reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

To rzeczywiście macie się niektóre dziewczyny z tymi teściowymi ... czasami aż przykro słuchać. Nie wiem dlaczego one są tak uprzedzone. Ja na szczęście nie mam takiego problmu, bo moja przyszła teściowa (jeszcze) mnie lubi, teść również.
Imagination co do świąt, to my w tym roku też spędzamy je osobno. Od przyszłego roku jednak, jak już zapowiedziałam ukochanemu, święta będziemy spędzać u mnie :) Do jego rodziców możemy iść na pierwszy dzień świąt. A jeśli jemu coś się nie będzie podobało, to ja zabieram dziecko i jadę do swoich rodziców, a on niech spędza sobie święta ze swoimi :) trudno ...

No mnie tesciowa na pocztaku tez lubila, jak mieszalismy w Lodzi a pozniej ja wyjechalam do Londynu i wyciagnelam ze soba mojego M i o to ma zal.
w tesciu zawsze czulam ze bede miala oparcie, ale tesciu jest pantoflem, i co ona powie on robi.. i jak zawsze czulam ze on bedzie za mna .... i juz go przekabacila.. i tesciu juz nie jest taki kochany jak kiedys....

reklama
Wow dziewuszki widze ze macie problemy z tesciowymi:wściekła/y:

Patusia moja tesciowa dokladnie tak samo, zawsze jest po mojej stronie, dla mnie to wazne i mile zwlaszcza gdy jestem 2700km od domciu:rofl2:

Imagination kiedys pisalas (tak przynajmniej pamietam) ze mama twojego T ucieszyla sie ze jestes w ciazy:dry:Niestety kochana jak widzisz tesciow sie nie wybiera najwazniejsze zebys ty ze swoim sie kochala:-Da z czasem jakos pewnie sytuacja jego rodzicow w stosunku do Ciebie sie poprawi:blink:

Aneteczka to ty sobie ustalasz zycie ze swoim mezem a nie tesciowa moze ona nie rozumie podzialu obowiazkow:confused::dry:nie lubie takich mamus co oszczedzaja swoich synkow i ich rola w domu (po malzenstwie) wedlug kazdej takiej mamusi jest tylko wyrzucanie smieci:wściekła/y::baffled:

Pozdrwienia;-)

A ja dziewczyny mam super tesciową, strasznie przezywa to, że bedziemy miec dziecko pomimo tego że to juz będzie kolejny wnuk :) Zawsze zaprasza nas na obiadki, daje wałowkę do domu. Także złego słowa nie mogę na nią powiedzieć, już ma 3 wnuków, teraz w drodze jest 4, więc ma nadzieję, że u nas będzie dziewczynka , bo teraz to jest żoną dziadka hahaha
katarzynak83- kochana ja użwam płynu do higieny intymnej , który jest właśnie z dodtakiem kwasu mlekowego, więc są to przyjazne bakterie jak można je tak nazwać. Utrzymują one florę bakteryjną. Wiem ,że moja psipiółka musiała brac wlasnie jakies czopki w ciąży, ktore zawierały kwas mlekowy :)

Justyna_0 i Imagination - nie dajcie sie im,je najbardziej cieszy jak wam zrobią przykrość , wiec na przyszłość nie dajcie po sobie poznać,
Jak by mi teściowa powiedziała,że sie nie nadaje do czego kolwiek - roześmiałabym sie jej w twarz i powiedziałabym jej ,żę nikt fenomenem sie nie rodzi i mam jeszcze sporo czasu by sie wszystkiego nauczyć. Justynko a jak następnym razem ,będzie wybrzydzać i niechcieć prezentu - to jej dogadaj ,że to największy kszyk mody w tym sezonie ale jak widze mama nie orjętuje sie i nie jest na czasie - tylko nie dzwoń potem, ze zmianą zdania. Musicie za wszelką cenę postawić mimo wszystko na swoim. I wkońcu zrozumią ,że nie mają do czynienia z młodą kobietką którą sobie podporządkują tylko synową , która zabrała jej spod tych nadopiekuńczych skrzydełek synka -i wkońcu sie pogodzą ,że już syn ma własne życie u boku żony a ona zeszła na dalszy plan i nie może sie wtrącać i mieszać najlepiej jakby mąż miał też dość wtrącania sie mamusi.
Nie dajcie sie !!!!

A ja dziewczyny mam super tesciową, strasznie przezywa to, że bedziemy miec dziecko pomimo tego że to juz będzie kolejny wnuk :) Zawsze zaprasza nas na obiadki, daje wałowkę do domu. Także złego słowa nie mogę na nią powiedzieć, już ma 3 wnuków, teraz w drodze jest 4, więc ma nadzieję, że u nas będzie dziewczynka , bo teraz to jest żoną dziadka hahaha
katarzynak83- kochana ja użwam płynu do higieny intymnej , który jest właśnie z dodtakiem kwasu mlekowego, więc są to przyjazne bakterie jak można je tak nazwać. Utrzymują one florę bakteryjną. Wiem ,że moja psipiółka musiała brac wlasnie jakies czopki w ciąży, ktore zawierały kwas mlekowy :)
dzięki Ankzoc, tak mi się wydawało, że kwas mlekowy jest ok... nawet kiedyś brałam takie leki lactovaginal...

okruszku- ja tez staram sie dmuchac na zimne i nie zjem tej watrobki... tak bedzie lepiej dla mnie i dla malenstwa...
kokoszka- ty to masz szczescie tak rano... ja mam dopiero o 14.30 niestety.... a co do tesciowej to super bo moja tez jest wspaniala i raczej obstaje zawsze za mna niz za mezem... jak trzeba to mu powie co nieco... strasznie o nas dba i sie martwi... tylko szkoda ze jest tak daleko bo my mieszkamy w UK a ona niestety w Polsce... ale zawsze mozna na nia liczyc...

Kurczaki u mnie sprzatanie bo jutro moj wspanialy M ma urodzinki... wiec spodziewamy sie gosci.... ciagle cos sie dzieje a za tydzien swieta i na nowo porzadki.... ojeju...

widzę temat teściowych i teściów... hihi :-D
No ja również nie mogę narzekać...oboje są dla mnie cudowni i dbają o nas... Szczególnie mama mojego M....zawsze dzwoni do mnie by zapytać jak się czuję....jak się czujemy my oboje mój M i ja, czy dbamy o siebie itd...:-) Też jak trzeba, to staje w mojej obronie... Zawsze na wakacje na miesiąc do nas przyjeżdża, i są to przegadane godziny, czasem razem płaczemy a czasem razem się śmiejemy....jak przyjaciółki. Zawsze mogę ją o wszystko zapytać i służy radą...zawsze możemy na nią liczyć. A jak zadzwoniliśmy do niej by jej powiedzieć, ze zostanie babcią, to bardzo się wzruszyła i przez telefon płakała z radości...:-D
Moja mama nie jest taka kochana dla mojego M. Lubi go...ale jest specyficzna...ale ona tak do każdego. Taka już jest i tego się nie zmieni. Ale też nas zawsze z wałówką wyprawia do domu...;-). Jednak swojego dziecka nie chciałbym jej zostawić pod opieką, zdecydowanie wolałabym z mamą mojego M. tylko szkoda, że mieszka od nas tak daleko :-( niestety widzimy się w święta i w wakacje.
Tak to w życiu bywa, ze nie można mieć wszystkiego....mam cudowną teściową....ale na dystans jestem ze swoją mamą....Nie mogę na nią liczyć w takim wymiarze jak Wy na swoje możecie....:baffled:
Ale nic to...bywa. Cieszę się z tego co mam. :tak:

Pozdrawiam Was gorąco!!! ;-)

KATARZYNAK 83 jesli chodzi o paleczki kwasu mlekowego to jest naturalna flora bakteryjna pochwy.Takie srodowisko powinno byc zakwaszone.Ja z kolei mam ciagle odczyn zasadowy i bralam dopochwowo Lactovaginal.Kwasnosc pochwy uniemozliwia rozwoj innych niepotrzebnych zakazen takze wszystko w porzadku u Ciebie:-)

reklama
Nie znam sie na tych sprawach zupełnie, bo mojemu po alkoholu to sie tylko na przytulanie zbiera,( nie mówiąc o kacu :-) ) ale z tego co słyszałam, to NIE TY MASZ Z DOMU WYCHODZIĆ. Ty nie mozesz uciekać, wiem, że u Ciebie to nie problem i nie jesteś żadną ofiarą, ale nie możesz wychodzić, ew. wyrzuc jego.
misza slonko, ja po prostu robie sobie wycieczke, jego wywalac nie bede bo 100kg to dla mnie za duzo, zreszta jak mam potem placic za izbe albo za cos to mi sie nie chce, a to on zostanie sam nie ja, bo to on sie obudzi z reka w nocniku, a ja spedze kilka dni u kogos dla kogo nie mam prawie wogole czasu, a moze taka sytuacja sie juz nie powtorzy:-)
ide zjesc zupe bo dostalam bure ze nie chce jesc :confused:, za chwile poczytam co tam dzisiaj jeszcze napisalyscie

Do góry