reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

dzien dobry, witam się i ja ... dziś siedzę w pracy i mam masę roboty bo oczywiście to na mnie czekała tygodniowa dostawa. Ech ...a tu jeszcze dzisiaj @ dostałam :baffled: czuję się jakby walec po mnie przejechał.
Na dokładkę dziś po powrocie z pracy wyjeżdżamy na weekend do Rewala i tu też @ okazała się bardzo na czas :baffled:
zaopatrzyłam się w OB superplus :-D takie...tego..termosy :-D

Roxy no widzisz jak fajnie ze nie musisz się martwić wynikami. Cieszę się ze jest wszystko ok :-)
teraz możesz spokojnie korzystać z pięknej pogody i cieszyć się nią bez zaprzątania sobie głowy:tak:
Super ,że Nadia znów może cieszyć się pluskaniem w basenie ...w taki upał brak jakiejkolwiek wody do wymoczenia tyłka jest zabójczy ;-)

Marzena wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :tak:

Nina no powodzenia kochana, malutko masz do zrzucenia więc się nie martw. Pójdzie jak z płatka ;-):-)
Mam prawie jednolity kolor, tak jak chciałam, przy moich włosach nie mogłam mieć całkiem jednolitego bo byłyby optycznie przyklapnięte ;-)

Jola Ty maniaczko wózkowa :-D zazdroszczę Ci ,ze mozesz sobie kupić jeszcze coś mimo tego iż masz. Mój M w życiu by mi na to nie pozwolił ;-)
ja mam sposób na Twój dylemat, kup jednego Maclarena i jednego Cybexa :-D
Widziałam nowe kolory callisto , bardzo mi się podobają....wszystkie:sorry2:

Monika u nas na niechęć do wody paradoksalnie pomogły wypady na basen , teraz Damiś sam włazi do baseniku tylko jeszcze morza się boi, w ten weekend będziemy trenować :tak:
A co do włosów do robiłam odrosty, no i poprosiłam by zrobiła to tak by kolor był bardziej jednolity a nie takie paski...
Trochę mi tez podcięła końcówki i górę lekko pocieniowała by nie były takie klapnięte. Z grzywki nie potrafiłam zrezygnować....niestety :sorry2:

Roxy, Aga_k_m nie mam fotek bo nie robilam ,ale teraz na tym wyjeździe pewnie będziemy coś robić to potem może coś wkleję ;-)
Aga zdjęcia basenu też nie robiłam, bo głupio zrobiliśmy napełniając go bez przykrycia. No i niestety zrobił się syf straszny i wczoraj zrobiliśmy to już jak trzeba. Musimy kupić jeszcze jakiś preparat by ta woda "nie kwitła" macie jakieś godne polecenia?

ejjjj dziewczyny o co chodzi z tym mlekiem na noc? To Monia pytała? Nie mogę znaleźc postów na ten temat, ale na wszelki napiszę ze Damiś dostaje na noc kaszę..niestety . Chciałam oduczyć go zasypiania przy butli ale teściowa z uporem maniaka podaje mu butlę na noc :baffled: wypija tej kaszy 200-250 ml i śpi całą noc. Rano zjada taką samą porcję na śniadanie jakieś pół godziny po przebudzeniu. Przeważnie około 8:00

Ostatnia edycja:
reklama
Witam dziewczynki.
A z tymi urodzinkami Marzenki to Wam się nie pomyliło,z tego co wiem to ma 19 ale lepiej złożyć wcześniej niż wcale:tak:.
Ależ fajny upał dzisiaj z wiaterkiem a tak lubię:tak:.
Confi udanego weekendu i zrób dużo fotek;-).A co do usypiania przy butli,powoli oduczam dałam do butelki smoczek Avent przepływowy i szybciej wypija wywala butelkę i usypia:-)po wakacjach całkiem ją wyrzucam i dostanie kaszkę na gęsto na kolację i wodę do łóżeczka,wiem że w ten sposób będzie Mu /Nam prościej.
Aga to jaki w końcu wózek wybraliście???
Marzenko szczęśliwej podóży;-):-).

Ostatnia edycja:
A ja siedze i szukam odpowiednego baeseniku dla malych... No i znow oczywiscie mam problem bo niby tyle tego jest a jakos nie wiem co wybrac.:baffled:..

Roxy...oj zazdroszcze dnia przy basenie...U nas starsznie wieje...i zimno..tylko 17 stopni. :baffled:
Co do wozka to ja nadal nie ejstem przekonana...bo niby cenowo to samo a ja nie wiem co zrobic. Maclarena widzialm, jezdzilam...jest fajny, leciutki ma super spiworek na zime...no i nowy kolorek tez mi sie bardzo podoba...taki szary z fioletem. znowu Calisto ma po pierwsze pojedyncze kola z zawieszeniem choc tez jest parasolka.... I teee nowe kolorki..cuudenko...
Callisto - Mamas & Papas
No nie wiem jeszcze..zobaczymy na co sie zdecydujemy. Na pewno bylo by latwiej gdybym zobaczyla callisto na zywo.

Confi...no nie zazdroszcze @ w ta,kie upaly.
Co do wozeczka to jest tak ze chcielibysmy zaczac wychodzic z dziewczynkami sam a sam.
Aaa no i nasza Aria sie popsula..tzn zgubilismy taki klips ktory sie unosilo przy skladani wozka..teraz stoi i sie kurzy a ja wrocilam do mojego City. I szczerze to sie ciesze bo o nieebo lepiej mi sie go prowadzi.
Co do kolorkow Callisto sa suuper.
Asiu a czy Ty nie widzialas go na zywo?? O ile dobrze pamietam...:tak:
A z podjeciem decyzji na pewno poczekam do jesieni.
Z Polski dopiero wracam 5 pazdziernika wiec wtedy zobaczymy.

Kasia postaram się robić zdjęcia, mam nadzieję ze nie zapomnę znów baterii, czy też samego aparatu:-D
No ja już miałam taki etap ze dawałam Damianowi kaszkę na gęsto a potem zasypiał sam albo z odrobiną wody. Niestety teściowa twierdzi ze tak jej wygodniej, ze damiś nie chce zasypiać bez butli a ja jak jestem w pracy to nie mam nad tym kontroli :baffled:
Nie można spodziewać się dużo od kogoś kto karmił butelką dziecko do 7 roku życia :baffled::baffled::baffled:
dziś poprosiłam ja by dała Damianowi w południe zupkę zamiast kaszy a do spania małe mleczko no i o 16-17 drugie danie. Zobaczymy czy posłucha mojej prośby.:dry:

ale Ty detektyw jesteś, ja złożyłam życzenia bo widziałam ze dziewczyny składają :-)
ale co to za różnica? 19go złożymy jeszcze raz :-D

Jolu tak ja widziałam go na żywo, no mnie się podobał choć przyznam ze wyglądał ciut inaczej niż na zdjęciach. Musiałabyś sama go oblukać. Teraz patrząc na te kolorki żałuję ze nie kupiłam Callisto. Choć Senzza kocham nad życie :-D idealnie byłoby gdybym miała je oba .... to byłoby coś :-)

Witam majówki w ten parny dzionek.
Wymoczona, rozmoczona i pomarszczona melduje się po wczorajszym dniu spędzonym w uroczej Słowacji:-)
Confi zazdroszczę wizyty u fryzjera.Ja nie umiem sie wybrac.Co prawda farby w tym miesiącu nie kładę(dam moim kłakom odpocząć bo i tak są wysuszone słońcem i klimą) ale jestem zarośnięta jak owczarek i przydałoby się strzyżenie:sorry2:
Ankzoc biedna Majka,ugryzienie pszczoły cholernie boli:-(.Dobrze,ze pojechaliście do lekarza i dobrze,ze malutka nie jest uczulona.Osobiście wiem co znaczy alergia na jad owadów:baffled:.Dwa razy wstrzykiwałam na szybciaka adrenalinę bo puchłam w oczach.Super ,ze przy okazji zaszczepiłaś Maję na MMR przynajmniej masz to z głowy:-)
Jolu butki cudne.Zakochałam się w tych dwóch pierwszych parach.Ja tez takie chcę!
Matra biedna Majka:-(.U dzieci najgorsze przeziębienia trafiają zawsze na lato.Zdrówka dla myszki.
Mamo Niki,Monika wasze maluchy tez biedne z biegunkami w taki upał:-(.A te biegunki to może "zębolowe" ???
Kasia fajnie że Fifi już "po" a to jego "do widzenia" to musiało chyba całą przychodnie powalić:-D
Roxy kochana kamień z serca:-);-).Czułam,że wszystko będzie ok:tak:
Acha wpadam na kabanosy(jeśli coś zostało:-p)
Monia uwielbiam cię:-D:-D:-D:-D
Marzenko życzę wam wspaniałego wypoczynku na tureckich plażach.Dużo zdjęć proszę robić bo będziemy oglądać:-D.
Confi
ta @ jakaś zmora:wściekła/y:. Ja tez dostaje zawsze na wyjazdy:baffled:.Zapas Obeków i w drogę;-)

Confi...ojjj współczuje @...ona to zawsze w najmniej odpowiednich momentach przychodzi,ale te...no..hmmm termosy:-D powinny Ci troche ułatwic funkcjonowanie,gorzej z samopoczuciem. Miłego weekendu życze-mimo wszystko:-)

Jolu...z tym calisto to tak jak Confi napisała...troche inaczej wyglada na fotkach niż w rzeczywistosci. Jak oglądałam na zdjęciach to wydawał się bardzo fajny...ale jak kupowałam wózeczek i widziałam w sklepie to byłam zdziwiona że niby to ten wózek-tak jakoś troszkę kiepsko zrobiony,ale to moje zdanie:sorry2:

Kasiu...no co Ty???? Na forum nie ma Marzenki zaznaczonej ze ma urodzinki ale ja myślałam że faktycznie dzis.....upssss,no to bedzie świetowała dwa dni z życzeniami;-):-)

Mmatysiu...kochana pewnie ze zostały...i chętnie sie podziele:tak:
I oczywiście upominam się o foteczki z Waszego uroczego wyjazdu:-)

Aniu przepraszam , przeoczyłam Twojego posta :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
teraz doczytałam o Mai. Straszne ,że osa ją ukąsiła, to cały czas mój największy koszmar. Zawsze boję się ,że Damisia coś dopadnie a wiadomo jak to boli. Dobrze ze nie jest uczulona i ,że już po wszystkim. Mnie by chyba serce pękło :-( ale ja to nadwrażliwiec jestem jak w grę wchodzi Damisiek :sorry2:
No i w sumie fajnie ,że macie MMR już za sobą, pamiętaj ze za tydzien od szczepionki może być gorączka. Damiś miał a ze pamiętałam o tym to się nie denerwowałam i nie podawałam żadnych środków :tak:

Mmatysia żebyś wiedziała, spodziewałam się @ parę dni temu i teraz miałabym to za sobą a przez te upały przesunęło mi się troszkę i mam na sam wyjazd. Mało tego , jutro jak będziemy mieli plażować to będę w drugim dniu...dla mnie najgorszym pod względem obfitości :baffled:

Tym owczarkiem mnie rozwaliłaś :-D:-D:-D

No i może jakieś fotencje ze Słowacji pokażesz? :-)

Roxy, termosy na razie testuję w warunkach pracowniczych ...zobaczymy czy się sprawdzą :-D
Bo ja nie...to czeka mnie plażowanie w barchanach i będę mogła pomachać "papa" moim białym szortom :dry:

A co do Callisto to nie odniosłam wrażenia ze jest źle zrobiony tylko jest ...inny :sorry2:
Nie wiem jak to opisać. PegPerego SI jest takim wózkiem który na żywo sprawia ,że zaraz się rozleci a na zdjęciach takie cacuszko niby.
Nie mniej jednak...kupiłabym Callisto gdybym mogła :sorry2:
Wiem, durna jestem. A Ty swojego Senzza odebrałaś ? Sprzedałaś? Czy używasz? :-p

Confi...no to masz niezły problem,białe szorciki to duże wyzwanie dla termosów:-p:-D:-D:-D ale mam nadzieje ze się uda...:tak:
Jezeli chodzi o senzza to już go mam dawno w domu,fakt naprawiony elegancko-trzeba im przyznać:tak: Nie używam go bo ciagle eksploatuje mojego Bee(mam hopla na jego punkcie:rofl2:) chce go sprzedać ale jakoś ostatnio nie miałam do tego głowy,muszę się w końcu za to zabrać:baffled:

Roxy...heh faktycznie nie wiem czy sprostam wyzwaniu ;-)
wychodzi na to ze byc moze nie będę musiała. Kolega M który jest już na miejscu nie załatwił nam pokoju :baffled::baffled::baffled::wściekła/y:
M próbował przeforsować pomysł by nocować w hotelu w którym oni pracują...( kłada wykładziny)
hotel nie jest wykończony i nie ma ciepłej wody :no::no::no:
Zwariował chyba...nie dość ,że nie będzie warunków by chociaz Młodemu zrobić poranne mleko to jeszcze pół soboty zamiast plażować będziemy się gdzieś przenosić, oczywiście jak będzie gdzie :baffled:
zwariował chyba.
Ręce mi opadły, tak cieszyłam się na ten wyjazd :crazy:

A co do Senzza...faktycznie mi tez jak go naprawili to miód malina....
A Bee...no cóż. Widziałam go wczoraj na żywo i ...hmmmm. Mamy całkiem odmienne gusta :-D
ale fajnie ze Ty jesteś zadowolona no i Naduśka rzecz jasna ;-)
A co do sprzedaży Senzza ciekawe czy pójdzie. Zauważyłam ze mamusie się ich chyba boją :-D
Jak wchodze na jakiekolwiek forum wózkowe to cicho sza...

reklama
Witam majóweczki:-)
Confi-no to współczuje że w takie upały menczysz się z@,ja mam to samo od dziś:no:z awiedziona jestem troszke bo ostatnio menczyłam m a efekt marny:no:a ja zaszybko nastawiłam się że już @nie będzie a tu nic.Trzeba nadal czekać może się uda:-) A ja już bym tak bardzo chciała takie małe słodkie rozkoszne baby nosić na ręku i tulić do siebie:tak:Nic pozostaje tylko uzbroić się w cierpliowść.
Mamamatysia-Ale mieliście fajnie z tą Słowacją:tak:nawet nie wiedziałam że jedziecie,pokaż troszke fotek:tak:pewnie było super:-)
Jejku jak mi się nic nie chce:no:żar leje się z nieba,a przydało by się troszke posprzątać,zrobie to jak niki będzie spała .Na słońce nie moge z Niki chodzić,cała wysypana jest w potówkach lek powiedziała aby nie wychodzić na ostre słońce,więc co tu robić?siedzenie w domu:no:rano byłyśmy troszke w ogródku pod drzewem w cieniu,Z basenu zrezygnowaliśmy bo m dziś nam zmieniał wode na nową bo ta była brudna no i musimy zakryć basen jakąś folią coby znów to samo nie było.
Nic uciekam poczytać książke puki moge:tak:
Ps.Confi to faktycznie idzie się wściec ,moze jednak uda wam się wyjazd i coś wykąbinujecie.
Mamamatysia-być może ta biegunka zębolowa-lekarka nie podała mi przyczyny,ale Niki ma na dole z tyłu mocno spuchniete dziąsło moze coś bedzie się wykluwać nowego.Teraz ostatnio do góry wyszła jej nowa 2-ka ,to ma teraz 7 ,nie chce mi się zmieniac zębuszkowego .A w nocy nam się mała budzi i strasznie krzyczy złości się i płacze ,ciężko ją uspokoić.M najbardziej to męczy bo nie wysypia się do pracy,no ale co zrobić,może to upały no albo ząbki.

Ostatnia edycja:
Do góry