reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Zuza witam cie wsrod majowek;-) Co do terminu to z tego co ja wiem to usg podaje najbardziej przyblizona date porodu (lekarz sprawdza poszczegolene wymiary dzidzi a potem te wyniki przeklada na wiek ciazowy). Co do ruchow to jesli jestes szczupla to podobno mozesz je poczuc juz w 17 tygodniu lub nawet wczesniej, tez duzo zalezy od ulozenia lozyska i plodu (ja w pierwszej ciazy tez zaczelam czuc dzidzie juz okolo 16tc).

reklama
Ja dzisiaj po usg . Z dzidzią wszystko w porządku,rosnie jak na drożdżach:-)
No i prawdopodobnie to dziewczynka:-).
Moja corcia troche zawiedziona bo liczyla na brata,ale mam nadzieje,ze do maja oswoi sie z myslą,ze bedzie miala siostrzyczke.
Pozdrawiam wszystkie mamusie cieplutko.

m@dz1@- gratuluję syneczka, widzę że z każdym dniem zmniejsza się grono mamuś nie znających płci:)

Isabela- to super, że widziałaś twoją malutką i wszytsko jeste wporządku, śliczne zdjecia z usg

mela- ja wizyte mam 14 stycznia- trzymama kciuki za ciebie i nasze maluszki, żebyśmy się dowiedziały co nosimy pod serduszkiem :p

anma- gratuluję zdrowiutkiej córci

Anma - gratuluje córci:)
Ja wczoraj byłam na usg i okazało się ze bedzie Chłopczyk- zdrowiutki!!!!! Mój mąż stał dumny jak paw!!!A cała moja rodzina cieszy sie, bo u mnie zawsze same dziewczynki sie rodziły.

Tylkojest jedno ale, lekarz powiedział ze moja szyjka macicy jest b. krótka jak na 20 tydz. ciąży!!
Dziewczyny ile długości ma wasza szyjka, bo nie wiem jaka jest norma w tym czasie ciąży????

Foxy924 takie łatwe to to nie jest, ale mam nadzieje że jakoś się ułoży

anma- gratuluję córci

m@dz1@- gratuluję synka

Isabela fajnie że wszystko dobrze i zobaczyłaś małą

Zuza je jako pierworódka zaczęłam się robić duża od samego początku, najpierw wzdęcia a teraz małe coraz większe. Dziewczyny się śmieją że brzuszek mam na 8 miesiąc

GRATULACJE!!!! dla wszystkich mamus ktore juz wiedza co nosza pod serduchem :)

Jesli chodzi o szyjke macicy, to lekarz podczas usg ja sprawdzal u mnie i mowil ze wszystko w porzadku, ale szczerze mowiac nie mowil jakiej jest dlugosci, wiec nie wiem, ale ufam mu ze wszystko ok :)

Aneteczka - co do krótkiej szyjki to ważniejsze jest czy się skróciła lub skraca w porównaniu do poprzednich badań (jeśli lekarz wcześniej ją mierzył). To jest ważniejsze. Bo może taki Twój urok i masz krótką szyjkę. Dostałaś w związku z tym jakieś zalecenia?

Zuza09 mozesz byc miesiac do przodu.Jak opisujesz ta skompa miesiaczka wcale nie musiala byc doslowne miesiaczka tylko lekkim plamieniem skoro wczesniej mialas normalne krwawienie.Lekarz powinien moc okreslic wiek plodu ,ma pewno normy w ktorych wymiary dziecka powionny odpowiadac wiekowi.Powiedz mu koniecznie ze podejrzewasz ze moglas zajsc w ciaze wczesniej .Ja zaczelam czuc ruchy w polowie 16 tygodnia-takze to jest sprawa inywidualna.

reklama
czesc dziewczynki

bylam wczoraj u lekarza bo meczyl mnie kaszel i na szczescie mam tylko lekko zaczerwienione gardlo i ten kaszel to kaszel suchy wirusowy takze nic powaznego,, ale dostalam syrop mucosolvan i granulki ossciloccocinum.. bezpieczne ponoc dla kobiet w ciazy, dodatkowo dzwonilam do swego gina i tez powiedzial ze spokojnie moge to brac..dodatkowo faszeruje sie syropem z cebuli, mlekiem z miodem i cytryna...mam nadzieje ze do niedzieli wstretny kaszel mi przejdzie..:szok:

Do góry