reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

witam majóweczki:-)
Kasiu-dziękuje bardzo za pamięć !miło z twojej strony:tak:

Marzenko-ja to narazie zakupiłam książke z dietką Diukana,tylko podczytuje:-)

Umi-dzięki:-)powiem Ci że ja od samego początku bardzo dużo mówiłam do Niki przy każdej zwykłej czynności mówiłam jej co mamusia robi.Widze też,że dużo łapie od gości jak nas odwiedzają,sporo powtarza i myśle że ma to genetycznie-ja szybko mówiłam a później chodziłam i Nicol też tak ma,a mi do dziś buzia się nie zamyka:-D

Madzia-dużo zdrówka dla Kamilka,bardzo współczuje bo biedny się nacierpi że też te paskudne chorubska muszą się czepiać ech.Trzymaj się ciepło!

Aga km-jak tam nocka?mam nadzieje że przespana ,że nie było cięzko!

Mamamatysia-kochana jak wam noc minęła?mam nadzieje że spokojnie i że rozcięcie się ładnie goi:tak:ucałuj Filipka od nas!:tak:

kurcze Niki już taka zaspana była przed drzemką,poszłam do kuchni zrobic jej mleczko bo zawsze pije jak idzie spać-i słysze nagle głośny płacz ,patrze a ona biedna leży na podłodze ,spadła z narożnika i chyba udeżyła czołem o ławe.Na szczęście nic się nie stało ,taką mam nadzieje !!!jedynie śiniak będzie.Aż mi jej żal ,kurcze wyszłam tylko na moment z pokoju i wystarczyło,znów mam żal do siebie jednak wiem że czasem takich sytuacji nie idzie uniknąć,jednak lepiej jakby nie miały miejsca.Jakieś kurcze fatum najpierw Fifi biedny spał potem Majeczka a teraz Niki.Mam nadzieje że na tym koniec ,ech te nasze żywe wszendobylskie majóweczki.Nic uciekam się relaksować póki Niki śpi.Co jak co ale dziś mi się odpoczynek należy:tak:.
ps.no to się narelaksowałam Niki właśnie wstała:-)miłego dzionka majóweczki:tak:

reklama
mi też tak żeście nagadały że u mnie dziś będą leniwe (czyt. kopytka serowe) :-) z masłem i cukrem. :tak::tak:

Kasiu u ciebie już po obiedzie???
ja dopiero drugie śniadanie zjadłam - czyt. pączka z karmelem. :-) :tak: pyszzzzzny był. :-)

Monia, Marzenka, a wy to już nie wystraczająco schudłyście??

Martuś, o której najbliższy samolot do Ciebie? Jak ja lubię leniwe mniam mniam mniam mniam mniam mniam
Co do odchudzania to jeszcze z dyszkie by się przydało zrzucić.

mama Niki to mój ma zupelnie odwrotnie zaczął najpierw chodzić jak miałm 9 miesiecy to za jedną reke smigał i jak sie zapomniał to sam poszedł dopiero tak swiadomie to chodził jak miał 11 ale mówił tylko baba i mama dopiero teraz cos zaczyna. Ja ogólnie jestem osoba małomówną i stawiam na czytanie ksiazek:-p oczywiscie odzywam sie do Kacpra ile sie tylko da ale on ma cos takiego jak ja posłucha machnie reka i idzie:-p
kasia tak polewam magą i popijam kefirem tak samo robie z pierogami ruskimi:-p

Marta już dawno po obiedzie:tak:Gdyż Ja mam energie na gotowanie tylko do południa:dry::-D.
Mama Niki jeszcze raz Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin,i wczorajszej rocznicy;-).

Ostatnia edycja:
witajcie

mamo Niki (Ewelinko) - i ja śpieszę do Ciebie
z życzeniami urodzinowymi i rocznicowymi
- WSZYSTKIEGO NAJNAJNAJLEPSZEGO!!!
Szczegolnie życzę Ci, aby:

1) Twój M codziennie zaskakiwał Cię nutką romantyzmu
2) oby plany dzidziowe skutecznie się realizowały
3) obyś zawsze znalazła troszkę czasu tylko dla siebie

mamo Niki, Marzenko - nocka była półmasakryczna.
Jaga obudziła się z wielką buzią o 1:20, 3:40, 5:00... Najpierw wypiła herbatkę, później wciągła tą wodną kaszkę (210 ml), no i znowu herbatka. Szkoda nam jej strasznie - bo cały czas chodzi głodna. Teraz usneła przy wodnej kaszce - jak się obudzi czeka ją marchwianka. W pore sniadania dostała kaszkę na wodzie na sztywno, a później parówkę... bo już nie mogłam patrzeć na jej męki i płacze.
W ogóle... w nocy tak mi się w twarz wtulała, że miałam wrażenie, że zacznie mi nosa ssać... :-D:-D:-D ale nie powiem... rozczuliła mnie... Normalnie objęła mnie za szyję, wtuliła się w twarz... mhmmm

Tsarino - dziękuję za porady. Mam nadzieję, że zupka podejdzie Jagodzi.

A ja zaraz zabieram się za moje leniwce (piątka Martuś), chociaż jak tam czytam o tych wszystkich kopytkach... to... i ja je chcę!!! Ale znowu jak sobie przypomnę moją koleżankę, która wpadła 2 godz. temu na kawkę - to odechciewa mi się żarcia na min. tydzień... (stwierdziła, że przytyłam...:zawstydzona/y::-:)zawstydzona/y: bo brzuch mi na siedząco odstawał, a niby niedawno płaski miałam (hahaha -a tym to mnie ubawiła))

agakm fajną masz koleżankę.... ubić taką to mało... co do Jagody to ma takie pytanie twoja córka ma na imie Jagoda czy Jadwiga i mówicie do niej Jagoda? Bo ja znam 2 dziewczyny jedna Jagoa druga Jadwiga i do obu mówi sie Jagoda
Mamo Niki I ja sie dołączam do zyczń urodzinowych:-)

reklama
Umi - Jagoda ma na imię Jagoda (wybór mojego M - jak kiedyś znowu "spłodzimy" córę, to... pomysły na imię są następujące: Róża, Kalina)

Leniwce gotowe :)

Do góry