reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Witajcie, jak tam minął Wam wolny dzień?
My nieumiejętnie puszczaliśmy latawca oraz wypuśiliśmy na wolność niemal wypompowanego balona (z resztką helu wewnątrz)...
dziś kupiłam Izie kuchenkę w biedronce- ma palnik, piekarnik, garnuszki a teraz Iza gotuje na niej swój jogurcik:)

u nas brzydko, pada i do pupy...
a i muszę się pochwalić:
1. Iza zakłada sobię czapkę na główkę, bierze swoje wiadereczko w którym nosimy zabawki, idzie pod drzwi, woła PaPa a na pytania gdzie idziesz odpowiada: do pracy!

2. mamy postępy w kołysance (podkreśleniem to wersy Izy):
aaaaa kotki dwa
szare bure obydwa
a śpij kochanie
jeśli gwiazdkę z nieba chcesz dostaniesz
wszystkie dzieci nawet złe
dawno śpią a Ty nie
a Ty jedna tylko nie

jest to jeszcze niewyraźnie śpiewane, ale śpiewane!
możecie mi mówić :Chwalipięta!

edit: a kilka godzin później...

a ja idę dziś na imprezę!
i sie wczoraj dowiedziałam, że moja przyjaciółka jest w ciąży, 9tc!

Ostatnia edycja:
reklama
matko, no blagam was , pomóżcie!! wybijcie mi z głowy tego prawdziwego pieska!!!!

od dwóch dni zaczynam myśleć że to FAJNY pomysł!!!! ba!!! już nawet znalazłam pieska z ogłoszenia w naszej okolicy!!!!!!!!
no niechże mnie ktoś powstrzyma!!!!!!!!!!!!!!!!

matko, no blagam was , pomóżcie!! wybijcie mi z głowy tego prawdziwego pieska!!!!

od dwóch dni zaczynam myśleć że to FAJNY pomysł!!!! ba!!! już nawet znalazłam pieska z ogłoszenia w naszej okolicy!!!!!!!!
no niechże mnie ktoś powstrzyma!!!!!!!!!!!!!!!!

Pamiętaj, że jak minie pierwsza euforia to Ty będziesz wstawała o nieludzkich godzinach i wyprowadzała psa! W deszcze, wiatry i chłody... No, a jak będziecie chcieli gdzieś wyjechać to macie z kim psiaka zostawić???

a tak w ogóle to hallo majóweczki!!!

ja znowu w pracy... buuuu...!!! ale następny weekend mam wolny! no bo wybory! a jeszcze następny będę miała połowicznie pracujący. Bo niedzielę będę miała wolną, bo moja prababcia ma 100 lat! Więc wypada być, no nie?

miłego dnia!!!

p.s. przepraszam, że nie nadrabiam, ale... mi się nie chce.

no wiem Marzenko, wiem..:unsure::unsure: ale jakoś tak .... ech ...

ty w pracy, a ja w łóżku z M. i z kawą. :-) a dzieci szaleją ... :-D

fajnie że szykuje ci się wolny weekend. :tak: no i ładna rocznica prababci! :tak: Mój pradziadek też tyle żył.

p.s. przepraszam, że nie nadrabiam, ale... mi się nie chce.
mi też się nie chce nadrabiać :sorry2::sorry2::zawstydzona/y:

A ja muszę dziś mieszkanko posprzątać bo wczoraj mnie taka niemoc ogarnęła że jak Marcelito poszedł na drzemką to i ja też :cool2:
Obiadzio mam bo tradycyjnie wczoraj "ugotował" się pełny gar :nerd: flaczki gotowałam ;-) chyba sobie odbiorę na jedną porcję, zamrożę i będę mieć na święta - potem pewnie nie będzie chciało mi się tylu rzeczy gotować:ninja2:

m&m, no piesio super pomysł, gdybym wiedziała że na stałe tu zostaniemy to kto wie... tylko właśnie problem z porannymi spacerkami :zawstydzona/y:
ejjjj a kiedyś na allegro widziałam takie interaktywne pieski :tak::-) może taki prezent by mógł być jako zastępczak? ;-)

Marzena, rocznica babci bardzo fajna. Idź, porób kilka pamiątkowych fotek, zabierz Nataszke.
U mnie nikt nie dożył takiego wieku :no:

u mnie sajgon wszędzie - :ninja2:

no Barmanko, prawda że to fajny pomysł. :-p

co do tego interaktywnego, to już z Florencją o tym gadalam wyżej, że boję się że Maja się pozna, i piesek i tak pójdzie w kąt.

a o takim piesku myślę - jest bardzo interaktywy. :-p ;-) :-D

BIS%202007-3%20Border%20Terrier.jpg
image1_410.jpg

Ostatnia edycja:
co do tego interaktywnego, to już z Florencją o tym gadalam wyżej, że boję się że Maja się pozna, i piesek i tak pójdzie w kąt.
oj sorki, nie doczytałam :zawstydzona/y:
Nasi sąsiedzi mają takiego pieska, Marcelito trochę się nim pobawi..ale żadna rewelacja tak na prawdę:sorry2: choć ja stawiam na to że mój synalek nie interesuje się żadnymi zabawkami :dry: oprócz piłek z suchego basenu, klocków i wszelakich autek :cool2:

a o takim piesku myślę - jest bardzo interaktywy. :-p ;-) :-D
haha aleś się napaliła :-D:-D Fajny psiunio :tak: a co to za gatunek?
Ja osobiście lubię duże pieski, coś jak labradory :tak: ale karmić takie "bydlaki" to już wyższa szkoła jazdy :rofl2:

no właśnie duże pieski to trochę większy kłopot, i więcej jedzą i trudniej do samochodu "spakować"...

a ta rasa to border terrier.
York, jest malutki, i pocieszny, ale słyszałam że to "nerwowa" rasa...

Barmanko, to Marcel się wieloma rzeczami interesuje! piłki, autka, klocki.
U nas to nic tak na dłużej.

A Maja ma obsesje na punkcie pieskow. Na spacerze bez przerwy wykrzkuje "dogi" "dogi" - jak tylko zobaczy jakiegoś pieska w zasięgu wzroku --- nawet jak jest po drugiej stronie parku .. :dry:

czasem jak kogoś juz zaczepimy i pogłaszczemy pieska, to jest potem ryk na całego bo ona nie chce odchodzić... :dry:

Ostatnia edycja:
Dzień dobry Majóweczki

Mnie też się nie chce nadrabiać :sorry2::sorry2::sorry2:

marzenko cudownie, że masz taką leciwą babcię, koniecznie idź na urodzinki :tak: Moja najstarsza ma 75, a teściowa mojej sis 80.

Barmanko flaczki?? Takie z wnętrzności świni? blee:-p

m&m's ja od lat namawiam mojego M na kotka ale on nie chce się zgodzić. Widzę same plusy: nie trzeba z nim wychodzić, załatwia się w ubikacji:-D, łatwy do przewiezienia, można zostawić na kilka dni i w ogóle!

tsarina chwilpięta, tsarina chwalipięta!:-D:-D Gratuluję gaduły

Popijam kawkę, M wybiera się z Gabą na spacerek, a ja z Andrzejkiem będziemy malować. Kupiliśmy duży arkusz papieru, obrysujemy go, a potem wspólnie pokolorujemy farbkami. Antyramkę muszę kupić na to cudo :-) Jak już powstanie oczywiście :-D

reklama
no właśnie duże pieski to trochę większy kłopot, i więcej jedzą i trudniej do samochodu "spakować"...
haha szkoda że nie mam tutaj swoich starych zdjęć sprzed wyjazdu do Irl :-D:-D mieliśmy mieszańca podhalańskiego z labradorem więc jego wielkość możesz sobie wyobrazić ;-) a autko jakim poruszał się wtedy m to... cinquecento:cool2::cool2: Hardcorowo było czasem :-D na szczęście piesio nie miał problemów lokomocyjnych :tak:

York, jest malutki, i pocieszny, ale słyszałam że to "nerwowa" rasa...
nie polecam :no::no: brat eMa (a raczej bratowa) mają tego pieska.. masakra teksańską piłą mechaniczną :wściekła/y: furiat - to chyba dobre określenie zachowanie tego psa. Przy czym oni specjalnie nie mieli wyboru wybierając tego psa..znaczy się rasę.. dzieci były uczulone na psią sierść i innej rasy oprócz tej nie mogli mieć.

czasem jak kogoś juz zaczepimy i pogłaszczemy pieska, to jest potem ryk na całego bo ona nie chce odchodzić... :dry:
no widzisz a u nas z kolei Marcel lubi podziwiać pieski ale z daleka :confused::confused: jak jakiś podejdzie do nas i ja zaczynam głaskać pieska (co by pokazać że piesio fajny) to Marcel spiernicza gdzie pieprz rośnie :eek::eek:

Barmanko flaczki?? Takie z wnętrzności świni? blee:-p
niom :tak::tak: nigdy nie jadłaś flaczków?

m&m's ja od lat namawiam mojego M na kotka ale on nie chce się zgodzić. Widzę same plusy: nie trzeba z nim wychodzić, załatwia się w ubikacji:-D, łatwy do przewiezienia, można zostawić na kilka dni i w ogóle!
kotka miał kiedyś mój brat :tak: fajne stworzonko, a ile pociechy mieliśmy z niego :tak::tak:
Udanej zabawy malunkowej ze starszakiem :happy2:

Do góry