reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

mamamatysia ty jesteś z Bielska:szok::szok::szok:. Dlaczego nie było cie na naszym śląskim zlocie:confused2:.Następnym razem się nie wywiniesz;-).No i przede wszystkim gratulacje

W tedy nie wiedziałam że jesteście na śląskim zlocie :( Dopiero do Was dołączyłam Ale przyjadę już w nieco większym składzie ;p.:)

Dziewczyny bardzo dziękuję za gratulację. Bardzo się cieszę z powodu ciąży i trzymam kciuki za mamusie które się starają zajść w ciążę Ja i mój mąż planowaliśmy mieć jeszcze jedno dziecko a tu małe zaskoczenie pierwsze usg o godzinie 18 wykazało że mam trojaczki :D jestem w 11 tyg ciąży :D

teraz tylko mu o tym powiedzieć zobaczymy jak zareaguję :D

Ostatnia edycja:
reklama
witam majóweczki:-)
Barmanko-no to teraz kumam opis z GG:tak:aż Ci zazdroszcze!unas wczoraj i dziś szaro buro i ponuro:no:brakuje słoneczka,Niki basen stoi tak jak został przyniesiony ze sklepu.Tak liczyłam ,że się pogoda poprawi i wyjdzie słonko,mam nadzieje ,że basen nie będzie musiał czekać do przyszłego roku:no:

mamamatysia-piękna ta wasza puchata istotka:tak:pozazdrościć .Mati i Fifi zapewne przeszczęśliwi:tak:a powiedz mi jak wasz kotek reaguje na nowego mieszkańca?zdrówka dla Filipka -niech katarek idzie precz ,oczywiscie prosze
fifiego wycałować od cioci i Niki:*dla Matiego też prosze przekazać:tak::*A tak pozatym jak leci?pewnie nadal zabiegana co?

Confi-no jak to ,ja pytałam o Ciebie, Moniq,ale jakoś nik nie odpowiadał.Ok to Damiś bidulek jest pociągający,niech wstrętny katar da mu już spokój i idzie precz .Co do zmiany stanu cywilnego ,to racja nie ma na co czekać.Kochacie się z partnerem -mały słodki owoc waszej miłości jest.Super dziś widze same dobre wieści:tak:Dzięki za dobre słowo.
Lenka-no to moje gratulacje!super nowina:tak: czyli potrójne szczęście! a że zaskoczenie to się nie dziwie!chcieliście jednego anioła a bendą trzy!bardzo mnie cieszy że córcia już zdrowa ,to najważniejsze.Dbaj o siebie teraz szczególnie !super 3serduszka w tobie biją!!!
aga km-gdzie jesteś kobitko?co tam nowego?
Jolu-współczuje tej niefajnej sytuacji z biletami.Mam nadzieje ,że się szybko wszystko wyjaśni:tak:a jak dziewczynki?
my dziś byliśmy z Niki na szczepieniu ,wiadomo łzy jak grochy,ale to bardziej reakcja na panią doktor.Kurcze mam nadzieje że Niki szybko to minie,biedna tak płacze i się denerwuje,kiedyś to zaczepiała panią doktor łapała za stetoskop.Wszystkiego była ciekawa a teraz tak się boi dostaje histerii.Jak narazie odpukać nic się nie dzieje po sczepieniu i oby tak pozostało.
miałyście racje dziewczynki:tak:Byliśmy wczoraj w Opolu i troszke ciuszków Niki w H&M kupiłam .Fajne obniżki :tak:jedyny minus ,to pogoda ciekawe kiedy te sukieneczki letnie ubierać ja pada i pada:no:ech w tym roku lato nas nie rozpieszcza.A opalenizna to tylko z solarium w moim przypadku,ale sporadycznie ,tak potroszku.
Dzięki dziewczynki odnośnie trzymania kciuków.Zaopatrzyłam się w kwas foliowy ,teraz niech tylko czas szybko leci:tak:
Kasia -zdrówka dla pociagającego Filipka,niech katar już znika coby Synu się nie menczył.
M&m's-i ja dołanczam do apelu-prosze o foteczki :tak:
Dobrej nocy kochane uciekam spać.:-)

Ostatnia edycja:
Witam Was mamuśki.:tak:

Bosze ,jaka u nas marna pogoda.:-(Miałam nadzieje na spacerek ale wychodzi na to,że będziemy siedzieć w domu.:wściekła/y:

Lenka,trojaczki.:szok::szok::szok::szok::szok: Wstaw zdjęcie usg bo nie wierze.;-)

Lenka gratuluje trzech serduszek, ale wielka radość :-D:-D

MamaNiki też trzymam kciuki ;-) Zobaczysz szybko zleci Ja dziś mam pierwsza wizytę u stomatologa, jak pozbędziemy się korzeni wszystkich i odwiedzę innych lekarzy to zaczynamy starania

M&m's gdzie fotki!!!!!!??????

Mamatysia ekstra futrzak U mnie z alergią M musimy pozostać przy rybkach i psie....

Confi mam nadzieje, że podzielisz się z nami postępami w sprawie swojego ślubu

Dla wszystkich dzieci chorych zdrówka życzę

A u nas nie ciekawie Ja dziś ide do stomatologa i już się trzęsę a to dopiero na 18. Do tego mam problemy natury rodzinnej ode mnie z domu i wysiadam poniekąd ech szkoda gadać.... Nie bede wam smęcić...
Sanka zdrowa, właśnie odsypia pobudkę o 4 :szok::szok::szok:
A w niedziele robiliśmy T imieniny i dzień ojca Taki torcik dostał:
tort.jpg
tylko proszę nie lizać monitora :-p

Dzien dobry.
To co widzę za oknem mnie dobija:wściekła/y::-(.Filip chory także i tak na długie spacery wychodzić nie możemy ale ludzie w koncu mamy lato i powinno być ciepło!!!
W tedy nie wiedziałam że jesteście na śląskim zlocie :( Dopiero do Was dołączyłam Ale przyjadę już w nieco większym składzie ;p.:)

Dziewczyny bardzo dziękuję za gratulację. Bardzo się cieszę z powodu ciąży i trzymam kciuki za mamusie które się starają zajść w ciążę Ja i mój mąż planowaliśmy mieć jeszcze jedno dziecko a tu małe zaskoczenie pierwsze usg o godzinie 18 wykazało że mam trojaczki :D jestem w 11 tyg ciąży :D

teraz tylko mu o tym powiedzieć zobaczymy jak zareaguję :D
Szok trojaczki:szok::szok::szok:.od razu skumpluj się z nasza super mamą Jolą pewnie udzieli ci kilku dobrych rad chociaż u ciebie będzie o jednego urwisa więcej:-).Życzę ci,żeby te pozostałe 6 miesięcy upłynęły w zdrowiu i dobrym samopoczuciu.
Co do zlotu to pewnie za jakiś czas zrobimy powtórkę(co wy na to dziewczyny???) i wtedy nie ma opcji zeby cie nie było.Z Bielska do Lędzin tylko 40 km. No i może M@dzia sie wkońcu pojawi;-)
Confi czekamy na szczegóły z przygotowań do wielkiego dnia:-)
Mamo Niki dziękuję za buziaki-przekazane chłopcom:-).Chłopcy bardzo sie cieszą z obecności nowego zwierzaka,co chwila wypuszczają ja z klatki i bawią sie z nią piłkami. Tośka o dziwo sie ich nie boi i pomimo pokrzykiwań Filipa(mamusie,które u nas były wiedza o co chodzi:sorry:) chodzi za nimi jak pies:-D:-D:-D.
Kot dzisiaj dostał lekcje pokory.Mała tak ja pogoniła,że przez pół godziny z krzesła nie schodziła tylko syczała jak króliczka się zbliżała.

Co do zabiegania to mąż mnie ostatnio oszczędza;-).Pilnuje papierów i dogaduje się z dostawcami a handel zostawiam pracownikom.Jedynie weekendy pracujące ale dla mnie to raczej wypady towarzyskie po pięciodniowej monotonii domowej.

Witam sie z rana...:-)
Domek juz oprzatnelam a jak male poloze na drzemke i wstana to planuje wyskoczyc na jakis dluzszy spacerek. Pieknie dzis u nas...Juz wczoraj bylo ldnie ale dzis juz od rana słoneczko tak grzeje...ec..az sie chce zyc...:tak::tak:

Moni...moze podesle Ci troszke słonca....:-):-)..chcesz???

Confi...oj kochana..zdrówka dla Damisia....
Co do mojego zjawienia sie na spotkanku Waszym..oj chcialam bym bardzo...tylko ze my niestey nie mamy samochodu...takze juz na samym pocztku jestem "spalona"
Szkoda ze to tak daleko...
No coz moze kiedys w przyszlosci...:sorry:
No i fajnie ze planujecie slub..to magiczny czas...trzymam kciukaski zeby wszytkie marzenia dotyczce ceremoni sie spelnily..:tak::tak:

Mamamtysia....alez sliczna ta Wasza kroliczka...
Pokazalam mojemu P wczoraj...no i od razu zaczal sie smiac i pytac czy ja sobie wyobrazam co nasze dziewczyny by zrobily z nią...ech az nie chce myslec...
:szok::-D
No i ja jeszcze chyba naie mialam sposobnosci gratulowania biznesu.....:-):-):-):-):-)

Mamo Niki....Twoj opis zachowania Niki to tak jak bym czytala o moich dziewczynach....:sorry::sorry::sorry: Takze nie jestes sama...
U nas tez na jak do tej pory wszytko w porzadku po szczepieniu..obrzek na nozce znikl i siniaczek tez.....Male nie mialy nawet goraczki a wrecz przeciwnie dostaly takiego powera ze caly dzien nie spaly..:shocked2::shocked2:
Pani doktor powiedzila nam ze teraz po okolo 10 dniach od zaczeszepienia moze wystapic wysypka i nawrot goraczki....i zeby sie nie martwic bo to normalne...

Lenka...wooooow...normalnie az mi sie przypomialo jak ja mialam usg i dowiedzielismy sie ze beda blizniaki...Szczescie, wiele pytan co bedzie, czy damy rade...???
I ze jak to ..ze ja...???:-):-) Pozniej juz tylko sie modlisz aby maluszki byly zdrowe..bo to jednak ciaza wysokiego ryzyka...
No i trzymam mocno kciukaski oby wszytko bylo dobrze....:-):-):-):-)
A maz to chyba z krzesl a spadnie...

Aaaa no i jesli masz ochote to zagladaj na watek "mam blizniakow i trojaczkow"

Mamusie bliźniat, trojaczków i...

m&m's....pytalas o to czy Moniq mnie odwiedzila,....niestey w tym roku pomimo naszych planow nie dalo rady aby oni przylecieli do nas..Ale co sie odwlecze to nie uciecze..:tak::tak::tak:
Ja Monice wysylalam zdjecia malych....
No i oczywiscie kciukaski z mojej strony za staranka....:tak::tak::tak:

A wogole jesli chodzi o twoj przyjazd ..to tez mysle ze nie jest to niemozliwe i na pewno kiedys nam sie uda spotkac..Narazie jakos tak nam nie wyszlo...:sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:

Barmanko...super macie z tym parkiem....no i fajnie ze wyjazd w koncu doszedl do skutku...
U nas niestey nadal nic nie wiemy w sprawie biletów...:no:

No i juz nie wiem co mialam napisac....nie zrobilam cytatów a tak z pamieci...zwlaszcza ze caly czas musze zerkac na male bo to dwa diably wcielone...:-D:-D:-D:-D..
Wlasnie wdrapuja sie na parapet tzn alicja usiadla na Ameli i probuje wszytko sciagnac...
Nosz mowie Wam....ubaw po pachy...:-D:-D:-D

Pozatym tak jak napisalam ...nic nadal w sprawie biletów ...Przemek doczytal sie w regulaminie..jakims drobnymi literkami bylo napisane ze na odpowiedz czeka sie ..uwaga!! 30dni!!!
A wrazie potrzeby prosza o dzwonienie na infolinie...tylko ze niesty jak pamietam ile ostatnio zaplacilismy za polacznie to mi sie odechciewa tam dzwonic,....

Moja Alicja wczoraj miala imieninki...a Amelia ma 7 lipca wiec sprawilismy im maly prezencik..
Mam nadzieje ze beda zachwycone....:tak::tak:
Oczywiscie to zabawka....:-) scena Fisher Price....

290-0474605SPA73UC633400X.jpg

Dobra..lece polozyc male bo juz marudne zaczely sie robic...milego dnia zycze...:-):-):-)

ja tak tylko na szybko, potem węcej poodpisuje, ale po prostu muszę...

Lenka - TROJACZKI!!!!! wow!!!!!! gratulacje ogromne, będę mocno trzymała kciuki.
Mój M chciałby teraz bliźniaki :dry: :baffled:

Hej dziewczyny:-)
Ja też tak szybciutko:sorry:

Barmanko...super że domek taki wspaniały,no i sąsiedzi,park-pozazdroscić:tak:

Lenka...:szok::szok::szok: trojaczki...gratuluje bardzo,chciałabym zobaczyć mine męża jak mu o tym powiesz;-)
Dbaj o siebie i maleństwa,dużo zdrówka życze:tak::-)

U nas dzisiaj pogoda nawet wzgledna,słonko świeci od czasu do czasu,troszkę chłodno 18 stopni ale jak mała wstanie to zmykamy na spacerek:tak:
Miłego dnia:-)

Jolu...bardzo fajna ta scena...ale rozpieszczecie te swoje maleństwa;-):-)

Kasica...Ty to za niedługo ekspertką w robieniu tortów zostaniesz;-) wygląda apetycznie:-)
Powodzenia u dentysty...nie stresuj się,będzie dobrze:tak:

Hallo!

Lenka - Ty tak na poważnie z tymi trojaczkami:szok::szok::szok:??? Gratulacje!!!

Mmatysia - ja jak najbardziej jestem chętna na powtórkę z rozrywki:tak:!!! Tym razem przyjadę bardziej przygotowana;-)!!!

Barmanko - ja też czekam na zdjęcia nowego domku:tak:!!! Ja na szczęście teraz też mam blisko park... może nie aż tak blisko jak Ty, ale jest! A nie tak jak wcześniej - jak mieszkliśmy w centrum (Roxy pozdrawiam:-p!)

Monia - ja też się cały czas zastanawiam co z tym latem... no kurcze ile można:no:??? Wpierw było pół roku zimy, potem powodzie, a teraz...:szok:? Ja już nie wytrzymuję! Mam serdecznie dość!

Confi - zdrówka dla Damiana!!!

Jolu - śliczna ta zabawka dla dziewczynek:-)! Zdaj relację jak im się sopodobała... no i żeby w końcu coś z tymi biletami się wyjaśniło...

...ale rozpieszczecie te swoje maleństwa;-):-)

i kto to mówi??? U Nadii zauważyłam MNÓSTWO zabawek:-D:-D:-D!!!

Młoda śpi, a wcześniej spadła mi z rogówki... noszzz Ona pół dnia siedzi na tej rogówce! Wystarczy, że wyjdę do kuchni, a ta już się wgramoli! Jak wracam to Ona siedzi zazwyczaj w pilotem w ręce:szok:!!! No, więc przestałam ją zdejmować z tej rogówki jak wychodzę z pokoju... no bo niby po co jak Ona tam i tak za chwile wejdzie... i poszłam do łazienki, a ta pewnie szalała i spadła!!! Ryk!!! Ale na szczęście szybko się uspokoiła... Mam nadzieję, że nic jej się nie stało... na pierwszy rzut oka, nic nie wskazywało...
A ja za chwilkę zmykam do pracy... Koniec roku szkolnego jest fatalny! Ciągle jakieś sprawozdania z czegoś trzeba pisać... a wczoraj mieliśmy 3-godzinną konferencje! Wynudziłam się jak mops:szok:!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Kasica,jak chcesz to zapiszę Cie do dentysty mojego starszaka.;-) Ma gościu podejście. Starszak nawet nie jęknął a miał wiercony ząb.Widzę,że się wkręciłaś w robienie tortów.Życzę szybkiego rozwiązania problemów:tak:

Mmatysia,królik odpadł w przedbiegach:-D.Mikołaj chce teraz dwa kotki:szok:

Jolu,słoneczko u nas jest ale wieje wiatr.Zimno jak nie wiem.:-(Kurczę, z tymi waszymi biletami to jakaś parodia.

Martuś,pomysłowy ten Twój M. Bliźniaki? Chyba nie wie co mówi.

Roy,witaj:tak:Wpadnij później:tak:

Marzenko,przyzwyczajaj się do katastrof Nataszki bo będzie ich więcej.Tomek w sobotę rozbił brodę w piaskownicy. Dzisiaj natomiast rozwalił łuk brwiowy.

Do góry