reklama
Dorota IRL
Zaangażowana w BB
Ja we wtorek mialam poranne mdlosci i dzis po poludniu mnie mulilo.Masakra Nie ma co zazdroscic, chetnie oddam komus takie objawy:-)
Swoje pytanie zadałam już w nowych tematach....ale może Wy mamuśki majowe pomozecie mi,jak to było u Was......Staramy się z mężem od prawie roklu o dziecko i w końcu się udało!! Dlatego,że miałam problemy jestem trochę przewrazliwiona...Mianowicie...Mam bardzo nieregularne cykle.Ostatni okres miałam 11 lipca i 23 lipca lekarz stwierdził bezowulacyjny cykl. W sumie to troszkę odpuściliśmy sobie i w sierpniu do zbliżenia doszło w pierwszych dniach sierpnia i 15 sierpnia. Test ciążowy robiłam 15 sierpnia-negatywny,23 sierpnia -negatywny...dopiero 30 sierpnia wyszedł mi pozytywny test ciążowy.Tak więc 1 września byłam u gina na usg.....jednak na usg jeszcze nic nie było widać.Lekarz stwierdził,że albo to jest wczesna ciąża albo pozamaciczna...4 dni później czyli 5 września na usg zobaczyłam pęcherzyk 11 mm,ale sam pęcherzyk bez zarodka.... Lekarz powiedział,że to jest 5 tydzień ciąży i podał datę porodu na 8 maja.Nie mógł policzyć jako pierwszy tydzień ciąży tydzień okresu bo wtedy ta ciąża byłaby już 8 tygodniowa,więc widoczny byłby już malutki człowieczek z serduszkiem, rączkami i nóżkami.Jak myślicie czy do zapłodnienia mogło dojść w pierwszych dniach sierpnia,czy to będzie raczej ciąża z 15 sierpnia??Bo jeśli do zapłodnienia doszłoby na początku sierpnia to ciąża byłaby już starsza i ewidentne za słabo sie rozwija....Pomóżcie mi,bo na kolejne usg muszę trochę poczekać...Dodam,że już od 11 sierpnia miałam bolesne piersi i bóle podbrzusza...ale może to zwiastun zbliżającej się owulacji??Ja miewałam cykle bezowulacyjne,ta owulacja też się przesunęła na koniec cyklu więc w sumie nie pamiętam jak miewałam objawy regularnych owulacji...Jak myślicie czy poczęcie mogło nastąpić 15 sierpnia i z ciążą wszystko ok??? Wydaje mi się,że usg z 1 września gdyby ciąża była już miesięczna pokazałoby coś....Bardzo się boję i proszę o Wasze zdanie....
ja w pierwszej ciąży za przeproszeniem, żygałam dalej niż widziałam :/ zaczęło sie w drugim miesiącu i to praktycznie z dnia na dzień i trwało do 6 m-ca. Z 46 kg schudlam do 40 i modlilam sie zeby wszsytko bylo ok z dzidzia i zeby mnie nie wzieli do szpitala, nie bylam w stanie wejsc nawet do kuchni, bylam osłabiona, wszystko mnie bolało :/ Nie życzę więc nikomu takich dolegliwości, jakies zwykłe mdłości da się znieść, ale to co ja przechodzilam to byla masakra - mąż wracał z pracy a ja siedziałam na podłodze przy kibelku i na jego pytanie jak sie czuje odpowiadałam - zastrzel mnie
Ciekawe jak to bedzie tym razem, na razie jest spokój, zadnych mdłosci, tylko apetytu nie mam za bardzo, ale jakbym sie przestala na forum udzielac to znaczy ze rozmawiam z muszlą
Ciekawe jak to bedzie tym razem, na razie jest spokój, zadnych mdłosci, tylko apetytu nie mam za bardzo, ale jakbym sie przestala na forum udzielac to znaczy ze rozmawiam z muszlą
PaulinaAnna
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
Witam wszystkie przyszłe mamusie.
Ja jestem mamusią z października 2006, i jak tescik potwierdzi to dołączę do Was na Maj 2008.
W sierpniu odstawiłam NuvaRing i zaczęliśmy starania, mam cały czas temperaturkę podwyższoną(powyżej 37 stopni), i w sobotę planuję zrobic teścik aby potwierdzić.
Z moich obliczeń wynika że jestem w 2tyg.2 dniu ciąży:-)
Pozdrawiam
Ja jestem mamusią z października 2006, i jak tescik potwierdzi to dołączę do Was na Maj 2008.
W sierpniu odstawiłam NuvaRing i zaczęliśmy starania, mam cały czas temperaturkę podwyższoną(powyżej 37 stopni), i w sobotę planuję zrobic teścik aby potwierdzić.
Z moich obliczeń wynika że jestem w 2tyg.2 dniu ciąży:-)
Pozdrawiam
lili213
Aktywna w BB
Witam serdecznie!
Podczytuję Was już od jakiegoś czasu, ale postanowiłam, że dopiszę się dopiero po pierwszej wizycie u lekarza i USG. Wczoraj się badałam, wszystko jest w porządku, widzieliśmy bijące serduszko maleństwa, więc jesteśmy z mężem najszczęśliwsi na świecie! To moja pierwsza ciąża, wymarzona, termin porodu: 13/14 maja 2009.
Pozdrawiam wszystkie Majóweczki!
Podczytuję Was już od jakiegoś czasu, ale postanowiłam, że dopiszę się dopiero po pierwszej wizycie u lekarza i USG. Wczoraj się badałam, wszystko jest w porządku, widzieliśmy bijące serduszko maleństwa, więc jesteśmy z mężem najszczęśliwsi na świecie! To moja pierwsza ciąża, wymarzona, termin porodu: 13/14 maja 2009.
Pozdrawiam wszystkie Majóweczki!
sheeppy
lutowa '07 majowa '09 :D
kurcze dziewczyny, dziś o 20 wizyta a śniło mi się dziś, że na usg były czworaczki
reklama
sheeppy
lutowa '07 majowa '09 :D
nie denerwuj sięSwoje pytanie zadałam już w nowych tematach....ale może Wy mamuśki majowe pomozecie mi,jak to było u Was......Staramy się z mężem od prawie roklu o dziecko i w końcu się udało!! Dlatego,że miałam problemy jestem trochę przewrazliwiona...Mianowicie...Mam bardzo nieregularne cykle.Ostatni okres miałam 11 lipca i 23 lipca lekarz stwierdził bezowulacyjny cykl. W sumie to troszkę odpuściliśmy sobie i w sierpniu do zbliżenia doszło w pierwszych dniach sierpnia i 15 sierpnia. Test ciążowy robiłam 15 sierpnia-negatywny,23 sierpnia -negatywny...dopiero 30 sierpnia wyszedł mi pozytywny test ciążowy.Tak więc 1 września byłam u gina na usg.....jednak na usg jeszcze nic nie było widać.Lekarz stwierdził,że albo to jest wczesna ciąża albo pozamaciczna...4 dni później czyli 5 września na usg zobaczyłam pęcherzyk 11 mm,ale sam pęcherzyk bez zarodka.... Lekarz powiedział,że to jest 5 tydzień ciąży i podał datę porodu na 8 maja.Nie mógł policzyć jako pierwszy tydzień ciąży tydzień okresu bo wtedy ta ciąża byłaby już 8 tygodniowa,więc widoczny byłby już malutki człowieczek z serduszkiem, rączkami i nóżkami.Jak myślicie czy do zapłodnienia mogło dojść w pierwszych dniach sierpnia,czy to będzie raczej ciąża z 15 sierpnia??Bo jeśli do zapłodnienia doszłoby na początku sierpnia to ciąża byłaby już starsza i ewidentne za słabo sie rozwija....Pomóżcie mi,bo na kolejne usg muszę trochę poczekać...Dodam,że już od 11 sierpnia miałam bolesne piersi i bóle podbrzusza...ale może to zwiastun zbliżającej się owulacji??Ja miewałam cykle bezowulacyjne,ta owulacja też się przesunęła na koniec cyklu więc w sumie nie pamiętam jak miewałam objawy regularnych owulacji...Jak myślicie czy poczęcie mogło nastąpić 15 sierpnia i z ciążą wszystko ok??? Wydaje mi się,że usg z 1 września gdyby ciąża była już miesięczna pokazałoby coś....Bardzo się boję i proszę o Wasze zdanie....
skoro 15go test wyszedł negatywny, to może faktycznie dopiero wtedy zaszłaś
no i na owulację boli brzuch
głowa do góry