reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Marzenko ale masz parcie na schudnięcie. Ja też się zawzięłam . Jutro czeka mnie próba-urodziny Mikołaja i torcik z bitej śmietany.
no bosz qwa niedługo lato i tego fetu pod swtrem już nie ukryję...

A co jesz na śniadania?
To może ja Ci zaproponuje placuszki z serkiem z chrzanem i łososiem.
Albo placki z pastą z wątróbki.

Pamiętaj, że jak więcej jesz białka to więcej chudniesz.
Ja nawet sobie lody robiłam, dopóki całkiem na kamień nie zamarzły to były nawet, nawet. No i sernik co drugi dzień.
jak te lody zrobić? no i dawaj ten sernik... to ten bez sera?
łososia nie lubię... ale placki z wątóbki... hmmm.... może spróbuję... dawaj!

reklama
Placki smażyłam rano na śniadanie i do tego możesz różne dodatki. Placki to otręby owsiane (ja je mieliłam, ale nie trzeba), jajko(lub samo białko jak stwierdzałam,że z ilością jajek przesadzam) i serek homogenizowany naturalny smażyłam na teflonie z odrobiną oleju parafinowego. A pasta z wątróbki to ugotowane wątróbki kurze jajka i cebulka wszystko zmielić i doprawić. Placuchy możesz z makrelą jak lubisz. Można dziennie tylko te trzy łyżki otrąb zjeść.
Sernik: ucierasz 6 żółtek z zmielonym chudym serem (1 kg) jakimś aromatem i słodzikiem(najlepszy w proszku) i łyżką mąki kukurydzianej. Dodajesz ubite białka z 6 jaj na blachę i do pieca na jakieś 60 -90 min:) potem do lodówki i za parę godzin serniczek gotów. A lody zrobiłam ucierając na parze dwa żółtka ze słodzikiem dolałam chudego mleka, aromatu i dla gęstości dodałam sera zmielonego i do zamrażałnika. No chyba,że masz maszynkę do lodów to juz można cuda robić:)

Ostatnia edycja:
Placki smażyłam rano na śniadanie i do tego możesz różne dodatki. Placki to otręby owsiane (ja je mieliłam, ale nie trzeba), jajko(lub samo białko jak stwierdzałam,że z ilością jajek przesadzam) i serek homogenizowany naturalny smażyłam na teflonie z odrobiną oleju parafinowego. A pasta z wątróbki to ugotowane wątróbki kurze jajka i cebulka wszystko zmielić i doprawić.

cholinder - a ten olej parafinowy to gdzie ja nabędę???

m&m's - pamiętam tą akcję!!! właśnie daltego o tym wspomniałam...

placki dukana na słodko lub z chudą wędliną

jak zrobić placek dunkana na słodko???

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry