reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

m&m's ale fajnie masz, uwielbiam oglądać takie maniunie ubranka! Gaba kilka tygodni występowała w rozmiarze 50!! Zostawiłam jej jednego bodziaka na pamiątkę :sorry2: Kilka dni temu przejrzałam tony takich ubranek - oddawałam je mojej świadkowej, w grudniu urodzi Zuzię :-)

umi to rzeczywiście masz niezły orzech do zgryzienia... Życzę wytrwałości!

agakm nie no, już się rządzisz? :-) A tak serio, bardzo się cieszę, że odnalazłaś się w nowej pracy. M już wywiązuje się z obowiązków?;-):-D I oby zielone kupki poszły precz!

mamamatysia super łóżeczko! Zazdroszczę Filipowi:-D Andrzej spał w niemowlęcym prawie 3,5 roku i cieszyło mnie to bo przynajmniej nie przyłaził do nas w nocy, łatwo go było zlokalizować i ogólnie byłam zadowolona. Myślę, że latem po remoncie podejmę decyzję odnośnie łóżka Gaby. A nastroju nie zazdroszczę.... Nie muszę bo mam podobny...

Barmanko fajnie, że właściciel zgodził się na Wasze warunki ale ten czynsz to też mógł obniżyć, co?:sorry2: Pogoda u nas identyczna! Siedzimy w domu ale z drugiej strony i tak nie możemy spacerować więc trochę to mniej boli....

Jolu a fotki z basenu wstawisz? Jestem ciekawa jak dziewczynki się bawiły!

Dzieci śpią ale nie było łatwo... Gaba strasznie płakała przy podawaniu leków :-( Nie wie biedna co się dzieje.... Andrzejowi się skończył inhalator i zapomniałam kupić nowy, boszsz.... co ze mnie za matka.

Ginekolog nie powiedział mi nic nowego.... Zrobił cytologię, obmacał cycki i zapisał pigułki. Jutro idę na pobranie krwi, zażyczył sobie zobaczyć poziom jakichś tam hormonów i jeśli będzie ok to mam zacząć je brać i tyle.

reklama
Dziękuje Barmanko za życzenia.My tutaj obchodzimy urodziny i tak naprawdę ja nie mam problemu z kalendarzem;-). Dobrze,ze wasze"zachcianki" najemców zostały zaakceptowane, będzie się wam mieszkało wygdniej.
mamamatysia super łóżeczko! Zazdroszczę Filipowi:-D Andrzej spał w niemowlęcym prawie 3,5 roku i cieszyło mnie to bo przynajmniej nie przyłaził do nas w nocy, łatwo go było zlokalizować i ogólnie byłam zadowolona. Myślę, że latem po remoncie podejmę decyzję odnośnie łóżka Gaby. A nastroju nie zazdroszczę.... Nie muszę bo mam podobny...
Fajne nie? My kupimy to łózko i zobaczymy czy będzie chciał spać.W razie czego zostanie jeszcze jego obecne łóżeczko.Miejsca w pokoiku mu nie brakuje.

Nastrój parszywy i nawet czekoladą nie można się pocieszyć...buuuu..."niech mnie ktoś przytuli:zawstydzona/y:"
Dzieci śpią ale nie było łatwo... Gaba strasznie płakała przy podawaniu leków :-( Nie wie biedna co się dzieje.... Andrzejowi się skończył inhalator i zapomniałam kupić nowy, boszsz.... co ze mnie za matka.
Oj ty biedna. Każdemu się czasem zdarzy nawalić,nie łam się w końcu jesteśmy tylko ludźmi;-).
A z usypianiem u mnie podobnie:baffled:

hej dziewczyny:-)

wchodze dziś na BB a tu taka niespodzianka:-)super że Tsarina się odezwała:tak:No to fajnie Iza Mirka rzuca tekstami ,moja z podobnych mówi bay bay:-)ale ostatnio to nas rozbawiła na maxa.Moja mama coś tam do niej wyszła z twardszym tonem bo rozrabiała .Poczym Niki się zbulwersowła i burknęła do babci ze srogą miną -Babcia nie wolno krzyczeć ,myśleliśmy że padniemy ,nawet niewiedziałam że potrafi to powiedzieć. A z nowości co nas ostatnio zaskoczyło negatywnie to tekst -cześć dupku:szok:i niemamy bladego pojęcia skąd to zna:szok:potrafi też powiedzieć głupek i spadaj ech mam nadzieje że gorszych słów nie użyje.

Jutro zdecydowałam się że jade z Niki i emem do Krościeńka nad Dunajec,m na pstrągi a ja będe spacerować z Niki i cieszyć sie widokami i czystym powietrzem,oby pogoda tam pozwoliła,mam nadzieje że nie zmarzniemy dziś było tam 16 stopni:-)

Aga km-bardzo mnie cieszy że jest poprawa i ok:-)super !Ja odrazu wiedziałam że szybko się zaklimatyzujesz:tak:bo ty obrotna babeczka jesteś:tak:fajnie że napisałaś bo bardzo mi się tęskni za twoją obecnością na BB.

Marzenko -dziś weszłam na wage i prawie 5kg mniej,także dziś wreszcie coś ruszyło choć w weekend niestety będe musiała się pośilić w restauracji ale zamówie polędwice z indyka więc nie powinno zaszkodzić,cały dzień zimnych potraw nie uśmiecha mi się jeść.

Jolu-no to faktycznie źle z tą biegunką,mam nadzieje że dieta przyniesie wreszcie efekty i biegunka zniknie precz!Niki też tak jak twoje dziewczynki ma łóżeczko z którego robi się potem !Moje gratulacje:tak:świetna wiadomość z tym nowym domkiem fantastycznie i co najważniejsze spełnia wasze wszystkie oczekiwania,świetnie a te ogrody bomba:-)

Kasia -kochana itam napewno Ci kilogramy polecą miguśiem:-)najważniejsze ,że dajesz rade i się dietujesz:tak:a co u Ciebie coś Cię nie ma.

M&msiku-aż miło powspominać ,dzieći tak szybciutko rosną że przy oglądaniu dawnych ciuszków nie dowieża ,że dzieciątko było takie malusie.Ja to chyba mam coś z głową ale nie wyobrażam sobie mieć kiedyś syna,też bym chciała dziewczynke.Kiedyś napewno Niki bedzie mieć rodzeństwo:-)

Szkoda że Roxy do nas nie zagląda brakuje mi jej i wieści o szogunku!

Umi -moja panna też często w nocy miała takie akcje że budziła się z rykiem a jak ją tylko dotknełam to takiej furii dostawała ,prenżyła się i robiła mostki:szok:to było dla mnie bardzo dziwne bo jeśli coś złego się dzieje to dzieci chcą aby mama utuliła pocałowała a moja łobuziara taka nie jest ,szkoda bo chciałabym zeby była taka pieściocha.Wczoraj coś ją w tyłek chyba ugryzło bo szlała na maxa już miałam nieźle ciśnienie pdniesione,ale co zrobić trzeba być cierpliwym choć to bardzo ciężkie czasem.Ja Niki nadal przykrywam kocem bo pod kołdrą zagorąco jej a wtedy niechce spać tylko się wsierci itd,takze nasza mała źle śpi jak jest zaciepło,kurcze a jaka uwas przyczyna to nie mam pojęcia.Mam nadzieje,ze to się zmieni.Mam nadzieje że Niki przeżyje jutro 3 godziny w aucie i nieda nam zabardzo popalić:-)

Nic uciekam dobrej nocy kochane:tak:

Witam.

M@dziu czym inhalujecie Kamila?

.
Inhaluje go roztworem mucosolvanu z solą fizjologiczna a znasz coś lepszego?

Umi jak Kamil mi się budzi z takim wrzaskiem bo zdarza się to wydaje mi się że poprostu mu się śni coś złego może cos widzi w tv co go przeraża zwroć na to uwagę bo czasem nam się wydaje że to nic takiego a dziecko się jednak boi

Dzień dobry Łobuzy!
u nas pierwsza w całości przespana noc po tym jak Iza się rozchorowała... no normalnie czuje się jak antyczny heros...

kupiliśmy sobie laptopa trzy dni temu, stąd mam tyle okazji do pisania...teraz musz poinstalować wszystko co nam będzie potrzebne, dużo tego... ale jutro znów do szkoły i wróce do Was w poniedziałek chyba...

Kasiu moja mama szyje teraz na maj ubranka komunijne i miałam w rękach katalog z albami i sukienkami, no masz niełatwy wybór przed sobą bo teraz szyje się takie cuda, a wszystkie eleganckie, subtelne i estetyczne, ale i małe suknie ślubne też widziałam... a jak tam Twoje zajęcia?

A ja dzis znowu walczyłam z małym, cała noc na dywanie dosłownie, wszystko mnie boli... Tzn nie darł sie jak opetany, ale usilnie starał mi sie pokazać, że jesli go nie wezme do nas do łózka to da mi popalić i dał... cała noc drapałam mu o łózeczko ewentualnie jak było strasznie źle to delikatnie trzesłam tym łózkiem. Drapie w łózeczko bo jak był mały i miał taki podwieszany materacyk to podchodzac do niego lekko go bujałam nogą i ten materacyk tarł o materiał łózeczka, mały sie wtedy uspokajał. No i dzis to drapanie zdawało egzamin ale mój syn jest tak uparty ze od 00:30 do 3 bawilismy sie w kotka i myszke, mały sie uspokajal, ja wracalam do łózka i mały zasypiał 15 min i od nowa. Picie nie skutkowalo. Pobudke zrobił o 5:30 do 6 nie wyjełam go wogóle z łózeczka tylko przewinelam bo tak nasikał. No i przez całe 30 min Kacper sie wsciekał bo go nie wyjmowałam, kładł sie i próbował zasnąć ale mu nie wychodziło.

madzia Kacper w TV bał sie tylko jednej reklamy, z Plusa krowa i takie 2 potwory/ufo nie wiem co to, to tego wiem ze sie bał tyle, że on teraz tą reklame polubił zawsze leci i robi muu do telewizora. Ale mozliwe ze cos mu sie sni ale tak czesto z drugiej strony?
MamaNiki Kochana jaka twoja mała jest genialna!! żeby mój tak gadał dla niego zdanie to " Mama brum" " Mama am" no dwa słowa max:/. Co do wyjazdu zazdroszcze:-) ale pstragi sa tam super miałam przyjemnosć kiedys zjeść mniam:-) Trzymam kciuki zeby Niki była grzeczna.
mamstud jestes wspaniała mamą!! Ale tez jesteś tylko człowiekiem i czasem nie dasz rady wszystkiego ogarnąć
Barmanka dobrze że przynajmniej część roszczen została zaakceptowana:) Co do pobudek my mamy to samo zamiast o 6:30 Kacper wstaje o 5:30, ale spać idzie na nowy czas.
mamamatysia Podoba mi sie to łózko dla małego:-) gdyby nie to ze juz mamy łózko do Kacpra to zdecydowałabym sie na podobne:-)
agakm idziesz jak burza to moze za miesiąc czy dwa jakiś awansik bedzie:-) Ciesze sie ze z kupkami juz coraz lepiej, oby całkowicie wszystko przeszło
m&ms ja Kacprowi zostawiłam jednego pajacyka w którym wychodził ze szpitala normalnie aż dziw bierze że kiedyś mieścił się w rozmiar 58 nie długo bo tylko 2 tyg ale zawsze heh piekne czasy:-) a ty na nowo bedziesz miała takiego dzidza w domu:-)
tsarina zazdroszczę tej przespanej nocy, heh. A jakiego laptopa kupiliscie jesli mozna wiedzieć? My sie szykujemy na zmiane naszego domowego bo mu "b" i jakis tam klawisz nie działa do tego sam juz sie wyłacza, T. go naprawia co miesiac ale to juz jego ostatnie tchnienia:/

Ostatnia edycja:
Dzień dobry Majóweczki!! :-)

mama Niki przyjemnych spacerków i dobrej pogody życzę. Pamiętam, że nie lubisz pstrągów, ja uwielbiam więc jak Twój M coś złowi to wyślij paczką do Piły, ok? :-) Niki to gaduła!!

M@dzia na moje dzieci lepiej działają serevent i flixotide ale to lekarz dobiera leki... A jak Kamil? Lepiej?

Umi ale Ci się łobuz trafił, no! Naprawdę współczuję.... Rozmiar 58 przez dwa tygodnie?! Gaba przez 6 tygodni występowała w rozmiarze 50 :-) A i tak za duże było......

tsarina super, że Izie Mirce się poprawia, fajnie się wyspać, prawda? :-) Laptop brzmi dobrze choć słabo się na tym znam, ja tez mam windows 7 :-)

A my wróciłyśmy od lekarza, musiałam jechać samochodem choć mamy bardzo blisko, normalnie tak wieje i leje, że świata nie widać!
Gaba ma czyste oskrzela :-) Gardło zdrowe! Tak się cieszę :-) Mamy do niedzieli podawać leki, inhalować i będzie ok :-)

Małż na wyjeździe - szkolenie dwudniowe (czyt. popijawa:-)), Andrzej w przedszkolu. Ok 15 przyjdzie niania bo ja z Młodym na basen się wybieram. Potem jakieś zakupy. A wieczorem przychodzi do mnie moja koleżanka kosmetyczka :-) Zrobi mnie na bóstwo :-)

Miłego dnia :-)

A wieczorem przychodzi do mnie moja koleżanka kosmetyczka :-)

a Twoja koleżanka nie chce mieć nowej najlepszej psiapsióły? czuję się mało kobieca ostatnio....

ja właśnie tworze oferty handowa nieistniejących firm i mało mi się płakać nie chce, bo mama się uczy a Iza wciera paczkę paluszków w dywan... prababcia robi kluski na parze z budyniem, więc mam obiad dla Izy z głowy- od wczoraj dzień łasucha! Przepis wrzuce potem...

reklama
a Twoja koleżanka nie chce mieć nowej najlepszej psiapsióły? czuję się mało kobieca ostatnio....

Obiecuję, że zapytam :-) Zrób sobie przerwę i wybierz się do fryzjera, kosmetyczki czy gdzieś tam. Czasem trzeba się oderwać... Ja wyjść nie mogę to przyjdą do mnie :-)

Kluski brzmią nieźle i oferty handlowe też!!

Do góry