reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Dzień dobry:-)

Mmatysiu....mam nadzieje że jednak nocka upłynęła Wam spokojnie...zdrówka dla Mateuszka,napisz jak się czuje:sorry:

Kasica....czyżby Twoja Roksanka była kolejnym "nocnym markiem"???:sorry:

Tikanis...kochana ja też się ciesze że tak gładko nam poszło:tak: Ona w nocy po mleczku zawsze zasypiała sama,dlatego wieczorną butelke daje jej tak samo jak nocną i jest git:tak: A w ciągu dnia staram się jej nie bujać....ale zasypia mi na kolanach z misiem....sama nie zaśnie:no:
A co do wózeczka to nie sprzedawałam to nie wiem ale jestem w szoku kwotą jaką podałaś za przesyłke:szok: Jak oglądam wózeczki na allegro to tam przesyłki są do 50 zł zw wózeczek:sorry::tak:
A ta kwota to przez poczte czy kurierem tyle wychodzi????

Dziewczyny a ja od rana słucham Fasolek i tańcze z moim dzieckiem:crazy: Ona chyba będzie tancerką:-D:-D:-D po prostu nie chce mi odpuścić,nogi jej same chodzą:-D:tak: Przynajmniej mam mały trening:tak:;-)
Miłego dnia...ja dzisiaj pędze na miłe spotkanie:tak::-)

reklama
Hej dziewczyny
Parę dni mnie nie było, a tu się troszkę rozkręca.
Ankzoc przyłączam sie do prośby o fotki wampirka:)
U nas też dolne zęby Julo prezentuje, a dziąsła u góry za nic nie moge mu obejrzeć, nawet obmacać.

Mamomatysia gratulację dla Ciebie, Stasia i mamy Stasia.Chyba popularne imie ostatnio bo ja znam już 2 małych Stasiów.

Moniqsan powodzenia na drugim egzaminie i udanego wypoczynku.

Nie było mnie min dlatego, że dalej walczę ze snem Julka no i mineły 3 tyg od oduczania jedzenia w nocy no i d.... raz wstanie trzy razy a raz 6.
No i ogólnie je już około 6 bo po prostu nie mogę do już nad ranem uspokoić.
Dziś usnął o 20 i spał do 12 już byłam zadowolona(bo zwykle budzi się po godzinie) a on pobudki o 12 o 1, 1.40, 2, 3, 4 no i tu juz nie spał więc dostał pierś o 5,20 usnął i spał do 7 znów cysiu i do 8,30. A ja chodzę jak zombie.

Dzień dobry.
Aga dziękujemy za życzenia zdrówka.
Roxy-Niestety noc makabryczna.Dziś jeszcze nie czuje się najlepiej.
Może uda mi się zdrzemnąć jak chłopcy zasną.
Nino dziękujemy za gratulacje.Kuzyn ma przesłać zdjęcia malutkiego-nie mogę się już doczekać:sorry:

Dzień Dobry wpadłam na chwilkę, napisać, że jesteśmy już po wizycie, więc tak:
u Mai już lepiej, jeszcze 2 dni podajemy antybiotyk, później do środy resztę leków: flegamine, pulneo, zyrtec, w środę wizyta kontrolna. No ale najważniejsze, że lekarz widzi poporawę :-), ale zaniepokił go mój stan , więc mnie zbadał i przepisał antybiotyk bioparox..... a ja myślałam, że to nic powaznego ehhhh :-:)-(
pewnie odezwę się później, albo jutro

Aga źle nie było bo ja spałam ;-) M z nią walczył

Roxy wątpię bo jej to zdarza się raz na jakiś czas... na szczęście

nina wytrwałości, biedna jesteś z tymi jego pobudkami

ankzoc zdrówka, miejmy nadzieje, że Majeczce odpuścić tylko oby od was się teraz nie zaraziła z powrotem

a mi dziecie śpi już przeszło 2 godzinki ;-):-D

Dzień Dobry wpadłam na chwilkę, napisać, że jesteśmy już po wizycie, więc tak:
u Mai już lepiej, jeszcze 2 dni podajemy antybiotyk, później do środy resztę leków: flegamine, pulneo, zyrtec, w środę wizyta kontrolna. No ale najważniejsze, że lekarz widzi poporawę :-), ale zaniepokił go mój stan , więc mnie zbadał i przepisał antybiotyk bioparox..... a ja myślałam, że to nic powaznego ehhhh :-:)-(
pewnie odezwę się później, albo jutro
Witaj Aniu.
Fajnie,że Maja zdrowieje ale zasmuciła mnie twoja niedyspozycja:-(.Dobrze,że obejrzał cię lekarz bo skoro dostałaś antybiotyk to musi być coś poważnego.Dużo zdrówka dla was obu i dbaj o siebie.

witam mamusie:-)Nina to widze,że ze snem jest tak jak u mojen Nicol kłade ją tak o20 pare po20 wczesniej to panna nam niechodziła prędzej spać niż22 a co się z M nawisielismy nad łużeczkiem to nasze,ale teraz mamy taki czas że kłade ją do łóżeczka i pokręci się na boki pare razy kąbinuje wstać na brzuszek a zachwile usypia,a przez 5 mcy od porodu Niki dała tak popalić że szok wogóle niepłakała tylko odrazu robiła się bordowa i był straszny ryk!!!więc chciałam czy niechciałam musiałam cały czas nosić na rączkach do spania ciągle było bujanie huśtanie i co nietylko i tak miałam 5mcy,a teraz super niemusimy tego robić,ale musze popracować nad tym żeby Niki sama spała bo w ciągu dnia ona spi w łóżeczku a ja musze chwilke poleżeć na łóżku obok zanim usśnie lubi jak jest sie przyniej a w nocy z usypianiem to tak samo musi mnie widzieć,no ale niema co marudzić bo sama ja tego nauczyłam ,no ale niejest tak żle bo to usypianie to już niejest taka mordenga jak kiedyś,dostaje cycusia przy nim prawie zasypia dostanie smoka i siup do łóżeczka ma włonczonego takiego Kubusia Puchatka co wygrywa melodyjki no i ją usypia:tak:Tikanis no to sporo ta przesyłka wynosi coś dużo,ale to jak taka kwota to zapewne kurierem co?my wczoraj kupilismy Niki nowe krzesło do karmienia przez alegro no i kurierem przesyłka 35zł no ale to nie to samo co wózek,Roxy to macie wesoło w domku bynajmniej,ja Niki czasem puszczam na necie Rmf baby i tam cały czas lecą fasolki itd;)Moniqsan napewno teraz egzamin będzie zaliczony śpiewająco ,także trzymam kciuki bedzie ok!Ankzoc to super ,że u Mai jest poprawa! a tobie życze dużo zdrówka kuruj się i szybko wracaj do zdrowia!to masz bioparox do wdychania zapewne,ja też czuje ,że mnie coś rozkłada;(pewnie przez te otwarte okna na sali jak byłam na zabawie człowiek zgrzany a inni wpadają na genialne pomysły i otwieraja okna w siarczysty mróz:(no ale co zrobić miłego dzionka kochane życze uciekam pobawić się z moja smerfetką

Ostatnia edycja:
Aniu - cieszę się, że z Majką lepiej:tak::-), ale martwi mnie Twoje choróbsko...:-( Kurcze.. zwolnienie masz do konca tego tygodnia, tak??
Przedłuż je sobie i zwalcz choróbsko... Buziaki Kochana :***

Aga źle nie było bo ja spałam ;-) M z nią walczył

Kasiu - wypożycz mi swojego M jak już Sanka będzie ładnie spała, coo?
Proszę ... bardzo ładnie proszę...

Mamo Niki - hmmm... ja też jestem winna za usypianie mojego dziecka (na ogół śpi z nami, później jest przenoszona do łóżeczka). No i nie potrafie być konsekwentna przy jej płaczach... Nie potrafie ich zignorować... Moja Niuńka po prostu zanosi się jakby jej nie wiadomo co kto robił na spaniu... z trudem łapie oddech... Najgorsze jest to, że Ona ma takie żale przy naszej bliskości (nie zostawiamy jej samej.. kilka razy nam się zdarzyło, że obudziła się sama w pokoju, i było jeszcze gorzej:-()
Nie potarfię niczego doradzić w Waszym przypadku, gdyż sma tkwię chyba w jeszcze gorszym :zawstydzona/y::-(

Ninko - witaj!!!
Toś mnie pocieszyła... 3 tygodniowa nauka "odcycania" i ładnego spania... a Julek nadal rządzi :dry:
Ja od dzisiaj wieczory przesiaduję z Tatą... M będzie próbował uspiać Jagodzie... Jakoś nie wierzę by mu się udało... Ale spróbować warto:sorry2:
P.S. I jak z tą pracą?

mama niki, roxy- no sporo ta przesylka , na allegro sa po 50zl przeyslki ale to zazyczaj firmy wysylajaj stad maja taniej, a osoby prywatne drozej,, najtaniej wychodzi w poczteksie za 130zl... ale w sumie znalezlismy rozwiaqzanie,, zawieziemy tej babce wozek bo jest z krakowa a ona zaplaci za beznzyne a i przy okazji zabierzemy szfagierke do siebie bo i tak mieli przyjechac do nas tylko ze busem stad dla nich takie udogodnienie:) i wozek sprzedany :)

nina- wspolczuje ale sama tez tak mam maly spi od 20 do 12 snem nieprzerwalnym a od 1 pobudki co godzinke i od 4 juz nie spi pozniej podobnie jak u ciebie takze wiem co przezywasz, ja tak mam od urodzenia kubusia...

reklama
Tikanis u mnie Julian przesypiał tylko w trzecim miesiącu parę godzin, a tak coraz gorzej było. No nic będe próbować dalej.

Aga km no to powodzenia dla M (może Cię zaskoczy i da radę, ale najważniejsze, że przejawia inicjatywę).
z pracą... Pani dziś dzwoniła umówiłyśmy się na jutro na 11. 19 jest dla mnie szczęsliwy, więc kto wie...może się uda dostać tą pracę.

Ankzoc super, że z malutką już lepiej, Ty też zdrowiej.

Dziewczynki ide poczytać i przypomnieć sobie parę rzeczy w związku z tą jutrzejszą rozmową.

A Wam życzę wspaniałego dnia.
Dziś już cieplej ... kto wie może niedługo wiosna nadejdzie.

Do góry