reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

confi- asiu skladam ci najszczersze zyczoinka urodzinkowe troszke spoznione :) duzo pieniazkow spelnienia marzen i grzecznego damisia:)

kasica,cinfi,nina, mama niki, aga-k-m,ankzoc,mamamatysia,roxy,barmanka- dziekuje dziewczynki za te zyczonka dla kubusia i dla mnie:) jestescie kochane od razu milo mi sie zrobilo:)

roxy- swietny tort:) kochana jestes:)

a mnie jakis czas nie bylo, nie mialam weny czasu i sil by pisac z wami kochane... moj maz zazdrosnik zrobil jeszcze scene zazdrosci kiedy przyjechali do nas goscie i teraz sie do niego nie odzywam ale ciezko tak milczec lub odzywac sie oficjalnie..

a z nowosci u kubusia walcze teraz z katarem.. co do spania to sa nocki jak dzis ze obudzi sie tylko 2 razy i spi do 6 a sa nocki ze budzi sie co godzine,, ma jednego zabka,,,:) sam zasypia juz na noc,, tzn po karmieniu zasypia w bujaczku,, w dzien jeszcze trzeba go ululac ale ja sie ciesz ze w nocy nie musze...w nocy jak sie budzi to tylko albo poglaskac albo smoczka albo przykryc albo mleczko takze nie jest zle.. z nowosci to mamy dla niego chodzik i szaleje w nim jak szlak... plus hustawke w ktorej prawie za kazdym razem usypia- najlepszy usypiacz:) heheh

reklama
Witam wszystkie mamusie!! oj bardzo dawno mnie nie bylo czego bardzo zaluje bo bardzo sie zastanawiam co tam u Was i Waszych pociech niestety nie jestem w stanie tego nadrobic, przejzalam troszke fotek i jestem w szoku jak maluszki sie zmienily w tak krotkim czasie mi sie wydaje ze moj Wiciu jest taki sam :-)
Po krotce co tam u nas.... Mieszkanie kupione hurrra narescie teraz tylko remont nasz czeka i na wiosne juz sie wprowadzimy !!! Wiciu ma jednego zabka i prawde mowiac ja juz nie chcem wiecej bo zabkowanie u niego jest tragedia jaki kolwiek lek dziala ale max na godzine a tak trzeba nosic i nosic( waga ok 10 kg) .... Jesli chodzi o postepy to jak patrze na fotki Waszych pociech to zastanawiam sie czy z Wiciem wszystko oki jak na razie turla sie po podlodze o siedzeniu nie ma mowy nawet jak go posadze to leci :confused2: probuje pelzac ale srednio mu to idzie i raczej do tylu co go bardziej denerwuje. Jesli chodzi o nocki to przez te zabki jest srednio budzi sie czeba go pobujac dac smoczka a czasem tak po 10 razy na noc wiec chodze od miesiaca z oczkami na zapalki :confused2:. Pewnie jeszcze wiecej rzeczy sie dzialo przez ten okres ale juz nie chcem Was zanudzac.... Bardzo zaluje ze nie moge do konca poczytac co u Was moze czasem wieczorkiem znajde czas i cofne sie jakies 1000 stron :sorry: Zycze Wam milego dnia !!! Oczywiscie skladam wszystkim malucha spoznione zyczenia !!!

Wszystkiego Najlepszego dla Jagódki i Agi z okazjii ukończenia 9 miesiąca....buziaczki:-)

jagody-630x472.jpg

Hej dziewczyny:-)
Ja dzisiaj kompletnie nie wyspana:no: młoda obudziła się o 23:00 i nie spała do 2:30....chciała się bawic:szok: w międzyczasie darła w niebogłosy...nie wiem co to miało być:no: No i jak jadła wczoraj o 20:00 to do tej pory jeszcze nic,już dwie butelki mleka się zmarnowały:szok:
Nic,lece po drugą kawke....miłego dnia:-)

Ostatnia edycja:
dzień dobry , ja na chwilkę tylko gdyż mój synuś kochany dopiero się obudził ( od wczoraj od 21 ) i zażyczył sobie mleczka :-)
teraz znów przysypia, więc i ja skorzystam i pójdę jeszcze się położyć;-)

Pierw jednak chciałam złożyć mojej kochanej synowej oraz mojej wirtualnej siostrze serdeczne życzenia z okazji ukończenia 9 miesiąca...mam tu taki śmieszny wierszyk:
Idzie misio, idzie słonik,
idzie lalka no i konik,
wszyscy razem z balonami,
z najlepszymi życzeniami,
bo to dzień radosny wielce,
masz już jeden miesiąc więcej :)

A tobie Aguś ,życzę przede wszystkim tego by udało Ci się znaleźć więcej czasu i przestrzeni dla siebie, by Jagodzia z dziką radością zaczęła spać w swoim łóżeczku bez wybudzania się w nocy...poza tym jak zawsze cierpliwości i radości z macierzyństwa
:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*

29c07yq.jpg

witajcie z samego rańca :-)

Roxy, owca - dziękuję za życzenia w imieniu Jagodzi oraz swoim :*** te życzenia naprawedę mają wielką moc... Od razu rogal mi na buźce powstał i jestem mniej zła na Jagodę, która nas w nocy przyterroryzowała (AgA, ankzoc - od dzisiaj czytam wszelkie literatury na temat usypiania dzieci)

Roxy - dziękujemy za torcik - jest extra (no i do kawki jak znalazł)!!!
Oczywiście wszystkie zapraszam na kaweczke, likierek, ciacha, dla dzieci mam soczki i deserki;-):tak:

Wczoraj dla Kubuśka też był nieziemski... zdradź nam nazwę cukierni (trzeba poszukać jakiś inspiracji na roczek):tak::-)

Owca - Kochana, nie martw się na zapas Wiciem. Każde dziecko ma swój rytm. Ja też ostatnio złapałam doła z powodu postępów Jadzi, ale okazało się, że było to też na zapas... Od niecałych 2 tygodni Jagódka "wystrzeliła" po prostu... Jak wcześniej tarzała/turlała/podciągała się na brzuszku się po podłodze - tak teraz raczkuje i to na 2 sposoby (na czterech bądź na trzech kończynach), wszędzie gdzie się da próbuje wstać (co jest średnio fajne, bo ma już 3 siniaki na koncie (na główce) i często ląduje na pupie), zamiast siedzieć woli stać i chodzić (podtrzymywana pod rączki), a samodzielnie siada od miesiąca. Także... nie przejmuj się - naprawdę.
Staraj się dużo ćwiczyć z Wikciem, a poprzez zabawę powinien w niedługim czasie "załapać" - chociaż wtedy moja droga nie usiedzisz już spokojnie... Lepiej już pomyśl o przemeblowaniu, no i przygotuj kuchnie na wojaże Wikcia.
Pozdrawiam Was cieplutko

P.S. Czekam na resztę opisu z Waszego życia ;-) mnie nie zanudzisz ..

edit:

Confi i Damianku - DZIEKUJEMY :*********

Jagoda wszystkiego najlepszego ,dużo zdrówka i daj troszkę odpocząć rodzicom w nocy,buziaczki przesyła Filipek;-).

Witajcie drogie Majóweczki

Kochana Jagódko rośnij zdrowa i silna, 100 lat Pyzaczku :-)

Ostatnio coś nie jestem na bieżąco bo bardzo dużo dzieje się w moim życiu.... Staram się zaglądać i podczytywać Was ale nie zawsze mam czas i siły....
Doczytałam, że Jola wróciła - witaj wśród nas :-) Jolu dziękuję za troskę i zainteresowanie moimi choruszkami, kochana jesteś. A moniq wybyła - nie połam nóżek na tych nartach.

Bohaciefka jak tam Twoja fasolinka? Mam nadzieję, że już lepiej :tak:
owca fajnie, że się odezwałaś, a pytałaś pediatrę o postępy Wiktorka? Jako dziewięciomiesięczniak powinien już sam siadać. Rytm rytmem, chodzić jeszcze nie musi ale siedzieć z pewnością tak. Mój starszak też w 9 miesiącu nie siedział, okazało się, że ma złe napięcie mięśniowe i po dwumiesięcznej rehabilitacji udało się go "naprawić"... Radzę Ci żebyś się z kimś skonsultowała.

Confi kochana, przyjmij moje spóźnione życzenia urodzinowe, nie martw się tą 3 z przodu :-) Czułam, że też jesteś wodniczkiem :-p

Nie wiem co u marzeny, kasi, moniki, m&m's, tsariny i w ogóle u wielu dziewczyn, być może nie doczytałam albo przeoczyłam, wybaczcie.....

Napiszę pokrótce co u nas. Gaba wychodzi z ospy, jesteśmy na etapie strupków. Ma kiepski apetyt i już się martwię o jej wagę.... W nocy śpi raz lepiej raz gorzej ale od kilku dni wstaje wyspana o 5.30 i chce się bawić :sorry: Muszę zacząć wcześniej chodzić spać bo jakoś nie daję rady.
W piątek byłam u neurologa z Andrzejkiem, po badaniach i wywiadzie orzekła, że według niej Młody na 70% ma padaczkę:-( Za kilka miesięcy mamy zrobić rezonans i EEG i wtedy się okaże, do tej pory mamy go obserwować.
W pracy mam kocioł, zalało nasz dział i przenieśli nas na salę konferencyjną, pomieszczenie ciasne, ciemne i w ogóle okropne. Przedźwigałam się nosząc dokumenty (trzeba je było ratować przed zniszczeniem) i w czwartek z łóżka wstać nie mogłam, już myślałam, że mam półpaśca.
Teraz mam urlopik i jestem u babci w Kołobrzegu. Pogoda bajkowa nie jest ale spaceruję z dzieciakami, niech się jodu nawdychają :-)
Klub AA się jeszcze zbiera wieczorami? Z chęcią bym dołączyła :tak:

aga_k_m dziekuje za slowa pocieszenia oczywiscie jak znajde chwilke to naskrobie wiecej co sie dzialo u nas :-)

Wlasnie zauwazylam ze Wiciowi przebil sie kolejny zabek :-) tym razem to dwojka a nie jedynka smiesznie bedzie wygladac z taka szparka :tak: czy to normalne ???? :eek:

reklama
Mamstud witam:-).
Dobrze,że Gaba już kończy to paskudztwo :tak:.A mam pytanie czy u Andrzejka wystąpił tylko jeden atak,czy było ich więcej???Bo jeżeli tylko jeden to na jakiej podstawie taka diagnoza:sorry:.Ale wam fajnie na tym urlopie wypoczywaj dużo i ładuj akumulatory pozdrawiam;-).

Do góry