reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Wszystkiego najlepszego
dla Damianki i Confi

oraz Wiktorka i Owcy!!!
Samych radosnych chwil,
samych słonecznych dni,
uśmiechów na twarzy
i dużżżżżo miłości
życzą Marzena i Nataszka

reklama
Wszystkiego najlepszego dla Damianka i Wiktorka!!!

Snów sadem pachnących,
myśli lekkich jak motyle,
i uśmiechu w głębi duszy......

logosrv.aspx
logosrv.aspx
logosrv.aspx
logosrv.aspx
logosrv.aspx
logosrv.aspx
logosrv.aspx
logosrv.aspx

Ostatnia edycja:
Wszystkiego najlepszego z okazji roczku dla Izy, Kubusia, Krzysia, Damianka i Wicia:

Wszystkiego Najlepszego z okazji Roczku
Wszystko co piękne i wymarzone
Niech w Twym życiu będzie spełnione.
Niech życie słodko płynie,
a wszystko, co złe niech szybko minie.​

63a5546fbfaae694med.jpg

A dla nas mamusie w Dniu naszego święta Wszystkiego co najlepsze i oczywiście pociechy z naszych szkrabów

SL273024.jpg

p.s. tort mojej roboty dla T, wieczorem tam jedziemy Jak to Z określił wpadamy jak po ogień

Ja również dołączam się do życzeń dla Damianka i Confi a także dla Owcy i Wiktorka
Wszystkiego najlepszego rośnijcie zdrowo i szczęśliwe dzieciaczki

Damianku, Wiktorku wszystkiego najcudowniejszego, najweselszego, najbardziej radosne życzenia urodzinowe!
z6186588X.jpg

u nas znów pada, więc sie nudzimy a jak się nudzimy to lipa, bo aż do kuchni ciagnie, więc z Izą mamy dziś mozarellową ucztę! Mozarella do wszystkiego!

a dla Wszystkich Mam... czyli dla nas!

za: Kim jest Nie-zła Mama?
Jesteś Nie-złą Mamą, gdy...

- Potrafisz dogonić rozbrykanego malucha w Centrum Handlowym
- Ukrywasz się w łazience by chwilę pobyć sama
- Potarfisz złapać wazon, który właśnie strąciło Twoje dziecko

- Czytasz choremu maluchowi głośno bajki Juliana Tuwima, takie jak "Lokomotywa" albo "Ptasie Radio" w poczekalni u lekarza, by poprawić malcowi humor - Wmawiasz sobie, że keczup to warzywo, bo tylko to jada Twoja pociecha
- Zatrudniasz nianię na wieczór by wyjść gdzieś z mężem, podczas gdy połowę wolnego czasu zamartwiasz się i dzwonisz do domu by upewnić się czy wszystko w porządku
- Przyłapujesz się na wycinaniu niezwykłych kształtów w kanapkach, które szykujesz mężowi do pracy
- W torebce masz dwa pampersy. Jeden zurzyty.
- Słyszysz w głowie swoją matkę, gdy mówisz: "Nie pobrudź ubrania."
- Głośno chwalisz się w pracy, że Twoje dziecko powiedziało pierwsze słowo. Co z tego, że nikt nie rozumie co to jest "yaya"?
- Jednego dnia golisz jedną, a następnego - drugą nogę z powodu braku czasu
- Nie malujesz oczu cieniami - i przyrzekasz sobie nigdy więcej nie kłaść kosmetyczki w zasiegu małych rączek. Szkoda tych cieni...
- Nie możesz znaleść smoczka, gdy jest potrzebny, choć w zeszłym tygodniu kupiłaś pięć na wszelki wypadek
- Wierzysz święcie w reklamy parówek renomowanych producentów wędlin, bo Twój maluch zajada się nimi dwa razy w ciągu dnia
- Nie widzisz zbyt dużej różnicy pomiędzy skarpetką zieloną w autka a zieloną w paski
- Robisz pranie gdy samo wychodzi z łazienki
- Uśmiechasz się nawet gdy talerz z misternie przyszykowaną kolacją z myszkami z jajek wylądował na podłodze
- Wymyśliłaś własną piosenkę, na dźwięk której dziecko uspokaja się w samochodzie gdy stoicie w korku. Zaczyna się mniej więcej tak: "Spalinyyyyy sialala koreeeek tralalala choleeeera mnieee bieeerze hej ho!"
- Zdarza Ci się pompować koło w samochodzie w zaspie śnieżnej, bo zapomniałaś podjechać do wulkanizatora

- Pozwalasz wyciągnąć sanki na środek pokoju, bo trzeba być czujnym, gdyby zima zechciała zawitać już jutro (choć jest dopiero październik)
- Budzi się z palcem dziecka w swoim nosie lub uchu i jesteś szczęśliwa, bo przez wiele długich lat nie słyszałaś słówa "kokam mamusiu"
- Kupujesz dziecku ogromny zestaw piaskoliny, którym pozwalasz bawić się w salonie na dywanie, bo wiesz, że lepienie babek z piasku to ulubiona zabawa, a przecież jest zima...

- Pozwalasz malować fantazyjne freski na ścianie żeby zamalować poprzednie
- Stajesz na głowie, robisz fikołki... kto by pomyślał, że taka jestes wygimnastykowana
- Wmawiasz sobie że zagniecenia na bluzce się same rozprostują bo nie masz czasu prasować
- Wykupujesz ze sklepu zapas kawy bo tylko to pomaga przetrwać dzień
- Co chwile całujesz Szkraba mimo że on zaciekle broni się przed takimi czułościami
- Stałaś sie etatowym poszukiwaczem pilota i telefonu komórkowego
- Krążysz z łyżeczka pełna syropu po pokoju niczym odrzutowiec byle tylko maluch wypił

- W poniedziałek jesteś pieskiem, we wtorek krówką, a w piątek kaczką byle wywołać uśmiech na buzi swojej pociechy

- Cierpliwie myjesz lustra i drzwi tarasowe dwa razy dziennie, bo są zapackane tlustymi łapkami i przyklejonym makaronem
- Nauczyłaś się smarować kanapki i kroić jedną ręką, bo dziecko akurat wtedy zawsze chec siedziec u ciebie na kolanach
- Wyslu****esz spokojnie brzdąkania na rozstojonym pianinie i jeszcze nie ogluchlaś

- Potrafisz nosić dwójke dzieci jednocześnie i udawać bałwana aby tylko zdąrzyć posprzątać przed przyjściem gości
- Potrafisz nie spać w nocy bo czasem szkoda Ci życia na sen

Tsarina popłakalam się ze śmiechu. dzięki ci kobieto!! A juz fragment o piosence w samochodzie - poprostu rewelacja, no leże i się śmieję jak głupia.... jesteś super!!!!

Ja też dołaczam życzenia urodzinowe dla Wiktorka I Damianka. Wszystkiego najlepszego!!!!

Tsarina...:-D:-D:-D:-D:-D
Jestem na urodzinach u mamy...wszyscy płaczą ze śmiechu:-D:-D:-D
Rozbawiłaś całe towarzystwo....dzieki Ci kobieto:-D:-D:-D:-D
Jesteś niesamowita:tak::tak::tak:

Damianku Wiktorku Moc życzeń na 1 roczek.
Tsarina no padam ty zawsze potrafisz poprawić Mi humor:-Da ile w tym prawdy,u mnie np. z tymi pampersami w torebce:sorry2::-D

Cześć kobitki.
Z OKAZJI DNIA MAM ŻYCZĘ SOBIE I WAM WSZYSTKIM WSPANIAŁYM MAMUSIOM(ZWŁASZCZA MAJOWYM;-)) SPEŁNIENIA MARZEŃ I POCIECHY Z NASZYCH MAŁYCH(I DUŻYCH) SZKRABÓW.
Naszym rocznym solenizantom
KUBUSIOWI,KRZYSIOWI,DAMIANKOWI I WIKTORKOWI
nemodorysquirter.jpg
ORAZ IZIE MIRCE
Mr_men_number_cake.JPG

STO LAT KOCHANE MALEŃSTWA.TAKIE URODZINKI JAK TE ZDARZA SIĘ DOPIERO ZA 17 LAT;-).BUZIAK OD CIOCI SYLWII I PIĄTKA OD FILIPA I MATYSIA.
Teraz nadrabiam:
Okruszku odwiedzaj nas częściej,bo tesknimy.i zgadzam sie w100% z tym co napisała Aga:-).
Owco niezła historia z tą jaskółką:-D.Moja babcia zawsze mawiała,że jaskółki w domu oznaczają szczęście i dobrobyt,wiec wiesz;-).
Tsarino ty powinnaś opowiadania publikować!Jesteś świetna.Sytuacja pewnie była mega stresująca zwłaszcza gdy raz po raz wszystko się sypało.Ale jak zawsze opanowanie "generałowej" zażegnało kryzys;-)
Florencjo fajnie,ze roczek był udany i solenizant zadowolony z podarków.
M&m's co do odparzeń to już lepiej. Lekarka przepisała robioną maść i pomaga
Confi (wracając do odparzeń) u nas na razie za zimno na to by puszczać małego w samych majteczkach.Nocnik owanie już rozpoczęliśmy,kilka kompletów bielizny już czeka w komodzie ale czekamy na lepsza pogodę:sorry:.
Co do chusteczek to na czas leczenia odparzeń w domu używam tylko przegotowanej wody i wacików a na wyjazdy mam huggisy nasączane wodą źródlaną bez żadnych olejków.
Mamo Niki u nas sytuacja na razie stabilna(pompa włączana czasowo co 3 godz odpompowuje nagromadzona wodę) ale jesli prognozy na dzisiejszą noc i jutro się potwierdzą to jutro znowu pływamy:-(
Tsarino jesteś WIELKA:-):-):-)!!!Jak będę miała zły dzień albo dość moich facecików to poczytam to sobie:-D

Ja miałam bardzo pracowity dzień matki.Razem z tatkiem przekopałam cały ogródek pod "małpi gaj", oprócz tego wypieliłam klomby,poprzesadzałam kwiatki i zrobiłam spoooro miejsca na ukochana lawendę:tak: .Jutro o świcie czeka mnie wyprawa na giełdę kwiatowa po sadzonki.mam nadzieje,że pogoda dopisze i będę je mogła od razu posadzić.

reklama
Mmatysia - w jakim hotelu byliście w tym Egipcie?

Tsarina - rewelacja!!! u mnie chyba najprawdziwszy punkt o depilacji nóg...

Do góry