reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Hi, hi..Moni...mam nagranych pare docinkow to moge Ci podrzucic..;-);-)
Ja na szczescie mam na razie wszystko poprasowane...no ale nie na dlugo bo w pralce czeka pranie do rozwieszenia..:sorry: ..ech jak ja nie cierpie prasowac..!!!!

Jeszcz nie szukalam nikogo do malych, sama sie tym musze zajac.
Cfqzshcailbym kogos na wieczory- wrocilabym do pracy od kwietnia i robilabym zmiany od 18 do konca no i moze jakies zmiany na rano jak P by mial wolne.
Wogole to myslam o jakiejs starszej pani - pracy by nie miala za wiele bo wlasciwie tylko dac malym kaszke , umyc i polozyc spac. potem by mogla sobie siedziec i tv ogladac..:tak:..aaa moze od czasu do czasu poprasowac..;-).
Niestety nie wiem jak to wyjdzie i czy kogos znajdziemy- chyba pojde i zapytam moja nowa sasiadke czy nie zna kogos..:-):-)

Usmailam sie z tekstu o zdjeciu mojego brzuchola....:-D- tak na serio to ja sama nie moge uwierzyc ze cos takiego mialam przed soba jeszcze kilkanascie miesiecy temu..i jak ja to udzwiglam...te zdjecia sa nierealne..:-D:-D:-D DSC00188.jpgDSC00203.jpg

szkoda ze nie mam zdjec z ostatniego 9 mesiaca...:sorry:

To w Polsce dzieci nie ida wczesniej do szkoly?? Dopiero jak skoncza 6 lat!!!:szok:
Tutaj male za free ida do przedszkola od maja przyszlego roku...co prawda tylko na 4 godzinki ale to i tak fajnie..
A wogole to chyba zorientuje sie ile kosztuje u nas przedszkole prywatne..ciekawe czy bylo by nas stac..:sorry::sorry:

Jesli chodzi o Polske i jaka jest w niej opieka zdrowotna to rzeczywiscie sredniowiecze....
A wiecie co mnie najbardziej zaskoczylo wczoraj...to ze po pierwsze oczywiscie moga byc wszyscy caly czas z pacjentem a po drugie ze sa specjalne zajecia caly czas dla rodzenstwa ktore akurat przebywa w szpitalu.
Pani dwoila sie i troila aby zapewnic maluchom zajecie- Alicji najbardziej przypadlo do gustu lepienie z play doh...:tak::tak:
A jak na chwilke wrocilam z nia na sale aby zjadla to pani szybko sie zjawila i z troska zapytala ze moze jakies nowe zabawki trzeba Ali dac bo moze sie znudzila..:tak::tak:
Alicja takze byla bez sniadania - zaraz po wejsciu pokazano nam kuchnie ..oczywiscie mozna bylo korzystac ze wszystkiego tam...
przed lunczem znowu pani jezdzila z wozkiem i pytala czy jakiegos snacka dziecku nie potrzeba...:tak::tak:
No ale dla mnie najwazniejsze to to ze mozna byc z dzieckiem...nie ma zabierania go do gabinetu i zakladania welflonu pod kluczem. Wogole oni sa zdania ze kazde wklucie jest robione dopiero po uspieniu tak zeby dziecko nie stresowac...oczywiscie sa wyjatki kiedy trzeba to zrobic przed..
Obok nas lezal chlopczy...przyszla do niego pielegniarak pobrac mu krew- oczywiscie za kazdym razem smaruja to tym zelem znieczulajacym a po pobraniu przyniosla wielka skrzynke w kstalcie jakiegos zwierzaka skad maly mogl sobie wybrac jakas slodkosc a z drugiej skrzyneczki naklejke....:tak::tak:

Moni..Alicja oczywiscie szukala Ameli...wychodzila na korytarz i rozgladajac sie rzyczala Aaaa Aaaaa...a potem nie maaaaa..i rozkladala rece.
A jak Amelia wrocila z operacji to dala jej buziaka i zrobila huraaa !!:-):-)

Kasiu dziekuje za mile slowa...:-)
A ja bym chciala zeby moj P siedzial w domku...:tak:...zamiast tego nie ma go calymi dniami...:-(

Ostatnia edycja:
hej kochane:-)
Jolu-super że już maćie operacje za sobą,teraz tylko mała szybko się wykuruje i bedzie ok:tak:dobrze że uwas taka świetna opieka dla dzieći to bardzo ważne!Zdrówka dla was.
Mój m jak zobaczył twoją fotke z brzuniem,to odparł-to jest jakiś fotomontaż:-D

Moni -jak wreszcie umyje i wyprostuje włosy to dam foteczke:tak:

kaśia -
ty to wytrwała jesteś z dietką:tak:ja właśnie wcinam pizze;-)no mnie gardło nadal mocno naparza i katar męczy normalnie mam już dość:szok:dawno nie byłam aż tak chora.Dlatego moja mama dziś do nas na dzień babci przyjechała i w dodatku z ćiastem:tak:dostała od Nicol kubek z zdięciem niki i prośiaczkami:-Dteściowa też taki sam,obie babcie zadowolone:-)A ja przyokazjii zamówiłam nam obraz taii akrylowy wiekszy z Nicol i ogromny stos zdięć,wreszcie mam nowe zdięcia wywołane!!!!

Madzia-dzięki mam nadzieje że tak w połowie kwietnia zaczniemy starania-teraz nie moge bo 30 marca mam usówanie migdałów no a potem trzeba się wykurować.

Nic uciekam przed tv a potem spac dobrej spokojnej nocy kochane.

Mamo nIki - to nieźle cię rozłożyło. kuruj się.

i wiesz co, twój M ma, rację - ten brzuch z "doczepioną Jolą" ;-) wygląda jak fotomontaż. :-) :-D

:-D:-D:-D:-D Ewelinko, Martuś..krejzolki z Was......:-D:-D:-D
Noo dobry program do fotomontazu mam...:-D:-D
A tak serio to mam jedno zdjecie ktore naprawde wyglada jak fotomontaz...nooo ale gdzies te 6 kilo zywego cialka musialo sie pomiescic...:tak:
DSC00187.jpg

Nosz normalnie az lezka w oku mi sie zakrecila bo daawno nie przegladalam swoich zdjec z okresu ciazy...:sorry:..i te wspomienia porodu, a pozniej zapach i cieplo takich dwoch malenkich istotek.....:tak:..jejku ja juz bym chciala nastepne!!

No ale fajnie ze moj P ma takie samo zdanie co do dzieci jak i ja... nasza dwojeczka to za malo..:tak:

Madziu..zapomialam Tobie podziekowac...:tak::tak:

Mamo Niki...oj kochana kuruj sie...:tak: Ciesze sie ze Niki juz troszke lepiej...:tak:
No i czekam na fotki nowej fryzurki...:tak::tak:

Martus..na Twoje fotki tez czeekam...:tak::tak:

joł majowki!

ja oczywiście tylko na chwilkę...

Jolu - ja świetnie pamietam te zdjęcia!!!!!!!! kiedyś ich szukalam!!!!!! są bombowe!!!!!!!! podziwiam jak Ty dałaś radę!!!!!!!!

Kasia, Monika, Marta - ja też bardzo chętnie oddałabym Nati do przedszkola, ale... no właśnie, ale.... ja racuję do 19.00, a u mnie nie ma przedszkola/żłobka który byłby czynny do 19.30/20.00... a nie dam Nati rano do żłobka, żebym cały dzień się z nią nie widziała.... bo wówczas moi rodzice czy teściowie odbieraliby ją o 14.00 czy 15.00, a ja wracając z pracy kładłabym ją spać... i tyle by było z naszego dnia.... musiałoby być przedszkole czynne do 19.30, żebym dawała tam Nati o 13, a o o 19.30 ją odbierała.... i to byłoby super! ale na to niestety nie ma sznas... i póki co Nati będzie w domu.

miłego weekendu kochane!

:-D
Jolu, to wygląda naprawdę - rewelacyjnie, niewyobrażalnie, nieasmowicie.

I wiesz co, nie dziwię się że na zdjęciach podpierasz się "zawsze" ;-) o ścianę. - inaczej trudno chyba byłoby ustać na nogach. :-) ;-)

no i fajnie żę się tak zgadzacie z P. co do wielkości rodziny. :tak:

Witam się i ja:-)

Jolu...te zdjecia są rewelacyjne,nie mogę pojąć jak mogłaś byc taka szczuplutka w ciąży,faktycznie brzuszek wygląda jak doczepiony by był.
Zdróweczka dla Amelki ,ciekawa jestem kiedy w Polsce słuzba zdrowia będzie w taki sposób podchodziła do leczenia maluchów-obawiam się że długo to potrwa:sorry:

Co do przedszkola to ja jeszcze o tym nie myślałam,chociaż małej by się przydało towarzystwo innych dzieci,ona uwielbia dzieci,zaczepia wszystkie na spacerku. Ja myślę że koło 3 latek Nadinkę puszcze zeby nie zdziczała w domu z nadopiekuńczą matką:zawstydzona/y:;-)

Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko :-)

reklama
:tak:Witam się jako ostatnia:-)
Roxy-kochana ciesze sie bardzo że jesteś:tak:stęskniłam się za Tobą !jak tam Nadinka?co uwas?odnosnie przedszkola to ja już niemoge sie doczekaż aż w maju znajde na liście Nicol-mam nadzieje że ją przyjmą a ja bynajmniej potem będe mogła jak się uda z drugim maleństwem być w domku.Nicol też tylko zazwyczaj przebywa ze starszymi z dziećmi ma mniejszy kontakt i jak widźi dzieći to strasznie do nich rwie!W przedszkolu zdobędźie nowe umiejętności i mnóstwo koleżanek i kolegów:tak:

Dziś już niewytrzymałam i testowałam mój sprzęt-zrobiłam sobie fioletowe paznokcie-fioletowy french na końcu i fioletowe hologramy:-)i normalnie jestem z śiebie dumna dobrze mi wyszły:tak:fakt że trwało to 3,5h:szok:ale dałam rade ,teraz będe już sama sobie robić,fajnie mi się robiło a co miesiąc bede mieć te80 czy90 zł w kieszeni zamiast dać kosmetolog:tak:.

Jolu-fajnie że dałaś te foteczki:tak:no normalnie szok ty taka drobniutka a brzuszek taki spory,fajnie to wygląda,kto jak kto ale Ty śię nadźwigałaś!Nic kochane uciekam dobrej spokojnej nocy i przyjemnej niedźieli!!!!!!

Do góry