reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

nina
, wszystkiego dobrego dla Kasi

u nas nocka lepsza, młody obudził się tylko raz, dostał mleczko i jeszcze trochę pospaliśmy ;-):tak:

reklama
Naskok był potrójny i dlatego taka reakcja-dzięki

.
naskok potrójny a tylko mnie się oberwało...eeeekstra :oo2::oo2::oo2:
ja sie w takich soprawach zazwyczaj nie wypowiadam ale ..........
ja tak w sprawie patusi to jak czytam posty to tez odczuwam jakby atak na patusie,,, hmmm nie jestem po zadnej ze stron ,, jestem po swojej i troche przykro ze tak ja zganilyscie.. przynajmniej ja to tak odczuwam,, mozna bylo delikatniej,.,, rowniez naleze do osob wrazliwych i tez bym to tak odebrala jak patusia.. nie wszyscy maja skore gruba i sie niczym nie przejmuja...
nie było żadnego ataku a już na pewno nie z mojej strony, jest różnica między atakiem a zwróceniem uwagi, ja zawsze byłam zdania ,że dbanie o poprawność wypowiedzi czy to słownej czy pisanej jest formą szacunku dla odbiorcy i zdania nie zmienię tylko dlatego ,że ktoś kto nie ma dystansu do siebie się obraził. Nie moja sprawa. Nie będę się więcej wypowiadać na takie tematy bo jak się okazuje tylko ja zostałam zjechana za prawdę chociaż na ten temat wypowiedziało się więcej osób ...bardzo nieśmieszne :baffled:
Mam dość bycia mięsem armatnim , wybaczcie...

a oto poprawny politycznie post

Kasiu i Ninko wszystkiego dobrego, dużo radości z odkrywania świata,dużo uśmiechu i miłości. Przespanych nocy i radosnych dni. Confi i Damianek życzą
11v48sj.jpg

nasza randka się wczoraj udała choć niewiele brakowało bo Młody nie chciał zasnąć...koniec końców wylądowaliśmy w Cafe Ferber gdzie serwują według mnie najlepszą czekoladę na zimno i gorąco w Gdańsku i tam siedzieliśmy prawie do północy, już zapomniałam jak to jest jak własny facet otwiera mi drzwi do samochodu ... fajnie było.

Dziś znów siedzę w pracy ...dobrze ze jutro wolne...idę poczytać o czym pisałyście

Bardzo dziękujemy z Kasiulkiem za życzenia!!!!!

Patusia a Ty już nie rób z siebie takiej ofiary:no:

Confi nie obraź sie ale masz głupią mentalność - uwielbiasz dolewać oliwy do ognia-w każdym sporze kiedy nawet cie nie dotyczy -ty zawsze swoje niepotrzebne trzy grosiczki wrzucałaś nieproszona wcale o to- twoja wyskokowośc jest śmieszna- i nie tylko mnie śmieszy, wychodzi na to-nigdy w swoich wywodach nie jestes obiektywna tylko opowiadasz sie za jedna ze stron.

Patrząc na to z boku wnioskuję,że szukasz kochana dziury w całym. Uwielbiasz mieszać. Część dziewczyn jak widać zachwyca się tobą i twoimi wybuchami. Ale ta część dziewczyn która była tu przed tobą i zna cię od początku sądzę ,że takie samo odnosi wrażenie jak ja tylko ja pierwza to oficjalnie odważyłam sie napisać.

Wracając do przed ostatniej sprawy stosunkowo naj świeższej:
- wyskoczyłaś na Paule wpadłaś na nasz zamkniety narobiłaś rumoru, i co?? wyszło na to,że to wcale nie o ciebie chodzilo-Paula zachowała sie jak przystało na człowieka dorosłego i odpowiadzielnego i mimo wszystko przeprosiła cie za słowa odwetowe- choć zastaanawiam sie czemu skoro ,,wszystko wynikło z twojej winy-ty jej naubliżałas od niewiadomo jakich- twoja wypowiedź była żałosna i naskok na bogu ducha winna Paulę i jeszcze te wywody ,że jest niepoważna i wogóle matka dwójki dzieci- tylko osoba która siega głowa wyżej iż kapelusz mogła takie bzdety napisać.Reasumując sytuacja wywołała niepotrzebne zgrzyty i niedomówenia- skończyło sie zabraniem wątku z odchudzaniem na zamknięty nr.2 - pytanie po co z zawiści ???? wszystko przez to ,że jesteś w goracej wodzie kąpana jak sama przyznajesz, niepotrzebnie nas poróżniasz (czyt.potęgujesz to by mamy majowe były podzielone na dwa obozy walczące ze sobą)Po tej całej awanurze dziewczyny z otwartgo jak wiadać nieprzychlnie patrzą na nas- choc tak naprawde nie wiedza jakie jestesmy naprawdę- jedno razowa sprzeczka nie przesądza o tym czy ktos jest zły czy doby- to nie przedszkole.

Kreujesz nie na taka dokładna i bezbłędną-a zarzucasz komuś brak szacunku tylko dlatego ,że więcej błędów robi w pisowni a na uczucia innych nie baczysz- tylko ranisz- strasznie sie poczułam po przeczytaniu twojego posta - bo po przeczytaniu Niny czy Agi spłyneło po mnie - mniej je znam i wogóle z nimi nie czułam nigdy więzi- oberwało sie tobie bo strasznie sie zawiodłam na tobie - prosze cie poraz kolejny wylej te żale, które ci leżą na sercu, bo wiesz nie lubię niedomówień i lubię grać w otwarte karty zwłaszcza- kiedy nie widzę sie z osobą twarzą w twarz i sa mi nieznane niewerbalne gesty a zwłaszcza mimika twarzy.

A teraz coc zego sie domagasz pisząc te zdanie by większośc jednak przyznała tobie racje -och tak wstrętna Patusia jak mogła.
Napisałam jak odbieram tą twoją bezpośredność jednosstronną i brak obiektywizmu który razi po oczach bardziej niż te moje błędy w pisowni....

nie chce już ciągnąć tej sprawy w nieskończoność wyraziłam swoja obiektywną opinie i jest mi z tym dobrze.
napiszę krótko bo na więcej nie mam ochoty....
odwal się od mojej osoby i zajmij poprawianiem pisowni dobrze?
Nie mam zamiaru wdawać się z Tobą w dyskusje, jestem ponad tym i racz od tej pory nie zwracać się do mnie bo i tak Ci nie odpowiem. Żegnam

Confi nie obraź sie ale masz głupią mentalność - uwielbiasz dolewać oliwy do ognia-w każdym sporze kiedy nawet cie nie dotyczy -ty zawsze swoje niepotrzebne trzy grosiczki wrzucałaś nieproszona wcale o to- twoja wyskokowośc jest śmieszna- i nie tylko mnie śmieszy, wychodzi na to-nigdy w swoich wywodach nie jestes obiektywna tylko opowiadasz sie za jedna ze stron.

Patrząc na to z boku wnioskuję,że szukasz kochana dziury w całym. Uwielbiasz mieszać. Część dziewczyn jak widać zachwyca się tobą i twoimi wybuchami. Ale ta część dziewczyn która była tu przed tobą i zna cię od początku sądzę ,że takie samo odnosi wrażenie jak ja tylko ja pierwza to oficjalnie odważyłam sie napisać.

Wracając do przed ostatniej sprawy stosunkowo naj świeższej:
- wyskoczyłaś na Paule wpadłaś na nasz zamkniety narobiłaś rumoru, i co?? wyszło na to,że to wcale nie o ciebie chodzilo-Paula zachowała sie jak przystało na człowieka dorosłego i odpowiadzielnego i mimo wszystko przeprosiła cie za słowa odwetowe- choć zastaanawiam sie czemu skoro ,,wszystko wynikło z twojej winy-ty jej naubliżałas od niewiadomo jakich- twoja wypowiedź była żałosna i naskok na bogu ducha winna Paulę i jeszcze te wywody ,że jest niepoważna i wogóle matka dwójki dzieci- tylko osoba która siega głowa wyżej iż kapelusz mogła takie bzdety napisać.Reasumując sytuacja wywołała niepotrzebne zgrzyty i niedomówenia- skończyło sie zabraniem wątku z odchudzaniem na zamknięty nr.2 - pytanie po co z zawiści ???? wszystko przez to ,że jesteś w goracej wodzie kąpana jak sama przyznajesz, niepotrzebnie nas poróżniasz (czyt.potęgujesz to by mamy majowe były podzielone na dwa obozy walczące ze sobą)Po tej całej awanurze dziewczyny z otwartgo jak wiadać nieprzychlnie patrzą na nas- choc tak naprawde nie wiedza jakie jestesmy naprawdę- jedno razowa sprzeczka nie przesądza o tym czy ktos jest zły czy doby- to nie przedszkole.

Kreujesz nie na taka dokładna i bezbłędną-a zarzucasz komuś brak szacunku tylko dlatego ,że więcej błędów robi w pisowni a na uczucia innych nie baczysz- tylko ranisz- strasznie sie poczułam po przeczytaniu twojego posta - bo po przeczytaniu Niny czy Agi spłyneło po mnie - mniej je znam i wogóle z nimi nie czułam nigdy więzi- oberwało sie tobie bo strasznie sie zawiodłam na tobie - prosze cie poraz kolejny wylej te żale, które ci leżą na sercu, bo wiesz nie lubię niedomówień i lubię grać w otwarte karty zwłaszcza- kiedy nie widzę sie z osobą twarzą w twarz i sa mi nieznane niewerbalne gesty a zwłaszcza mimika twarzy.

A teraz coc zego sie domagasz pisząc te zdanie by większośc jednak przyznała tobie racje -och tak wstrętna Patusia jak mogła.
Napisałam jak odbieram tą twoją bezpośredność jednosstronną i brak obiektywizmu który razi po oczach bardziej niż te moje błędy w pisowni....

nie chce już ciągnąć tej sprawy w nieskończoność wyraziłam swoja obiektywną opinie i jest mi z tym dobrze.

żałosna jesteś ....żadnej ofiary z siebie nie robie twardzielko

miałam się nie odzywać, ale...

jak już zwracasz się do Confi, to pisz Ciebie, Cie, a nie cie- bo jak już chcesz wyjść na kulturalną, to odrobina szacunku, Bogu!!!! ducha winna a nie bogu- tu są też wierzące dziewczyny, również- odrobina szacunku!

a po trzecie- nie wszystkie dziewczyny mają dostęp do for zamkniętych, więc nie opisuj co się tam u Was dzieje, bo jest to nieco dziwne- jak obgadywanie za plecami a potem nawiązywanie do tego!

i po czwarte- wyskakujesz tu z takim postem, ni stąd i po co? Co Ci to da? My Confi znamy, to nie jest kółko wzajemnej adoracji, jak coś jest nie tak i są zgrzyty, to możemy sobie o tym zwrócić uwagę- nie wiesz, nie znasz jej i to widać... owszem zachwycamy się nią- b o fajna z niej laska... wiedziałaś o tym?

i odpuść w końcu ten temat- nikt się kłócić nie chce, nie chcemy psuć tu atmosfery... ma być miło i przyjemnie!

Patusiu - zagalopowałaś się moja Droga... Oskarżasz Confi, nazwałaś Ninę żałosną..Za to - decyzją ogółu - otrzymujesz upomnienie!!!
To jest porządne forum. Padły poważne pytania, powinny paść przemyślane odpowiedzi (a nie mściwe oskarżenia i wyzwiska)...

wczoraj napisalam Ci, że nikt publicznie nie chcial Cię urazić... Dziewczyny też sie wypowiadały w tej kwestii - wydawało się nam, że temat został zakończony.. A tu - taka niemiła niespodzianka:-(.

żałosna jesteś ....żadnej ofiary z siebie nie robie twardzielko
na Twojego posta zacytuję słowa mojej bardzo mądrej koleżanki..pomyśl o kogo mi chodzi..a może od razu Ci odpowiem: Confi...
Kiedyś powiedziała (zapewne to nie są jej słowa, ale to od niej je usłyszałam):
" nie rozmawiaj z idiotami, bo najpierw Cię zniża do swojego poziomu, a później pokonają doświadczeniem"

I do Twojej wiadomości: bez takich komentarzy kochana!!!

Nino - prosze o pohamowanie emocji. Wiem, że nie jest to latwe... ale prosze spróbuj...

reklama
Do góry