reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Bohaciefko - super sprawa z takim przedszkolem. Ja bym chętnie swoje maluchy w czymś takim zostawiała :) Pewnie będzie spore zainteresowanie.

Tikanis - nie bardzo jestem w temacie, może już korzystałaś z tej możliwości - mam książkę "Każde dziecko może nauczyć się spać" w postaci elektronicznej. Jesli jesteś zainteresowana podaj mi maila na priv to prześlę. Być może tam znajdziesz jakieś pomysły na problem ze spaniem.

reklama
Witam :-)

bohaciefka wow gratuluje ;-) Czekam na relacje po wizycie. Trzymam kciuki za Adasia

Kasiu pazurki ekstra

barmanko nie mam żadnych ćwiczeń, poprostu jedno oko mam cały czas otwarte :eek: i jest ono bardziej podatne na nie kożyste warunki atmosferyczne (deszcz, wiatr, palące słońce etc.)
Mimo niespodziewanego to miłego dnia w pracy ;-)

aga list super uśmiałam się ;-D

Miłego dzionka życzę wszystkim :-p

Ja o 12 wybywam do lekarza i na zakupy dla babci :eek: znowu jakaś ciężka torba będzie
A teraz na śniadanko bo mi kuchnie zwolnili PaPa

akzoc gratuluje ząbka

Ostatnia edycja:
Witajcie
tikanis- z tego co czytam to mamy podobny problem. Dawidek od urodzenia przespał tylko jedną całą noc. Od kiedy skończył 3 miesiące budzi sie po kilka , kilkanaście razy w nocy. Jak wyszły mu dolne ząbki to przez 2 noce budził sie tylko trzy razy. Miałam nadzieję że tak zostanie ale nie!! Teraz od nowa kilkanaście pobudek z czego ze 2 są z takim ciężkim płaczem że szok:szok:.Aż serce mni się kraje. I dlaczego płacze... bo się obudził i chce mu się spać. Jakimś wytłumaczeniem jest to że idzie mu górna jedynka ale nawet jak ząbki nie wychodziły to nocki podobnie wyglądały. Dlatego moje pytanie jakie badania robiliście?

kasica212- dziekuję :-), a do lekarza idziesz sama czy z Roksanką?? Jak tam w ogóle miała jeszcze te drgania rączek i jak tam raczkowanie??

kasieńka23- wiesz co moja Maja do 3 m-cy miała jedną pobudkę w nocy o 3, wię nie mogłam narzekać, a teraz mam tak ja ty i Tkianis, kilka pobudek ehhhhhhh w zasadzie już drugi tydzień co godzine się budzi :-(

ankzoc raczkuje już porządnie z prędkością światła czasem sie zapomni i dalej na trzech zasuwa a co do rączek to na razie nie ma powtórek a doktor powiedziała, że nie ma co się denerwować

kasieńka23- wiesz co moja Maja do 3 m-cy miała jedną pobudkę w nocy o 3, wię nie mogłam narzekać, a teraz mam tak ja ty i Tkianis, kilka pobudek ehhhhhhh w zasadzie już drugi tydzień co godzine się budzi :-(

Dzien Dobry :tak:

Przesyłam uściski bo nie wiem czy dam rade z Wami pobyć:-( dziś i jutro 12 h w pracy...taki mały maraton....za to następny dyżur 15 lutego 23 lutego uffff....
(ps. mój szefu jeszcze hrrrrr....;-))
ankzoc - GRATULACJE dla Majeczki ....i życzymy dalszego wysypu zęboli
Katka.kat - a czy ja moge prosić o maila z ksiazka? Na pewno nie zaszkodzi poczytac
kasia1208 - paznokietki super:tak::tak: ja tez miałam do wypadku M. ale jak mi przyszło smarować i nie tylko...:sorry::sorry:pupke kochanego małżonka sudocremem to szybko zrezygnowałam....zawsze traktowałam je jak małe dzieła sztuki..(dziewczyna robiła im fot. na potrzeby promocji)
tikanis - to chyba dobrze ze wyniki wyszły ok....przynajmniej wiesz ze jest zdrowy...może w przyszłości Kubuś Ci czymś wynagrodzi:tak:
bohaciefko - dziękuje ze pamiętasz....jutro wraca Sis wiec może coś zredagujemy:eek:

Dziś Zosia pobiła samą siebie wstawałam do niej od 24 do 6 rano co godzinkę:-(...w zasadzie wiem ze źle robię ale miałam naszykowana dużą butle mleka i najnormalniej w świecie za każdym razem zamykałam jej dzioba :sorry:mlekiem.....wypijała ok 50 ml i spala przez kolejna godzinę. Gdyby nie butla pewnie płakałaby cala noc. Wiec ja dziś na rzęsach chodzę....:-(
Troszkę sie za to za późno wzięłam ale jej łóżeczko od 2 dni stoi w innym pokoju a ja konsekwentnie nie biorę jej do łózka.

ankzoc myślałam że tylko moje dziecię takie wywrotowe że jak małe było to lepiej spało niż teraz ale widze że nie jestem sama, trochę to pocieszające. A ze zdrówkiem już dzisiaj lepiej menu ostatnio miałam bogate sucharki sucharki i jeszcze raz sucharki i 3 kg mniej niestety zaraz to pewnie nadrobie;-)

Witam mamcie.
Dołączam do grona niewyspanych.Jeszcze parę takich nocek i będę gryzła:wściekła/y:.Lekarka powiedziała,że pewnie Filip za mało je w ciągu dnia i dlatego w nocy sie budzi.Wczoraj jadł prawie cały dzień a i tak cała nocka w d....
Witajcie kochane nareszcie nareszcie, wyszła już jedna dwójeczka :biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2: jeeeeeeeeeeeeeee, ale i tak to nic nie zminiło w moich nockach, standart, stekanie, budzienie sie, płacz, marudzenie co godzinę :-:)-:)-(. Jeszcze tylko druga dwójeczka i mam nadzieję, że na jakis czas bedzie lepiej i pospi chociaż te 2 godzinki , nigdy nie myslałam, że moim marzeniem będzie przespać 2 godzinki ehhhhhh :sorry2:
Gratuluję kolejnego ząbka mojej ślicznej synowej;-)(a propos gdzie jakieś nowe zdjęcia???).Niestety Aniu musze cie zmartwic wyjdą już widoczne zębolki to pójdą następne i znowu nieprzespane nocki:-(.Cóż pozostaje...cierpliwie czekać aż nam się dzieci uzębią:sorry: Może wtedy się wyśpimy
mamamatysia- kochana czy tobie nie za dobrze :confused::confused::confused::confused: ledwo co wróciła z Egiptu, już szuka następnego hotelu i jeszcze w wakacje........ no nie co za rozpusta :-D:-D. A ja musze gnić w pracy i czekam do wakacji ehhhhh :rofl2::growl::growl:
No, za dobrze:-D:-D:-D.Ale tak naprawdę to te wyjazdy to rekompensata za ciągłe nieobecności męża i ojca.Przynajmniej wtedy mam komfort,ze nie jestem sama:-([/QUOTE]
agakm- no ładnie tak obrażać swoje koleżanki blondyneczki....... mnie, asię, marzenę, monikę, mamamatysia i inne...........:angry::angry::angry:, bo dostaniesz upomnienie to jest jawna dyskryminacja mniejszości blond na forum :-D:-D:-D:-D:-D
Ja nie jestem blondynką:-D:-D:-D.Obecny kolor to tylko test(nieudany:sorry:).W najbliższych dniach wracam do ciemnych włosków;-)
Mam nadzieję że dzisiaj pojawi się więcej mamuś.

Gdzie Marzenka,M&m's,M@dzia,Mamstud zawsze były...hmmmmm.
Wiem,że Moniq zakuwa,Malgoss się wczasuje są usprawiedliwione a reszta....

kasica212- bardzo się cieszę :-):-):-), mam nadzieję, że to było jednorazowe i zostanie tylko wspomnieniem :-)

aga- oj kochana życzę ci żeby czas szybciutko upłynął :-) . Dziekujemy za życzenia ;-). O kurcze to masz przeprawy z Zosieńką- współczuję, ja mam tak 2 tydzień ehhhhh :confused2::confused2::confused2:

kasieńka23- no widzisz, ja tez się cieszę, że nie jestem sama i powiem Ci, że jak dziewczyny piszą, że ich dzieci przesypiają całe nocki to aż mnie.......:baffled:, jestem ciekawa kiedy my dostąpimy tego wspaniałego zaszczytu :rofl2: Dobrze, że ze zdrówkiem już lepiej :-), wyobrażam sobie, że na sucharki nie możesz już patrzeć, a szynka i serek smakuja teraz jak nigdy :-D

reklama
Dzien dobry Majóweczki!

musze pochwalić moją córeczkę, dzis kopneła mnie w głowę, bo nad ranem wzielismy ją do łóżka żeby dospała nieco a ona się obudziła przed nami, sama wstała i z tej radości kopneła mnie w głowę... ale wstała sama! a kiedy odkurzałam rano, to ledwie zdążyłam ją złapać jak chciała "zraczkować" z łóżka... i to przez jedną noc wszystko! a co będzie jutro?

anzoc gratuluję ząbka!
bohaciefka a spróbuj się nie pochwalić jak było u gina!
barmanko my jedziemy 16 lutego i wracamy ostatniego, więc długo mnie nie będzie- m&m's miej mnie w pamięci w newsletterach!

a i wczoraj robiłam pączki... zjadłam tylko jednego! I był pyszny... dzis na podwieczorek drugi i reszte z 38 zjedli M, Szwagierka i jej bojfrend...

Do góry