reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Mamstud, gratulacje kolumny!!!! :-) :-)

Umi, no z tm prezentem to właśnie troche problem. Bo maja nie za bardzo interesuje się zabwakami dla "swojego wieku". Ją bardziej interesują wszytskie zabawki Mikolaja. wczoraj np, półgodziny! bawiła sie samochodzikami i takim torem do zjeżdżania tymi samochodzikami.
Ona wogóle najbardziej to lubi sie bawić tym czym Mikołaj i wogóle z nim.

więc, jak mówiłam - mam problem z tym. ją wogóle nic na dłuzej nie interesuje.... oprócz...ŻYWYCH zwierzątek. :dry: jakby dostała kotka lub pieska (prawdziwego) to by byla najszczęśliwsza.. :ninja2: :-p

nie wiem czemu post był zdublowany. :dry: stąd też ten post - jeden pod drugim.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
No to u mnie jeśli chodzi o zabawki to jest tak samo jak u M&ms Krzyś chce sie bawić tylko tym czym Ania i tylko żywe zwierzątka dlatego pod choinke dostanie pieska interaktywnego z takimi gwizdkami,który szczeka,łazi,macha ogonem i takie tam różne rzeczy wyczynia ten piesek myślę,że Kryn będzie zadowo onlony,Umi u mnie Krzyś też się tak podobnie zachowuje im bardziej prubóje go uspokoić tym gorzej on sie drze więc go zostawiam i po jakimś czasie on się uspokaja

Witam.
Mamstud GRATULACJĘ Pani redaktor pełną gębą;-)dziewczynki pilnujemy błędów:-D
Fliorncja biedny Krzyś nacierpiał się,ale dobrze że już po wszystkim zdrówka.
Umi współczuję koszmarnych nocek,aby jak najprędzej minęły:-(.
Marta to masz już pomydł na prezent pod choinę.....czego się nie robi dla dzieci ha ha ha
A Filip lubi swoje zabawki:tak:a lalkami rzuca gdzie pieprz rośnie:sorry2:

no to "piątka" Florencja. z tymi dziećmi naszymi.. :-D
ja też myślałam o takim piesku, ale tak się zastanawiam czy Maja się "nie pozna" na nim. ;-) :-p

Kasiu, a z Wiktorią się Filip nie bawi?
ale w sumie to dobrze masz, że zajmuje się sam swoimi. :tak:

a co do pieska, to już przyznam że zaczęłam rozpatrywać "tą" opcję. :-D:-D ...

witajcie Kochane

ale jestem wściekła.... myślałam, że będę miała dłuuugi weekend, a tu D..PA!
W piatek idę do pracy, i w ogóle muszę jechać na budowę aby rozpocząć roboty wstępne (czyli czysta geozdezja... a ja jej jeszcze nie do końca czuję.. znaczy się czuję się pewnie jak jest obok mnie jeszcze jedna osoba, która ma o niej pojęcie.... ale niestety... w tym fachu będę sama, buuuu). I cały urok jutrzejszego święta poszedł precz...

nadrobiłam już Was, ale... wybaczcie - zjem coś i poodpisuję.

Albo nie... odpiszę teraz ile moge:

Florencjo - Kochana bardzo Ci współczuję... oczywiście jeszcze bardziej Krzysiowi. taki malutki, a już takie poważne choróbsko ma na swoim koncie... No i ten szpital...

Umi - fajna ta mata. Uwzględnie ją w prezentach dla jagi. Wczoraj przeglądałam chwilkę allegro i wpadła mi w oko tablica 4w1. Boję się tylko późniejszych efektów, tzn. pomalowanych ścian gdzie popadnie... no ale... to i tak chyba nie do uniknięcia. Patrzę jeszcze za jakąś zabaweczką edukacyjną, albo wózkiem głębokim dla lal (spacerówkę ma, ale...jak jesteśmy u jakiś dziewczynek to... lgnie do gondoli)

Mamstud - nooo Kochana - moje GRATULACJE!!! Mogłabyś czasami popodsyłać nam swoją twórczość do poczytania . Fotki gaby - REWELACJA (ta wspinająca się, to w ogóle... szczena mi opadła - zdolniacha mała)

M&m's - piękna fotka. Chwyta za serducho - cudne dzieciaczki.
Mam kapuśniaczek - wpadniesz?? Pyyyycha

Barmanko Kochana - życzę Ci poprawy samopoczucia. No i ...kapusty pekińskiej wszędzie dostępnej. Czytałam o tej faszerowanej papryczce... i masz normalnie po tyłku - nawet nie wiesz jakiego mam pypcia teraz na nią...

Dobry wieczór Majóweczki!

Widzę, że mały tu ruch...

agakm witaj, dawno Cię nie widziałam! Szkoda, że pracujesz w piątek ale zawsze to jeden dzień mniej pracy, dobre i to :-)

Umi mnie jest po prostu Ciebie szkoda, wiem jakie noce muszą być dla Ciebie stresujące i próbuję Ci pomóc. Dobrze, że się nie obrażasz bo fochów nie znoszę :-) Musisz szukać sposobu na swojego łobuza...

m&m's jak choróbsko? Poszło sobie?

M&ms To mój tez sie chce bawic tylko autami nawet tomek chce mu zafundowac tor do autek i pewnie oprócz taj maty dostanie jeszcze tor. O widzisz to kup jej psa:-)
Florencja piesek interaktywny fajna sprawa:-) co do zostawiania dziecka jak sie drze. Ok w dzien jak wpada mi w histerie ( coraz rzadziej) to zostawiam i ide robic co innego, ale w nocy nie da rady chocby ze wzgledu na sąsiada:/. W sumie to ja sie bardziej sasiada boje niz tego ze mały bedzie tak wył.
agakm geodezja brrr podziwiam osoby zajmujace sie tym fachem dla mnie czarna magia. Co do maty nie bedziesz miała pomalowanych scian. Mazak napełniany jest wodą i nawet jak pomaluje sie nim sciany to one najnormalniej w swiecie wyschną i nie bedzie sladu. Ja chce w nia zainwestowac własnie z tego wzgledu. Juz raz musiałam malowac pokój, w tamtym tygodniu myslałam ze zawału dostane bo mały znowu ołówkiem pomazał sciane tym razem w przedpokoju, ale tam jest farba zmywalna i bez problemu zmazałam ołówek gumką.
Mamstu dla mnie nie jest stresujacy ryk kacpra tylko raczej fakt ze pobudzi sasiadów. Gdybym mieszkała w domu to nawet bym sie nie przejęła. Tzn jasne chciałabym wyjasnic skąd to ale nie miałabym takiego parcia na uspokojenie Kacpra za wszelką cene

A w ogóle to u nas noc super 2 pobudki na picie jedna o 12 druga koło 3 bo młody zgubił niekapka w ferworze snu i musiałam szukać zastępczego. No i podczas drugiej drzemki 10 minutowy kaszle. Nie wiem od czego ten kaszel, dusimałego tylko w nocy w dzien ani razu:/ daje mu syropek na kaszelale i tak sie budzi w nocy i kaszle. Jednak tym razem nie rozbudził sie jakos diametralnie i nie musiałam do niego leciec trzeci raz. Pokaszlał sobie i usnął. Pobudka o 6:00 no i wtedy znalazłam niekapka jakims cudem znalazł sie pod łózeczkiem, jak on sie tam znalazł pojecia nie mam.

Dzień dobry Majóweczki

Witam się w ten świąteczny dzień :-) Odsypiacie?

Umi cieszę się, że nocka lepsza! Ale mimo to uważam, że półtoraroczne dziecko nie powinno nic pić w nocy... Najważniejsze, że idzie ku lepszemu :-) Nie rozumiem dlaczego przejmujesz się sąsiadami! Przecież Ty wiesz, że nie krzywdzisz Kacpra. Niech sobie marudzą, niech nawet policję wezwą. Dasz wtedy policjantowi na ręce Małego i niech go uspokoi :-)

U nas szaro, buro i brzydko... Jadę z dziećmi do koleżanki, ma synka dokładnie w wieku Gaby. Maluchy się pobawią, my poplotkujemy, spijemy kawkę :-)

A M dostał zadanie: umyć lodówkę i wyczyścić filtr od zmywarki, jest szczęśliwy :-)

Miłego dnia kochane!

hej mjóweczki:-)

Umi-no to super że nocka była lepsza:-)moze za jakiś czas już wszystkie bendą w pełni przespane.My przedwczoraj mieliśmy taką kiepską nocke,mała dosłownie co godzine się budziła i jenczała,także wszyscy nie wyspani.Wczoraj dostała kataru i niewiem od czego,leci jej z noska narazie podaje kropeli mam nadzieje że pomogą.

Aga km-no dla mnie ta dziedzina to już zupełnie czarna magia:-Ddobrze że od wszystkiego są fachowcy:tak:fajnie że napisałaś:-)dzięki raz jeszcze kochana za książke.

Ja od rana chodze naminowana ,dzień wolny a m zamiast posiedzieć z nami to wolał sobie na ryby jechać i to jeszcze do Krościeńka.Więc siedze zła jak osa i znów sama z Niki,ten to ma pomysły tak daleko jechać tam i spowrotem:szok:mało tego unas pada więc siedzenie w domu i nuda buuuuuuuu
W sobote sobie odbije jade z kumpelą poszaleć na disco:-)mam nadzieje że pamiętam jeszcze jak się tanczy i wybawie się za wszystkie czasy:tak:pomimo ze będe kierowca.

a umi -robie całe brzuszki wczoraj tylko 60 bo więcej mi się niechciało,generalnie przez tą daremną pogode mało co mi się chce.Fajny pomysł na prezent z tą matką!ja totalnie jeszcze nie wiem co Nicol kupić.
Miłego dnia dziewczyny:tak:wypocznijcie!

reklama
mamastud co do picia fakt nie powinno ale może być to reakcja na leki które przyjmuje własnie na noc, choc w sumie w ulotkach nigdy nie było że dziecko czy człowiek dorosły moze pić wiecej to lekarka mnie o tym uprzedziła, co prawda ja tak jak ty uwazam to za głupie ale cóz czasem nie mam wyboru jak mi młody wstanie i woła o samo picie.Do puki w ciagu nocy wypija 150 ml wody ( juz na samą wode przeszlismy z uwagi na dobro ząbków) to ja moge mu dac pic tylko, że byłabym wsciekła gdyby to było po 250 ml herbatki jak kiedys i to co 2 godziny. Puki co dążymy do całkowitej eliminacji i jak dla mnie całkiem całkiem nam to wychodzi

Mama Niki na katarek jest dobra tez masc majerankowa:-) co do brzuszków to rób sobie jeszcze półbrzuszki z zatrzymaniem w maxymalnym wychyleniu. Wtedy na prawde ładnie miesnie brzuszkapracują, tak mi moja kuzynka powtarza ( uczy wf-u)

Do góry