reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Wszystkiego najlepszego
dla Damianki i Confi

oraz Wiktorka i Owcy!!!
Samych radosnych chwil,
samych słonecznych dni,
uśmiechów na twarzy
i dużżżżżo miłości
życzą Marzena i Nataszka

reklama
Wszystkiego najlepszego dla Damianka i Wiktorka!!!

Snów sadem pachnących,
myśli lekkich jak motyle,
i uśmiechu w głębi duszy......

logosrv.aspx
logosrv.aspx
logosrv.aspx
logosrv.aspx
logosrv.aspx
logosrv.aspx
logosrv.aspx
logosrv.aspx

Ostatnia edycja:
Wszystkiego najlepszego z okazji roczku dla Izy, Kubusia, Krzysia, Damianka i Wicia:

Wszystkiego Najlepszego z okazji Roczku
Wszystko co piękne i wymarzone
Niech w Twym życiu będzie spełnione.
Niech życie słodko płynie,
a wszystko, co złe niech szybko minie.​

63a5546fbfaae694med.jpg

A dla nas mamusie w Dniu naszego święta Wszystkiego co najlepsze i oczywiście pociechy z naszych szkrabów

SL273024.jpg

p.s. tort mojej roboty dla T, wieczorem tam jedziemy Jak to Z określił wpadamy jak po ogień

Ja również dołączam się do życzeń dla Damianka i Confi a także dla Owcy i Wiktorka
Wszystkiego najlepszego rośnijcie zdrowo i szczęśliwe dzieciaczki

Damianku, Wiktorku wszystkiego najcudowniejszego, najweselszego, najbardziej radosne życzenia urodzinowe!
z6186588X.jpg

u nas znów pada, więc sie nudzimy a jak się nudzimy to lipa, bo aż do kuchni ciagnie, więc z Izą mamy dziś mozarellową ucztę! Mozarella do wszystkiego!

a dla Wszystkich Mam... czyli dla nas!

za: Kim jest Nie-zła Mama?
Jesteś Nie-złą Mamą, gdy...

- Potrafisz dogonić rozbrykanego malucha w Centrum Handlowym
- Ukrywasz się w łazience by chwilę pobyć sama
- Potarfisz złapać wazon, który właśnie strąciło Twoje dziecko

- Czytasz choremu maluchowi głośno bajki Juliana Tuwima, takie jak "Lokomotywa" albo "Ptasie Radio" w poczekalni u lekarza, by poprawić malcowi humor - Wmawiasz sobie, że keczup to warzywo, bo tylko to jada Twoja pociecha
- Zatrudniasz nianię na wieczór by wyjść gdzieś z mężem, podczas gdy połowę wolnego czasu zamartwiasz się i dzwonisz do domu by upewnić się czy wszystko w porządku
- Przyłapujesz się na wycinaniu niezwykłych kształtów w kanapkach, które szykujesz mężowi do pracy
- W torebce masz dwa pampersy. Jeden zurzyty.
- Słyszysz w głowie swoją matkę, gdy mówisz: "Nie pobrudź ubrania."
- Głośno chwalisz się w pracy, że Twoje dziecko powiedziało pierwsze słowo. Co z tego, że nikt nie rozumie co to jest "yaya"?
- Jednego dnia golisz jedną, a następnego - drugą nogę z powodu braku czasu
- Nie malujesz oczu cieniami - i przyrzekasz sobie nigdy więcej nie kłaść kosmetyczki w zasiegu małych rączek. Szkoda tych cieni...
- Nie możesz znaleść smoczka, gdy jest potrzebny, choć w zeszłym tygodniu kupiłaś pięć na wszelki wypadek
- Wierzysz święcie w reklamy parówek renomowanych producentów wędlin, bo Twój maluch zajada się nimi dwa razy w ciągu dnia
- Nie widzisz zbyt dużej różnicy pomiędzy skarpetką zieloną w autka a zieloną w paski
- Robisz pranie gdy samo wychodzi z łazienki
- Uśmiechasz się nawet gdy talerz z misternie przyszykowaną kolacją z myszkami z jajek wylądował na podłodze
- Wymyśliłaś własną piosenkę, na dźwięk której dziecko uspokaja się w samochodzie gdy stoicie w korku. Zaczyna się mniej więcej tak: "Spalinyyyyy sialala koreeeek tralalala choleeeera mnieee bieeerze hej ho!"
- Zdarza Ci się pompować koło w samochodzie w zaspie śnieżnej, bo zapomniałaś podjechać do wulkanizatora

- Pozwalasz wyciągnąć sanki na środek pokoju, bo trzeba być czujnym, gdyby zima zechciała zawitać już jutro (choć jest dopiero październik)
- Budzi się z palcem dziecka w swoim nosie lub uchu i jesteś szczęśliwa, bo przez wiele długich lat nie słyszałaś słówa "kokam mamusiu"
- Kupujesz dziecku ogromny zestaw piaskoliny, którym pozwalasz bawić się w salonie na dywanie, bo wiesz, że lepienie babek z piasku to ulubiona zabawa, a przecież jest zima...

- Pozwalasz malować fantazyjne freski na ścianie żeby zamalować poprzednie
- Stajesz na głowie, robisz fikołki... kto by pomyślał, że taka jestes wygimnastykowana
- Wmawiasz sobie że zagniecenia na bluzce się same rozprostują bo nie masz czasu prasować
- Wykupujesz ze sklepu zapas kawy bo tylko to pomaga przetrwać dzień
- Co chwile całujesz Szkraba mimo że on zaciekle broni się przed takimi czułościami
- Stałaś sie etatowym poszukiwaczem pilota i telefonu komórkowego
- Krążysz z łyżeczka pełna syropu po pokoju niczym odrzutowiec byle tylko maluch wypił

- W poniedziałek jesteś pieskiem, we wtorek krówką, a w piątek kaczką byle wywołać uśmiech na buzi swojej pociechy

- Cierpliwie myjesz lustra i drzwi tarasowe dwa razy dziennie, bo są zapackane tlustymi łapkami i przyklejonym makaronem
- Nauczyłaś się smarować kanapki i kroić jedną ręką, bo dziecko akurat wtedy zawsze chec siedziec u ciebie na kolanach
- Wyslu****esz spokojnie brzdąkania na rozstojonym pianinie i jeszcze nie ogluchlaś

- Potrafisz nosić dwójke dzieci jednocześnie i udawać bałwana aby tylko zdąrzyć posprzątać przed przyjściem gości
- Potrafisz nie spać w nocy bo czasem szkoda Ci życia na sen

Tsarina popłakalam się ze śmiechu. dzięki ci kobieto!! A juz fragment o piosence w samochodzie - poprostu rewelacja, no leże i się śmieję jak głupia.... jesteś super!!!!

Ja też dołaczam życzenia urodzinowe dla Wiktorka I Damianka. Wszystkiego najlepszego!!!!

Tsarina...:-D:-D:-D:-D:-D
Jestem na urodzinach u mamy...wszyscy płaczą ze śmiechu:-D:-D:-D
Rozbawiłaś całe towarzystwo....dzieki Ci kobieto:-D:-D:-D:-D
Jesteś niesamowita:tak::tak::tak:

Damianku Wiktorku Moc życzeń na 1 roczek.
Tsarina no padam ty zawsze potrafisz poprawić Mi humor:-Da ile w tym prawdy,u mnie np. z tymi pampersami w torebce:sorry2::-D

Cześć kobitki.
Z OKAZJI DNIA MAM ŻYCZĘ SOBIE I WAM WSZYSTKIM WSPANIAŁYM MAMUSIOM(ZWŁASZCZA MAJOWYM;-)) SPEŁNIENIA MARZEŃ I POCIECHY Z NASZYCH MAŁYCH(I DUŻYCH) SZKRABÓW.
Naszym rocznym solenizantom
KUBUSIOWI,KRZYSIOWI,DAMIANKOWI I WIKTORKOWI
nemodorysquirter.jpg
ORAZ IZIE MIRCE
Mr_men_number_cake.JPG

STO LAT KOCHANE MALEŃSTWA.TAKIE URODZINKI JAK TE ZDARZA SIĘ DOPIERO ZA 17 LAT;-).BUZIAK OD CIOCI SYLWII I PIĄTKA OD FILIPA I MATYSIA.
Teraz nadrabiam:
Okruszku odwiedzaj nas częściej,bo tesknimy.i zgadzam sie w100% z tym co napisała Aga:-).
Owco niezła historia z tą jaskółką:-D.Moja babcia zawsze mawiała,że jaskółki w domu oznaczają szczęście i dobrobyt,wiec wiesz;-).
Tsarino ty powinnaś opowiadania publikować!Jesteś świetna.Sytuacja pewnie była mega stresująca zwłaszcza gdy raz po raz wszystko się sypało.Ale jak zawsze opanowanie "generałowej" zażegnało kryzys;-)
Florencjo fajnie,ze roczek był udany i solenizant zadowolony z podarków.
M&m's co do odparzeń to już lepiej. Lekarka przepisała robioną maść i pomaga
Confi (wracając do odparzeń) u nas na razie za zimno na to by puszczać małego w samych majteczkach.Nocnik owanie już rozpoczęliśmy,kilka kompletów bielizny już czeka w komodzie ale czekamy na lepsza pogodę:sorry:.
Co do chusteczek to na czas leczenia odparzeń w domu używam tylko przegotowanej wody i wacików a na wyjazdy mam huggisy nasączane wodą źródlaną bez żadnych olejków.
Mamo Niki u nas sytuacja na razie stabilna(pompa włączana czasowo co 3 godz odpompowuje nagromadzona wodę) ale jesli prognozy na dzisiejszą noc i jutro się potwierdzą to jutro znowu pływamy:-(
Tsarino jesteś WIELKA:-):-):-)!!!Jak będę miała zły dzień albo dość moich facecików to poczytam to sobie:-D

Ja miałam bardzo pracowity dzień matki.Razem z tatkiem przekopałam cały ogródek pod "małpi gaj", oprócz tego wypieliłam klomby,poprzesadzałam kwiatki i zrobiłam spoooro miejsca na ukochana lawendę:tak: .Jutro o świcie czeka mnie wyprawa na giełdę kwiatowa po sadzonki.mam nadzieje,że pogoda dopisze i będę je mogła od razu posadzić.

reklama
Mmatysia - w jakim hotelu byliście w tym Egipcie?

Tsarina - rewelacja!!! u mnie chyba najprawdziwszy punkt o depilacji nóg...

Do góry