reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

ja też się witam,

Ankzoc, koniecznie napisz co ci lekarz powiedział.
U mnie ten ból też jest tylko wieczorem, ale mi pomaga przeciwbólowy.

A no i właśnie ja też miałam zapytać, Kasiu co ten ortodonta powiedział?????:confused::confused:

No i jeszcze raz dziękuję Wam kochane ze te przemiłe komplementy.:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-)

reklama
Wiktoria ma za wąską górną szczękę i przy pomocy specjalnego aparatu zakładanego na podniebie na stałe gipsowanego będzie miała ją rozszerzaną:wściekła/y:to coś zakłada się na minimum pół roku ,zęby jej nie wychodzą bo za mało miejsca i chyba będzie musiała mieś usówane:no:a najlepsze jest to że dzieci do 12 roku życia są leczone ortodątycznie bezpłatnie ale te wszystkie zabiegi ,które musi mieć są oczywiście nie refundowane i ten aparat rozszerzający to koszt 600 zł natychmiast.W poniedziałek ide do innego lekarza prywatnie zobaczymy co on powie:-(.
Kasiu aż nie wierze w to co piszesz :szok: A jakie zęby jej nie wychodzą?? Stałe?? Słuchaj bo ja mam znajomą z mamy pracy babka podchodzi pod 60 a ma zęby mleczne bo wogóle stałych nie miała zalążków, więc jeśli to stałe to ja bym najpierw wszystko sprawdziła a dopiero rwała mleczaki

Wiktoria ma za wąską górną szczękę i przy pomocy specjalnego aparatu zakładanego na podniebie na stałe gipsowanego będzie miała ją rozszerzaną:wściekła/y:to coś zakłada się na minimum pół roku ,zęby jej nie wychodzą bo za mało miejsca i chyba będzie musiała mieś usówane:no:a najlepsze jest to że dzieci do 12 roku życia są leczone ortodątycznie bezpłatnie ale te wszystkie zabiegi ,które musi mieć są oczywiście nie refundowane i ten aparat rozszerzający to koszt 600 zł natychmiast.W poniedziałek ide do innego lekarza prywatnie zobaczymy co on powie:-(.

o matko to nie jest ciekawie. Bidulka się wymęczy.A jak ona? Pewnie bardzo przeżywa? Co do płacenia za zabiegi to normalka w naszym kraju. Czysta paranoja.

Witaj Kasica. Udała się niespodzianka da M?

stałe nie wychodzą ma 3 i od razu 5 :-(i codzi o rwanie niestety stałych....Wiktoria się nie boi,chyba nuie wie co ją czeka:confused: ale w ogóle ona uwiwlbia chodzić do dentysty:baffled:i plombować ,i mówi że lubi ten zapach i zostanie dentystą:-D

Marzena....rozbawiłaś mnie z rana:-D;-)
Nie pisałam ale P też zrobiłam wczoraj obiad...miałam przypływ natchnienia kulinarnego:dry::-D
Była zapiekanka...i o dziwo przeżył:tak::-p

grunt, że żyjecie:tak:!!! gotuj dalej! może nie wiesz jeszcze, że to Twoje powołanie:szok::-D...!!!

Kasica - co z tą niespodzianką? wygadaj się - dobrze Ci zrobi... a i naszą ciekawość zaspokoisz:tak:...

Monika - no ja zaczłeam tą dietkę dopiero od poniedziałku - ciekawe czy coś z tego będzie...

Kasiu - przykro mi, że tak wyszło z tym ortodontą... i kurcze jescze tyle kasy trzeba płacić...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
tak tak kochane na pewno napiszę....... chociaż pewnie nic ciekawego się nie dowiem

kasia1208- ojejka bidulka.... :-(, no ale najważniejsze, ze nie boi się dentysty :-)

Marzenko nie było, żadnej niespodzianki, ot ja z Roksaną Tamci stwierdzili w ostatniej chwili (wczoraj rano) że w tygodniu to im sie nie chce. Oni w piątek zrobią w biurze bo jeszcze ktoś tam ma urodziny :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: W pieniłam się, a najlepsze jest to, że w piątek M jest umówiony z T, że idą prezent (kurtkę) kupować i musi wyjść wcześniej z pracy

My za to spędziliśmy miły wieczór, kupiliśmy sobie takie gotowe drinki biedronkowe (nawet to dobre), zajadaliśmy się cipsami :zawstydzona/y: i obejrzeliśmy film

reklama
Dziewczyny od razu prostuje:-D nie chciałam nikogo mordować....sama jadłam:tak::-D
Marzena....co do powołania to :-D:-D:-D:-D:-D

Kasia....ups...to macie ciężki orzech do zgryzienia:baffled:
Kasica ma racje...sprawdzcie czy ząbki stałe siedzą w dziąsłach:tak:
Co do rwania stałych....ja też nosiłam aparat na zęby-stały:tak: Przed założeniem miałam rwane stałe czwórki żeby zrobić miejsce na reszte bo miałam za wąską szczęke:baffled:
Teraz ani śladu po nich nie ma...ostatnio dentysta nawet nie zauważył że ich nie mam:szok::tak:
Nie martw się ortodoncja jest na wysokim poziomie...będzie dobrze:tak:
Co do płacenia to u dentysty to cholercia za wszystko prawie się płaci-chore:wściekła/y:

Kasica...przykro mi że niespodzianka niewypaliła:-( Ale za to spędziliście ten wieczór razem:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry