reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Paulinko,jak się udało przyjecie urodzinowe?
Widzę,ze jesteś dzisiaj w domu. Zaglądaj częściej.

moniko tak, dziś mam wolne. Po południu wybieram się do znajomej do szpitala bo jej synek miał dziś zabieg wycięcia migdałków. Przechodziliśmy to w zeszłym roku więc jadę ją wspierać duchowo :-)
Impreza taka sobie, jakoś tak było "zwyczajnie". Organizowaliśmy ją u teściów. Gaba jest ich ósmą wnuczką więc urodzin wnuków już przeżyli sporo.... Był tort, odśpiewaliśmy 100 lat i w sumie to wszystko. Jestem rozczarowana i żałuję, że nie zorganizowałam imprezki u siebie w domu. Gdy wspominam urodzinki Andrzejka to jakoś tak inaczej je zapamiętałam, uroczyście. Cóż, za rok zrobię to inaczej :-)

Pisałam Wam jakiś czas temu, że odstawiam Gabę od piersi. Udało się.... Mała już po dwóch dniach się przyzwyczaiła do nowej sytuacji i przestała dopominać się cycusia... Ja nadal mam doła z tego powodu ale cieszę się, że Gabcia jest radosna i wydaje się, że niczego jej nie brakuje. Plusem jest to, że przesypia noce od 19.30 do 7 rano bez żadnej pobudki, a ja mogę zrezygnować z diety. Jakoś przestało mi smakować mięso z kurczaka, nabiał i inne zakazane rzeczy... Rok postu zrobił swoje :-) Za to piwko i winko wieczorne jest pyyszne :-)

reklama
Dzień dobry majowe mamusie!
Melduje,że "zapiernicz" związany z roczkiem ogarnięty.Wszyscy żyją(chociaż ja z EMem padamy na twarz) imprezki się udały -wszystkie trzy:sorry2:.Powstał mały chaos organizacyjny ale wszystko dobrze się skończyło. Długo nie odpoczniemy bo teraz zaczyna się bieganina komunijna:baffled:.

Bardzo dziekujemy za zyczenia,prezenty i piekne torciki cioci:Mamstud,Tsarinie,Ankzoc,Barmance,Martalis,Bohaciefce,Kasi,Roxy,Mamie Niki,Kasicy,Adze,Monice,Joli,M@dzi
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NIKI Z OKAZJI PIERWSZYCH URODZIN.ROSNIJ ŚLICZNA I ZDROWA NA POCIECHĘ SWOIM RODZICOM.

KASIU DLA CIEBIE RÓWNIEŻ SAMYCH WESOŁYCH DNI,USMIECHU NA BUŹCE I MNÓSTWA ODLOTOWYCH PREZENTÓW
AgA,Roxy,Marzenko-dzięki za czwartkowe spotkanie.Było super.Nie mogę się doczekać kolejnego spotkania.
Marzenko jak pojechaliście Filip pobiegł do bramki stał przed schodami i wołał "dzidzi papa":-)
Aga,Kasiu-Ciesze się,że wam się majóweczka udała.
Aga dużo zdrówka życzymy zawirusowanej Jagodzi.Oby myszka do urodzinek wyzdrowiała.
Mojego eMa tez rozłożyło a wiecie co to oznacza:baffled::dry:

po raz czwarty zjadło mi posta z odpowiedzią .

no i tego mi ucięło-zaraz się zdenerwuje

Ostatnia edycja:
witam kochane:-)dziękujemy z Nicol za pamięć:tak:piękne życzenia i smakowite torciki:tak:kochane jesteście!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!niezmiernie nam milło:tak::-)(przepraszam że zwracam się tak ogólnie)
Nicol jeszcze śpi,chyba zmęczona,kurcze wogóle zaczęła mi kaszleć:-(umówiłam się na jutro do lek.narazie podaje flegamine bo mam w domku pod ręką ,jednak wole iść do lek.ażeby mieć pewność czy jest jakieś zapalenie gardła czy coś innego.
Urodzinki przebiegły w miłej i sympatycznej atmosferze,fakt że większość czasu spędziłam w kuchni:-)ale i tak było sympatycznie:tak:jedynie zdięć mało ,m nie cykał a ja w kuchni ,także jest mało fotek dam te co mamy.Szkoda że nie cykneliśmy fotki torcika ,ale mamy nagrane:tak:to choć tyle.

Wspominałyście wcześniej o prezentach to i ja napisze-od Chrzestnych-lew fchacz fisher,komplet sztućców,drudzy chrzestni-gotówka
Dziadkowie (z mojej strony)kolczyki i gotówka,dziadkowie -gotówka
My-stonoga i fontanna Play sc.... no i to by było na tyle

Urodzinki przeleciały,jedzonka przygotowałam za dużo bo sporo zostało,jednak wole mieć przygotowane więcej niżeli miało by braknąć,oczywiście +taki że dziś nie musze obiadku gotować:tak:

Nino Kasieńko-najlepsze dla Was życzonka!dużo zdrowia szczęścia uśmiechu i zawsze ciepłego słonka:tak:wiele radości i ogrom zdrowia coby Kasieńka nadal zdrowo rosła kolejne 100lat:tak:buziaki od cioci BB i Nicol:*:*:*

bohaciewka-no taki już mój urok,zazwyczaj tak mało śpie i normalnie w ciągu dnia funkcjonuje.Jak się czymś zdenerwuje to też jest potem przyczyną mojej bezsenności.Teraz pomału zaczynam chodzić spać o wcześniejszej porze:tak:
Aga km-kochana jak tam samopoczucie Jagi?mam nadzieje że jest lepiej i nastąpiła poprawa:tak:napisz kochana co uwas
Jolu-bardzo mnie cieszy że słoneczka zdrowe:tak:no i niech tak zostanie:tak:pozdrowienia dla was i uściski:-)

Kurcze u nas dziś paskudna pogoda szaro buro:no:no ale co zrobić
Nic musze uciekać mój aniołek wstał miłego dzionka kochane:tak:sorki że tak mało ciekawie dziś pisałam,ale jakoś weny nie było,choć samopoczucie u mnie ok(czesałam dziś raniutko dziewczyne na wesele)także poranek zaczęlam b.przyjemnie:tak:a najlepsza nagroda-uśmiech i zadowolenie na twarzy kliętki:-)

Kuknęłam do sypialni aNiki nadal śpi:szok:
Mamamatysia-ale wam zazdroszcze spotkanka.To spotkanko 4czerwca-nadal aktualne???super że imprezki wam się udały,wierze że padacie ale jeszcze troszke i wypoczniecie:tak:Komunia już tuż tuż zapewne wszystko pójdzie sprawnie i przyjemnie:tak:
Mamstud-no tak Niki wczoraj troszke piszczała i śpiewała,ale ten kaszel to myśle z innej przyczyny,wczoraj już z rana kaszlała,chciałam dziś dostać się do lek.ale niestety nie było miejsca:no:kurcze jeszcze to spanie Nicol coś podejrzane,o8 m dał jej mleczko i tak śpi nadal.Normalnie to teraz kładłabym ją na pierwszą drzemke,zobaczymy jutro co lek .powie

Ok teraz musze już uciekać,do wieczorka kochane miłego dzionka:-):tak:

Ostatnia edycja:
mamamatysia super, że imprezki się udały i to aż trzy :-) Ależ zazdroszczę Wam tych spotkań! Ja ciągle wspominam spotkanie w Gdańsku i kombinuję jakby je powtórzyć :-) Teraz, gdy Confi ma więcej miejsca trzeba by to uczcić i jakąś parapetówkę zrobić :-)

Mamamatysia a kiedy ta komunia? Wierzę, że dasz radę. Kto jak nie Ty? Mistrz organizacji :-)

Czy ktoś mógłby dać mi porządnego kopa żeby zaczęło mi się "coś" chcieć?

monika nie denerwuj się.... :-)

mama Niki Tobie też gratuluję udanej imprezki, a Niki na pewno nic poważnego nie jest. Może kaszle bo zachrypła od śpiewania 100 lat? :-)

Ostatnia edycja:
Mamstud ,najpierw daj mi tego kopniaka to może wtedy zachce mi się dać go Tobie.

Jakie mleko pije Gaba? Uczulenie znikło?Andzejek lepiej?

Mamo Nii ,fajnie,ze urodzinki się udały i jesteś zadowolona.

Ostatnia edycja:
Majówki zaczęły imperzki:-) ja jak sobie pomyślę o swojej za tydzień to też mi gorąco.Nie mam pojęcia co przygotować:sorry2:.
Kasieńko wszystkiego najlepszego na 1 roczek i czego tylko zapragniesz na kolejne lata.

Mamstud ,najpierw daj mi tego kopniaka to może wtedy zachce mi się dać go Tobie.

Jakie mleko pije Gaba? Uczulenie znikło?Andzejek lepiej?

Gaba pije Nan 2 HA, na razie nie widzę żadnej reakcji uczuleniowej ale mam rękę na pulsie. Andrzej spokojny, nic się nie dzieje tfu tfu. Jeśli tak pozostanie to następne badania czekają go 1 lipca....

To co zrobimy z tymi kopniakami? :-)

kasia będzie dobrze, imprezka na pewno się uda :-)

Mamamatysia-ale wam zazdroszcze spotkanka.To spotkanko 4czerwca-nadal aktualne???super że imprezki wam się udały,wierze że padacie ale jeszcze troszke i wypoczniecie:tak:Komunia już tuż tuż zapewne wszystko pójdzie sprawnie i przyjemnie:tak:
Spotkanie jak najbardziej aktualne.
Fajnie ,ze i wam udały się urodzinki Nicoli.Mała dostała mnóstwo zabawek.U nas tylko rowerek od chrzestnego ,parę ubranek i głównie kasa-dla nas najbardziej praktyczna bo kupimy to czego Fifi będzie w danym momencie potrzebował.Zabawki u nas niestety szybko się nudzą:baffled: a największą z nich radochę ma Mateusz. Cos musimy mu kupić bo takie było zyczenie prababci ale zastanawiam sie, co?Myślę o fontannie z Playskoola albo o krzesełku uczydełku z Fisher price,dzis jade z rodzicami na zakupy wiec wpuścimy Filipa do sklepu i sam sobie wybierze:-)
mamamatysia super, że imprezki się udały i to aż trzy :-) Ależ zazdroszczę Wam tych spotkań! Ja ciągle wspominam spotkanie w Gdańsku i kombinuję jakby je powtórzyć :-) Teraz, gdy Confi ma więcej miejsca trzeba by to uczcić i jakąś parapetówkę zrobić :-)
Jak ja lubię parapetówki:-).Tylko do Gdańska daleko:-(.
Mamamatysia a kiedy ta komunia? Wierzę, że dasz radę. Kto jak nie Ty? Mistrz organizacji :-)
Dziękuję kochana za wiarę we mnie:-).
Komunia 16 maja.Impreza w restauracji wiec przynajmniej to mam z głowy. Teraz usilnie próbuje skompletować garderobę naszej trójki(Filip ma ubranko z roczku a i tak pewnie z trzy razy będzie do przebrania:sorry2:) co jest bardzo trudne bo M ciągle poza domem:wściekła/y:.
Co do kopniaka to nie mam takiej długiej nogi:-p:-D

reklama
Do góry