reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

ja też się witam,

Ankzoc, koniecznie napisz co ci lekarz powiedział.
U mnie ten ból też jest tylko wieczorem, ale mi pomaga przeciwbólowy.

A no i właśnie ja też miałam zapytać, Kasiu co ten ortodonta powiedział?????:confused::confused:

No i jeszcze raz dziękuję Wam kochane ze te przemiłe komplementy.:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-)

reklama
Wiktoria ma za wąską górną szczękę i przy pomocy specjalnego aparatu zakładanego na podniebie na stałe gipsowanego będzie miała ją rozszerzaną:wściekła/y:to coś zakłada się na minimum pół roku ,zęby jej nie wychodzą bo za mało miejsca i chyba będzie musiała mieś usówane:no:a najlepsze jest to że dzieci do 12 roku życia są leczone ortodątycznie bezpłatnie ale te wszystkie zabiegi ,które musi mieć są oczywiście nie refundowane i ten aparat rozszerzający to koszt 600 zł natychmiast.W poniedziałek ide do innego lekarza prywatnie zobaczymy co on powie:-(.
Kasiu aż nie wierze w to co piszesz :szok: A jakie zęby jej nie wychodzą?? Stałe?? Słuchaj bo ja mam znajomą z mamy pracy babka podchodzi pod 60 a ma zęby mleczne bo wogóle stałych nie miała zalążków, więc jeśli to stałe to ja bym najpierw wszystko sprawdziła a dopiero rwała mleczaki

Wiktoria ma za wąską górną szczękę i przy pomocy specjalnego aparatu zakładanego na podniebie na stałe gipsowanego będzie miała ją rozszerzaną:wściekła/y:to coś zakłada się na minimum pół roku ,zęby jej nie wychodzą bo za mało miejsca i chyba będzie musiała mieś usówane:no:a najlepsze jest to że dzieci do 12 roku życia są leczone ortodątycznie bezpłatnie ale te wszystkie zabiegi ,które musi mieć są oczywiście nie refundowane i ten aparat rozszerzający to koszt 600 zł natychmiast.W poniedziałek ide do innego lekarza prywatnie zobaczymy co on powie:-(.

o matko to nie jest ciekawie. Bidulka się wymęczy.A jak ona? Pewnie bardzo przeżywa? Co do płacenia za zabiegi to normalka w naszym kraju. Czysta paranoja.

Witaj Kasica. Udała się niespodzianka da M?

stałe nie wychodzą ma 3 i od razu 5 :-(i codzi o rwanie niestety stałych....Wiktoria się nie boi,chyba nuie wie co ją czeka:confused: ale w ogóle ona uwiwlbia chodzić do dentysty:baffled:i plombować ,i mówi że lubi ten zapach i zostanie dentystą:-D

Marzena....rozbawiłaś mnie z rana:-D;-)
Nie pisałam ale P też zrobiłam wczoraj obiad...miałam przypływ natchnienia kulinarnego:dry::-D
Była zapiekanka...i o dziwo przeżył:tak::-p

grunt, że żyjecie:tak:!!! gotuj dalej! może nie wiesz jeszcze, że to Twoje powołanie:szok::-D...!!!

Kasica - co z tą niespodzianką? wygadaj się - dobrze Ci zrobi... a i naszą ciekawość zaspokoisz:tak:...

Monika - no ja zaczłeam tą dietkę dopiero od poniedziałku - ciekawe czy coś z tego będzie...

Kasiu - przykro mi, że tak wyszło z tym ortodontą... i kurcze jescze tyle kasy trzeba płacić...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
tak tak kochane na pewno napiszę....... chociaż pewnie nic ciekawego się nie dowiem

kasia1208- ojejka bidulka.... :-(, no ale najważniejsze, ze nie boi się dentysty :-)

Marzenko nie było, żadnej niespodzianki, ot ja z Roksaną Tamci stwierdzili w ostatniej chwili (wczoraj rano) że w tygodniu to im sie nie chce. Oni w piątek zrobią w biurze bo jeszcze ktoś tam ma urodziny :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: W pieniłam się, a najlepsze jest to, że w piątek M jest umówiony z T, że idą prezent (kurtkę) kupować i musi wyjść wcześniej z pracy

My za to spędziliśmy miły wieczór, kupiliśmy sobie takie gotowe drinki biedronkowe (nawet to dobre), zajadaliśmy się cipsami :zawstydzona/y: i obejrzeliśmy film

reklama
Dziewczyny od razu prostuje:-D nie chciałam nikogo mordować....sama jadłam:tak::-D
Marzena....co do powołania to :-D:-D:-D:-D:-D

Kasia....ups...to macie ciężki orzech do zgryzienia:baffled:
Kasica ma racje...sprawdzcie czy ząbki stałe siedzą w dziąsłach:tak:
Co do rwania stałych....ja też nosiłam aparat na zęby-stały:tak: Przed założeniem miałam rwane stałe czwórki żeby zrobić miejsce na reszte bo miałam za wąską szczęke:baffled:
Teraz ani śladu po nich nie ma...ostatnio dentysta nawet nie zauważył że ich nie mam:szok::tak:
Nie martw się ortodoncja jest na wysokim poziomie...będzie dobrze:tak:
Co do płacenia to u dentysty to cholercia za wszystko prawie się płaci-chore:wściekła/y:

Kasica...przykro mi że niespodzianka niewypaliła:-( Ale za to spędziliście ten wieczór razem:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry