reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Marzenko ale masz parcie na schudnięcie. Ja też się zawzięłam . Jutro czeka mnie próba-urodziny Mikołaja i torcik z bitej śmietany.
no bosz qwa niedługo lato i tego fetu pod swtrem już nie ukryję...

A co jesz na śniadania?
To może ja Ci zaproponuje placuszki z serkiem z chrzanem i łososiem.
Albo placki z pastą z wątróbki.

Pamiętaj, że jak więcej jesz białka to więcej chudniesz.
Ja nawet sobie lody robiłam, dopóki całkiem na kamień nie zamarzły to były nawet, nawet. No i sernik co drugi dzień.
jak te lody zrobić? no i dawaj ten sernik... to ten bez sera?
łososia nie lubię... ale placki z wątóbki... hmmm.... może spróbuję... dawaj!

reklama
Placki smażyłam rano na śniadanie i do tego możesz różne dodatki. Placki to otręby owsiane (ja je mieliłam, ale nie trzeba), jajko(lub samo białko jak stwierdzałam,że z ilością jajek przesadzam) i serek homogenizowany naturalny smażyłam na teflonie z odrobiną oleju parafinowego. A pasta z wątróbki to ugotowane wątróbki kurze jajka i cebulka wszystko zmielić i doprawić. Placuchy możesz z makrelą jak lubisz. Można dziennie tylko te trzy łyżki otrąb zjeść.
Sernik: ucierasz 6 żółtek z zmielonym chudym serem (1 kg) jakimś aromatem i słodzikiem(najlepszy w proszku) i łyżką mąki kukurydzianej. Dodajesz ubite białka z 6 jaj na blachę i do pieca na jakieś 60 -90 min:) potem do lodówki i za parę godzin serniczek gotów. A lody zrobiłam ucierając na parze dwa żółtka ze słodzikiem dolałam chudego mleka, aromatu i dla gęstości dodałam sera zmielonego i do zamrażałnika. No chyba,że masz maszynkę do lodów to juz można cuda robić:)

Ostatnia edycja:
Placki smażyłam rano na śniadanie i do tego możesz różne dodatki. Placki to otręby owsiane (ja je mieliłam, ale nie trzeba), jajko(lub samo białko jak stwierdzałam,że z ilością jajek przesadzam) i serek homogenizowany naturalny smażyłam na teflonie z odrobiną oleju parafinowego. A pasta z wątróbki to ugotowane wątróbki kurze jajka i cebulka wszystko zmielić i doprawić.

cholinder - a ten olej parafinowy to gdzie ja nabędę???

m&m's - pamiętam tą akcję!!! właśnie daltego o tym wspomniałam...

placki dukana na słodko lub z chudą wędliną

jak zrobić placek dunkana na słodko???

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry