reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Witam wszystkie Mamy niedzielnym świtem! :-D Młody mnie obudził bo się wygłupiał w brzuchu a teraz się uspokaja już.. Poranna gimnastyka – szacun :cool:

Kokoszka w śnie to możesz chociaż ochrzanić takiego niedobrego lekarza :angry: nie dziwie Ci się, że nie możesz się doczekać :-D co do zakupów to dziś jedziemy się porozglądać (bo wózek już kupiliśmy niechcący.. rozglądając się miesiąc temu.. była taka super promocja i tak nam się strasznie spodobał :-p oczywiście jest błękitno-beżowy, bardziej chłopięcy).. Obym nie zapomniała kupić prezenty dla rodziny dzisiaj -jestem taka podekscytowana rzeczami dla Matiego!! :-)
Justyna_0 dziękuję :-D tak ja faktycznie mam przerwy w korzystaniu z neta...:happy: buziak for you!
Okruszek.emi dziękuję za gratulacje :-D zdania nt. usg wśród lekarzy są podzielone to prawda, rób tak byś była spokojna :tak: ja też miałam dylemat jak chciałam podglądać z ciekawości na początku, ale raz przypadkiem znalazł się ślad odklejania się kosmówki (jakoś w 2-3m-cu) kazali mi leżeć i brać progesteron bo groziło to poronieniem! :szok: Teraz jestem spokojniejsza jak podglądają i wiem że wszystko gra :blink:
A.eve kochana a może to nie hormonki ciążowe ale jakieś wydarzenia, sprawy cię denerwują? Niewiele osób potrafi np. mieszkać z rodzicami w dorosłym wieku bez szewskiej pasji :baffled: Już niedługo będziesz na swoim, wytrwałości, wszystko będzie dobrze :tak:
Kasia1208 gratulacje :-) super że się udało, zdolna bestia :tak: ja też za 2 razem (ale 5 lat temu hehe)
Mela będzie zdrowiutkie i śliczne bobo :-D

reklama
imagination-tak trzymac bedie dobrze nie przejmuj sie niedojrzalym dzieciakiem i ja tez ogladalam brusa wszechmogacego:-D fajny film do zrelaksowania sie,
nie przejmuję się:tak: Po rozmowie z nażeczonym jestem spokojniejsza.Wczoraj usnęłam z taką błogą ulgą jak nigdy w życiu chyba :tak:Mam nadzieje, ze oboje dotrzymamy swoich obetnic:-D

O dziwo dziś nawet pospałam... w nocy obudziłam się tylko raz na chwilkę:tak: A ile mi się snów śniło i głupoty:szok::-D normalnie masakra co to się w tych naszych głowkach robi w ciąży:szok::-D

Kochane a ćwiczycie coś troszke? Jakies domowe ćwiczonka na mięśnie potrzebne do porodu? Ja zamierzam zacząć, ale wiekszość z tych cwiczeń jest przy uzyciu takiej ogromniastej piłki, której nie mam... Jak coś macie, to poproszę, bo w necie niby są ale nic konkretnego:confused:

Imagination - ja poza kocimi grzbietami nie ćwiczę. I nie mam zamiaru bo mi poprostu nie wolno ;-) Ale w poprzedniej ciąży mimo że nie rodziłam naturalnie troszke ćwiczyłam w szkole rodzenia. Też nie za dużo bo od 20 tyg miałam skurcze i byłam na lekach ale zawsze troszkę się poruszałam. A teraz mam inny problem. Koszmarnie boli mnie spojenie łonowe. Są dni że nie boli nic ale są takie, że kroku nie mogę zrobić. Nie mówiąc juz o podniesieniu nogi żeby spodnie ubrać. Koszmar. Muszę o tym lekarzowi powiedzieć, bo oczywiście nie omieszkałam poczytac o tym w necie:szok: Mam nadzieję że mnie to nie spotka....
A tak poza tym dziś mi się też takie koszmary śniły, że obudziłam się w nocy i juz nie mogłam zasnąć. Jutro mam USG i w związku z tym śniło mi się to badanie, że lekarz wykrył nieprawidlowości w budowie mózgu maluszka. Ale w takich snach wychodzą poprostu nasze obawy. Jutro już będę wiedzieć jak jest w rzeczywistości i mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje.

Pozdrawiam ciepło, miłej niedzieli :-)

Witam kochane w dzien dla leni czyli niedziele:-D

Imagination ja zartowalam z tym krzyczeniem do brzuszka:tak:to byla przenosnia, ze chcesz go tak bardzo czuc ze mozna krzyczec z radosci :-D mam nadzieje ze dobrze to zrozumialas;) A co do twojej sytuacji, kochana ty sie nie przejmuj, ja tez mam brata (na szczescie mieszkam baardzzooo daleko od niego) ale tez sie z nim zarlam zawsze niesamowicie i jak kazdy facet kochana nie rozumie co sie do niego mowi, wiec jak sama piszesz olej go cieplym moczem, teraz najwazniejsze jest twoje malenstwo. Musisz byc spokojna dla niego. A jezeli chodzi o twojego przyszlego meza tak jak dziewczyny pisaly musisz mu wytlumaczyc kilka rzeczy ze teraz duzo sie zmienilo i to ze brzuszka narazie nie widac nie znaczy ze malenstwa nie ma. Kazdy facet wierzy ze jest ojcem w tym momencie kied kobieta jest w 9 miesiacu ciazy z wielkimmmm brzuchem i juz prawie rodzi, a kiedy trzyma dzieciatko na raczkach dopiero wtedy wie ze jest ojcem:baffled: wiec wytlumacz mu kilka rzeczy, napewno poprawi sytuacje:rofl2:

Kasia gratulacje ze zdania prawo jazdy:-D ja tez sie chce teraz zapisac na kurs prawa jazdy, chcialam sie nauczyc jezdzic przed urodzeniem malenstwa (znaczy prowadzic mniej wiecej umiem) tylko musze dyplom wyrobic:wściekła/y: ehh

Sara nawet we snie nie moge opierdzielic lekarza bo zaraz mi sie konczy sen kiedy nic mi nie mowi jaka plec bedzie, wiec nie nadarzam:angry::dry: no nic powarzna gromadka dziewczyn ma USG 19.12 mam nadzieje ze wszystkie poznamy plec :tak:

Ania_77 jakie cwiczenia wykonujesz przed porodowe???ja bym chciala sie zapisac do szkoly rodzenia ale tu gdzie mieszkam chyba takowej nie maja:dry::confused:Ja tez sie dosyc duzo ruszam w ciazy, bede musiala chyba troche zwolnic tempo ale niestety niedlugo nas czeka przeprowadza, wiec latamy po sklepach i wybieramy rozne rzeczy.:happy:

Dziewczyny malo macie na plusie 2kg lub 4kg to malo ja mam 7kg i to prawie 20tydzien:baffled::wściekła/y: i nie wiem skad to sie wzielo jem jak wczesniej duzo chodze generalnie ruszam sie, a tu 7kg na plusie:szok:Nie wiem moze mam duzo wod:-Dtak sie bede tlumaczyc bo mi nigdzie nie poszlo tylko w brzuszek...:dry:tak mowia:dry:Moje malenstwo dzisiaj jakies leniwe jak ja malo sie rusza troche pokopie i koniec:rofl2: Troche sie chyba przeziebilam mam bol gardla wiec pije herbatki z miodem i cytryna, juz 2 raz mnie zlapal bol gardla:crazy: Pozdrowienia dla wszystkich mamus:rofl2:

Witam
Wróciliśmy właśnie z oglądania mieszkania, sporo pracy będzie trzeba włożyć ale bardzo nam się podoba ;-) prace ruszą po 15 stycznia najpierw na weekend jade tam z Z aby zrobić segregacje co do śmieci a co zostgaja, potem już sam z bratem będzie malował itd. ja od końcówki lutego nie opuszczam już Wawy oby mnie nie korciło im pomagać - ciężko będzie :baffled:
Narazie wyszykować chcemy porządnie pokój, przedpokój i balkon, do użytku łazienke odmalować kuchnie a generalny remont kuchni i łazienki będzie z czasem jak uciułamy troche grosza ale już wiemy co będzie pierwszą rzeczą do kupienia tam - kuchenka do kuchni bo jest STARA - bardzo

Witam kochane w dzien dla leni czyli niedziele:-D

Imagination ja zartowalam z tym krzyczeniem do brzuszka:tak:to byla przenosnia, ze chcesz go tak bardzo czuc ze mozna krzyczec z radosci :-D mam nadzieje ze dobrze to zrozumialas;) A co do twojej sytuacji, kochana ty sie nie przejmuj, ja tez mam brata (na szczescie mieszkam baardzzooo daleko od niego) ale tez sie z nim zarlam zawsze niesamowicie i jak kazdy facet kochana nie rozumie co sie do niego mowi, wiec jak sama piszesz olej go cieplym moczem, teraz najwazniejsze jest twoje malenstwo. Musisz byc spokojna dla niego. A jezeli chodzi o twojego przyszlego meza tak jak dziewczyny pisaly musisz mu wytlumaczyc kilka rzeczy ze teraz duzo sie zmienilo i to ze brzuszka narazie nie widac nie znaczy ze malenstwa nie ma. Kazdy facet wierzy ze jest ojcem w tym momencie kied kobieta jest w 9 miesiacu ciazy z wielkimmmm brzuchem i juz prawie rodzi, a kiedy trzyma dzieciatko na raczkach dopiero wtedy wie ze jest ojcem:baffled: wiec wytlumacz mu kilka rzeczy, napewno poprawi sytuacje:rofl2:

Dziewczyny malo macie na plusie 2kg lub 4kg to malo ja mam 7kg i to prawie 20tydzien:baffled::wściekła/y: i nie wiem skad to sie wzielo jem jak wczesniej duzo chodze generalnie ruszam sie, a tu 7kg na plusie:szok:Nie wiem moze mam duzo wod:-Dtak sie bede tlumaczyc bo mi nigdzie nie poszlo tylko w brzuszek...:dry:tak mowia:dry:Moje malenstwo dzisiaj jakies leniwe jak ja malo sie rusza troche pokopie i koniec:rofl2: Troche sie chyba przeziebilam mam bol gardla wiec pije herbatki z miodem i cytryna, juz 2 raz mnie zlapal bol gardla:crazy: Pozdrowienia dla wszystkich mamus:rofl2:
Hej,
rozmawiałam z narzeczonym wczoraj długo i poważnie i zrozumiał wszystko. Myślę więc, że będzie już tylko lepiej:-)

Ja jak narazie mam 4kg, choc nigdy do chudzin nie nalezalam... I mam dosc duze dzidzi jak na jego 'wiek':tak: Moje też dzisiaj leniwe, zresztą wczoraj też. Ale pewnie troszkę wieczorem się powierciocha :-)
Ja za godzinkę wracam do Łodzi...
Miłego dnia kochane :tak:

hej
Kasica fajnie że będziecie szykować Swoje gniazdko..
Kokoszka co do wagi to się nie martw ja w poprzedniej ciąży tylko w 1 miesiącu przytyłam 8 kg.
Miłego leniuszkowania w niedzielę
u mnie sąsiedzi sobie dziś wymyślili remont i zamiast dać ludziom w niedzielę odpocząć Ci wiercą

Ania77 mnie tez kosc lonowa boli szczegolnie jak pochodze wiecej. Podczytalam na innych watkach ze niektore dziewczyny tez tak boli i lekarz raczej nic nie mogl zaradzic temu..tak po prostu ma byc:baffled: Ja probuje nie chodzic za wiele i sie nie przemeczac wtedy nawet tego bolu tak nie czuje. No ale jak faktycznie u ciebie jest az tak zle to warto powiedziec lekarzowi o tym niz sie zamartwiac. U mnie do tego jeszcze dochodzi okropny bol wiazadel po bokach podtrzymujacych macice. Ale to chyba dlatego ze te dopiero maja teraz do roboty przy blizniakach, kiedy to macica podwojnie szybciej rosnie...

reklama
czesc dziewuszki!!!
imagination ciesze sie ze sie unormowalo, oby juz na zawsze!!

kasia supr ze zdalas prawko!!! zawsze to jeden stres mniej i ile szczescia!!!! pamietam jak to bylo...tylko ja jeszcze na starych zasadach zdawalam...

kasica zazdroszcze tego szykowanka...ja chyba nigdy nie dorobie sie wlasnego...chyba zewygram w totka:))) ale nie gram bo nie lubie czyli jestem do koca zycia skazana na wynajem...

kokoszka ja w poprzedniej ciazy przytylam 35 kg!!! zaczelo sie od 5 tyg i co tydzien do przodu plus jeden kg!!!! wiec nie masz jeszcze tak zle:))) wygladalam jak slon!! obcy ludzie na ulicy pytali kiedy juz urodze:))) a teraz narazie 2,5 kg a juz 17 tydz sie zaczal...wiec nie wiem od czego to zalezy , moze dlatego tyle przytylam ostatnio bo przed ciaza bardzo duzo schudlam i organizm sobie odbil??? ale najwazniejsze ze brzuszek rosnie.!!!!:)

ania77 a co to jest spojenie lonowe??? tzngdzie sie ten bol kumuluje?? i co on oznacza???

lillian to bardzo przykre co napisalas...takich sytuacji jest w samej polsce baaaardzo wiele,tylko my ich nie widzimy ! ale z drugiej strony czytalam wczoraj troszke w necie jak noworodki z patologicznych (takich wlasnie jak pisalas) rodzin koncza...w workach na smieci, nad rzeka, w smietnikach, w piecach!!!!! w beczkach po kapuscie , i nawet nie umiem sobie wyobrazic gdzie jeszcze !!!! wiec ciesze sie ze oni sie tych praw zzekli, oddali maluchy w rece kochajacych rodzicow, i nawet gdyby mieli ich rozdzielic ,one tego nie beda pamietaly a beda zawsze czuly milosc...
zdrowka zycze i wracaj do dzieci szybciutko!!!!

maja33 ale macie dziewczyny fajnie z tymi spotkaniami...ja tez bym chciala...a w irl pln nic...cisza...a taka mala i tyle ciezarowek, tylko im wieksze warunki tym gorzej cos zorganizowac...mamy tu takie spotkania a la "szkola rodzenia" prowadza to irlandki ale dla kobiet w ciazy ,osobno dla karmiacych matek,osobno dla starszakow, i to sa same polki ale kontakt z nimi jest tylko co dwa tyg na spotkaniu, nie znamy sie tak jak tu z wami...

kogo nie wymienilam to przepraszam , moja pamiec..
ale wszystkie dziewczynki serdecznie sciskam!!!
milej niedzieli zycze!!!!

ps: Paula a my chyba niedaleko siebie mieszkamy??:))))

Do góry