reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Witajcie Dziewczyny po Świętach!:tak: U mnie było bardzo miło pomijajac fakt, że pół rodzinki sie czyms pozatruwało i nie było przyjamnie... do tego siostra dostała gorączki, hmmm mam nadzieje ze to nie wirus jakiś :crazy:

Tikanis, ja Ciebie też kojarzę z forum starających się :tak:Witaj w naszym gronie! Wynikami morfologii nie martw się tak bardzo. Dobrze że idziesz teraz do lekarza i on na pewno przepisze Ci żelazo, może jakąś dietę i z pewnościa wyniki poprawią się. Dbaj o siebie!:tak:

Ja z kolei mam za mało płytek krwi.... nie za bardzo wiem jak to sie leczy, dostałam skierowanie do instytutu hematologii, no ale przed wizytą musze powtorzyc badania... licze że już się polepszyły ;-) Może któraś z Was miała podobny problem??? Wiecie czy małopłytkowość może być jakimś zagrożeniem przy porodzie??

Ladygab, biedna jesteś z tym dentystą! faktycznie na niezłą babkę trafiłaś:szok: Trzymam kciuki za szybkie wyleczenie zębów:tak::tak:

Co do tycia to ja chyba ostro sobie pofolgowałam... dziś myślałam że zemdleje jak stanęłam na wadze!!Mam nadzieje ze troche przystopuje z tym tyciem bo jak tak dalej bedzie to przytyje chyba 30 kilo!:szok: Martwie sie bo przed ciaza udalo mi sie zrzucić 10 kilo :sorry2: no a teraz przybedzie mi z nawiazka :zawstydzona/y:

reklama
:-)Witam Wszystkich Serdecznie a przede wszystkim przyszłe mamy majowe :tak:Sama osobiscie jestem w ciąży w 19stym tygodniu i również mam termin na maj ;-)Życze naszym dzieciaczkom spokojnego wypoczywania w brzuszkach :rofl2:

2-----Pozdrawiam------Wszys-40.gif

O !! Nowa majowa mamusia :-) Widać , że wakacje były pracowite :-D:-D:-D

Niestety moje spokojne nie jest. Codziennie od 20-24 kopie po moich wszystkich wnętrznościach. Za dnia jest spokój ale kiedy jest pora snu u niego jest odwrotnie :-)
Na krwawiące dziąsła używam pasty "Meridol", w ogóle zauważyłam, że trochę się obniżyły i "powchodziły" między zęby. I zaczęłam pić mleko butelkowe, też słyszałam, że to z kartonu to niestety tylko biały płyn :tak:

Witam serdecznie nowe mamusie!!!:-)

Hej ja niestety tez mam problemy z oddychaniem a szczegolnie w nocy jak juz ide spac...
A co do zabkow to mam na szczescie wszystkie zdrowe i ide na sprawdzenie po nowym roku... ale krew tez mi sie pojawia niestety... okropne...:szok:
Pozdrawiam goraco i witam was wrescie po swietach bo sie troszke stesknilam za wami dziewczyny....:-:)-:)-(

hey dziewczynki..koniec laby...jutro do pracy...:-( U mnie święta przeleciały szybciutko...nawet przyjemnie. Z moją teściową bez zmian...dalej roślinka w szpitalu eh:-(ale jeszcze 3 dni i koniec tego fatalnego dla mnie roku...oby ten nadchodzący był dla mnie udany i owocny...

i witam nowe majóweczki.życzę Wam spokojnej izdrowej ciąży;-)

paula7 - dokładnie też tak mam ! I albo muszę leżeć na plecach albo ubierać się i szorować w to zimno na balkon :-)

magda- trzymam kciuki aby byl lepszy... i czekam na wiadomosci o nowej fasolce... ogromny buziak dla tesciowej napewno i z nia bedzie lepiej... pozdrawiam cie goraco i powodzenia...

velvet- to okropne... ale w nosek mam pusty a wrazenie jak by byl caly zapchany... krece sie z boku na bok.. uwazaj z tym balkonem aby cie nie przewjalo bo teraz o to bardzo szybko... tylko sie ubieraj...

katarzynak83- ja tez ciebie kojarze kochanie,, wkoncu lecimy leb w leb,, tak mysle ze przepisze mi jakies tabletki z zelazem, zobaczymy,, noiby biore prenate elite a to jest kwas fioliowy z mnostwem witamin ale widocznie zelaza za malo..
kasica- dziekuje za odpowiedz:-)

reklama
Hej dziewczynki,

Madzia zycze Ci zeby Nowy 2009rok byl udany dla Ciebie i Ci wszysto wynagrodzil:tak:napewno bedzie dobrze:-D

Paula ja tez mam problemy z oddychaniem wieczorem, czasami mam uczucie jakbym miala zapchany nos:dry:a nie jest:dry:Tez czasami jak ide po schodach ciezko mi pozniej zlapac oddech ale chyba to czesta dolegliwosc:baffled:

Velvet mi przy kazdym myciu zebow pojawia sie niewielka ilosc krwi z dziasel:baffled:czytalam ze to ponoc normalne w ciazy, bo przed nigdy tak nie mialam. U mnie od wczoraj pojawil sie dziwny bol pod zebrami z prawej strony nie wiem czemu czulam sie jakby ktos tam mi reke wsadzil:dry::baffled:dzisiaj juz lepiej. Moja slodkie sloneczko w brzuszku wczoraj chyba miala czkawke i juz dosc intensywnie kopie:szok:dzisiaj mi sie oberwalo dosyc ostro:sorry2:hehe...zjem te nozki:happy::-Dslodko;)Wiec kochana rozumiem Cie bo moja mala uaktywnia sie rowniez w wieczornych godzinach ale dzisiaj sie wyjatkowo wierci:-)

Katarzynak kochana ja tez tyje jak szalona:szok:hehe mam juz 8kg do przodu a to bedzie teraz 22 tydzien myslalam ze 18 wiecej nie wezme ale mysle ze dobije do 20 oby nie wiecej:baffled:staram sie nie jesc czekolady duzo ale teraz mam faze na M&M i wez tu nie jedz:crazy:generalnie nie wiem gdzie mi te kg poszly w brzuszek chyba najwiecej, kazdy mowi ze moze z 5 przytylam a u mnie teraz kilogram wziasc jest latwo i szybko:szok:Moja kolezanka za 8dni rodzi i ma ok 28kg na koncie:dry:jest spora..ale sie nie martwi mowi ze zrzuci,pewnie taaa:tak:

Pozdrowienia dla wszystkich mamus :-D

Do góry