reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Ja tej zgody też nie wysłałam jeszcze. A czy to jest warunek dalszego uczestnictwa? Myślałam, że już mnie nie uwzględniają ze względu na tą zgodę, a tu niespodzianka...
Tym razem mam podawać koleżankom namiar na "ukryty link", żeby tam zaglądały i podawały moje dane.
niestety konieczne:-(pierwszą paczkę dostajesz bez zgody,a jeśli chcesz dalej dostawać paczki to musisz wysłać to oświadczenie

reklama
niestety konieczne:-(pierwszą paczkę dostajesz bez zgody,a jeśli chcesz dalej dostawać paczki to musisz wysłać to oświadczenie

Eh... Nie lubię podpisywać, że zezwalam na wykorzystywanie danych! Ble...
Swoją drogą bardzo łatwo wyciągnąć od urzędniczki dane sąsiadów działki, na której chce się budować. A żeby było śmieszniej warunki zabudowy można uzyskać dla działki, która nie jest twoją własnością, więc bardzo łatwo można zarabiać dzięki temu na handlu danymi. Idziesz z wnioskiem, a Pani Podyktuje Ci dane sąsiadów, żebyś mogła je we wniosku zamieścić ;)

Eh... Nie lubię podpisywać, że zezwalam na wykorzystywanie danych! Ble...
Swoją drogą bardzo łatwo wyciągnąć od urzędniczki dane sąsiadów działki, na której chce się budować. A żeby było śmieszniej warunki zabudowy można uzyskać dla działki, która nie jest twoją własnością, więc bardzo łatwo można zarabiać dzięki temu na handlu danymi. Idziesz z wnioskiem, a Pani Podyktuje Ci dane sąsiadów, żebyś mogła je we wniosku zamieścić ;)
To się nazywa Polska biurokracje:szok::sorry2::szok:.
A z danymi i tak zrobią co będą chcieli zgoda nie wszystkim potrzebna:confused:.

To było dość komiczne, bo kobieta bez zawahania podała nam dane trzech rodzin. Zaznaczam, że nie tylko nazwiska i imiona. Także adresy!
Jedno małżeństwo miało dwa oddzielne adresy i też je dostaliśmy. Komedia zwyczajnie! Obok naszej działki jest jeszcze jedna wolna, więc zakładam, że kiedyś ktoś też dostanie dane takiej jednej Marty ;-) Śmieszne, ale zarazem też budzące złość we mnie....

Haha... a najzabawniejsze sprawa, to czas oczekiwania na decyzję!!!! TO jest dopiero numer! Nasz dialog na ten temat:
Ja: - Ile czasu czeka się na taką decyzję?
Pani urzędniczka: - Trudne przypadki nawet do 6 miesięcy (nasz domek jest zwyczajny, prosty, jak wszystkie inne dookoła jednak został z góry określony jako "trudny")
Ja: - A czy jest jakiś termin ustawowo określony?
P. urz.: - No tak, miesiąc do dwóch.
Ja: - Więc dlaczego tak długo trzeba czekać?
P. urz.: - Pan geodeta, który tym się zajmuje czasem się nie wyrabia, ale skoro Państwu zależy na czasie, to napiszemy na karteczce "Sprawa pilna". Może uda się coś przyspieszyć.

Ja się pytam, na gwizdek ten ustawowy termin?!!!?!?!?!

Haha... a najzabawniejsze sprawa, to czas oczekiwania na decyzję!!!! TO jest dopiero numer! Nasz dialog na ten temat:
Ja: - Ile czasu czeka się na taką decyzję?
Pani urzędniczka: - Trudne przypadki nawet do 6 miesięcy (nasz domek jest zwyczajny, prosty, jak wszystkie inne dookoła jednak został z góry określony jako "trudny")
Ja: - A czy jest jakiś termin ustawowo określony?
P. urz.: - No tak, miesiąc do dwóch.
Ja: - Więc dlaczego tak długo trzeba czekać?
P. urz.: - Pan geodeta, który tym się zajmuje czasem się nie wyrabia, ale skoro Państwu zależy na czasie, to napiszemy na karteczce "Sprawa pilna". Może uda się coś przyspieszyć.

Ja się pytam, na gwizdek ten ustawowy termin?!!!?!?!?!
:-D:-D:-Duwielbiam takie historie:sorry2:uwielbia załatwiać sprawy w Naszych urzędach,dlatego u Nas zajmuję się tym M ,ja mam za mało cierpliwości:unsure::no2:

Wiesz Kate (na wszystkie Kasie tak mowie, wybaczysz?)!
To jest normalnie paranoja. Wiem, że jestem nerwus itp. ale tym razem myślę racjonalnie (w miarę). Za co dostają kasę? Jak taki pan geodeta nie wyrabia się, to niech drugiego zatrudnią! Mnie nie interesuje ile czasu im trzeba! Ja wiem ile na to mają czasu i niech lepiej się w nim wyrobią, bo inaczej skorzystam ze swoich praw!
Wrrr....
Dobra nie stresuje się już tym. Dziś i tak mam dość nadszarpniętych nerwów.

A ja to mam kulawe szczęście, że wbijam się na BB, jak pusto prawie (bez urazy Kate)

może być i Kate jaszcze tak nikt mnie nie nazwał:-)Jak Jula przesypia Wam już nocki,a Ty dalej karmisz ??jak pisałaś to kurcze nie pamiętam:dry:No fakt dzisiaj jest tu totalna pustka:baffled:.A ja jak zwykle ,M praca dzieci dawno śpią w tv nic nie ma i tak szukam czegoś na Allegro,sama nie wiem czego ,może szczęścia...

może być i Kate jaszcze tak nikt mnie nie nazwał:-)Jak Jula przesypia Wam już nocki,a Ty dalej karmisz ??jak pisałaś to kurcze nie pamiętam:dry:No fakt dzisiaj jest tu totalna pustka:baffled:.A ja jak zwykle ,M praca dzieci dawno śpią w tv nic nie ma i tak szukam czegoś na Allegro,sama nie wiem czego ,może szczęścia...
Czasem prześpi, czasem nie... Na szczęście nie budzi się kilka razy. Jeśli się obudzi, to raz nad ranem. Teraz mam to szczęście, że mąż wstaje do niej. Szybciej mu usypia, bo u mnie jest zawsze walka o cyca.
Karmie jeszcze. Nie je cycka już tak często, ale jeszcze cmoka. Ja nie potrafię też jej bez cyca ululać! Zawsze cwaniara będzie się u mnie do cycka pchać. Mojej matce w ciągu dnia to tak po prostu na rękach uśnie, a ja muszę cycka wywalić.

A co do Allegro, to ja ostatnio sukienkę kupiłam i spodnie. Sukienka może być, ale muszę trochę do niej zrzucić. Natomiast spodnie takie byle co. Po domu będą i na spacer w jakieś odludzia. :-)
Coś upatrzyłaś? Ja to tak na święta chciałam jakąś kiecuchnę.... W ta co kupiłam napewno na święta nie wejdę ;-D

pokaż linka do kiecki:tak:
też szukałam jakiejejś ale bez przymiarki nie kupuję,oglądam fasony a potem szukam takich w sklepie i często nie znajduję:dry:

reklama
ETAM CZARNA OŁÓWKOWA ELEGANCKA 44 (952447837) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego. Wyglada zwyczajnie i w zasadzie tak jest. Nie wiele kosztowala, to tak bardzo nie stersowalam sie, jak bedzie wygladac. Jest calkiem ok. Stan faktycznie tez jest bardzo dobry, bez zarzutow. Chcialam do niej jeszcze taka, jakas koszule z szerszymi rekawami, znaczy bufiastymi... No, ale do swiat to chyba nie dam rady. Najaralam sie, ze zaloze do niej fioletowe rajstopy. Niestety nie pomyslalam, jak bede w nich wygladac! :baffled::dry: Nie pododba mi sie.... Poza tym zakladajac gore "spokojna" bede przykuwac uwage fioletowymi baleronami.

Do góry