowym monitoringiem serca.
Co jakis czas mam ataki i wtedy nie jest wesolo.

Martus...do Ciebie tesciowka przylatuje a do mnie moi rodzice..:tak:. I ciesze sie bo beda akurat na urodzinki dziewczyn.
A czy Ty czasem nie masz jakiegos przeczucia ze bedzie chlopczyk??:blink:;-)

Mamo Niki...z Toba to raczej na biezaco jestem wiec wiesz co i jak u nas...:tak:
Ale placu zabaw jeszcze nie chwalilam..:tak:.super sprawa...:tak:

p.s....ja etz z rozzewnieniem wspominam czasy kiedy wieczorami siadalo sie i bylo do nadrobienia 30 stron....:tak:
niestey zdjae sobie sprawe ze tego czasu nie da sie przywrocic....same wiemy z jakich powodow...:-(

Jolu to niesamowite jak dziewczynki szybciutko załapały nocniczek,zdradź tajemnice tego sposobu:tak:,a z tym samoobsługiwaniem to Ty mnie zadziwiłaś naprawdę :tak:Filipa trzeba gonić do toalety bo On zawsze ma mnóstwo innych spraw na głowie(oczywiście poza domem lata co 5 minut) i raczej z jego samoobsługą poczekam... bo już oczami wyobraźni widzę co by było w toalecie po takiej samoobsłudze:-D:-D
A co do przepukliny to mam nadzieję że jednak nic nie wyjdzie,chyba już wystarczy:confused:
A co z tymi Twoimi atakami jak to wygląda i co mówią lekarze??

reklama
Kasiu...ja probowalam dziewczyny uczyc juz wczesniej jednak bez skutkow...ale wlasnie niedawno sie tak zawzielam - 3 dni wlasciwie spedzialm non stop przy nocnkiu i pilnowaniu malych...bylo bardzo trudno bo dziewczyny mialy blokade...i jak bardzo im sie chcialo siusiu to siadaly i robily tylko po kropelce i wstrzymywaly..:-(
Na 4 dzien zaczely wolac same a po tygodniu gdzies zaczely sie same obslugiwac...
Tak to wyglada ze w dzien wogole nie patrze kiedy chca siku, kupke - kiedy je trzeba posadzic....bo one same to robia..:tak:
Mielsimy troche problem z kupka ale juz wszyto ladnie sie unormowalo i Alicja codzinnie robi wieczorem przed spaniem i to na duzy kibelek- kupilam im nakladke w ksztalcie kaczki i to chyba pomoglo...:tak:. bo teraz mowi ze " kaka aa aaa";-):-)
Amelia robi rano...

A moje ataki......sa nagle- nigdy nie wiem kiedy mi zacznie serce walic. A wali tak jakby mialo zpiersi wyskoczyc, plus do tego dretwienie nog, rak..
No zobaczymy co to jest...ogolenie serce jako miesien mam zdrowe- wczoraj mialm usg serca i przeplywowo i skurczow w porzadku...Mam nadzieje ze w koncu ten monitorek wylapie co jest nie tak..

A tu moje dziewczyny....:-)

Załączniki

• DSC03012.jpg
    DSC03012.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 74
  • DSC03011.jpg
    DSC03011.jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 70
  • DSC02977.jpg
    DSC02977.jpg
    44,4 KB · Wyświetleń: 74
  • DSC03002.jpg