reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

ohohohoho

ależ mamy dzisiaj piekny rocznicowo dzionek:-)!!!

Jolu i Przemku - przyjmijcie najserdeczniejsze gratulacje z okazji wspólnie przebytego roczku z najukochańszymi bliźniaczkami na tym forum!!!! Niech kolejne latka lecą Wam bardziej spokojnie (wychowanie dziewczynek), łatwiej a przede wszystkim jeszcze bardziej radośniej!!!
Wszystkiego dobrego!!!

a teraz życzenia dla Dziewczynek: Alicjo i Amelko - Kochane Królewny - Ciocia Aga posyła Wam miliony buziaków z okazji Waszego roczku!!! Oby Wasze buzie zawsze były radosne, obyście miały wszystko to o czym zamarzycie i oby zdróweczko nigdy Was nie zawodziło.

Na Waszą cześć: HIP HIP - HURRRRAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

2w56hkp.jpg

Małgosiu i Bohaciefko - dla Was również ogrom buziaków!!! To już ostatni miesiąc przed ukończeniem roczku!!! Oby był on obfity w same szczęśliwe chwile, nowe umiejętności, grzeczne usposobienie i zdrówko!!!

2rdkfeq.jpg

Kasieńko - Wszystkiego najlepszego z okazji Rocznicy Ślubu!!! Oby dunga-dunga nie miało końca (a przede wszystkim aby rutyna związkowa Was nigdy nie dopadła), oby wielka miłość między Wami nigdy nie zagasła, spełnienia marzeń (tych wspólnych jak i indywidualnych). Buziaki :***************************************

230imx.jpg

reklama
Kochana Alicjo,Amelio-wszystkiego najlepszego z okazji rozpoczęcia przez was roczku!niech wam zawsze słonko mocno świeci !niech wśród was biegają dzieci,niech czas płynie radośnie i beztrosko aby zawsze było wam bosko:tak:Tony misiów,tony lalek i miliony niepodzianek:tak:tysiące uścisków i moc buziaków śle forumowa ciotka i Nicol:tak::-)
A tu coś na wesoło:-)(choć atmosfera bardzo smutna w koło)

Dzisiaj zrobisz pierwszy krok.
Ooo! To właśnie minął rok!
Coś już mówisz papki zżerasz
i swe ciotki poniewierasz,
ryczysz, płaczesz, lamentujesz,
śmiejesz się, bawisz, podskakujesz
masz kilka ząbków i jeden rok
właśnie zrobiłaś swój pierwszy krok!!!
Małgosiu -wszystkiego naj ,naj najlepszego !dużo radości i mnustwo usmiechów na buzi!
Tsarina -ja też wymiękam ,ale postanowiłam być silna i śledzić w tv przyjazd Marii Kaczyńskiej ,nie moge być osobiście to chociaż oglądam w Tv.
Przepraszam za te smętne kolory,ale coś nie moge wskoczyć z kolorami:no:
ok uciekam bo obowiązki wzywają ,musze posprzątać reszte co mi zostało i skoczyć na zakupy no i jazda do mamy bo u niej kliętki będą na strzyzenie czekać,odezwe się kochane wieczorem jak mi się uda papa
kasiu-życze tobie i m wielu wielu takich rocznic cobyście zawsze jedno drugiemu byli wsparciem w każdej chwili tej złej czy lepszej!!!aby zawsze w waszym domu grzało ciepło ogromnej miłości!!!wieczorkiem wzniose za was toast!!!miłego dzionka i romantycznego wieczoru wam życze!!!!

Ostatnia edycja:

Alicjo i Amelko z okazji 1 Urodzin dużo zdróweczka, uśmiechu na buzi, kochających rodziców, prześlicznych prezentów, cudownych wspomnień....i wszystkiego naj... naj... najwspanailszego.

Dzień dobry...witam po krótkiej przerwie. Nie miałam ochoty ani czasu by pisać. W tych dniach nie napisałabym nic mądrego a tylko bym smuciła zapewne. Z resztą wiszę ,że frekwencja słabiutka była więc nic straconego. Trochę do nadrobienia jednak mam...

na początek zaległe życzenia dla maluszków.
Gucia, Nataszki, Lilianki, Juliana,Michała, Roksanki , Małgosi wszystkiego najlepszego !!!

33xhmd2.jpg

ponadto Najlepsze życzenia dla Barmanki z okazji urodzin !!! Uściski Kochana !

a9xxg1.jpg

z okazji ukończenia pierwszego roczku , najlepsze życzenia i buziaki dla Alicji i Amelii

1zr2ftl.jpg

No i na koniec choć nie dla ostatniej Kasi wszystkiego najlepszego z Okazji Rocznicy Ślubu...jeśli się Wam dobrze układa to by było tak dalej a jeśli są drobne kłopotki to by zniknęły...uściski

10i89l5.jpg

tak po krótce zanim się podzielę tym czym chcę się podzielić...

Mmatysia o kurczę...nie zazdroszczę przeżyć no i jeszcze to cholerstwo w kieszeni. Boszsz. Ja też czasem nie sprawdzam ale teraz zacznę. Zdrówka dla Fifisia...biedactwo.

MamaNiki dzięki za troskę...jestem już , wcześniej tak jak pisałam jakoś nie miałam ochoty się udzielać...wiadomo atmosfera grobowa a człowiek nie ma pojęcia o czym pisać a czego nie wypada. Teraz już się z tym jakoś oswoiłam i wracam do normy.
U nas w sumie nic nowego poza tym ,że Damiś szaleje na całego :tak:

Nina...hmm...dziwne z tym gryzieniem. A powiedz...ten makaron ugotowałaś tak normalnie czy gotowałaś dłużej? Bo wiesz...w tych wszystkich zupkach kupnych to makarony i kluseczki są rozgotowane.I są tak miękkie ze nawet bezzębne dzieci dadzą sobie z nimi radę. Poza tym Tsarina ma rację, daj Kasi złapać to co je...ja wogóle niedługo chce zacząć z Damianem ćwiczenia samodzielnego jedzenia. Uwalimy się jak świnki ale cóż , kiedyś trzeba ;-)

Ankzoc...gratuluję Majeczce pierwszych kroczków :tak: teraz to mamuśka uważaj , nie dość ,że Majka grandzi to teraz jeszcze będzie to robiła w ruchu :-D

Okruszku, nie wiem czy czytałaś moje opinie na temat tych wózków. Zajrzyj do wątku wózkowego. Ciekawa jestem Twojego zdania :tak:
Poza tym z tego co doczytałam to Tymek też ma już pierwsze próby samodzielnego chodzenia za sobą...gratuluję :tak:

Tsarina fajnie masz z tym prawkiem ;-) ja to się chyba nigdy nie zdecyduję :zawstydzona/y:
Jednak mam na koncie mały sukces z którego jestem dumna...pokrótce. 8 lat temu miałam wypadek samochodowy...dachowałam( ja prowadziłam). Nic się nikomu nie stało jednak w mojej głowie zamknęła się jakaś zapadka i do tego czasu nie odważyłam się wsiąść za kółko. Byliśmy na święta w Warszawie i tam M zabrał mnie na parking przy lotnisku na Bemowie. Zbierałam się 15 minut zanim ruszyłam ale ruszyłam...przejechałam 4 długości parkingu z nawrotką i cofaniem, jestem z siebie dumna ,że po tylu latach się przełamałam :sorry:

Marzena...co z Nataszą? Lepiej już? Napisz coś...cokolwiek

no a teraz powiem Wam coś...pamiętacie jak napisałam kieeedyś o domku do wynajęcia? Otóż maksymalnie do 10 maja będziemy tam mieszkać :-):-):-)
Jupiii!!! Udało się !!! Jestem przeszczęśliwa :-):-):-)

Ostatnia edycja:
Oj i zapomniałam

Małgosiu dla Ciebie też wszystkiego co najlepsze.
I dla Kasi z okazji rocznicy ślubu najlepsze życzenia.

Confi super, rewelacyjnie. Cieszę się bardzo razem z Wami. W końcu będziecie mieć więcej przestrzeni życiowej.

Kasiu Wszystkiego Dobrego W Dniu Rocznicy Ślubu!
Bohaciefko dla Małgosi dużo radości i uśmiechów..
Confi to kiedy spodziewać się zdjęć Damianka biegającego po ogródku? Gratuluje!

A propos babrania się jak świnka... Iza właśnie je makaron z sosem brokułowym... mam zielone pobojowisko na podłodze, zielone dziecko, zielony "różowy" golf i pełno makaronu na podłodze, bo Iza wyjada tylko kurczaka (o dziwo!) i brokuły...

Confi razem z wami ciesze się z domku:tak::tak::tak:.Komu jak komu ale wam się należy:-).
Tsarino u nas z jedzeniem podobnie.Mimo,ze Filip nie wybiera ulubionych składników(pochłania wszystko -zawsze:eek:) to dopomina sie o łyzke która jest karmiony i czasem dla własnego spokoju mu ja daje a on próbuje sam jeść-pobojowisko.Cała kuchnia do sprzątania a ja i Fifi do kąpieli.Ale radosć dziecka,gdy trafi do buźki-bezcenna.

mamamatysia- kurcze kochana ciebie chyba prześladują te pochłaniacze wilgoci, szok! zresztą po co wkładają takie cuda do spodni :confused:

nina27- jeny przykro, mi że Kasiula ma takie problemy z jedzeniem, swoją drogą to ciekawe dlaczego inne rzeczy nie wywołują odruchów wymitnych, może makaronik jest za cienki i długi? A pozatym piszesz, że kasiula nie ma ząbków, stąd też jej problem nie ma czym pogryźć

tsarina- super, że trafiłaś na solidną szkołę! Nie no ta twoja niunia to mała aparatka :-D wiesz moja maja właśnie przed chwilą obrypała też mi tyn ze ściany bo kuźwa zaczeła bujać fotelikiem samochodowym i bach w róg ściany! jak m wróci to nas chyba zabije hahah. Kochana ja też jestem taka sama cała ta muzyka, oprawa i tragedia dobija mnie :-(

bohaciefka- kochana właśnie w tym problem, że boli mnie codziennie, od w zasadzie 18 lutego, chociaż ostatnio pochwaliłam się, że jest trochę lepiej bo nie boli mnie po tyle godzin i co, wczoraj miałam taki bół, ze ledwo co na nogach stałam, popołudniu poszłam spać, później wstałam wzięłam tabletkę, wykapałam się i poszłam spać :zawstydzona/y: takiego bólu jeszcze nie miałam , nie mogłam schylić się nawet Mai podnieść!
wyniki odbieram w sobotę! muszę się z nimi wybrać do neurologa!

confi- Asiu masz rację, ciężko zebrać myśli i funkcjonować ja jestem w ogóle jakaś wyłączona i zakecona, jednego wczoraj dałam teściom wózek ale kocyka już nie bo po co, a dziś dałam kocyk a wózek zostawiłam w bagażniku, w pracy nie mogę się skupić tak naprawdę dziś o godzinie 12.30 wciągnęłam się w pracę, aż wstyd, później nie mogłam się oderwać! Dziękuję za gratulacje jeszcze do pełnego chodzenia pewnie trochę poczekamy, więc delektuję się jeszcze chwilami "spokoju" hahah jeśli przy moim dziecku można mówić o spokoju! No i kochana najwazniejsze własnie doczytałam moje mega gratulacje to kolejne spotkanie przy szpinaczku na trawce w ogródku!!!! :-):-):-):-):-)

Kasiu wszytskiego najlepszego z okazji Rocznicy Ślubu
- życzę wam mnóstwo miłości i wielu szczęśliwych lat

kochane, dziękuje Wam B_A_R_D_Z_O za życzenia:tak::-)
bardzo miło mi było :tak::tak:
Urodzinki, jak i nasza rocznica ślubu przepłynęła spokojnie, bo jakże mogło być inaczej w zaistniałej sytuacji ..:-( tortu nie zdążyłam ozdobić, gdyż goście przyszli w innym terminie niż początkowo się umawialiśmy i zjedliśmy takiego "łysego":eek: masa zrobiona leży w lodówce, i kurczę nie wiem co z nią zrobić :crazy: chyba będę musiała na weekend torta zrobić :sorry:

powiem Wam że jestem ostatnio bardzo zmęczona psychicznie :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
nadal ciężko jest mi się skupić na czymkolwiek :zawstydzona/y:
dobrze że choć już dziś stacje tv nadają już jakieś inne programy a nie tą straszną żałobną melodię bo non stop ryczałam przed telewizorem... zresztą praktycznie i tak non stop jesteśmy na dworze, mamy piękną pogodę, chodzę w krótkim rękawku, mąż miał wczoraj wolne więc mogliśmy ponadrabiać rodzinne zaległości;-)
poza tym na główce mam kilka spraw za które muszę się wziąć i je rozwiązać:sorry::sorry:

Kasico, wszystkiego dobrego dla Roksanki

i1goew.jpg

k.m. dla Filipka

kasrw9.jpg

bohaciefko, ucałuj Małgosię

10xhbip.jpg

Kasiu, wszystkiego dobrego na Waszą Rocznicę

2uzyxdw.jpg

Alicjo, Amelko w ten piękny roczek dla Was kochane szkrabiki :***

3vfjk.jpg

reklama
Kochana Amelko i Alicjo z okazji ukończenia pierwszego roku życia