reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Ja nie wypełniałam tej ankiety o pieluchach. Nie mogłam jej wysłać i sobie podarowałam.Pampers play to dziadostwo ale do nauki nocnikowania pasują jak najbardziej:-D.
Przedszkole w kwietniu? Mi się wydawało,że wcześniej się składa.

No wszytskie wrócą do pracy, tylko ja taka kura zostanę. :-( :dry:

Kasiu, no faktycznie z tymi pieluchami sie na ciebie "uwzięli", musisz sobie chyba maluszka sprawdzić, żeby lepiej towar testować. ;-) :-p

ja też bym Maję od września do przedszkola puściła, bo najzwyczajniej w świecie widzę że już rozwojowo by jej się przydało. ale nie wiem czy by ją przyjęli, a po za tym - płacić trzeba.

Ostatnia edycja:
No płacić trzeba, ale wiem że dla dziecka to świetna sprawa i nie wyobrażam sobie żeby dziecko do 6 roku życia siedziało w domu...
A za maluszka podziękuję,popatrzę na Waszą cudną rodzinkę i Mi wystarczy:tak:;-)

Ja też bym oddala dzieci do przedszkola ze względu na kontakt z innymi maluchami.Niestety to nie jest realne jak jedno z rodziców nie pracuje:baffled:.Nawet klubiku nie ma żeby puścić ich na dwie,trzy godziny.
Właśnie mam zamiar kupić Mikołajowi książki przedszkolne i zacząć z nim pracować w domu.No ale w naszym kraju jest już po sezonie na tego typu pomoce naukowe i muszę szukać w necie.

Kasiu,mój Mikołaj zaraz skończy 5 lat i do 6 roku będzie siedział w domu. Mnie nie stać na prywatne przedszkole siedząc w domu.

Ostatnia edycja:
Kasiu ,ja chce takie książki które są używane w przedszkolu. Moja siostrzenica używa takich i takie chce kupić Wesołe Przedszkole Pięciolatka w teczce kpl Wwa (1406667107) - Aukcje internetowe Allegro .Te dla Mikiego.
Uważam,ze Tomi jest za mały na książki z zadaniami. Z nim dam sobie spokój do jesieni.Twój Fifi jest bardzo rozwinięty więc możesz mu kupić Wesołe Przedszkole Trzylatka w teczce kpl Wwa (1423823591) - Aukcje internetowe Allegro i na bank sobie poradzi. Książki dla dwulatków to dla niego nuda. W niedziele będę siostry to zobacze czy ma te książki i sprawdzę co w nich jest.

Moni Mi nie o to chodziło że jest coś złego w siedzeniu dzieci w domu,ale wiem że moje dzieci pójdą do przedszkola czy będę pracować, czy nie.Jest to dla Mnie bardzo ważny krok ich wychowaniu/edukacji.Ot takie chore cele sobie postawiłam i tego się trzymam:-D

Kasiu, u mnie nie ma miejsc w przedszkolu żeby Mikołaj mógł chodzić. Brakuje miejsc dla dzieci pracujących rodziców więc wiadomo,że młodego nie przyjmą.Ja chętnie bym się go pozbyła na kilka godzin.

U was tak łatwo z przyjęciem do przedszkola czy masz jakieś znajomości?

reklama
no ja się zgadzam i z jedną iz drugą.
Też sobie nie wyobrażam żeby dziecko do 6rż siedziało w domu, i nie miało kontaktu z rówieśnikami. wiem jak to wyglądało u Mikołaja i u Mai tak samo wygląda.
Ale tak jak u Moniki, wiem że czasem nie ma możliwości.

Ale jak Mikołaja chciałam wysłać do przedszkola (w PL) to nie został przyjęty bo ja nie pracowałam. A to że studiowałam się nie liczyło. :dry: i kwestia że ciężko mi szukać pracy jak mały nie ma zapewnionego miejsca w przedszkolu też jakoś nikogo nie interesuje. :dry: i co znajdę pracę i wtedy mi go przyjmą? wolne żarty - wtedy nie będzie miejsc. :dry: aż się odechciewa komentować.

Do góry