reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Confi...widze ze plany sie troszke pokrzyzowaly! no ale moze jeszcze cos sie da zalatwic?

Co do callisto to wlasnie mi sie podoba i gdyby byl taki jak na zdjeciu to na pewno zdecydowalibysmy sie na niego. Glowny powod to pojedyncze kolka . chcielibysmy na przyklad w zime do Polski wziasc wlasnie parasolki a boje sie ze maclaren ze swoim podwojnym koleczkami sobie nie poradzi po sniegach.
Widze ze Ty tez masz bzika na punkcie wozeczkow..:-D:-D:-D..Ale fajnie ze Wasz senzz sie sprawdza.
Co do Bee to u nas w uk bardzo popularny wozek ale taki troche kosmiczny.

A wogole doczytalam o Twojej T...to najgorsze co moze byc jak ktos chce na sile zrobic " dobrze"..:baffled:
Ja sie wlasnie obawiam teraz tego naszego lotu i pobytu w Polsce..Tutaj nikt mi nie mowi jak mam postepowac z malymi, nikt mi sie nie wtraca. Wszytko robie tak jak ja uwazam...A tam..no coz...zawsze znajdzie sie jakies "ale":sorry2::sorry2:

A ja wlasnie wrocilam niedawno z zakupek...Naszczescie nie pada ale wiatr niesamowity.
Nie wiem co sie dzieje bo od kilku dni starsznie boli mnie w lewym boku w podbrzuszu..nie wiem co to...jajnik??
Kurcze...tak starsznie mnie dzis bolalao jak bylismy na miescie ze w pewnym momencie slabo mi sie zrobilo..
Az sie sam aboje co to moze byc!:no:

A tu moje dziewczynki...w nowych sandaleczkach..gotowe na basen...:-):-) Szkoda tylko ze jeszcze matka baseniku im nie wybrala...:-)

DSC07411.jpgDSC07419.jpgDSC07410.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Confi no to was znajomi załatwili:baffled:.Pakuj się i przyjeżdżaj na Śląsk:-D:-D:-D u mnie zawsze się pokój znajdzie;-) co prawda morza nie mamy....hmmmm ale może wypad w góry???
Piszecie o tych wózkach operujecie nazwami a ja"doświadczona "mama patrze na to jak kosmita:szok:.
Mamo Niki z tego co piszesz to u Nokolki to na 80% z zęby:baffled:.Doskonale znam te objawy bo borykam się z nimi od 5 miesięcy:dry:.Dzisiaj spokojnie bo kupa tylko 3 razy:errr: ale do wieczora daleko i wszystko przed nami(tym bardziej,ze młody zwinął ze stołu ciasto z rabarbarem- kolejne kupsko murowane:wściekła/y:)
co do Słowacji to z moim eMem walczyłam o nią 3 tygodnie(zawsze za mało czasu).Fajnie było tylko żeby upilnować trojkę dzieci ( w tym jednego uwielbiającego sporty ekstremalne:baffled:) ,nie zwariować i znależć chwilę dla siebie to trzeba się nieźle nagimnastykować.
Jolu co do twojego bólu dam ci przyjacielska rade :jak będziesz w Polsce odwiedź lekarza .
dziewczynki w wersji plażowej mnie powaliły:-D:-D:-D:-):-):-)

Mmatysia...juz sobie umowilam wizyte...
Ja badzo zawsze dbam o te rzeczy..zawsze sie regularnie badam i robie cytologie..takze mam nadzieje ze to nic powaznego..
Co nie ze smiesznie wygladaja moje panny??!!!:-D:-D:-D
Usmialismy sie z moim P jak je ubralam i one tak paradowaly..:-D:-D
Czekam na foteczki z wypadu.....:-)

Mamo Niki..oj wzielo Cie kochana...zycze oby szybko sie udalo i nastepnej @ juz zeby nie bylo..:tak::tak:
A chcialam Cie jeszcze zapytac o Wasz basenik. Czy on ma zdejmowany ten daszek calkowicie..??
I czy te scianki sie jakos otwieraja??
Bo ja sie zastanawiam czy nie jest w nim przypadkiem duszno??

Kurcze...piszecie o tych rozwolniniach..wlasnie przewijalam dzis alcje 5 raz...i slysze ze znow jej polecilalo...:baffled::baffled:
u Amelki tez nie lepiej..:baffled:
Czy to tez zeby..?? Bo sam nie wiem co o tym myslec...:baffled:
Lece przewinac Amelie...:baffled:

Jolu ciesze się ,ze poważnie podchodzisz do badan.Jestem przewrażliwiona-ostatnio moja przyjaciółka miała podobne objawy ale nie będę cie straszyła.Już nie
długo się przebadasz i będzie ok:-).
Dopominacie się o zdjęcia to wrzucę kilka:

IMG_0224 [MiniFoto].jpgIMG_0247 [MiniFoto].jpgIMG_0243 [MiniFoto].jpgIMG_0239 [MiniFoto].jpgIMG_0284 [MiniFoto].jpgIMG_0258 [MiniFoto].jpgIMG_0272 [MiniFoto].jpgIMG_0322 [MiniFoto].jpgIMG_0331 [MiniFoto].jpgIMG_0326 [MiniFoto].jpg

mamaNiki ...kochaaaana przede wszystkim się nie nastawiaj i nie ciśnieniuj , nie męcz mężusia tylko pod tym względem bo za chwilę od Ciebie ucieknie czując się zapewne jak byk rozpłodowy :-D
Zero stresu , pełen spontan...taką radę dał gin mojej przyjaciółce jak się starali o maluszka.
Ja po cichutku trzymam kciuki za braciszka dla Niki ;-)

Mmatysia kurczę nawet chodził mi po głowie pomysł z wyjazdem w Wasze strony ale jak słyszałam m ..."a pooo co?" " a do koogo?" " a gdzie będziemy spaaać?" :baffled:
odechciało mi się...
Nie mniej jednak dzięki za zaproszenie...może któreś spotkanie u Ciebie z kolei zaszczycę swą obecnością , kto wie :-D:-D:-D

a wózki...faktycznie...pasja. Lubię poznawac nowości i szukać różnych rozwiązań. Może dlatego mam jak na razie jedynego Senzza w Gdańsku :-D
Roxy a jak było u Ciebie ? Widywałaś na spacerkach jakieś?

Jola dziewczynki są po prostu rozwalające :-D:-D:-D
cudne, małe pisklaki. A maniaczką jestem na równi z Tobą ( piątka :-D ) tylko mam o wiele mniejsze możliwości finansowe.
Przypomniało mi się określenie na Callisto. Na zdjęciech wygląda tak...mocno i solidnie. W rzeczywistości jest wózkiem leciutkim i takim delikatnym. No kurczę zaczynam odkładać kasę :-D:-D:-D
Może na zimę uda mi się nabyć :-p
Bee faktycznie kosmiczny...ja nawet pokusiłam się o stwierdzenie ze bez budki jest pokraczny. Z budką o wiele lepiej wygląda :tak: ( Roxy nie bij :-D )

EDIT: podczas pisania posta Matysia wstawiła fotki , świetnie się bawiliście , kurczę. Super sprawa. Fifiś rozbrajający z tym czymś ( co to jest ??) w buzi :-D

Ostatnia edycja:
Jejuuuu Sylwia...jak zarabiscie...Ja tez chce!!!
Jejku alez Ty masz figurke...:-):-) Ja to nie moglabym sie pokazac w takim bikini...nie z moim brzuchem...:baffled:
widac ze wspaniale spedziliscie czas...chlopcy suuper..widac ze podobalo im sie baardzo..:tak::tak:

Co do badan..to ja starsznie powaznie wlasnie podchodze do tych sparw...zawsze co pol roku robie kompleksowe badania jak jestem w Polsce. Wlaczajac stomatologa..:baffled: I dlatego wlasnie zaczelam sie martwic bo ostatnio wszystko wedlug pani doktor "pieknie wygladalo" Nawet moja duuza nadzerka sie ladnie zagoila. I cytologia tez byla ok...:blink:

Jolu zawstydziłaś mnie....:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
jak Ty znajdujesz czas na to wszystko. Muszę wziąc się za siebie i wybrać się w końcu do gina , nie byłam odkąd Damiś skończył 4 miesiące :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
wstyd.
Zrobiłam fotki mojej fryzury póki nosi jeszcze ślady fachowej ręki ;-)
fotki słabe bo z telefonu ale coś tam widać ;-)
spektakularnych efektów też nie ma no ale ja widzę, w końcu ostatni raz fryzjer dotykał moich włosów w lutym...(kolejny wstyd) :zawstydzona/y:

na minę nie patrzcie :-D nie umiem sobie sama robić zdjęć

30v0ny0.jpg

24wvtsh.jpg

Asiu...ślicznie , a grzywka jest the best...:tak::tak: No ale to juz pewnie słyszlas tysiace razy..:-D:-D
Ja tez mam omowionego fryzjera zaraz na drugi dzien po przylocie.. Lubie wlasnie chodzic do mojej sprawdzonej fryzjerki...tutejsi fryzjerzy maja starsznie "ostre" ciecie...nie umieja ladnie wycieniowac wlosow...
Tak pomyslalm ze naloze sobie kolor..:tak::tak:

Co do badan..uuu kochana..klapsy sie naleza...To sa bardzo powazne sprawy...
Ja od urodzenia dziewczyn mialam juz dwa razy cytologie robiona..
Zreszta tutaj to po porodzie dostaje sie zaproszenie na badanie ..przychodzi listownie data kiedy trzeba sie stawic..

Lece ogladac co jutro bedzie na przecenach w Next. Wlasnie udostepnili strony. Smiac mi sie chce bo doczytalam ze sklepy beda otwarte od 5 rano..:sorry2::sorry2::sorry2:

Mmatysia kurczę nawet chodził mi po głowie pomysł z wyjazdem w Wasze strony ale jak słyszałam m ..."a pooo co?" " a do koogo?" " a gdzie będziemy spaaać?" :baffled:
odechciało mi się...
Nie mniej jednak dzięki za zaproszenie...może któreś spotkanie u Ciebie z kolei zaszczycę swą obecnością , kto wie :-D:-D:-D
Trzeba był brać ema za łeb i przyjeżdżać:-).Spotkanko-spontan by się przygotowało;-).Fajnie by było gdybyś zawitała w moje skromne progi:tak:.Zapraszam

EDIT: podczas pisania posta Matysia wstawiła fotki , świetnie się bawiliście , kurczę. Super sprawa. Fifiś rozbrajający z tym czymś ( co to jest ??) w buzi :-D
To coś w buzi to zmiażdżona piłeczka:-D:-D:-D
Jejuuuu Sylwia...jak zarabiscie...Ja tez chce!!!
Jejku alez Ty masz figurke...:-):-) Ja to nie moglabym sie pokazac w takim bikini...nie z moim brzuchem...:baffled:
widac ze wspaniale spedziliscie czas...chlopcy suuper..widac ze podobalo im sie baardzo..:tak::tak:
Jolka tylko bez zawstydzania mnie:-p.Normalnie by mnie wyskoczyła w swoim staaaarym bikini ale upał i obcy zrobili swoje;-).A tak wogóle to grdzie ty masz brzuch:szok:.No chyba na plecach:no:
Czas faktycznie spędzielismy wybornie tylko droga daleka w sumie 7 godzin w samochodzie w tym dwie z wrzeszczącym Fifowatym:dry:.
Confi fryzurka ładnie odświeżona, pasuje ci...ja tez chcę...buuuuuuu.
Jola zazdroszczę wyprzedaży zwłaszcza w Nexcie,oglada sobie ich katalogi ale po zakupy to musiałabym śmigać do stolicy a aż taka zakupoholiczką nie jesten(znaczy jestem ale do Wa-wy mi sie jechac nie chce:sorry2:)

reklama
Confi....ja u nas tez nie widziałam senzza nigdzie ale myśle ze to stosunkowo nowy model,nie za tani i może nie tak funkcjonalny jak maclareny-dlatego pewnie raczej sie nie przyjmie u nas...no i jeszcze na pewno nie jako jedyny wózek,nie wyobrazam sobie jezdzić nim w zimie:no:
Co do Bee to nie bede biła:-D nie mam powodu...każdemu podoba sie co innego...a że jest troche kosmiczny to sie zgodze. Za to jego funkcjonalność pobija inne wózki na głowe-moje zdanie;-) Zacytuje Twoje zdanie z innego wątku-to wózek dla fanów;-):-p
Kurcze niefajnie kumpel Was załatwił,może jednak jeszcze cos znajdziecie i pojedziecie na weekend-tego życze:-)
A fryzurka szałowa:tak:

Mama Niki...ojjj widze że masz duże ciśnienie na maluszka,to kochana życze aby udało się Wam jak najpredzej:tak::-) No i faktycznie trzeba podejść na luzie-wtedy efekt murowany:tak:;-)

Jolu...dziewczynki wyglądają cudownie...a jakie pozy do fotek,modelki małe:-)
Jeżeli chodzi o Twój ból...to może jestes w okresie owulacji,ja przed ciążą nie wiedziałam kiedy to było a teraz co miesiąc czuje że coś sie tam dzieje,taki właśnie dziwny ból:tak: No i niestety ja też ostatnio u ginekologa byłam 3 miesiace po ciąży,kurcze czas sie już wybrać:baffled:

Mmatysiu...brak słów co do zdjeć...no po prostu rewelacja,ja tez tam chce jechać,już,teraz-natychmiast:-D
Co do Twojej figurki to nie komentuje,widziałam na żywo i jest suuupperrrr:tak::-)
A chłopcy to na pewno przeszczesliwi...ktoś tu ostatnio pisał że świetni z was rodzice-podpisuje się pod tym obiema rękami:tak::-)

Do góry