reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Witam wszystkie mamusie majowe, ja mam doła bo nie dość że na ostatniej wizycie gin stwierdził że skraca się u mnie szyjka macicy to w dodatku od wczoraj nie czuję ruchów. Do tej pory dzidzia była bardzo aktywna a teraz cisza. Nie wiem jak wytrzymać aż do wtorkowej wizyty. Miałam w ostatnim tygodniu sporo nerwów, może to miało jakiś negatywny wpływ- sama już nie wiem
Czesć Zuza !!!:-):-):-)
Każda z nas ma takie lęki jeśli chodzi o mniejszą aktywność dzidziusia- do wtorku już blisko takze bądź dobrej myśli. A stres i nerwy napewno nie wpływa korzystnie na maluszka. Ja jak moje maleństwo w brzuszku cicho siedzi zaszywam sie w jakimś kąciku i śpiewam maleństwu dlelikatnie pukam i ożywia sie zawsze- czytałam ,że jak sie śpiewa dziecku ta samą ktrutką piosenkę często lub mówi wierszyk to dziecko zapamiętuje i reaguje na dżwięki, a głos mamy najbardziej go fascynuje,A czy znasz juz płeć dzidzi??Trzymaj sie i czekamy na relacje z usg- trzymam kciuki

reklama
zuza- nie martw sie a w ktorym tygodniu jestes??? bo pod koniec 3 trymestru dzidzia jest wieksza i juz tak aktywnie nie skacze bo nie ma miejsca....

Zuza nie martw sie tym brakiem ruchow. Ja w pierwszej ciazy tez tak mialam w 21 tyg i nie czulam ruchow ok tydzien!!!!Polecialam do lekarza spanikowana no i okazalo sie ze dzidzia obrocila sie pleckami do mojego brzucha no i dlatego ja nic nie czulam (kopala moje plecy!;-)) Jestem pewna ze nic zlego sie nie dzije. A do wtorku w kazdym razie juz bliziuyko.

hej dziewczyny a ja dzis z ubikacji wyjsc nie moge... sie zalatwilam wczoraj wypilam Figure bo od paru dni nie moge sie zalatwic a dzis jak mnie chwycilo od samego rana to szokkkkkk.... ale ciesze sie bo juz mnie tak brzuch bolal ze zalatwie sie za caly tydzien...hehehe nie wiem czy tak mozna???? ale juz nic mi nie pomagalo...

hej dziewczyny a ja dzis z ubikacji wyjsc nie moge... sie zalatwilam wczoraj wypilam Figure bo od paru dni nie moge sie zalatwic a dzis jak mnie chwycilo od samego rana to szokkkkkk.... ale ciesze sie bo juz mnie tak brzuch bolal ze zalatwie sie za caly tydzien...hehehe nie wiem czy tak mozna???? ale juz nic mi nie pomagalo...
Tez tak mam :dry: Ja od ssylwesta zalatwialam sie tylko raz i to niewiele... Bola mnie jelita dzien w dzien i tez staram sie jakimis domowymi sposobami 'odetkac' i narazie z marnym skutkiem... Figury i tym podobnych ić bym się bała... Jak do 26ego sytuacja nadal bedzie tak marna, to powiem ginowi o tym, niech mi cos dordzi. Puki co popijam maslanki, jem suszone osoce, jablka i raz bylo ok... Okropne sa te zaparcia :baffled:

I ja tez od 2 dni nie czuje Maluszka w sumie wcale:-( jakies drobne smeranie, albo to moje wmawianie sobie...
W pniedzialek na usg odwrocony byl pleckami do nas i mial dupcie w dole, moze to dlatego. Tak jak to któras z Was powiedziala, dzieciaczek kopie nas w plecy, dlatego nie czujemy. A któraś z Was mówiła, ze raczej może sie już Maluch nie odwrocic z pozycji pośladkowej... No cóż, zobaczymy... Pewnie nic złego się nie dzieje, a ja niepotrzebnie panikuję....

Dobranoc Dziewczynki :sorry2:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, na zaparcia jedna rada: rano po wstaniu z łóżka - woda przegotowana z cutryna - pol cytryny wycisnijcie, a w ciagu dnia 2-3 jabluszka, jakosc gwarantowana :-). Ja akurat problemow zadnych nie mam, czasem nawet po 3-4 razy w toalecie dziennie jestem, ale ja u mnie taka przemiana materii jest rodzinna ;-)w kazdym razie jablka, woda z cytyna no i sok ze swiezej marchwi - lepisj jak same zrobiocie niz kupicie ten jednodniowy bo one nie sa pasteryzowane. Pozdrawiam cieplutko.

aniulka- jablka jem tonami, wody tez duzo pije ale jeszcze nie pilam z cytryna.. duzo jem owocow i pije soki ale ja zawsze mialam problemy zanim zaszlam to tez tak bylo ze 1-2 razy w tygodniu i to byl sukces... na poczatku byla biegunka a teraz to samo co wczesniej...cos okropnego a jak boli brzuszek i nie tylko jak sie chce a nie mozna... ale jutro bedzie woda z cytrtna...zobaczymy moze to podziala,

W trakcie ciąży nie wolno pić żadnych ziół przeczyszczających!!!! Paula, jednorazowo nic Ci ani dziecku się nie stanie, ale zioła te zwiększają ukrwienie i ruchy robaczkowe jelit, i mogą też spowodować przekrwienie macicy i poronienie. Także przy zaparciach jabłka, śliwki, dużo picia, na noc otręby z jogurtem, w skrajnych przypadkach syrop laktuloza.
Kasica gratuluję dziewczynki!
Kokoszka - wszystkiego naj naj najlepszego! Niech Wam się wszystko dobrze układa, wiele miłości, no i w maju- radości z Dzidziusia.

reklama
dziewczyny mam 10 stron do nadrobienia, ale wy tu piszecie....

misza- kochana strasznie mi przykro, że tak się zawiodłaś na tym usg, ale głowa dó góry maluszek rozwija się zdrowo , a to najwazniejsze, moze juz za 3 tyg, poznasz płec :), ja mam wizyte teraz 14 stycznia, ale się na nic nie nastawiam :)
co ma być to bedzie

velvet- dzięki za tę stronkę, ze szpitalami itp jest super, poczytam później opinie

ania77- ja też mam takie bóle w krzyzu i dobrze robisz kobietko ze nie ogladasz i nie sluchasz takich rzeczy, my teraz powinnysmy byc od tego jak najdalej, rozumiem ze takie jest zycie ale po co siebie dodatkowo narazac na stres

jola466- masz racje całkowite omdlenia są niebezpieczne dla malszków, powiedz lepiej o tym lekarzowi! Uważaj na siebie

rosea- powodzonka na usg, mam nadzieję, ze twój maluszek, pokaże kim jest, ja mam wizytę 14, a patusia 15, wiec moze dzien po dniu będziemy pisały radosne wiesci :)

tikanis- kochana kuruj się i szybciutko wracaj do zdrowia

kasica212- kochaniutka moje gratulacje z maluskiej zdrowiutkiej córeczki :)

iwona100na, iwee, patusia44- kochane ja mam wizytę 14.01, trzymam mocno kciuki za wasze maluszki, ja tez mam nadzieję, że się dowiem :p

kokoszka- dla ciebie kochana to najlepsze zyczonka z okazji ślubu :), no i powodzonka na usg :)

PROSZĘ O PORADĘ!!!
dziewczyny odbrałam wyniki w piatek wszystko jest wporzadku poza hemoglobiną spadła mi do 11, czytałam ze to dolna granica, a później to już anemia. Jakie wy macie wyniki hemoglobiny??? i czy ktora s z was ma tez takie niskie, i co lekarze albo wy same robicie w tym kierunku??

Do góry