reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

A co wolałabyś wrócić do szkoły....???? ławki, lekcje, uczyć sie codziennie itp.....brrrr....
o nie :no::no::no: szkoła to nie...ale czasy przedszkolne był fajne :-D:-D człowiek się tylko bawił cały dzień, żadnych obowiązków nie miał, na loda od mamy zawsze dostał :tak::tak: achhhh co za czasy to były :-D:-D

kiedyś ktoś mi odpowiedział na takie pytanie:"Chyba w tą środę" :eek::-D:-D:-D
haha dobre :-D:-D:-D:-D

Mój M sprzedaje nowe samochody u delera Fiata(samochody ciężarowe,obsługa firm)a prócz tego prywatnie handluje osobówkami.Często wyjeżdża na szkolenia a oprócz tego hula po Polsce poszukując samochodów:wściekła/y:.
czyli ma dwie prace? ojj to wiem co to znaczy :-( podobną sytuację ma rodzina siostra mojej mamy :-:)-( Sławek (wujek) jest gościem w domu :-:)-(

Filip jadł 8-kaszka(jajecznica),11(niezawsze bo czasem przesypiał)- owoce z dodatkiem kaszki 13-obiadek(zupka lub danie mięsne)17-deserek 19-mleko no i dwie butelki w nocy,pomiedzy miskopty lub chrupaczki.
Teraz przeglądając net widzę,że to za mało:zawstydzona/y:.Muszę zmodyfikować jadłospis
ale wiesz co...mój też w sumie tyle je...(mleko.kaszka.obiad.deserek.mleko.mleko na noc). mówisz że to jednak za mało jest dla niego?

dobra spadam...nie chce ale musze :baffled::baffled: dobrze że dziś tylko 4 godziny....

reklama
Confi-Gratulacje dla Damiana:-):-):-).Chyba jako pierwsi będą biegać.
Tak miedzy nami to mi się do tego nie spieszy bo obecne wyczyny człowieka-demolki mnie przerażają:szok:.Tylko dzisiaj zdążył pozrywać dwie naklejki ze ścian i rozebrał kilka listew przypodłogowych o grzebaniu w kociej misce nawet nie wspomnę:eek:
dziękuję i przyłączam się do tych przerażonych :tak:
Damian ma już na koncie grzebanie w psiej misce z wodą i próby oblizania palców po tej czynności :szok:, odchylanie dywanu i sprawdzanie językiem co jest pod spodem , wieszanie się na stole :-D:-D:-D mamy taki stół ,że pod blatem są takie jakby drązki i na tym wiesza się Damian...wiesza się i mało tego...podkurcza nogi :-D potem puszcza się i ląduje na kolanach. Co jeszcze...aha...zbieranie nawet najmniejszych pyłków z podłogi i smakowanie cóż to takiego, próbę zjedzenia chusteczki higienicznej obsmarkanej przez tatusia...próba nieudana...chusteczka przykleiła się do podniebienia a mamusia musiała paluchem ją wyciągać :baffled:, no i jeszcze masę codziennie nowych rzeczy :-D
Nie nudzę się ...to na pewno.
a co do prób chodzenia to zwariowałam wczoraj jak Damian SAM zrobił jeden kroczek w moim kierunku :-):-):-)

Witajcie dziewuszki:-)

Ja nie wiem na jak długo bo dalej z kulejącym netem ....ale w piątek będzie nowy sprzęt i play:tak:

Wszystkiego Najlepszego dla Diany:-):-):-)

Widze że nasz Damiś już zaczyna chodzić....gratki Confi...ale masz zdolniache:tak:
My dalej przy wszystkim co się da stajemy i raczkujemy z motorkiem w czterech literach:baffled:
Zauważyłam że młodej pojawiła się biała plamka na górnym dziąśle i chyba będziemy niebawem witać 3 zęba,oby przeszło gładko:tak:
No nic...narazie zmykam,może mi się uda wpaść wieczorkiem...ale nie jestem pewna:sorry2:
No nareszcie będziesz miała Playa :tak: zobaczysz, nie będziesz narzekać jak na tego Blue Connecta....( uf jak dobrze ze nie wzięłam neta z ery ) a Damiś szaleje , szaleje ...jak to Damiś :-D
gładkiego ząbkowania życzę...u nas górną jedynkę już widać ale nie chce się ona przebić...mam nadzieję ze nie będzie go mocno bolało bo mnie serduszko boli za każdym razem jak Damiś płacze :zawstydzona/y::sorry:

hahaa dobre :-D:-D:-D

a ja właśnie się dowiedziałam że jutro, mimo iż miałam mieć dzień wolny, ide do pracy :baffled::baffled:
a miałam już takie plany na jutro...buuuu:-:)-(

ojej ale lipa...wiem jak to potrafi wkurzyć szczególnie jak sa plany....trzymaj się kochana...dasz radę , muaa :*

Aniu gratuluję Majkowego ząbeczka...oby teraz dalej do przodu :tak:

Kasia bardzo ładne paznokcie, ja generalnie nie jestem fanką akrylu i żelu ale Twoje są ładnie zrobione :tak:

Tikanis jejciu jak ja Ci współczuję dziewczyno tych nocek....wiem jak brak snu wykańcza....be strong, cóż więcej mogę poradzić.:sorry:

Bohaciefka, ja też trzymam kciuki by teraz był chłopczyk, przydałoby się wsparcie dla Twojego M w tym waszym słodkim babińcu :-)

no a ja znów w pracy, będę dziś zaglądać bo zapowiada się leniwy dzionek . Wczoraj spędziłam cudny dzień z Damisiem, strasznie mi go brakuje jak siedzę całymi dniami w pracy.Jutro oboje z M mam dzień wolny i zapisałam sie do fryzjera ...jupiii :-) w końcu będę wyglądać jak człowiek

a tak w ogóle to niewychowana jestem...nie przywitałam się ..
DZIEŃ DOBRY :tak:

Na uspokojenie, problemy ze snem, homeopatyczny. Ale do 6 roku życia, ze wskazania lekarza. No i nie jest na stałe, tylko na kilka dni.

Mamomatysia według netu to jest za mało?
Dawaj nazwe tego syropu,plisss(;-))
Podane jest,że dziecko powinno zjadać 5-6 posiłków,których suma ma wynośić ok 1,2 l.Fifi tyle nie zjada:zawstydzona/y:.A ja się dziwie,że waga od dwóch miesięcy stoi w miejscu(egipskiego 400 g spadku nie uwzgledniam)

Mmatysia a po czym stwierdzasz ,że Fifi mało je??? Ja nie wiem czy Damian je za mało czy za dużo, bo jest bardzo ruchliwy, może z Filipem jest podobnie...
ja podaję mu w ciągu dnia...
7.00 - mleko 150 ml
9,00 - kaszka na mleku 150 ml
ok 11 kaszka z owocami
ok 15 obiadek ok 200 ml
ok 18 owoce albo słoiczek albo jabłko starte lub jabłko z bananem
ok 20 kaszka na mleku ok 250 ml...

w nocy się raczej nie budzi a jak już to dostaje tylko pić ( dziś w nocy wyjątkowo dostał mleko bo wczoraj wieczorem nie dojadł bo zasnął )
wydaje ze ,że wcale nie tak mało a mimo to nie przytył od 1,5 miesiąca, bo wszystko spala w ruchu...
Pediatra powiedziała by się nie martwić. Teraz mamy kontrolę po skończeniu 9 miesiąca...zobaczymy. A Fifi ile waży? Jak przybiera?

aha zapomniałam....Aga_k_m list genialny...znałam go już wcześniej ale i tak się obśmiałam jak norka:-D:-D:-D

edit: dopiero doczytałam ,że Fifi nie przybrał od 2 miesięcy...ale jak napisałąm wcześniej...może to kwestia wzmożonego ruchu???
Ja dołożyłam Damisiowi butlę mleka do codziennego jadłospisu ale nie zawsze on chce tyle jeść...martwić się?:baffled:

Ostatnia edycja:
Mmatysia a po czym stwierdzasz ,że Fifi mało je??? Ja nie wiem czy Damian je za mało czy za dużo, bo jest bardzo ruchliwy, może z Filipem jest podobnie...
ja podaję mu w ciągu dnia...
7.00 - mleko 150 ml
ok 11 kaszka z owocami
ok 15 obiadek ok 200 ml

w nocy się raczej nie budzi a jak już to dostaje tylko pić ( dziś w nocy wyjątkowo dostał mleko bo wczoraj wieczorem nie dojadł bo zasnął )
wydaje ze ,że wcale nie tak mało a mimo to nie przytył od 1,5 miesiąca, bo wszystko spala w ruchu...
Pediatra powiedziała by się nie martwić. Teraz mamy kontrolę po skończeniu 9 miesiąca...zobaczymy. A Fifi ile waży? Jak przybiera?

aha zapomniałam....Aga_k_m list genialny...znałam go już wcześniej ale i tak się obśmiałam jak norka:-D:-D:-D

edit: dopiero doczytałam ,że Fifi nie przybrał od 2 miesięcy...ale jak napisałąm wcześniej...może to kwestia wzmożonego ruchu???
Ja dołożyłam Damisiowi butlę mleka do codziennego jadłospisu ale nie zawsze on chce tyle jeść...martwić się?:baffled:
Witaj.
Mnie martwią te jego nocnepobudki.Strasznie wrzeszczy uspokaja go tylko butla z mlekiem:-:)-:)-( i.Wg lekarzy dziecko karmione butlą od 6 miesiąca nie powinno dostawać w nocy mleka.lekarka po zbadaniu go stwierdziła,że widocznie za mało zjada w ciągu dnia:eek:.Ja sama oznak niedożywienia nie stwierdziłam.Wczoraj postanowiłam go podkarmic a więc:
o 8-dostał jajecznicę z pomidorem(uwielbia) i pietruszka do tego środek pieczonego przeze mnie chleba+herbatkę
o 11-banan,jabuszko z kaszka ryzową(150 ml)+ soczek
o 13-rosołek z ziemniaczkiem ok 120 ml
o 16-naleśnik z jabłkiem-180 g+soczek
dwa miśkopty
o 19-makaron z twarożkiem
o 20.30-mleko 120 ml
mimo dwóch kolacji obudził się tuz po północy i uspokoiło go dopiero 150 ml mleka:baffled: o 4 ponowna pobudka i znowu 150 ml mleka.
Wazy 9700 (ważony był w dniu ukończenia 9 miesiąca) od dwóch miesiecy.W tym w styczniu zanotowaliśmy spadek wagi.

Podane jest,że dziecko powinno zjadać 5-6 posiłków,których suma ma wynośić ok 1,2 l.Fifi tyle nie zjada:zawstydzona/y:.A ja się dziwie,że waga od dwóch miesięcy stoi w miejscu(egipskiego 400 g spadku nie uwzgledniam)

Mamomatysia a może zagęszczaj Filipowi mleko? Dodawaj kaszki, chociaż po miarce? To na pewno zwiększy ilość "kalorii" zjadanych przez dziecko- troche mnie razi mówienie o kaloriach przy posiłkach dzieci, ale nie wiem jak to nazwać, że będą bardziej tuczące?

7.00 - mleko 150 ml
ok 11 kaszka z owocami
ok 15 obiadek ok 200 ml

Pediatra powiedziała by się nie martwić

Mamomatysia mnie się wydaje, że macie bardzo podobną sytuację, Wasze dzieci wszystko spalają, bo są bardzo ruchliwe... może to zapowiedź, że będziecie mieć małych hmm, np. Gortatów. Jeśli waga i wzrost są w normie, w siatce centylowej ok, to nie powinnaś się martwić, Confi ma racje

dzień dobry majóweczki:-)

widzę że piszecie o wadze ...
mamomatysia może CIę pocieszy to, że moja Kasia ostatnio to nawet sraciła na wadze:baffled: ważyła 9 kg a teraz ma niecałe 8..ale to wszystko przez to że jest tak ruchliwa..(adhd??:eek:):-p nawet jak je to musi kopać nóżkami i machać rączkami:sorry:
confi
ja malutką podobnie karmię
6 kaszka (gęsta)
9 kaszka
12 deser jogurtowy
14 obiadek
17 deser owocowy
20 kolacja (bardzo gęsta)
oczywiście w międzyczasie herbatki i jakiś owoc
w nocy nie dostaje nic!!

a wiecie, że nas zaraz na rozszerzanie ktoś wyrzuci? może od razu się tam przenieśmy?
no właśnie:-p:-D:-D:-D
Idziemy w sobotę na imprezkę ostatkową,oczywiście domówka...ale lepsze iść z dziećmi niż siedzieć w domu...I tu pytanie do Tsarina co najlepiej przygotować na ciepło ,czy krokiety z pieczarkami i serem mogą być???

Ostatnia edycja:
reklama
Witaj.
Mnie martwią te jego nocnepobudki.Strasznie wrzeszczy uspokaja go tylko butla z mlekiem:-:)-:)-( i.Wg lekarzy dziecko karmione butlą od 6 miesiąca nie powinno dostawać w nocy mleka.lekarka po zbadaniu go stwierdziła,że widocznie za mało zjada w ciągu dnia:eek:.Ja sama oznak niedożywienia nie stwierdziłam.Wczoraj postanowiłam go podkarmic a więc:
o 8-dostał jajecznicę z pomidorem(uwielbia) i pietruszka do tego środek pieczonego przeze mnie chleba+herbatkę
o 11-banan,jabuszko z kaszka ryzową(150 ml)+ soczek
o 13-rosołek z ziemniaczkiem ok 120 ml
o 16-naleśnik z jabłkiem-180 g+soczek
dwa miśkopty
o 19-makaron z twarożkiem
o 20.30-mleko 120 ml
mimo dwóch kolacji obudził się tuz po północy i uspokoiło go dopiero 150 ml mleka:baffled: o 4 ponowna pobudka i znowu 150 ml mleka.
Wazy 9700 (ważony był w dniu ukończenia 9 miesiąca) od dwóch miesiecy.W tym w styczniu zanotowaliśmy spadek wagi.
Ja bym się tym nie przejmowała tak bardzo. Może po prostu potrzebuje w nocy mleczka bo jak pisałam spala większość za dnia. Damiś waży 8300 i przez 1,5 miesiąca waga mu nie wzrosła, nie wiem jak będzie teraz. Jednak nawet lekarka jak dowiedziała się co Damian wyprawia uspokoiła się i nie mówiła nic ze on je za mało. Mnie się wydaje jak patrzę na to co mu dajesz to ,że jest ok...kurczę,może tez powinnam zacząc wprowadzać Małemu jajecznicę...a jak ją robisz? Normalnie jak dla dorosłych czy jakoś specjalnie?

Do góry