reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Hej Kochane, czytam tak na szybciutko bo mam jeszcze masę roboty w domku i jakoś tak nastroju nie mam na siedzenie przed kompem :-( tragedia w Smoleńsku na zawsze zostanie w naszej pamięci!!!
pewnie na nadrobię wszystkiego ale odpiszę to co pamiętam:sorry:
Kornasiu nic się nie stało, czekam w czerwcu na wiadomość, będzie cieplutko to pójdziemy z maluchami na spacerek :tak:a żonę dopiero szukam dla Gustawa ;-)
Nina2003kurcze ale szkoda że byłaś w Toruniu i się nie widziałyśmy :-(ale jak jak zwykle byłam w Olsztynie :-(mam nadzieję że będzie jeszcze okazja, a do kawiarni na pewno wstąpię :tak:
owca,Aga wam też dziękuję za przywitanie :tak:

Martuś super filmik :tak::tak::tak:

Barmanko- wszystkiego co najlepsze w dniu urodzin :*****

na tym niestety zakończę, przepraszam Kochane że nie wszytskim odpisałam :(

reklama
Mamo Niki - ja jestem na chwilę z zaległymi zyczeniami:zawstydzona/y:.
okruszek - brawo dla Tymka!!!! Pierwsze kroczki w świat szeroki...:-)
owca - wyrazy współczucia (*).

m&m's - fantastyczny taniec! Nosz uśmiałam się z radochy wielkiej na tenże pocieszny widok tańczącej Majeczki.
mamamatysia - przeżycia jak z horroru, najgorzej, ze wielu sytuacji nie da się pzrewidziec, ba! wyobrazić!!! I jak tu nie osiwieć za młodu??? Cieszę się, że finał najszczęśliwszy z możliwych.
moniqsan - twoje słowa mają głębię, szczerze się wzruszyłam i zamyśliłam...

ankzoc - gratuluję pierwszych kroczków!!!!!! Aniu, to głowa boli Ciebie codziennie???:szok::szok::szok:. Jak to wytrzymujesz??? A kiedy masz wyniki???

Kochane 11-miesięczniaki i Mamuśki

Kasia (Nina27), Szymek (Malgoss), Majka (m&m's), Filip (kasia), Gucio (malinka), Natasza (marzena), Diana (kornasia), Julian (nina), Michaś (iwona), Lili (moniqsan), Roksanka (kasica)

szerokiej drogi bez kantów, kątów pełnych tajemnic i niespodzianek (bezpiecznych), ciekawości i radości, apetytu na bukiet jarzyn, mięsko i jajeczko (niekoniecznie papek), zmieszczeniu jabłuszka w rączce i radochy z zostawianie na nim śladów własnych ząbków, wyspanych rodziców więc i Waszego snu spokojnego całonocnego i dużo słońca na spacery... Agula z Małgosią

barmanka - Kochana wszystkiego dobrego! Marzeń dużych i małych, łatwych i trudniejszych do spełnienia, radości drobnych i tych ogromnych, poczucia bezpieczeństwa i wzajemnego zrozumienia z Mężem, zdrowia, domu własnego wyśnionego i dużo dziecięcego śmiechu i tupotu małych stópek... Agula

Ostatnia edycja:
tsarina, kasia
dziękuję za odp.
tsarina właśnie tak zrobię:tak: spróbujemy z ryżem ...
tylko wiecie co no dobrze ja wszystko rozumię..ale nie bardzo;-) no bo dawałam jej już makaron (nitki) ale tak troszkę bo chciała jak miałam do obiadu..dziubała go sobie ale to tak dodatkowo...ale jak ja mam jej pozwolić samej jeść..przecież większość będzie na podłodze..a moje dziecko będzie głodne:sorry: tsarina i ja nie wiem czy ona ten chlebek gryzie...mieli go w buzi i jakoś sobie radzi..jeśli chodzi o gryzienie to jest u nas problem bo nie bardzo jest czym;-) mamy jednego większego ząbka i tyci tyci drugiego:-)
ja uciekam zrobić sobie domowe spa w łazience
dobrej nocki wszystkim

Witajcie Kochane

w pierwszej kolejności składam zyczenia (te zaległe i aktualne), dla:

Lili i Moniqsan
Dżuliana i Niny2003
Michałka i Iwony100na

Roksanki i Kasicy

Wszystkiego najlepszego Kochane Dzieciaczki i równie Kochane Mamusie!!!
Buziaki od Nas
11jalon.jpg

14c6ypi.jpg

oraz.... dla Barmanki!!!
Kochana Moniś - Wszystkiego najnajnajlepszego z okazji urodzin!!!
Dużo zdróweczka, miłości, samych radosnych i szczęśliwych dni, duuuużo kasy (co byś mieszkała bliżej nas :tak::-)) i spełnienia wszelkich marzeń!!!

anog42.jpg

316nlzo.jpg

co do tragedii w naszym kraju nie napiszę niczego mądrego. Nie umiem się pozbierać po sobotnich informacjach :-:)-:)-( Dopiero dzisiaj włączyłam kompa - tak żyłam jedynie informacjami z wszelkich możliwych kanałów:-(
Popieram słowa Moniqsan - bo i My oboje z M jesteśmy tego samego zdania.
Strasznie mi przykro z powodu traumy jaką przeżywaja najbliżsi ofiar katastrofy.. Współczuje absolutnie wszystkim... Tylu mądrych, szanowanych ludzi...
Serce płacze....

JOLU byc moze jak sie uda(i pogoda dopisze) jutro pojedziemy do STRAMFORD. napiszesz mi na prv swoj tel.?to bysmy sie spotkaly moze w jakims parku :-) mamy nadzieje ze zwiedzimy wszystkie te miejsca :-) Stamford.co.uk
MALINKO to Dianusia chcialby zarezerwowac sobie Gucia. Jest poprostu sliczny (zdjecia nk) bo u nas na watku zdjeciowym dawno Cie nie bylo :-(
BOHACIEFKO dzieki za zyczenia oczywiscie piekne i oryginalne :-)
BARMANKO 1oo lat, spelnienia kazdego najskrytszego marzenia, no i udanej przeprowadzki.

Ja tak na szybciora, bo poprostu chcialam zaznaczyc slad po sobie :-) przez ta pogode jakos mam slabsza organizacje :-( ach wiosna uderzyla mi do glowy :-)
milego wieczorku MAJOWECZKI

hej lasencje

Wpierw życzenia dla Roksanki. Sanko długowłosa rośnij zdrowa i radosna.

A tak poza tym to nie wiem co pisać. Chyba to, że nigdzie nie jadę z dzieckiem bez łóżeczka turystycznego. no normalnie musiałam go cyckiem usypiać i rozbestwił mi się. Ale już dziś przywołuje go do porządku. Kawiarenka fajna, tak jak napisałam mamamatysia - klimatyczna, mała, przytulna. Więc Malinko polecam z czystym sumieniem:) Ale chyba edytuję tamtego posta bo jeszcze ktoś mnie pozna z rodzinki:)

No i dla Barmanki życzenia z okazji 18 urodzin :) Wszystkiego najlepszego

Witajcie kochane mamusie, wpadłam tylko na chwilkę złozyć życzenia, na wszystkie posty poodpisuję później

ALICJO, AMELCIU
W dniu Waszych pierwszych urodzin,
życzę Wam, aby wszytskie
dziecięce dni w żółwim tempie upływały,
by co dzień uśmiechał się do Was świat cały.
By nigdy nie było już porannej pobudki
i zawsze wiał wiatr specjalny
co rozwiewa wszytskie smutki!
Niech na ten roczek zniesie Wam kilka sroczek
moc prezntów, dużo zdrowia i radości

first-bday-cake-003.jpg

Wszystkiego Najlepszego
dla Małgosi rośniji zdrowo kochanie!
http://www.zyczenia.town-art.com/idz_1202--w-dniu-twoich-pierwszych-urodzinek-zycze-ci-imie-aby.html

Idzie misio,idzie slonik idzie malpka no i konik wszyscy razem z zyczeniami bo dzis pierwszy roczek mamy... Alicjo, Amelio buziaki i moc zyczeń od cioci Tsariny i Izy Mirki
tort.JPG

a tu mały prezent:
misie_e.JPG

tsarina właśnie tak zrobię:tak: spróbujemy z ryżem ...
tylko wiecie co no dobrze ja wszystko rozumię..ale nie bardzo;-) no bo dawałam jej już makaron (nitki) ale tak troszkę bo chciała jak miałam do obiadu..dziubała go sobie ale to tak dodatkowo...ale jak ja mam jej pozwolić samej jeść..przecież większość będzie na podłodze..a moje dziecko będzie głodne:sorry: tsarina i ja nie wiem czy ona ten chlebek gryzie...mieli go w buzi i jakoś sobie radzi..jeśli chodzi o gryzienie to jest u nas problem bo nie bardzo jest czym;-) mamy jednego większego ząbka i tyci tyci drugiego:-)

Witam, z tym gryzniem nieco sie zagalopowałam, ale to stąd, że Iza już je większość rzeczy gryząc je i żując. Pozwalając jej jeść coś samej miałam na myśli, żebyś Ty ją karmiła ale pozwoliła Kasi trzymac coś w rączce, nich sama próbuje. To ją nauczy zaufania do większych kawałków i sama będzie musiała sobie z tym poradzić. Oczywiście z takimi rzeczami, którymi poradzi sobie bez ząbków. Iza owszem je sporo rzeczy sama i niemilosiernie przy tym brudzi wszystko dookoła, ale zawsze zjada cały obiad. Pilnuje, żeby zjadła całe mięso. Jeśli jest makaron, to zazwyczaj nieco większy, tak, żeby sama bez kłopotu mogła go sobie wyciągnąć z buzi, np. spagetti łamane na kilka częsci, kawałki makaronu są wtedy długości ok. połowy palca (mojego), a penne (rurki) wzdłuż i na pół. Jeśli ulepię jej pierogi, to wycinam je szklanką, więc są takie małe, bez kłopotu zjadane są całe trzymane w rączce lub jeśli robią jako element zupy to tne je na trzy części.

Alicjo Amelko
W tym dzisiejszym dniu radości, życzę 100 lat pomyślności. Niech Wam życie w szczęściu płynie, niech Was radość nie ominie! Dziś chcę złożyć Wam życzenia, szczęścia, zdrowia, powodzenia. Niech Wam słońce jasno świeci, i w radości dzień przeleci. Niech odejdą smutki, troski, by nastąpił dzień radości. Te życzenia choć z daleka, płyną niby wielka rzeka. I choć skromnie ułożone, są dla Was przeznaczone...

reklama
Do góry