reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Dziękujemy Jolu za wiadomości o Moniq;-)dalej trzymamy kciuki:tak:.
Miała do was przyjść jakaś babka i sprawdzić jak postęp dziewczynek od poprzedniego spotkania czekam na relację;-).
Zapomniałam Wam napisać o dzisiejszej wizycie u ortodonty,a więc też powiedział o wąskiej szczęce i konieczności aparatu,ale najpierw mamy zrobić prześwietlenie-już zrobione,i przyjść do niego postanowi jak dalej,ja się na tym nie znam ale to zdjęcie mnie przeraża ząb na zębie :baffled:.Jutro się zapisze na następną wizytę i zobaczymy co dalej.

reklama
hejka :-)
m ma dziś wolne, więc mało w domku jesteśmy ;-) właśnie wróciliśmy z wyprawy z nad morza :-):-) było suuuuuper. Tradycyjnie się rozpadało, więc schowaliśmy się w przytulnej kawiarence na kawkę i pyszny deserek :tak:
niestety bierze mnie choroba :-:)-( najpierw męża rozłożyło, ale szybko wziął tabletki i jakoś dało się zwalczyć, no ale najwidoczniej zdążył mnie zarazić :-( z nosa mi się leje ja z fontanny, nie potrafię nad tym zapanować, normalnie klik mi wary przytrzaskuje :zawstydzona/y::-:)-(

mamo Niki, no masz rację, lepiej iść do szpitala i sprawdzić czy wszystko jest w porządku :tak: lepiej potem nie mieć wyrzutów sumienia że się czegoś nie dopilnowało :dry: gratulacje nocnikowania :tak: ja się jakoś zabrać za to nie mogę :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Kasia, zmieniłaś avatorek, fajny :tak: ciesze się że niedzielny wypad się udał :tak: o jaką fajną koszulkę dostał Filipek :tak: ja też taką chcę :cool2:;-)

aga, no to teraz będę Was (Ciebie i Kasię) molestować pytaniami ze spotkania :sorry2::-p

p.s. ejjj w avaotrku jest Jaga? bo jakaś taka niepodobna do siebie :sorry2::zawstydzona/y:;-)

więc tak - zaczne od nocnika. Od kiedy można zacząć?
jakie pasty do zębów?
buty?... temat rzeka....jakie?
(to moje pytanie wraz z odpowiedziami może przenieś do odpowiedniego tematu, oki?)

tsarina, no tak, wypadki chodzą po ludziach.. ale dzięki temu masz zaliczonego fryzjera ;-):-)
kasia fajne zdjatka... tylko nie usuwaj zdjęcia, jak Ci cos napiszę:
la la la la... widziałam Twój pępek... la la la la...
:-p:-p:-p:-p

AgA, no ja wczoraj cały dzień (z przerwami) siedziałam nad tą dietą.. pare przepisów spisałam, ale ciężko się pisze przepisy dla kogoś kogo nie wiesz co do końca lubi jeść :sorry2: a podrzucisz mi na priv tego bloga? może podam linka dla ciocia i niech sama sobie patrzy :-p
dietka fajna, a nawet bardzo fajna - można słodycze jeść (jak się zrobi je samemu) :-D dla mnie samej boję się spróbować :zawstydzona/y::zawstydzona/y: mam problemy a oczami a pamiętam co Ninie przydarzyło się niefajnego podczas tej diety... no i tak jakoś mam mieszane uczucia :baffled:
no nieźle z tym kółkiem znalezionym w buźce Zosi :baffled::szok: szok !! dzieci wszystko wyszperają na podłodze :-(
ja też dawno nie byłam u lekarza, jakoś ok 10 stycznia :sorry2: ostatnio koleżanka się pytała jak duży jest Marcel, a ja - mama - nie wiedziałam :zawstydzona/y: wstyd normalnie :sorry2::nerd:
noo kochana, nie płacz, zięciuniek całkiem całkiem, "czystą" pracę będzie miał :-D a tak serio to nieźle mu musiały słowa mamy utkwić w pamięci i wyryć się na psychice że rodzice zdecydowali się pójść z nim do psychologa :confused:

Monika, ty też jesteś na Dukanie, tak? ale tam chyba można jeść słodycze? nawet jakiś serniczek jest..no z tego co kojarzę co Nina pisała :sorry2: no chyba że mi się coś pomerdało :sorry2:
ojj ja też bym chciała tak umieć jeść kolację o 18 :zawstydzona/y: ale niestety...czym dłużej jakiś film w tv oglądam, tym później coś jem - już nie tylko kolację ale również jakieś serki, deserki i typ podobne :baffled:

mamomatysia, czyli rozumiem że parapetówka Ci się szykuje? :-D:-D:-D
ech takiej dobrej kawki to i ja bym się napiła......:zawstydzona/y:

jola, witaj w klubie, mnie też prasowanie dziś czeka:baffled::szok: leży na sofie i straszy mnie :shocked2: a mi smarki lecą z nosa i nie mam pojęcia jak ja to poprasuje :-(
wstaw fotki z zakupów :tak:

Barmanko już Ci odpowiadam:
-nocnik to najlepsza odpowiedź o jakiej słyszałam"To Wasze dziecko i Wasza decyzja,nie ma takiego czegoś jak czas na nocnik,indywidualna decyzja-oby nie nocnik grający bo nic nie daje:sorry2:"
-pasta do zębów bez fluoru-jest taka dostępna w aptece nie pamiętam nazwy:zawstydzona/y:
-buty,sztywna pięta zginające się przody,po domu często na bosaka
Teraz możesz przenieść:-D

kasia, dobrze że byłaś u innego lekarza i sprawdziłaś pierwszą opinie. Teraz przynajmniej wiesz na czym stoisz... Będzie dobrze:tak:
dzięki za odpowiedzi... jutro do nich wróce, bo czuje że mam temperaturę - i czytam, czytam te posty a coraz mniej z nich kumam :zawstydzona/y:

ojj chyba dziś razem z Marcelem o 20.00 będę już w łóżeczku :zawstydzona/y:

Tikanis, wszystkiego dobrego dla Kubusia

1ysi8j.jpg

Hej

Kubusiu wszystkiego co najlepsze dla Ciebie od cioci Niny i Julianka

Barmanko z tą dietą to pamiętaj, że ja jeszcze karmie piersią i stąd może taka reakcja organizmu. Może u Ciebie nie będzie żadnej negatywnej. W każdym bądź razie z moim wzrokiem już lepiej, tzn nie widzę idealnie w okularach, ale do - 5 daleko:) czasami jeszcze przez chwile zdarza mi się o wiele gorzej widzieć,ale coraz rzadziej. Zdrówka życzę.

Kasiu sprawdź, sprawdź, co by Wiktoria została dobrze "zdiagnozowana".

Pisałam Wam w piątek, że boli mnie gardło no i mnie złapało przeziębienie. A najśmieszniejsze jest to, że gardło przestało, a dostałam takiego kataru,że chodzę tylko i kicham jak stary chłop.
No i zakupki zrobiliśmy, nowe urządzenie wielofunkcyjne, router, blenderek bosch i radio i głośniki do auta( mój M bez tego nie kupił by nic innego). W końcu pozbędę się paru kabli i laptop będzie spełniał swoją funkcję.
Julian znów fochy pokazuje, coś czuje, ze dwójka górna idzie. Już znam te jego zachowania. O właśnie się obudził...pięknie.Oj to moje dziecko:(

A dziś pijemy?hihihi Moj M pojechał głośniki montować do garażu,ale obiecał, że w zamian piwo przywiezie:)

Barmanko tak jestem na tej diecie.Słodkości czasami sobie robię ale szczerze mówiąc dużo im brakuje do tych oryginalnych.
AgA link działa. Zaraz popatrzę co tam jest ciekawego.
Ja już jestem. Belzebuby śpią więc luzik.

Witaj Nina łałłł jakie zakupy tylko pozazdrościć:tak:i ja jestem ale zaraz znikam na Patologię:-)także po P będę ;-)
A Nina i zdrówka życzę:tak:.

Ostatnia edycja:
AgA - tak - potwierdzam. działa! dzięki!
Monia - daj przepis na ten sernik... nie chce mi się go szukać pośród tych Waszych wszystkich przepisów... a może ja antytalent kulinarny - zrobię sernik bez sera...

Na razie jestem, ale jak długo to ne wiem! Jestem padnięta i pewnie najdalej za godzinę polegnę!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja też jestem

Dziewczyny kurujcie się!!! - barmanka, Nina!!! I nie dajcie się choróbsku!!!

skopiowalam posty dot. naszego wczorajszego spotkanka - do wątku spotkaniowego. Ale kurcze zła jestem na forum, bo kopiuje mi po razy danego posta, przez co watek wygląda jak choinka z samymi odnośnikami :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Kasiu - trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę. Ta fotka z przeswietlenia rzeczywiście może przerazić.. ząb na zębie... Biedna Wiktoria :-(

NIna - ale fajne zakupki porobiliście - super :-)

Mmatysiu - i ja czekam na fotkę kuchni :-)

Moniq - nadal trzymam kciuki!!!

reklama
Marzenko nie mam przepisu bo miałam go w ulubionych i usunęłam.Powiem Ci,ze nie jest on najgorszy ale w smaku mu dużo brakuje do prawdziwego.
Ninka a może Ty robiłaś jakiś lepszy?

Jak piszesz o serniku bez sera to mi się Moniq przed oczami ukazuje:-D

Do góry