reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Też troszkę "zazdroszcze" tych wymiotów, bo ciagle brak mi dowodów ze jestm w ciązy a badanie usg tak daleko.

nie ma co zazdroscic. heheh moja kolezanka tez "oooo nie wymiotuje cos nie tak. jak ja wzielo od 3 miesiaca to wymiotowala cala ciaze"

ja nie wymiotuje, troche mdli czasami ale za to jak pisalam cholernie swedza cycunie i brzuchol....i apetyt, siusianie, ech

reklama
hahahah
wlasnie przegladam szczegolowo moje wyniki i kurcze teraz sie poglebilam w tym ze lekarze to dupki...

np. USG
29.08.2008 5 tc TP 01.05.2009
W jamie macicy pęcherzyk ciążowy z pojedynczym zarodkiem i echo zarodka
GS 10 mm CRL 3mm YS 3mm
FHR nie uwidoczniono (zbyt wczesna ciąża)
Zatoka Douglasa wolna
Dr. n. med. Ewa Surynt

Krzysztof Kucharski - ginekolog
Usg 01.09.2008 wd. kucharskiego 6tc i 5 dni
ciąża pojedyncza GS 14 mm Z widocznym prawidlowym pęcherzykiem żółtkowym 3,4 mm
w lewym jajniku cialko ciążowe.(od kiedy ciaza w jajniku)

wedlug zdjecia usg i konsultacji z polozna opis powinien byc nastepujacy:
5 tc i 4 dni
W jamie macicy pęcherzyk ciążowy z pojedynczym zarodkiem i echo zarodka
GS 14 mm CRL 3,4mm YS 3,4mm
FHR nie uwidoczniono (zbyt wczesna ciąża)
Zatoka Douglasa wolna

i jak tu sie nie zabic wlasna reka?

wlasnie dociagnelam e-booka i co i prosze oto co na poczatku autor napisal

"Zwyczaj liczenia wieku ciazy od pierwszego dnia OM pochodzi z czasow, kiedy wierzono, ze w ciaze zachodzi sie podczas okresu.
Dlatego termin jest bardzo orientacyjny, szczegolnie w przypadku nieregularnych miesiaczek - wtedy dokladniejszy wiek ciazy i termin porodu ustala sie na podstawie USG (zreszta w kazdej ciazy to sie robi i dane sa bardziej wiarygodne). "

no wlasnie czemu sie nie chwalilas....nu nu nu nie dobra kobitka ;-)

Ej Kina - kochana co ty tak skromnie, nic sie nie chwalisz!!!! GRatuluje kochana i wszystkiego naj naj na nowej drodze zycia :-D:-D:-D:-D
Podekscytowana slubem ?
Co do samoopalacza, to mozesz spokojnie uzyc, ja teraz bylam na weseleu i tez sie wysmarowalam i zyje:-p

No troszkę podekscytowana, ale bardzo zdenerwowana:-( mam takie stresy w pracy do tego po pracy latam i zpinam wszystko na ostatni guzik, a do tego jestem na podtrzymaniu ciazy.

No a tak poza tym fajny prezent dostałam na ślub ( ciąża) super nie :tak:

ja dostałam podobny ..w sobotę ślubowałam a w środę dowiedziałam się o ciąży, w czwartek pobieranie krwi, w piątek potwierdzające usg. I jest na świecie Nasz Hubert 2 latka 7 miesięcy...hihi

hej
Madzia dzięki za wyjaśnienia co do wyznania...
ja powinnam każdy mój post zaczynać
DZIEŃ BEZ WYMIOTÓW DNIEM STRACONYM.... koszmarnie się czuję.....
Pamiętajcie że w ciąży tez nie wolno za duzo przy kompie siedzieć...

hej!!!

kina-Gratulacje slubu:-)

Justyna_0- o kurcze to dobrze ze trafilas na dobrego lekarza, a lekarstwa nie tylko sa za darmo dlaciebie przez cala ciaze, ale jak urodzi sie malenstwo to lekarstwa na recepte sa za darmo do 16roku zycia , pozatym masz opieke dentystyczna darmowa przez cala ciaze i rok po porodzie :-), profilaktyka w angli jest najwazniejsza i to mi sie podoba:-)

Moja Martusia chora jest od 3 dni tzn o dziwo dzis jest jej lepiej i mam nadzieje ze zwalczyla infekcje, juz niedlugo wakacje wiec mam nadzieje ze wydobrzeje do konca. Przez ostatie dwa dni miala ponad 39.5 stopni goraczki szok:-( ale juz dzis ma 37:tak:

co do zwolnienia z pracy ja o ironio staram sie dostac mam nadzieje ze mi sie uda trzyajcie w piatek kciuki:laugh2:

reklama
widze ze strasznie nie mozecie sie doczekac swoich malenstw :) na wymioty sa czopki ktore je hamuja ale mozna je "swobodnie" brac dopiero po trzecim miesiacu, wczesniej jest zalecane unikac ich jak tylko sie da..

Do góry