reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Witam ponownie a zgadnijcie skąd ja do was piszę...:-):cool2:

teściowej dać syropek

zdjęcie bomba (trosszkę długo czekałam na załadowanie - limit na neta się skończył)- ale warto było czekać
oooo a to jest myśl
ciekawe czy by się obudzila potem:-D:-D:-D
a ile masz limitu Kochana?
Confi....Damiś słodziak,cudny
Współczuje chrapania teściowej...moja też chrapie ale na szczęście nie często mam okazje tego słuchać
Miłej pracy

A ja musze się pochwalić że awansowałam u mojej córki z "beee" na "mama"....superowe uczucie

Milej niedzieli
no ja w sumie też za często tego nie slyszę,ale wizyta T zaczyna mi się już dłużyć...czuję się jakby Damian znów był noworodkiem a ja nie przesypiała nocek
no i gratuluję "awansu" ja już też to usłyszałam ...i masz rację...cudowne uczucie:tak:

confi- no wlasnie oby spal.. no ale zobaczymy moze to kwestia czaus..a cod o twojej tesciowej to chyba bym sie wsciekla jakby przez jej chrapanie synek sie budzil.. masz racje musicie wszytskiego wyprobowac...:) powodzenia:p
na pewno kwestia czasu,ale wiesz...napisałaś,że lulasz go na rękach...hmm może on się budzi bo wie ,że będzie lulany:confused:
musiałabyś spróbować przetrzymać marudzenie...a nuż...:sorry2:
no w każdym razie Ci tego życzę jak najszybciej.
Tak poza tematem, powiedz mi kochana czy Ty dostałaś PM ode mnie? Pytam bo nie mam jej w wysłanych i sama już nie wiem...

Confi - może taśma klejąca dla T ??? Ja dlatego nie lubię spać u moich rodziców, bo mój tata okropnie chrapie (oczywiście on twierdzi, że to bzdury), ale prawda jest prawdą... i co prawda nie śpimy w tym samym pokoju, ale dzieli nas tylko cienka ścianka i tak strasznie to słychać... a co dopiero gdybyśmy mieli spać w tym samym pokoju... no, ale cóż T musi póki co zostać...
hihihihi musiałabym zakleić jej nos, bo ona przez nos chrapie . Dlatego wpadłam na pomysł by kupić jej te plasterki na nos...nie wiem czy pomogą,ale spróbować chyba warto nie?:sorry2:

Czołem babiniec!!!
Przyszłam się przywitać i jednocześnie pożegnać

Jedziemy do Radomia

Trzymajcie się! Nie szalejcie za dużo (z pisaniem). Pomyślcie czasami o wredocie i Lilijce ... no i ... do napisania

Mua, muaaaaaaaaa
a powsinoga znów w trasie:-):-):-)
szerokiej drogi i wracaj szybko

Ja jestem u babci i zostaje tu do 14 lutego Mame z sister odprowadziłam na lotnisko z rana teraz czekam na sms-a że są całe i zdrowe w Sztokholmie.
Ogółem to zimno brrrr...
M jedzie do nas dziś a od środy możliwe, że będzie dojeżdżał chciało mu się biuro w Żyrardowie zamiast Wawy to ma.....Postaram sie zaglądać, ale zobaczymy jak to będzie z czasem

Confi Damianek cudo, a ten uśmiech........

mamstud kciuki mocno zaciśnięte, cały czas jestem z wami myślami Trzymaj się kobietko.. mam nadzieje, że już nie bawem będzie to tylko mglistym wspomnieniem

1. mam sobie zarzyczyła abyśmy 12 na jej przylot byli więc nie chce nam się tak kursować ze wszystkim
2. poodwiedzam znajomych
3.oszczędność
4. pogoda

Dzięki też mam nadzieje, że pobyt będzie miły.... a czemu zostajemy dłużej czytaj wyżej

tikanis życzę więcej takich nocek

Mykam bo dziec stwierdził, że dość spania

moniq miłej jazdy
Kasica miłego pobytu, oby babcia była dla Ciebie dobra ;-);-)

no i dziękuję za miłe słowa na temat Damisia :tak:

reklama
Witajcie Babeczki

Roxy gratulje słowa mama. Pewnie super usłyszeć. Piszę pewnie bo u nas tylko ba i pa.

Confi pewnie piszesz z "laptoka" z pracy. Właśnie myslałam oststnio o tym, że mało Damianka tu. Super, że dodałaś zdjęcie i czekamy na więcej. Jak z chodzeniem małego zaczyna już. A teściową... musisz jeszcze wytrzymać z nią:) szkoda tylko, że mały się budzi przez to chrapanie.

Tikanis super, że kolejna nocka przespana.

A u nas 12 godzin bez mlesia, czyli pierwsza noc odzwyczajania od cysia w nocy pozytywnie. Nie ugiełam się, nie było tak źle. Mały budził się w normalnych godzinach czyli 5 razy i usypiałam go głaszcząc i śpiewając.

confi- dzieki ale nie dostalam zadnego pm od ciebie kochana a co do lulania to ja malego lulam tylko przed snem, w nocy jak sie budzi nie lulamy , maly nawet tego nie wymaga, wystarczy go poglaskac i dac mu smoczek i zasypia...takze o lulanie tutaj chyba nie codzi:)

kasiaca- dzieki i udanego pobytu u rodzinki

moniqsan- milego wypocznyku we trojeczke

nina- dziekuje i powodzenia w dalszych nockach w zwiazku z odzwyczajaniem od cycusia:)

Confi gratuluje laptopka i neta w pracy. Oj z babcią to jest tak, że powinnam cały czas siedzieć z mała na dywanie :baffled:

nina gratuluje nocki i życzę dalszych postępów w odzwyczajaniu od cycusia w nocy

nina, tikanis dzięki

marzenko witaj ;-)

A u nas 12 godzin bez mlesia, czyli pierwsza noc odzwyczajania od cysia w nocy pozytywnie. Nie ugiełam się, nie było tak źle. Mały budził się w normalnych godzinach czyli 5 razy i usypiałam go głaszcząc i śpiewając.
Oj...gratuluje:tak: To faktycznie gładko poszło...oby tak dalej,powodzenia:tak::-)
Nowy laptopik...ekstra:tak: Kupiłas ten internet z pleya...też się zastanawiam nad nim bo internet mi szwankuje w domu:tak::-)

Kasica,Moniq....miłego pobytu u rodzinki życze:tak:

barrrrrdzo łatwa zagadka - hihihihihihi
Confi w pracy ze swoim new laptopikiem i bezprzewodowym internetem...;-)

hihihihi musiałabym zakleić jej nos, bo ona przez nos chrapie . Dlatego wpadłam na pomysł by kupić jej te plasterki na nos...nie wiem czy pomogą,ale spróbować chyba warto nie?:sorry2:
warto, warto! zaklej i buzie i nos!

marzenko witaj ;-)
hallo!!!

Moniq szerokiej drogi i wracaj szybko!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie Babeczki

Roxy gratulje słowa mama. Pewnie super usłyszeć. Piszę pewnie bo u nas tylko ba i pa.

Confi pewnie piszesz z "laptoka" z pracy. Właśnie myslałam oststnio o tym, że mało Damianka tu. Super, że dodałaś zdjęcie i czekamy na więcej. Jak z chodzeniem małego zaczyna już. A teściową... musisz jeszcze wytrzymać z nią:) szkoda tylko, że mały się budzi przez to chrapanie.

Tikanis super, że kolejna nocka przespana.

no bingo! :-D
w końcu zebrałam wszystko do kupy i mogę być z Wami nawet jak jestem w pracy.Jeszcze trochę nie ogarniam bo muszę uruchamiac podzielną uwagę i widzieć wszystko dookoła tak by np.szef nie przyłapał nie na nieuwadze ;-);-)

Nina gratuluję spokojnej nocki bez cysia, oby tak dalej :tak:
Ja właściwie już malutko karmię...tracę pokarm przez pracę, zbyt długie przerwy w karmieniu mam :-( najpierw z żalu chcialam wskrzesić laktację, jednak przemyślałam sprawę i skoro teraz mam szansę zakończyć karmienie bez płaczu i bólu to chyba skorzystam.Damian już ładnie pije z niekapka a mnie piersi nie bolą już i nie przepełniają sie tak więc chyba czas ...
Trochę szkoda ale wygodniej :tak:

confi- dzieki ale nie dostalam zadnego pm od ciebie kochana a co do lulania to ja malego lulam tylko przed snem, w nocy jak sie budzi nie lulamy , maly nawet tego nie wymaga, wystarczy go poglaskac i dac mu smoczek i zasypia...takze o lulanie tutaj chyba nie codzi:)
kurczę tak myślałam...podpadło mi to ze nie miałam tej wiadomości w wysłanych. wybacz bo wyglądało to tak jakbym o Tobie zapomniała :zawstydzona/y:
w każdym razie śmiało się rejestruj na streetcomie, nie ma tam żadnych podpuch ;-)
przeczytaj sobie tam wszystko i jak już założysz konto to koniecznie przejrzyj zakładkę "elementarz" tam dość przejrzyście są wyjaśnione zasady . Powodzenia :tak:

Confi gratuluje laptopka i neta w pracy. Oj z babcią to jest tak, że powinnam cały czas siedzieć z mała na dywanie :baffled:
dzięki ;-)
a dlaczego na dywanie? Tzn...Damian cały czas siedzi na podłodze bo jest zbyt ruchliwy na to by byc wyżej...ale po emotce wnioskuję ze to Ci nie odpowiada :sorry2:

Nowy laptopik...ekstra:tak: Kupiłas ten internet z pleya...też się zastanawiam nad nim bo internet mi szwankuje w domu:tak::-)
tak, wzięłam z Play...na razie jestem zadowolona, śmiga nawet dośc sprawnie :tak:
a Tobie w domu co sie dzieje? Skąd macie neta?

barrrrrdzo łatwa zagadka - hihihihihihi
Confi w pracy ze swoim new laptopikiem i bezprzewodowym internet...;-)
łeeee a ja chciałam wprowadzić pewien element zaskoczenia,ale chyba za dużo gadałam o tym przed :-D:-D:-D

warto, warto! zaklej i buzie i nos!
nie kuś :ninja2:

reklama
Kupiłas ten internet z pleya...też się zastanawiam nad nim bo internet mi szwankuje w domu:tak::-)
a Ty masz telefon z play? tak? bo jeśli tak to możesz wziąć 10GB za 45 zł i umowa na 18 miesięcy. normalnie to 10 GB kosztuje 80 zł ale dla abonentów jest za 45 zł. i oczywiście modem za 1 zł.

Confi jaki kolor wybrałaś modemu? bo Sławek się ze mnie śmiał, że wziełąm .... czerwony...:tak:

Do góry