reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Dziewczyny z tymi zebami to koszmar jakis. Ja od ponad 5 lat chodze do dentysty tylko kontrolnie i na usuniecia kamienia, mam dobra kosc, a teraz...juz drugi zab w ciazy mi sie psuje, do tego jeszcze krwawiace dziasla :( juz o krwawiacym nosku nie wspomne :(

Aha, mam jeszcze pytanie czy ktoras z was uczescza na gimnastyke dla kobiet w ciazy?

hej
u mnie to samo strasznie krwawia mi dziasla!
z noska krew tez czasem leci!
bylam na kontroli zabkow ostatnio i niby ok ale dzis cos mnie boli zabek masakra!!
pozdrawiam wszystkei cierpiace mamusie!!!!!

jestem tu nowa:) moja historia to staranka pol roczne, w miedzy czasie wyszlo zachwianie gospodarki hormonalnej PCO, laparoskopia no i udalo sie:) :-D,, jestem juz po mdlosciach,, teraz mam apetyt i zaczynam tyc..:baffled: czasami dokuczaja mi bole pachwiny i kregoslupa, dosyc czesto mam tez zgage:baffled:
ostatnio robilam badanie krwi i wyszlo mi ponizej normy kriwnki czerwone,, i hematokryt,, hemoglobina byla juz na granicy... wiem ze oznacza to brak zelaza.. czy ktoras ma jeszcze jakies doswiadczenia zwiazane z tym tematem?? moze cos moze mi doradzic..???:confused:

dodam ze znam imagination i maja33- witajcie dziewczynki co do pierwszych ruchow to ja je poczulam wczoraj czyli 27 grudnia.. super uczucie takie delikatne kapniecia,, raz mnie mocno kapnelo tak ze az sie podnioslam hehehe musialo niezle kopa dac.. 5 stycznia ide na usg wtedy mam nadzieje sie dowiem czy chlopczyk czy dziewczynjka.... martwie sie jednak tymi wynikami morfologii.. ponizej normy krwinki czerwone i hematokryt,, nieduzo ale jednak..:/:baffled:

na dentystow to mam szeroko pojeta alergie i pojawialam sie tam jesli bol zeba mimo srodkow p/bolowych nie przechodzil przez ponad tydzien, co sie zdarzylo raz w ciagu chyba 8 lat...a dzisiejszy incydent tylko utwierdzil mnie w przekonaniu ze lepiej sie nafaszerowac paracetamolem niz stac w kolecje po nic,
natomist zabki w ciazy leca strasznie bo male nam wapn zabiera jesli nie jemy wsytarczajaco duzo nabialu, a i mleko w kartonie to nie jest nabial- podobno najwiecej mleka w mleku jest w worku lub butelce...
moj babel tez siedzi mi czesto na pecherzu, strasznie tego nie lubie, ale coz nie wytlumacze ze pecherz to nie siedzisko;p

u mnie raczej maluch wariuje na górze ale w pierwszy dzień świąt gdy jechaliśmy do teściów i wczoraj na ślubie u znajomych usiadło na pęcherzu i miało wszystko w nosie, tylko ja musiałam szybko WC znaleźć :baffled::tak:

reklama
tikanis ja na razie krwinki mam w normie delikatnie poniżej normy mam hematokryt i hemoglobinę. Mam jeść rzeczy zawierające żelazo, ale wiadomo że z pożywienia jest on bardzo słabo wchłaniany więc lekarz poradził mi też zakupić sobie w aptece (bez recepty) Biofer folik i łykać minimum dwie kapsułki dzienni

Do góry