reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

monika dzięki za info:-) jak sie pojawi to ją będę nękać:-):-p Co do mleko to mój Kacper żanego nawet krowiego nie pije od ponad 6 miesiecy i za nic w swiecie nie jestem w stanie go zmusic za to kefir jest w satnie wypic i wołac o dokładkę
M&ms biedna ty:-) a ogólnie jak znosisz ciążę?

reklama
Malinko bardzo blisko mam do różnych wyciągów także jak coś to zbieraj manatki u mnie dość miejsca na spanie :)
M&m s hehe towarzystwo na M dobre teraz zwróciłam na to uwagę ale bym pospala do 9 już nie pamietam kiedy tak spałam
Monia Kamil też nie chce mleka daje mu kaszke na kolacje i na śniadanie żeby coś tego mleka miał a tak to kanapki budyn kisiel jajecznica jajko na miekko (tylko swojskie), pierogi czasem ze szpinakiem, parówki cielęce, no i serki albo naleśniki z serkiem.

Witam dziewczynki;-).
Martuś faktycznie już 30 tyd.łałłł:-).
Moni Filip uwielbia mleko,ale pamiętacie jak Wam pisałam że wygrałam Bebilon?Filip od niego ma straszną buźkę normalnie jak by skazowe i chyba wyląduje mleko w koszu:sorry2:.A tak je wszystkie kaszki na gęsto:tak:.
Mama Niki Gratulację postanowienie o przeniesieniu Niki :tak:teraz się obie wyśpicie.A ze smokiem na pewno nie będzie tak źle;-).
Mamstud słodko wyglądasz z Zuźką:-).
Umi Super ,że znalazłaś sposób na wstawanie młodego,teraz może będzie tylko lepiej:tak:.
Madziu normalnie brak słów na te Wasze zdrówko echhh.A wypadu zazdroszczę.
Malinka powodzenia u dentysty,fajnie postanowienie noworoczne:-).

cholerka sama sobie skasowałam posta. :-p

no więc,

hej hej :-)

no nareszcie 30 tydz. :-) już tylko 9!! (mam nadzieję, bo Mikołaj i Maja urodzili się w 39 tyg) :-)

Umi, dziękuję. Ciążę znoszę dobrze, niepowinam nażekać, ale już brzuch mi ciąży i uciska i ... już zaczynam mieć dość. :-p

Madziu z tymi nartami to masz super. :-) :tak:

Monia, no Jola nie zagląda, ma sporo na głowie.
ja to nie mam niestety takiego zacięcia jak ona do gotowania.

a moje na śniadanie jedzą płatki i jogurt/ serek. Mleko mod. to już zapomniałam jak wygląda, moje piją tylko normalne.

kasia ja nie przegotowywałam tylko podgrzewałam bo z lodówki to takie za zimne troche
m&ms haha 9 dobra jestes moze dzidzia bedzie łaskawa i wyjdzie w 38:-) ja to chodziłam 43 jak sobie porówuje to miesiac dłużej niz ty ze swoimi ciążami:-p

o matko, Umi- 43 tyg, ja to bym ... dostała. Nie dała bym rady - serio. :-) :-)

No zobaczymy, ale kciuki zaciskam żeby to było 39 (no może być wcześniej :-) :-) )

Kasiu, znalazłam dziś świetne rozw. co do wyprawki. Na pierwsze dni, starczy mi tego co zosatło po dzieciach. a resztę zostawię teściowej. Bo przylatuje w marcu - to co ja jej będę radość i przyjemność kupowania dla maluszka zabierać. :-) Ona tak się cieszy z tego.

a co do mleka, to ja jak jest z lodowki - to podgrzewam w mikrofali. a jak jest tem pokojowej, to nawet takie prosto z kartonu podaję.

m&ms a to sie tesciowa pewnie bedzie cieszyć:-) i w smie dobrze:-) nie musisz sobie głowy zaprzątać ty, będziesz zadowolona i ona. A co do mleka to tak samo jak było w temp pokojowej to nie podgrzewałam

Marta Ja bym sobie takiej przyjemności nie mogła odmówić:-)
Umi do 43 tyg.to ja bym osiwiała chyba:szok:ja oboje w 39 urodziłam:tak:
Dzięki za odp.w sprawie mleka ;-)bo do tej pory podawałam tylko modyfikowane,chyba trzeba to w końcu zmienić...

reklama
Madziu,ja podobnie karmie Tomka. Chciałam coś zmienić.Jola robi małym rożne fajne potrawy . Szkoda,że wcześniej sobie nie zapisałam.
Trudno.

Kasiu,dziwne,że Fifiego obsypał Bebilon.Podobno to takie ,,lepsiejsza,, mieszanka.
Mleka UHT nie trzeba przegotowywać wystarczy podgrzać. Zdrowsze jest te w butelkach niż w kartonie.

Umi,moje dwie ciąże skończyły się w 36 tygodniu. Ze starszakiem w 43 tygodniu to nawet nie chce myśleć ile bym ważyła.

Co do zwykłego mleka chce się jeszcze wstrzymać. Alergolog mojego starszaka zawsze mnie uczulała przed podaniem mleka przed trzecim rokiem życia. Jakoś mi to utkwiło w pamięci.

Do góry