reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Czesc dziewczyny jestem tu nowa:) choc z niektorymi z was juz sie znamy z innych watkow: kwietniowych blizniakow i ciaz w UK. Otoz ja tez dwie fasolki pod serduchem chowam a termin mam na koniec maja, no ale wiadomo jak to z blizniakami...pewnie raczej koniec kwietnia mnie zaskoczy:)
Liliann ty to sie w tym szpitalu naprzezywasz:no: masz racje ze niesprawiedliwosc na kazdym kroku sie spotyka a najgorsze ze najczesciej dotyka tych najslabszych i najbardziej bezbronnych. Miejmy nadzieje, ze jak pisala also prawo nie pozwoli maluchow rozdzielic.
Ok lece do spanka bo powoli padam. pozdrawiam ciepluchno wszystkie majowe mamusie;-) Dobrej nocki..

reklama
Czesc mamusie
Kurcze dawno nie zagladalam do tego watku bo czasu mi brakuje, pracuje po 10 godzin dziennie, w pracy teraz mam "najwazniejszy" okres bo zostalo mi zaledwie kilka miesiecy i szefowie niezle mnie cisna, zero ulg:-( po za tym wchodze na chwile na inne watki jak ktorys idzie na spotkanie, albo wychodzi z biura na kilka minut:-p.Dzis moj M wyszedl na Swiateczna imprezke z pracy, wiec mam mozliwosc w ciszy i spokoju w koncu was poczytac.Faktycznie dzieje sie tu tyle ze siedze i czytam i konca nie widac:-p

Niestety mam takie zaleglosci ze bedzie mi ciezko odpisac kazdej, ale wszytskie posty przeczytalam i jestem z wami.
Przedewszystkim Madziu84-kochana trzymaj sie mocno, strasznie mi przykro.Mam nadzieje ze bedziesz silna i wszystko sie ulozy.Sciskam ciebie bardzo mocno!!!

Dziewczyny we wtorek pisalyscie(kilka z was) o bolach brzucha.Ja caly wtorek umieralam,zaczelo sie w nocy obudzilam sie i czulam tepy bol w brzuszku-jak na miesiaczke i trzymal sie tak przec caly dzien, musialm az odwolac lekcje nauki jazdy bo nie moglabym sie skupic.Dzieki bogu wrocilam do domku, mezulek zrobil obiadek i jakos mi przeszlo.Spotkanie z polozna mam 15 grudnia wiec mam nadzieje ze znajdzie przyczyne tego bolu.

Sheeppy- wprawdzie napisalam ci na priv, to dziekuje ze juz wczesniej dopisalas mnie do watku zamknietego.:-D
Mam nadzieje ze czujesz sie lepiej i dzidzia jest silna i tylko plata ci figle.

Immagination- zobaczylam ze mieszkasz w Lodzi.Jezeli moge sie wtracic to strasznie polecam ci klinike "Salve" na ulicy Struga przy saspolu.
Ja za kazdym razem jak wracam do polski to ide tam do ginekologa jak i na usg.I jezeli jestes ubezpieczona to idziesz tam z ubezpieczniem i bedziesz miala fachowa i darmowa obsluge refundowana przez NFZ.
Ja chodzz tam z ubezpieczeniem z UK NHS i zawsze mam za darmo, badania prenatalne, ginekologiczne, usg.

LILIann- mam nadzieje ze szybciutko wrocisz ze szpitala do swoich krasnalkow.Sciskam cie mocno:-)

Sara i Anecik- gratuluje Chlopczykow:-D czyli dopisze wasze pociechy do listy majoweczek oki?

Kasica - ciesze sie ze z dzidzia wszytsko dobrze.

przepraszam ze nie odpisze do wszytskich , postaram sie w kolejnych postach.
Sciskam was Najfajniesze Majowe Mamusie :D

Ostatnia edycja:
Witaj Iwee, z jakiego miasta jestes z UK.Gratuluje blizniakow :)
Ostatnio nic nie pisalam bo dopadla mnie grypa zoladkowa.Dwa dni sie meczylam,koszmar jakis.Dzisiaj juz lepiej sie czuje ;)
Pozdrawiam Was :)

Sheppy dopisz mnie prosze do watku zamknietego.Nie pisze zbyt czesto ale czytam wszystkie posty.takie forum to przydatna rzecz mozna sie duzo ciekawych i przydatnych rzeczy dowiedziec.Milego dnia dziewczyny zycze ja zmykam do pracy;-)

Paula7, Kokoszka, Kasia1208, Imagination, Hanana5, Mela, Justyna1979, Ankzoc, Ania_77, Maja33, Princesstopic, Katarzynak83, Rosea, Justyna_0 – dziękuję Wam za gratulacje :-)
Paula7, Kokoszka, Mama_Bartusia – 19.12 tuż tuż :-D
Imagination – na pewno w 20 tyg się dowiesz jeśli tylko maleństwo zechce pokazać:wink: u mnie początek 19 tyg.
Hanana5, Anecik, Katarzynak83 – witajcie w klubie :elvis:
LILIann – bardzo Ci współczuję kochana.. Wiesz, moja koleżanka (która tydzień temu urodziła śliczną zdrową Dorotkę) miała problemy całą ciążę, rozwarcie bardzo wcześnie, klamry, szpital.. ale ktoś jej to wynagrodził – dostała w ramiona zdrową córcię, miała bardzo lekki poród, urodziła w pół godziny (2tyg przed terminem) i nawet jej nie cieli, z karmieniem żadnego problemu i dziwi się że inne kobiety to na początku boli.. Będzie dobrze LILIann, trzymaj się dzielnie, wszystko się ułoży :tak: życzę dużo zdrówka!
Mela – z dziewczynkami trudniej stwierdzić na pewno może dlatego lekarze wolą poczekać i nic nie mówić. Mój gin mówił, że szew między jajeczkami wygląda czasem jak szparka i dlatego dziewczynki czasem okazują się póżniej chłopcami :szok: ale jak zobaczysz ptaszka, to on raczej już nie zniknie :wink: a Ty kogo byś chciała? Pewnie córcie? :blink:
Ankzoc – życzę Ci owocnego podglądania w poniedziałek!! :tak: co do koszmarów to podobno normalka w ciąży. Ja ich nie mam ale zrobiło mi się co innego: ciągle wystraszam się jakiejś kurtki wiszącej, worka na śmieci czy czegoś bo wydaje mi się, że ktoś się czai.. :growl: takie filmy mamy widzisz w tej ciąży :confused: ;-)
Rosea – przeczucia mają znaczenie :tak: ja „wiedziałam” od początku i zdziwiłabym się (ale tak samo cieszyła) jakby Mateusz był kobietą :szok::-)

Immagination- zobaczylam ze mieszkasz w Lodzi.Jezeli moge sie wtracic to strasznie polecam ci klinike "Salve" na ulicy Struga przy saspolu.
Ja za kazdym razem jak wracam do polski to ide tam do ginekologa jak i na usg.I jezeli jestes ubezpieczona to idziesz tam z ubezpieczniem i bedziesz miala fachowa i darmowa obsluge refundowana przez NFZ.
Ja chodzz tam z ubezpieczeniem z UK NHS i zawsze mam za darmo, badania prenatalne, ginekologiczne, usg.
Kurde, troche za późno, bo szukałam do listopada aż lekarza dobrego w Łodzi i albo chcieli mnie przyjmować prywatnie, na co nie mogłam sobie pozwolić, albo zbywali. A o tej placówce nie słyszałam... Zresztą pewnie miałabym za daleko z centrum. Mam swojego ginekologa w Tomaszowie i tutaj przyjeżdżam, tu będę mieszkać daj Boże już po Nowym Roku, tu będę rodzic itd. I jest jak narazie bardzo dobrze, bo i gin jest najlepszy z możliwych:-)
Paula7, Kokoszka, Kasia1208, Imagination, Hanana5, Mela, Justyna1979, Ankzoc, Ania_77, Maja33, Princesstopic, Katarzynak83, Rosea, Justyna_0 – dziękuję Wam za gratulacje :-)
Imagination – na pewno w 20 tyg się dowiesz jeśli tylko maleństwo zechce pokazać:wink: u mnie początek 19 tyg.
Nie ma za co:-)
U mnie usg bedzie w sumie juz w 21tyg. wiec może tymbardziej sie dowiem. Mogłaby dzidzia być na tyle miła i zrobić nam prezent, zwłaszcza jesli Mój ze mna pójdzie, bo następnego dnia ma urodzinki i chcę Mu zrobić prezent, a najwiekszym będzie, jak okaże się, ze to jednak syn, a nie jak wszyscy (łącznie ze mną i z Nim) myślą - dziewczynka:-)

Wczoraj pięknie czułam Maleństwo, a dziś już nie :-( bynajmniej jeszcze nie...:-( a to bylo takie fajne... Ja chce jeszczeeeee... Dzidzia, proszę!!!:-(

reklama
Hej mamusie,

Imagination twoj maluszek teraz wiekszosc czasu spi:-D. W 17 tygodniu zaczyna Cie slyszec wyrazniej wiec wtedy bedziesz krzyczec RUSZAJ SIE KOCHANIE:tak:hehe...ja jestem teraz juz w koncu 19 tygodnia i moj maluszek juz systematycznie kopie, nie musze nastawiac budzika...kopie tak zebym sie obudziala:dry::blink:hehe spryciatko:) Wiec jak go rzadko czujesz nie przejmuj sie poczekaj jeszcze 2 -3 tygodnie i bedzie coraz wiecej kopniaczkow:happy:

Sara masz racje 19 juz tuz tuz...mam nawet codziennie sny ze lekarz mi robi USG i mi nie mowi czy to chlopczyk czy dziewczynka:angry:hehe pewnie duzo o tym mysle. Teraz kochana mozesz juz kupowac slodkie rzeczy dla Mateuszka:-D

Iwe witaj :)tez gdzies widzialam w telewizji ze blizniaki szybciej przychodza na swiat:confused:

Natella wspolczuje grypy zoladkowej, uwazaj na siebie by sie nie odwodnic.Moja kolezanka w ciazy miala i pamietam ze duzo pila, bo caly czas siedziala i wszystko zwracala w toalecie:baffled:

Paula7 tak myslalam ze chcesz dziewczynke (jak masz juz synusia) no nic trzeba nam czekac do 19 juz niedlugo!!!

U mnie dzisiaj malenstwo z rana rozrabialo, teraz zjadlam i chyba poszlo spac, pewnie o jedzenie mu chodzilo:)hehehe...Pozdrowienia dla wszystkich mam:rofl2:

Do góry