reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2025

Właśnie apropos wizyt i serduszka. Tak jak wcześniej myślałam o tym pobraniu nifty w domu to w sumie dobrze, że to tego nie doszło, bo jak poszłam pobrać normalnie do ginekologa to zanim mi pobrała krew to powiedziała, że przyłoży głowicę i się upewni, że serduszko bije skoro mam wydać tyle kasy na badanie (mimo, że miałam wizytę w poniedziałek a to był czwartek). Kompletnie o tym nie pomyślałam myśląc o wygodzie, że pobiorą mi w domu i dostanę wynik mailowo.

reklama
coraz bardziej zastanawiam się nad detektorem tętna płodu
Powiem Ci, że ja już kupiłam. Pod wpływem chwili, widzialam, że jest dostępny w media expert i pojechałam, no ale ewidentnie jeszcze jest za wcześnie na wyszukanie, bo i na moim brzuchu i na brzuchu męża(w ramach testu 😅) wyskakują te same mylne wartości 🙈 jedynie jak się bardzo skupię to wyłapię swoje tętno.

Kupiłam ten popularny model Jumper, niby jest od 16 tc, ale tu na forach czytałam, że 10-11tc juz udalo sie wyłapać tylko trzeba duzo cierpliwości, ja jeszcze nie potrafię tego zrobić, a nie chce tez zbyt długo się tym bawić mimo, że niby jest bezpieczny.

Powiem Ci, że ja już kupiłam. Pod wpływem chwili, widzialam, że jest dostępny w media expert i pojechałam, no ale ewidentnie jeszcze jest za wcześnie na wyszukanie, bo i na moim brzuchu i na brzuchu męża(w ramach testu 😅) wyskakują te same mylne wartości 🙈 jedynie jak się bardzo skupię to wyłapię swoje tętno.

Kupiłam ten popularny model Jumper, niby jest od 16 tc, ale tu na forach czytałam, że 10-11tc juz udalo sie wyłapać tylko trzeba duzo cierpliwości, ja jeszcze nie potrafię tego zrobić, a nie chce tez zbyt długo się tym bawić mimo, że niby jest bezpieczny.
Ja też mam z zeszłej ciąży detektor, przeszedł od tamtej pory w ręce dwóch kuzynek męża ktore rok po roku miały dzieciaczki i wrócił do nas 😄

A jak Ci się sprawdzał? Od którego tc udawało Ci się złapać tętno?
Właśnie sprawdzałam w galerii bo pamiętam jak nagrywałam filmik jak udało mi się wyłapać :) 30 marca 2022 byłam jakoś w 14-15 tygodniu, ale chyba wcześniej nie próbowałam bo nie chciałam się niepotrzebnie stresować :) dodam jeszcze że mam sporo tłuszczyku a i tak się udało 😄 ale dziewczyny jak kupicie i to Wasza pierwsza ciąża to pamiętajcie proszę że na wczesnym etapie może być bardzo ciężko znaleźć serduszko tym domowym detektorem

Załączniki

• IMG_9669.jpeg
    IMG_9669.jpeg
    183 KB · Wyświetleń: 31

Ten detektor jest super, zarówno w tej, jak i poprzedniej ciąży wyłapał mega wcześnie tętno bobasa. Z tym że jestem dość szczupła i podobno to ma wpływ, no albo wyłapuję jakieś cuda na kiju, taka możliwość też istnieje 😂

no właśnie nad nim się zastanawiałam i też czytałam, że od 16tc wyłapuje. Myślę że prędzej czy później kupię go żeby się mniej stresować.

reklama
Właśnie sprawdzałam w galerii bo pamiętam jak nagrywałam filmik jak udało mi się wyłapać :) 30 marca 2022 byłam jakoś w 14-15 tygodniu, ale chyba wcześniej nie próbowałam bo nie chciałam się niepotrzebnie stresować :) dodam jeszcze że mam sporo tłuszczyku a i tak się udało 😄 ale dziewczyny jak kupicie i to Wasza pierwsza ciąża to pamiętajcie proszę że na wczesnym etapie może być bardzo ciężko znaleźć serduszko tym domowym detektorem
ja też nie należę do osób szczupłych i gdzieś tak sobie wbiłam do głowy, że przez to mogę nie donosić, jak byłam na wywołaniu poronienia przy poprzedniej ciąży, to położna powiedziała, że jak schudnę to na pewno zostanę mama, i chyba to też mi siadło na głowę.

Do góry