reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Witajcie dziewczyny:-) tak jak obicałam przed swietami tek tez czynie i wracam:-) do Was:-) mam nadzieje ze jeszcze malutkie miejsce dla mnie sie znajdzie?:-p
U nas sylwester przespany:-) ale za to w Nowyr Rok sie pobawiliśmy:-) Ogólnie jak na razie wszyscy zdrowi, tylko czeka nas w przyszłym tygodniu cystografia mikcyjna a 27.01 scyntygrafia i szczerze mówiąc okropnie sie denerwuje bo chyba zrobilam sobie zbyt duze nadzieje ze refluxu już nie ma. Poza tym diete zawaliłam:/ ale trzeba bedzie wrócic nie wiem czy do dukana ale cos robic ze sobą niestety musze

reklama
Dzień dobry Majóweczki

Melduję się przed pracą, czeka mnie 12h maraton... Niech mnie ktoś kopnie w dupę żebym do okulisty poszła zmienić szkła, co? Albo najlepiej umówić mnie na wizytę proszę i poinformować gdzie i kiedy mam się zgłosić :-)

m@dzia miło mi czytać posty o zabarwieniu optymistycznym napisane przez Ciebie, od razu lepiej się czuję :-) A jak Wasza grypa, przeszła?

mamaNiki widzę, że i Wam udał się sylwek, ja bawiłam się do 6 rano mimo braku % bo brałam antybiotyk. Fajnie było i kolorowo - impreza w stylu lat 60' :-)

umi powodzenia na badaniach i w diecie!

A Zuzia piękna, wiem :-) Jak tylko się wykuruję to znowu ją sobie wyściskam :-)

Miłego dnia dziewczyny

Witam po długiej nieobecności.Jesteśmy już w domu . Dziś mam troszkę czasu wiec spróbuje nadrobić.

Święta przeszły super. Wszyscy byli obecni wiec było rewelacyjnie. Doleciał nawet mój brat choć nie było to łatwe. Spędził 12 godzin na lotnisku i tylko jeden samolot leciał do Polski a on w nim:tak::-):-):-).Z różnych powodów nie było go 1,5 roku więc wyobrażacie sobie jacy wszyscy byli szczęśliwi.
Co do prezentów to było ich zdecydowanie za dużo ilościowo jak również gabarytowo.Male gdzieś dało się upchnąć ale z jednym jest problem.Dzieci się cieszą a ja mam problem.
Sylwestra upłynęły cicho i spokojnie. Dzieciaki przespały 24 i miały gdzieś fajerwerki.

Ja z Tomim jesteśmy chorzy .Oboje mamy zapalenie gardła i ucha . Dostaliśmy antybiotyk i się leczymy.

Idę poczytać zaległe posty . Szczerze mówiąc to ostatnio je podczytywałam ale jakaś pustkę mam w głowie.

monika miło Cię widzieć, zdrówka życzę Tobie i Tomusiowi, jakiś teraz czas choróbsk nastał..

Nie no, wcale się nie dziwię, że masz problem z tymi "większymi" zabawkami! Od kogo to?! Ja bym chyba padła, gdzie to trzymać? :-)

Super, że święta i sylwek udany

hej kochane:-)
Moni-no nareszcie dotarłaś;-)!!!kurcze niezły ten prezenćik na czterech kółkach,to zapewne radocha była spora:tak:pewnie nic tylko w garażu trzymać :-)Kurujcie się jak najszybciej ech paskudne te choróbska:no:ja już się mam lepiej a Nicol też,no i oby tak zostało!

Mamstud-a gdzie tam fajny,smutno mi było no i troche się złościłam że siedzenie w domu.Jakoś przykro tak było że teściowa w klinice i nie było chęci na zabawe,a szwagierka szła do znajomych i się bawiła a ja krempowałam się znajomych do nas zaprośić.Zapomniałam Ci już ostatnio napisać że bardzo Ci ładnie w tej cieniowanej fryzurce:tak:o coś podobnego mi chodziło jak pisałam Ci o obcięciu ,i jak się czujesz w tej fryzurce napewno sporo Ci lżej:tak:no i włoski też odżyją i będą lepsze kondycyjnie.Słodka Zuzia sama bym ją wycałowała więc Ci się nie dźiwie że już się nie mozesz doczekać jak ją wyściskasz!Ja dziś spotkałam znajomą z bliźniaczkami 3miesięcznymi słodziaki!odrazu mi się nasza Jola wspomniała i jej słoneczka:-)

Dziś dzionek udany ,znajoma z Niemiec wyciągła mnie na zakupki do Opola i troszke pobiegałyśmy po sklepach wypiłyśmy kawke i poplotkowałyśmy,smyki się dobrze bawiły:-)jej synek jest młodszy od mojej Niki 2mce to niewiele,więc się dogadywali.Małej tylko jakieś ubrańka kupiłam a sobie nic ,strace na wadze to sie obkupie:tak:

No i musze się pochwalić moje postanowienie noworoczne wcieliło się w życie:tak:Wczoraj kazałam emowi wstawić łóżeczko do pokoju Nicol i zasnęła w swoim pokoiku bez szemrania i ładnie przespała całą noc.Obudźiła się o 7 rano zaczęła wołać mleko chcesz:-Dwypiła mleczko i :szok:spała dalej do 9:tak:Więc tak jak tłumaczyłam emowi mama ma zawsze swoje przeczucie i powinna postępować tak jak jej intuicja podpowiada :tak:Mam nadzieje że dziś też spokojnie noc upłynie:tak:Za pare dni będe męczyć zasypianie bez smoczka mam nadzieje że się uda!troszke cieżko mi zabrać jej tego"moka"tak go nazywa no ale muszę,zapewne będą spore wrzaski mam nadzieje że dam rade!Nic uciekam dobrej nocy kochane!

Ostatnia edycja:
Mamstud mi też się zdecydowanie lepiej takie piszę, co grypki to mamy antybiotyk bo nie przechodzilo a kaszel się nasilał no i ucho dalej chore. Mam nadzieję że to ostatnia choroba w tym roku :)
Monia faktycznie prezent gabarytowy ale jaka pewnie frajda :p
MamaNiki gratuluję postępów łóżeczkowych
Ja wczoraj byłam na snowboardzie oj jak ja to lubie taka odskocznia od życia codziennego super!!!

Monia no u mnie ten samochód chyba by na balkonie stał, ale dzieciaki pewnie frajdę mają co? Gorzej jak im się znudzi :sorry2: Zdrówka życzę, i wracaj !!!!

M@dzia nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę !!! Choć ja wolę narty :tak: z braku kasy nie jeździłam ze 3 sezony a bardzo za tym tęsknie :-( może w przyszłym roku mi się uda... Pewnie wyciąg masz pod oknem co ?

MamoNiki- no no to duży krok z przestawieniem małej do spania w swoim pokoju, gratulacje, oby tak gładko poszło ze smoczkiem :tak:

Mamstud a co ja widzę- MODERATOR??? Wow, chyba coś mi wcześniej umknęło :zawstydzona/y: długo już sprawujesz nową funkcję ? ;-)
A jak praca na pełen etat ? pewnie wymęczona jesteś co ???

Ja mam dziś wolne, i w piątek też :tak: dziś tylko kilka prywatnych wizyt, dentysta i aż do przyszłego poniedziałku znowu wolne, ależ się cieszę. Coś ten styczeń leniwie się zaczął:zawstydzona/y: Trzymajcie kciuki żebym z fotela dent. nie uciekała- tak się boję dentysty :-:)-:)-(

Witajcie za nami noc kiepska, myslałam, że jak mały sie oduczy pic w nocy, to sie nie bedzie budził, ale nic bardziej mylnego. Wpadłam na genialny pomysł dopajania go na spiocha i jak ide spac o 23 to mały dostaje herbatkę tak wiec w nocy nie chce mu sie pić, ale budzi sie i tak... no przynajmniej sa to normalne pobudki
monika Fajne autko ale faktycznie miejsca sporo zajmuje, ja mam problem z jeździkiem Kacpra, a z takim gabarytem ja ty masz to nie wiem co bym zrobiła
MamaNiki gratuluje postepów a co do smoka ja planuje walkę jak Kacper skonczy 2 lata, ale chce zeby to od niego wyszło z wyrzuceniem smoka, tak jak to bylo u mnie;-p
malinka009 o widze, że ty tez tak lubisz dentyste... ja na szczescie przed swietami zrobiłam wszystkie i teraz odpukac nie mam nic do leczenia. Trzymam kciuki za Ciebie

część dziewczynki - Monia, Malinka, Mamstud, Madzia, Mamo niki - prawdziwe towarzystwo na "M" :-D

Monia - u nas te auta są bardzo popularne, ale ja też sobie nie wyobrażam co z tym robić! :szok: ale fakt że dzieci szaleją. :-)
Mojej zanjomej dzieci jeździły z nią tym autem na zakupy do tesco (bo blisko mieszkają). :-D

Madzia - snowboard - narty - matko ale ci zazdroszcze!! fajnie żę udało ci się trochę zrelaxować w ten sposób! komu jak komu, ale tobie się bardzo należy!

Malinko - tyle wolnego?! SUUUPER!! :-D

Mamo Niki - gratulacje!! no super żę tak łandnie Nikol sama śpi! :tak::tak:

Mamstud - na tym zdjęciu z Zuzią, bije od ciebie "macieżyńskość"! :tak: może popracujesz nad bliźniakami. ;-) :-p

ja dzisiaj ledwo oczy otworzyłam (do szkoły trzeba było wstać). dzieci też się przyzwyczaiły do 9 spać i nie chciały wstawać!

reklama
Hej majóweczki.

Ja właśnie ogarnęłam chatkę. Zostało mi tylko prasowanie i to w mega ilościach. Niestety muszę to dzisiaj zrobić bo nie będzie w co ubrać dzieci:baffled:.
Doszłam do wniosku,że jestem głupia.Chora ,temperatura a ja sprzątam. Brrrrrr,jak ja nie lubię tej cechy u siebie:wściekła/y:.

Co do samochodu to dzieciaki dostały go od mojego brata. Chłopcy i męska część rodziny zachwycona a ja lepiej nie mówić. Jak zobaczyłam to ''cudo'' to mało nie dostałam zawału z nerwów.Zezłościłam się bo oczywiście nie ma gdzie garażować tego bolidu.

Mamstud,niunia śliczniutka i słodziutka. Zmieniłaś fryzurę? Ja nie zauważyłam. Fryzjerskie oko Eweliny jednak dostrzegło zmianę:-D.

Mamo Niki,gratki za decyzje w sprawie spania. W końcu się wyśpisz. Gorzej będzie ze smokiem. Mała już nie jest taka głupia i nie da się nabrać jak niemowlak.

Madziu,współczuje bo co innego mogę powiedzieć.

Malinko,nie żartuj ,ze dopiero zauważyłaś moderatorstwo Pauliny!!!:-D:szok: Widziałaś może,że i Marzenka jest modem na majówkach:-):-p.Dentysta nie gryzie. Znieczulenie weź i będzie ok.

Umi, AgA ma jakiś poradnik w pdf w którym opisują jak nauczyć dziecko spać.Z tego co pamiętam u Zofika się sprawdził.

Martuś, a jak tam dzidziulek?Matko to już 30 tydzień!!!:szok:

No i jeszcze mam pytanie. Czy Wasze dzieci jedzą jeszcze mleko modyfikowane? Tomek odmawia i nie da się go namówić nawet na łyka.Nie pomaga dodanie kaszki,kakao. Cudo pt.,,ovaltine' też nie pomaga.Pije mleko tylko wieczorem i to nie zbyt chętnie.
No i druga sprawa. Co dajecie dzieciom na śniadanie. Jajecznice,serek czy kanapki to już znam:-D. Chodzi mi o jakieś urozmaicenie diety młodego.
Szkoda,że Jola tu nie pisze:-(. Pamiętam,że robi dziewczynką różne fajne wynalazki do jedzenia.

Ostatnia edycja:
Do góry