reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

AgA no lipa ten blog.Kabaretu zazdroszczę bo pewnie będzie ubaw po pachy. Jak znajdziesz metodę na alkoholika to daj znać bo mam takiego w rodzinie. Sił mi już do niego braknie i chyba sobie odpuszczę.

reklama
Boshe o co chodzi z tym sernikiem bez sera. Ja wiem że to dziwnie brzmi, ale jest taki przepis z jogurtów naturalnych się go robi.Taki bezsernik:) Do Pascala i innych mi daleko, ale antytalentem nie jestem:)

Mamomatysia to fajnie, że go polecasz bo zaczęłam się zastanawiać w domku czy dobry wybrałam.

Sernik chyba pisałam przepis parę stron temu(to było chyba po edycji), ale mogę powtórzyć. jakieś 6 żółtek ucierasz ze słodzikiem(w proszku, albo rozpuszczone tabletki), aromatem waniliowym i skórką otartą z cytryny, dodajesz ser - 1 kg i ucierasz dalej z łyżką maki kukurydzianej.potem już nie mikserem mieszasz z pianą ubitą z 6 białek i do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.

Ale będę mieć noc. Julek wyje jakby go ze skóry obdzierali i nie może usnąć co chwile chodzę i go lulam. Idę jeszcze raz. Nie wiem czy jakiś przeciwbólowy nie pójdzie w ruch.

Mamomatysia a cosię stało z ręką?

a Tobie po co dieta??? ja pamiętam Twoje zdjęcie sprzed ciąży i po ciąży... po - była cię chyba połowa... więc po co Ci dieta??? ja bym się najadła!
Fakt tez pamiętam to zdjęcie:tak:....jednak potrzebna dieta bo po porodzie wazyłam 62kg wtedy było robione to zdjęcie teraz jestem o 9 kg cięższa:-(....i w ciuchy co wydałam na nie 500 zł....juz nie wchodze i mam bebzol:-(

Boshe o co chodzi z tym sernikiem bez sera. Ja wiem że to dziwnie brzmi, ale jest taki przepis z jogurtów naturalnych się go robi.Taki bezsernik:) Do Pascala i innych mi daleko, ale antytalentem nie jestem:)

o antytalencie - to ja o sobie pisałam... innych nie śmiem oceniać, gdyż zapewne każdy jest lepszy ode mnie!!!
a jeśli chodzi o sernik to ja poproszę w wolnej chwili - dokładnie krok po kroku! i proporcje, proporcje mi proszę podać dokładne! a ten kg sera - to niby jakiego sera? przepraszam - ale ja blondynka!

No i w końcu się uśmiałam. Kiedyś dość długo czekałyśmy na wątku xxxx na Moniq a ona na otwartym dyskutowała z kimś na temat przepisu na sernik.( w skrócie)

:-(....i w ciuchy co wydałam na nie 500 zł....juz nie wchodze i mam bebzol:-(

no, ale masz też ewentualnie większe rozmiary, nie??? skoro i tak ważysz mniej niż przed ciążą to ja bym sobie jednak pojadła! i zjadłabym gofra z bitą śmietaną!!!

No i w końcu się uśmiałam. Kiedyś dość długo czekałyśmy na wątku xxxx na Moniq a ona na otwartym dyskutowała z kimś na temat przepisu na sernik.( w skrócie)
ona chyba właśnie z Niną pisała o tym serniku bez sera...

Marzenko tylko się nie przeraz jak ten sernik Ci nie urośnie. Mi to wyszedł taki kapeć,że szkoda gadać. W smaku nie był taki zły ale był cienki jak naleśnik

Marzenko są proporcje tylko na słodzik Ci nie podam bo każdy inny jest,musisz do swojego smaku do dołożyć, a ser zmielony no i mało tłusty. Chyba Dr Oetker w wiaderku widziałam 3% tłuszczu i na pewno ten dla Tesco w wiaderku robiony.
A sytuację z tym jak pisałam o tym serniku pamiętam... jak Moniq była zdziwiona:)

reklama
:-(Dziewczyny reka prawdopodobnie stłuczona (kosci cale)niestety zaczela puchnac,boli jak ch.......
Chciałam pomóc M wynieść stara lodówkę babci i w drzwiach przerzucil ja na moja strone zgniatając mi lewa dłoń.
Pożegnam sie z wami bo ciezko mi pisac.
Spijcie dobrze.

Do góry