reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Nie wiem Imagination co to może być u Ciebie, ale wiem, że mnie tego typu bóle zaczęły męczyć ponad tydzień temu (wcześnmiej nie miałam żadnych dolegliwości tego typu) i dzieki temu teraz jestem na zwolnieniu... lekarz powiedział, że jesli takie bóle zdarzaja sie rzadko tzn 1-2 razy w ciagu dnia to ok ale jesli powtarza sie to czesto to trzeba brac nospe. Ja mam brac 3 razy dziennie (chociaz tez mam obawy czy to jest konieczne:confused:), poza tym jak pisałam znowu dostałam duphaston bo lekarz powiedział, że on również ograniczy skurcze....
Ja biorę Duphaston dość długo, i do Świąt jeszcze będę mieć, bo zaczynam 2 opakowanie.
Ból nie jest uciążliwy i straszny. I to nie ból, jak takie rozciąganie i to poniżej pępka, tak ze 3cm. Więc to chyba Maleństwo:-)

reklama
mela- o tym co piszesz to byl lek stilbestrol, ktory podawano kobietom , w 1 trymestrze, żeby podtrzymac ciąże. ale wycofano go bo tak jak piszesz u dziewczynek wystepowaly problemy z zaplodnieniem.

dziewczyny dziś w programie mamo to ja omawiano problem skad wychodza różnice w terminie produ między ostatnia miesiączką a usg. Tak więc usg mierzy CRL naszego maluszka, i na tej podstawie wylicza sobie termin porodu, ale nie uwzględnia tego, że np dzidzius moze być duży, bo rodzice są wysocy. I stad wychodzą takie różnice, więc za prawdopodobny termin powinno się przyjąć ten ktory zostal obliczony na podstawie ostatniej miesiączki. - może którąś z was zaintersuje ta informacja. Bo ja np nie wiedzialam z cezgo wynika ta różnica, ale juz wiem więc chciałam się z wami podzielić :)

Mela, kurcze to ja nie wiedziałam o takich skutkach, ale tak jak piszesz ja też ufam mojemu ginowi więc mam nadzieję, że moja dzidzia kiedyś nie będzie mieć problemów z płodnością.

A właśnie jem moją szczawiową i powiem Wam dziewczyny, że smakuje mi strasznie :).

dziewczynki już tak strasznie nie szalejecie - znośnie jest z czytaniem :p

anecik
gratuluje synka

tak sobie myślę, że przeważnie wcześniej informują o synkach to może my załapiemy się na córę :-) nie to że z synka nie będę się cieszyć ważne aby zdrowe

ja jak wyszłam o 10 tak wróciłam prawie o 14:-(.
Mamy wesele 27 grudnia i szukałam jakiejś eleganckiej bluzki i spodni ciążowych, ale kupiłam tylko bluzkę w H&M - mi się podoba a spodnie to masakra jutro pojadę do KDT prędzej tam cosik dostane. :tak:
Obecnie jakoś chodzę oglądam ubranka dla maluchów, ale tak myślę, że zacznę kupować jak poznam płeć a jak nie to gdzieś po połowie stycznia
Chodź bardzo mi się podobał śpiworek w Smyku do spania ;-)i chyba jutro tam zabiorę M. jak mu też będzie się podobał to kupimy, ja za to zakupiłam sobie gadki takie większe bo moje już zaczynają cisnąć:baffled:

Kasica, też tak właśnie myślę, że jak nie było widać w 15 tygodniu to może to córeczka, heheh. Może w przyszłym tygodniu się dowiem.

A o jakim śpiworku mówisz? Takim do wyjścia czy do spania? Bo ja najpierw byłam napalona też na taki do spania, ale dzisiaj w "Mamo to ja" odradzali takie cudo, bo dziecko ponoć może się zsunąć do środka i nie mieć czym oddychać. Także się rozmyśliłam. A ciuszki też chciałabym kupować jak będę znała płeć, bo w tych sklepach to prawie nie ma takich pasujących na i na chłopca i na dziewczynkę, raczej są zdecydowanie pogrupowane.

Hej dziewczynki,

Tempo pisania macie rzeczywiscie niezle:szok:

Kasica, Also
u mnie lekarz mi powiedzial w 13 tygodniu (ze cos rosnie) wiec moze byc chlopczyk potem jak bylam w 17 tygodniu nic nie powiedzial (tylko to ze cos odpadlo to ja na to ze dziewczynka a on ze on tego nie powiedzial). Hehe i badz tu madry i pisz wiersze:-D:cool: U mnie nie dopatrzyl sie ani chlopczyka ani dziewczynki :dry: hehe, pewnie nie byl pewnien i nie chcial powiedziec. Ale zazwyczaj lekarze chlopczyka widza szybko wiec tak jak wy uwazam ze jest sznsa na dziewczynke, teraz mam USG w 20 tygodniu (19.12) wiec zobaczymy, oby zdrowe bylo:tak:Lekarz powiedzial ze plec sie ksztaltuje do 24tygodnia wiec po 24 tygodniu jest 100% (wczesniej moze nie byc widoczna, albo dzidzius sie ukryje).

Anecik gratuluje synka:blink:widze ze duzo chlopcow nam sie na forum robi

Paula7 nie napisalas mi jakie masz przeczucie czy to bedzie dziewczynka czy chlopczyk???jak myslisz???

Mama bartosza masz ze mna i z Paula7 w tym samym dniu USG czyli 19.12, mam nadzieje ze nasze maluchy sie ujawnia i bedziemy wiedziec:happy:

Kochane a u mnie masakra wialo dzisiaj 10 w skali buforta:szok::oo2::surprised:a ze mieszkam zaraz przy plazy to moj balkon okna itp wygladaja jak po wojnie. Kwiatek mi sie przewrocil i pol ziemi sie wysypalo, ale mialam sprzatania od rana:angry:myslalam ze sie wsciekne, bo wczoraj wszystko ladnie posprzatalam a dzisiaj masz Ci los:wściekła/y: Moje malenstwo sie jakos uspokoilo chyba wiecej spi przez ta pogode :happy: dzisiaj tak mnie kopal ze sie obudzial rano, pewnie bylo glodne:tak:Teraz chyba sie przeciaga bo mam wszystko napiete :baffled:

Pozdrowienia

reklama
Zapomniałam uprzedzić czytam was cały czas będę, ale kupiłam sobie druty i wełnę, chce zrobić poszewka na poduszkę i szalik mojemu wiec rzadko będę pisać - zobaczymy jak to będzie w praktyce

Do góry