reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Moniq dzięki:-).Powinnaś się cieszyć ,że masz na działce takie skarby.Uwielbiam narcyzy,irysy,szafirki tulipany-wszystkie wiosenne kwiaty.Cieszą oko i wspaniale pachną(no może z wyjątkiem irysa)
Kasiu jaka mądra ta twoja gadułka.Koniecznie muszę pokazać ten filmik eMowi jak wróci z pracy:-D:-D:-D

Oho, Filip dobija się do pokoju Matysia muszę interweniować...

Czy ktoś juz szczepił? Barmanko? Pójdę na bilans roczkowy i spytam kiedy to ma się odbyć.
tak, szczepiłam wczoraj.
Młody nie ma gorączki ani wysypki - jak do tej pory. Miał tylko tradycyjne koszmary nocne (zawsze po szczepieniu męczą go koszmary).
Podczas szczepienia miał skończony rok i 2 dni, szczepiła go jego pediatra alergolog, nic nie mówiła że przyszliśmy zbyt wcześnie. Kolejne szczepienie mamy za miesiąc...

Pediatra uprzedziła nas że może pojawić się wysypka, i z racji tego że Marcel ma skazę najprawdopodobniej jej (tej wysypki) nie unikniemy...
No ale ja nie miałam/nie mam możliwości podania mu tłuszczów zwierzęcych by go jakoś przyzwyczaić do tej szczepionki...

Mamomatysia, aaaa to teraz kumam czemu twój eM zmywał gary ;-):-D:-D

no i na razie tyle nadrobiłam :zawstydzona/y:
do potem paaaa

Kasiu, Filipek jest super!! :tak::tak: jego "synu" jest bezbłędne..aż mi się łezka zakręciła w oku...już nie mogę się doczekać kiedy mój będzie tak świergotać ;-):-)

Oki, no to ja wam napiszę naszemu menu roczkowe ;-)
- tagliatelle (z przepisu Moniqsan)
- pieczone pałeczki kurczaka (w woreczku)
- bagietka z masełkiem czosnkowym
- sałatka z makaronem z zupek chińskich
- mozarella, pokrojona w plasterki przekładana winnym pomidorem i bazylią
- pieczony w piekarniku camembert z musem żurawinowym
- trufle (przepis już wcześniej wstawiłam do odpowiedniego działu)
- sushi
- no i tort

Jedzonka tradycyjnie porobiłam za dużo, tak więc na następny dzień były "poprawiny" ;-).
Pokażę wam kilka fotek, jak zrobię porządek z pozostałymi (tzn te z nami) to wstawię w odpowiedni dział :tak:
Marcelek od nas dostał takiego jeździka - wóz strażacki (po naciśnięciu guzika z wozu wydostają się bańki mydlane), a od znajomych skoczka Zebre z Fisher price.
A w konkursie wybrał sobie...kieliszek :cool2:
1.jpg2.jpg3.jpg5.jpg6.jpg4.jpg

Barmanko torcik super masz do tego dryg kobieto;-).Marcelek wybierając kieliszek...hmmm wie co dobre:-D:-D:-D.A co do menu to mniam,mniam na sushi sama bym wpadła:-p:-p:-p

mamamatysia, torcik miał być inny:sorry2: aczkolwiek za późno kapnęłam się że nie mam brązowego/czarnego barwnika, a niestety nie miałam czym go zastąpić (chciałam zrobić krowę ;-))
Kieliszek...:-):-) pijoczyna mój mały :-D:-D
sushi robiłam pierwszy raz :cool2: Wujek Google poszedł w ruch, a to czego nie byłam pewna to dopytywałam Moniq :tak: Dzięki Moniq :happy2::happy2:

Po pierwsze, hej,

mmatysia zapomniałam napisać, PIĘKNIE!!!! wyglądasz!!!!!!!!!!

moniq, śliczne kwiaty. z styuacją w mieszkaniu nieciekawei, a wogóle to czemu tak? jakieś naprawy czy co?

Tsarina, pisz co u ciebie, bo czytając dzisiejsze wiadomości to się martwię o Was!!!!!
I Marzenko to samo, i Roxy!!!! wszytsko u was porządku????????
Napiszcie że ta woda to nie w waszej okolicy!

Aż boję się myśleć co u Madzi!

Kasiu twój Filipek jest niesamowity ile on już słow zna!!!!!:szok:, ale jak Fajnie Wiktoria go zachęca :-) słodziaki!!

Hej dziewczynki:-)

Barmanko....menu przepyszne ale torcik rewelacja....zdolna jesteś baaardzooo....ja to się zastanawiam jak się robi tą mase na tort że tak prościutko ładnie wychodzi:confused:

Emenemsiku...:-) u mnie wszystko ok...mieszkam w centrum i bezpośredniego zagrożenia nie ma,u Marzenki myśle że też:tak: Dzięki za pamięć kochana:tak::-)
Gorzej u Madzi no i u Mmatysi też nie wiadomo,wczoraj już bidulka wode z piwnicy wynosiła:-:)sorry:
Odezwijcie się kobietki:tak:
U nas już nie pada ale pogoda do kitu:no:

Witajcie Kochane po długim czasie:sorry:

czas leci jak szalony i mam ostatnio tyle spraw, że pomału nie ogarniam wszystkiego:shocked2:.
A już Majóweczki śnicie mi się po nocach ( dziś na przykład:tak::-D), więc mam nadzieje, że nie obrazicie się, że wpadam tylko na krótko...
Przede wszystkim chciałam złożyć najserdeczniejsze życzenia dla majowych roczniaczków:

Nadii, Julianowi, Liliance, Roksanie, Małgosi i Marcelkowi!!:-):-):-)

Wasze pierwsze urodzinki
są radością dla rodzinki:-)
Rośnijcie śmiało, szybko, zdrowo,
na wszystko patrzcie kolorowo:-)
Niech Wam życie w szczęściu płynie
a co dobre nie ominie!!:-)

reklama
Witajcie.
U nas nie pada ale jakoś tak nieprzyjemnie. Siedzimy w domu,spacerku nie będzie.:-(

Barmanko,tort wyszedł Ci naprawdę rewelacyjnie.Trudno uwierzyć,że to nie kupny.

Zastanawiam się co u Tsariny bo ona wcale się nie odzywa.

Kasico,chyba się na nas nie pogniewałaś?

Roxy,jak z jedzeniem zupek Nadinki?

Do góry