reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Liliann - nie martw się kochanie na zapas. Musi być dobrze i musisz w to wierzyć. Nawet jakby okazało się że to ciąża jednoowodniowa to myślę że będąc pod czujną opieką lekarską dasz radę. Dla naszych maluszków jesteśmy naprawdę w stanie wiele znieść. Sciskam Cię.
Ja też czasami łapię się na myślach, że mój maluszek z tygodnia na tydzień ma coraz większe szanse na przeżycie w razie porodu przedwczesnego. Jednak staram się myśleć pozytywnie i oddalam od siebie wszystkie czarne myśli. Julka ma być w brzuszku a nie w inkubatorze i zmagać się z chorobami.

ZUS - Super wiadomości dziewczynki, najważniejsze że już potwierdzone przez ZUS. Ja też nie mogłam znaleźć potwierdzenia że ustawa jednak w życie weszła. Cieszę się bardzo z tego powodu bo odpada mi latanie po urzędach, stanie w kolejkach i stresowanie się. Kurcze nie bez powodu jestem na zwolnieniu i takie "atrakcje" są mi zbędne. Nie wiem co za mądry wymyślił te 182 dni a potem kobiety z zagrożonymi ciążami musiały użerać się z urzędnikami. Dobrze że ustawa to zmienia.

reklama
Witajcie Dziewczyny!
Ja juz pod wizycie w szpitalu! Słyszałam serce Maluszka i jestem bardzo szczesliwa! :-D Bardzo uspokoiło mnie to badanie i uskrzydliło! Musze teraz wziasc sie za siebie i myslec tylko pozytywnie!!! Wiec kopnijcie mnie w tylek jesli znowu bede koszmary opowiadała! ;-):-p Nastepna wizyte i usg mam za dwa tygodnie! Nie moge sie doczekac kiedy zobacze juz Maleństwo! Tylko położna mnie troche nastraszyła, że powinnam już czuć ruchy i że to dziwne że nie czuje! No i wg nich to 21 tydzien :dry::confused:
Misza W sumie masz racje, moze faktycznie taka Biblia dla dzieci byłaby lepsza na KOmunie... w ogole problem polega na tym, że mój brat w ogole jest niewierzacy... moze faktycznie jakies baśnie...
Ankzoc-Dziękuje za podpowiedzi, poszukam zaraz i moze coś wybiorę! :tak:

Ostatnia edycja:
Misza, ja miesiaczke miałam 12 sierpnia ale cykle miałam bardzo nieregularne i długie.... myslałam że usg lepiej okresla wiek dziecka niz wyliczane na podstawie daty miesiaczki ale oni w tym szpitalu swoje... ze usg pokazuje wiek wg wagi a kazde dziecko moze miec inna i takie tam filozofie z ktorymi ciezko mi sie zgodzic bo cykle na prawde mialam rozne :dry::confused: Jedyne czego sie boje ze poloza mnie na patologie ciazy gdy przeminie ten `ich` termin i beda wywolywac porod.... a to bedzie 2 tyg za wczesnie i Maluch moglby spokojnie siedziec w brzuchu... no ale moze tak nie bedzie.

No i jak tez ciekawa jestem jak jest z tym piciem przed usg??? Bo ja miałam do tej pory tylko `wewnetrzne` i nie wiem czy mam sie opic przed normalnym??:confused:

Cześć Dziewczynki....:-)
Widzę dobre wiadomości...

Katarzynko Gratuluję....wiedziałam, ze tak będzie, a teraz tym się karm i tym żyj....na pewno już wszystko będzie dobrze :-)

Liliann Kochana....nie martw się proszę...wiesz jak wiele czyni Nadzieja...niech kwitnie w Tobie każdego dnia. :-):tak::-) Będę się modlić ....na pewno wszystko się ułoży i Maluszki będą zdrowe i silne!!!
Mamy USG tego samego dnia. :-D:-D Ja też mam 21. 01. 3D tylko w Szczecinie i dość późno bo o 19.00, ale też napiszę jak już coś się dowiem. To będzie mój 23 tydzień ale jako połówkowe na które bardzooooo czekamy;-)

Chciałam Was jeszcze zapytać o ten nowy przepis odnośnie wydłużonych okresów zasiłkowych. :szok:
Nie wiem jak mam policzyć czy na pewno zmieszczę się w tych 270 dniach...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: może to głupie pytanie....ale się martwię...bo nie wiem czy wlicza się np. soboty i niedziele do tego czy jak...nie rozumiem takich papierkowych spraw...Pomóżcie mi proszę!!!! :-( Jestem zielona :szok:

Dziewczynki nie musicie mieć pełnego pęcherza, przy takim USG "ciążowym" to nawet nie jest wskazane. Ja sobie nie wyobrażam że w takiej sytuacji miałabym mieć pełen pęcherz. Takie USG przeżyłam tylko raz dużo przed ciążą i wspominam to jako horror: zarówno czas przed nim jak i w trakcie badania. Lekarz nie zdążył zdjęcia opisać jak wystrzeliłam do łazienki ;-)

Okruszku ja też miałam taki problem ale tak na "chłopski" rozum to przecież zwolnienia lekarskie obejmują także weekendy poza tym cała ciąża trwa 280 dni tak więc moim zdaniem liczy się z weekendami. Napewno się zmiescisz, ja jestem na zwolnieniu od 30 września i wyliczyłam że bez problemu zmieszczę się w tych dniach.

Ostatnia edycja:
Witam was ja tylko na chwilke mam juz mego M w domu od wczoraj i niestety nie moge zabardzo z wami poklikac... buziaki dla was wszystkich... odezwe sie jak juz pojedzie do pracy...

reklama
okruszek.emi tak jak piszą dziewczyny dni zwolnienia lecą ciurkiem, czyli liczysz od pierwszego dnia zwolnienia ze zwszystkimi sobotami, niedzielami, świetami itd... każda z nas musi się zmieścić, nie ma innego wyjścia
Ja też mam wizytę i usg tego dnia (21.01), gin ominął moe urodziny, ale trafił w dzień imienin :-), tyle że ja połówkowe usg już miałam.

Do góry