reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

owco Norwegi i ogólnie Skandynawia to wielkie niespełnione marzenie mojego męża... Jak prawdziwemu Wikingowi, marzą mu sie fiordy...

Joluś przykro mi z powodu tych nocek, ale koniecznie musicie oduczyć spania na rękach... wiem, bo Iza w nocy zasypia tylko leżąc u mnie na brzuchy i bardzo trudno mi z tym walczyć, ale walcze...

anzoc ja całe zycie byłam na kuchni mojej babci lub mamy, teraz jak jestem na swoim to odkryłam magię "gotowania", uczę się nowych smaków i potraw, więc i Iza się uczy... może nie będzie tak cofnięta jak ja "kulinarnie" jak będzie układała swoje samodzielne życie...

reklama
Hej:-)
Wczoraj nie udało mi się już tu zajrzeć,
tak więc dzisiaj składam najserdeczniejsze życzenia dla Ankzoc i Majeczki na ostatnią miesięcznicę.
AgA i Zosiu, Wam także życzę wszystkiego najlepszego!!:-):-).

Jolu,
przykro mi z powodu choroby Alicji:-(. Dobrze, że już jest lepiej. A ze spaniem na pewno się wkrótce unormuje. Wiem, że jesteście strasznie zmęczeni usypianiem na kolanach, ale najważniejsze, że córcia już nie gorączkuje ( ani nie ma tak niskiej temperatury:szok:).
Oj, to na długo przyjeżdżacie do polski - masz w planach odwiedzić nas każdą po kolei?:happy:;-)

a ja jak zwykle o jedzeniu... jakie znacie sałatki na grilla? Najlepiej takie lekkie, wiosenne z nowalijkami! A sosy/dipy?

u mnie niepodzielnie króluje pekinka z pomidorami, ogórkami, sałatą, cebulą, skropiona octem a potem śmietaną... no i przyprawy...

a sosy to musztarda rosyjska, sos chrzanowy i czosnkowy... no i wszelkiej maści katchupy... a jak jest u Was? Sezon grillowania przeciez rozpocżęty!

Zosieńko,Aga...Wszystkiego Dobrego dla Was Kochane na 12 Miesiąc:-)

1194045451_223f668924.jpg

Hej dziewczyny:-)

Kasia....zobaczyłam gadułe Filipka i oniemiałam...zdolniacha z niego-serio:tak: Taki mały a ile słówek już ładnie wypowiada:szok:
Gratulacje dla Was:tak::-)

Barmanko....sorki kochana ale my nie spotkalyśmy się po kryjomu,było wiadomo że jak Aga przyjedzie na śląsk to się zobaczymy...i tak też się stało,a że tak szybko to się zorganizowało....totalny spontan:sorry:
Marcelitkiem się nie martw,moja mała też mało nawija...coś tam po swojemu mówi ale nic zrozumiałego:tak: To Fifi taki zdolniacha jest;-)

Owco...miłego pobytu życze:tak:Ale Wam dobrze...

Jolu...zdróweczka dla dziewczynek:-)

Aga,Marzenko,Mmatysiu...dziękuje za miło spędzony czas,było super i bardzo fajne z Was kobietki...dzieciaki są przeurocze,każde inne i każde wspaniałe:tak::-) Buzka

Ostatnia edycja:
Kasiu pozazdrościć tylko takiego zdolniachy... ile starsze rodzeństwo daje, nie?

Dziewczęta, zapraszam Was na grilla...
Siedzimy tu takie smutne, zapracowane, a majówka idzie! Czas się bawić, pobalowac nieco!
grill.jpg

a876_0-d.jpg

i coś lżejszego

salatka_z_zielona_papryka_0793416045.jpg

no i to, co tygryski lubią najbardziej

photo9.jpg
drink_d.jpg

czesc

mam chwilke czasu wiec moge opisac

27,4 przyszli goscie na 16godz,zrobilam kawke ,wypilismy szampana ,dzieci mialy swojego piccolo (chyba tak ) faceci wypili po 2 piwa ,zjedlismy torta...tak wsumie alkoholu nie chcialam ale symbolicznie szampan mogl byc,a zeby glupio nie bylo ,tojeszcze piwo

tak ok 18 zrobilam ciepla kolacje

jak napisalam pare dni wczesniej swoje "menu"czyli:

skrzydelka w rekawie
kotlet w rekawie
salatka z kurczakiem na slodko
salatke wyrzywna
salatke swieza mozzarela z pomidorkami
jeszcze zrobilam rybke po grecku
bulke czosnkowa to mam zawsze

oczywiscie polowa zostala.....

fotki postaram sie wrzucic w niedziele

Xavko w kosciele byl o dziwo grzeczny ,nie krzyczal jak zawsze.

barmanka xavko dostal od chrzestnej rowerek 3 kolowy i buciki NIKE, od znajomych malego zlotego delfinka do lancuszka,pieniadze.zobaczymy co dostanie od chrzestnego jak wroci z urlopu

moze nie duzo ....ale zawsze.

pisalas ze Marcel byl na kontroli,my idziemy 6 maja na bilansik ,

kasia1208ale z Filipa gadula ,ladnie powtarza po siostrze...a moj to prawie nic nie gada ostatnio ino mama a reszta to takie kwiczenie jak maly prosiaczek...

MAJECZKO, Zosienko wszystkiego naj na ten ostatni miesiec przed wielka impreza !! buzka

jola dziekujemy za zyczenia nawet te spoznione,zycze zdrowka wy to macie z tymi chorobami co chwile cos...

musze wam cos napisac ,przez 3 dni szukalam pieniedzy,mialam odlozone na komunie, bo jestesmy zaproszeni az na 3 ,chcialam wyciagnac i wlozyc juz do koperty jak sie okazalo nie bylo ich tam.....ale po wielkim przeszukaniu calego mieszkania znalazly sie ,byly w komodzie,wyciaglam dolna szflade i tam sobie lezaly ...

no i musze konczyc Xavko placze ,bo spiacy

milego weekendu

tsarina my mamy jutro grilla na obiadek...pierwszego w tym roku

Ostatnia edycja:
Witam się no i znów tu sama pije piwko,no nic trudno.
Aga Zosieńko wszystkiego dobrego dla was,dużo szczęścia radości i wszystkiego naj naj :*:*:*buziaki dla was
Tsarina-oj kusisz kochana kusisz tym grilem :tak:szło by jutro zrobić grila ,ale oczywiście mój m jedzie sobie sam jutro na pstrągi do Czech,a my znów same zostajemy z obowiązkami,męczy mnie już etat kury domowej ful time!!!no ale co zrobić.
kochane wyjeżdzacie gdzieś na majówke?my nie no bo wiadomo roczek Nicol.
Wczoraj szwagierka mi zadzwoniła że nie będzie na imprezie Nicol(matka Chrzestna)bo musi być w kościele na próbie,jej syn ma w tym roku komunie ,potem jakieś zebranie więc mam nadzieje że choć na kolacje wpadną.Bo przesuwać impreze było by mi zabardzo kłopotliwe.Zawsze jak człowiekowi zależy i cośik planuje to coś musi być nie tak:no:

Kasia-brawo dla Filipka-zdolniacha jak on pięknie to wymawia:-):tak:masz powody do dumy:tak:
Sorki że więcej nie pisze ale jakoś nie mam weny.dobrej nocy
no i udanego weekendu majóweczki:tak::tak::tak:

Wchodzę od rana na forum, a tu cisza.... rozumiem, majówka itd, a u nas leje... właśnie przeszła burza... nie znoszę burz!

Mam nadzieje, że miło spędzacie weekend majówkowy... jak pomyślę, że rok temu o tej porze trzymałyśmy kciuki, żeby to było już, to się aż łezka w oku kręci...

reklama
Witam kochane:-)
Tsarina-kiedyś mi burza nie przeszkadzała :tak:a teraz jak jest Nicol w domu to się troszke boje.NO nie zazdroszcze wam tej burzy,unas wczoraj po20 była niezła burza ,strasznie lało i sypał grad:no:
Dziś jest unas jakiś festyn-nawet teraz słychać jak jakiś zespół gra,ale jakoś tak się tam do parku nie wybierałam.Sprzątałam dom ,jutro gotowanie i pieczenie a w poniedziałek impreza Nicol:-):tak:szkoda że ten weekend tak szybko przeleci ,szkoda że nie ma w tym roku ażeby gdzieś pojechać.pewnie że się łezka w oku kręci-rok temu siedziałam i wypoczywałam sobie głaszcząc się po brzuszku :tak::-)i zastanawiałam się jaka Nicol będzie:-)
miłego weekendu majóweczki:tak::-)

http://www.suwaczki.com/

Ostatnia edycja:
Do góry