reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

ja jestem Roxy...
ale koncze z kompem na dzisiaj... Idziemy sie polozyc...
poza tym wkurzona jestem na maxa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:... ale o tym później napisze... Teraz jakoś jestem pod wpływem emocji... i ... lepiej dla innych jak bede z dala od kompa:crazy::crazy::crazy:

buźka i milszego dzionka Wam życzę:happy::happy::happy:

reklama
kurcze ale jestem wkurzona :wściekła/y::wściekła/y:jak ludziom przeszkadza jak komuś się lepiej wiedzie wrrrrrr:wściekła/y:Pisałam wam kiedyś że M pracuje na dwóch etatach na jednym legalnie a na drugim dorywczo i kogoś to w oczka kuje i ten ktoś zadzwonił do szefa M i powiedział że ten pracuje jeszcze gdzieś na szczęście szef normalny i powiedział a co mnie to obchodzi, co ty robisz po godzinach i kazał ostrzec tamtego jak by jeszcze do inspekcji zadzwonili

Fajnie :)

A wiec: Mam na imie Dorota i jestem z Gdanska. Moze sa tu inne mamy z Trojmiasta?? Moj synek urodzil sie 1. maja, sn, w Wejherowie. Ma na imie Eryk. Ostatnio odkryl raczkowanie wiec latam za nim po calym domu ;) A co poza tym? Nie pracuje, studiuje wiec cale dnie spadzam z moim szczesciem :) Nie wiem co jeszcz napisac...wyjdzie w praniu :)

Dzieki za przyjecie do grona:*
witam prosimy o częste udzielanie na forum ;-)

ja jestem Roxy...
ale koncze z kompem na dzisiaj... Idziemy sie polozyc...
poza tym wkurzona jestem na maxa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:... ale o tym później napisze... Teraz jakoś jestem pod wpływem emocji... i ... lepiej dla innych jak bede z dala od kompa:crazy::crazy::crazy:

buźka i milszego dzionka Wam życzę:happy::happy::happy:
Ojjj..mam nadzieje że nerwy szybko przejdą:tak: A ja sie dopytuje o Was a sama kurcze nie mam chwili dzisiaj żeby coś skrobnąć:sorry2::sorry2::sorry2:
kurcze ale jestem wkurzona :wściekła/y::wściekła/y:jak ludziom przeszkadza jak komuś się lepiej wiedzie wrrrrrr:wściekła/y:Pisałam wam kiedyś że M pracuje na dwóch etatach na jednym legalnie a na drugim dorywczo i kogoś to w oczka kuje i ten ktoś zadzwonił do szefa M i powiedział że ten pracuje jeszcze gdzieś na szczęście szef normalny i powiedział a co mnie to obchodzi, co ty robisz po godzinach i kazał ostrzec tamtego jak by jeszcze do inspekcji zadzwonili
Taaaaakkk....skąd ja to znam....wiesz tak to jest że ludzie są super jeżeli masz mniej od nich....a jak jest inaczej to zaraz w oczy kole...normalka:baffled:

Ja za chwile oszaleje....nie mam chwili nawet żeby pójść do toalety,non stop mała chce być ze mną....czyżby to lek separacyjny:baffled: męczące to okrutnie:sorry2:

Witajcie.
Chciałabym nieśmiało zapytac czy znalazłoby sie u Was miejsce dla jeszcze jednej mamy majowego chłopca? Kidys dawno temu, w ciazy, sie tu zalogowalam a potem zapomnialam o tym forum.:zawstydzona/y: Dzis je odnalazlam i gdybyscie nie mialy nic przeciwko - chetnie bym do Was dołączyła:tak:

Serendipity, witaj!
Miłego forumowania z nami, tylko uważaj :wink: bo np ja jestem podobno wredna baba .... :-p ale jest taka jedna, jeszcze lepsza ode mnie :-D:-D:-D
A mam z Trójmiasta jest tu parę :tak: i to bardzo fajnych, w tym jedna ta bardziej wredna ode mnie :-D:-D:-D
Ja zresztą też w 3mieście bywam (M ma tam mieszkanie służbowe), ale pojawię się znów w Gda raczej dopiero na wiosnę. W taką pogodę się nie opyla

hej kobitki...dziś jakoś zebrałam się do kupy. Boli juz mniej ale obfitością to mogłabym rozdzielić jeszcze ze dwie kobiety...masakra.

Serendipity
witaj w naszym gronie...fajnie ze jesteś z Gdańska...ja i AgA też...nawet mamy już na koncie spotkania...moze i ty do nas dołączysz, niedługo wybieramy się na basen do Aquaparku...:tak:

Serendipity, witaj!
Miłego forumowania z nami, tylko uważaj :wink: bo np ja jestem podobno wredna baba .... :-p ale jest taka jedna, jeszcze lepsza ode mnie :-D:-D:-D

A mam z Trójmiasta jest tu parę :tak: i to bardzo fajnych, w tym jedna ta bardziej wredna ode mnie :-D:-D
powtarzasz sie moja droga. No i ...taaaak sobie tłumacz...już Ci mówiłam ze sporo Ci brakuje :-p:-p:-p
Ja zresztą też w 3mieście bywam (M ma tam mieszkanie służbowe), ale pojawię się znów w Gda raczej dopiero na wiosnę. W taką pogodę się nie opyla
yhy...przyjeżdża i potem pisze ,że na nic nie ma czasu bo zwiedza...;-):-p

aha zapraszam na xxx...jest bomba :-D:-D:-D:-D:-D

aha i skumajcie tego mojego szczyla....( nie patrzcie na bałagan
:-p)

[video=youtube;BNEuhR05GiU]http://www.youtube.com/watch?v=BNEuhR05GiU[/video]

jestem powietrzem...:baffled:
ja rozumiem ,że mnie nie było ale żeby od razu nie zauważyć nawet ,że coś napisałam????
oj Confi Kochana- kto jak kto ale Ty powietrzem nie jesteś :****:blink::blink::blink:

O, jeszcze mam do Was 2 rzeczy ...

Pierwsza, to mam pytanie o to, czy któraś zamawiała z jakiejś strony i int kubek z nadrukiem. Zamierzam zamówić takie na dzień babci/dziadka i pytam, może któraś z was już sprawdzila któryś sklep :tak:

Druga sprawa - wczoraj po dość długiej przerwie byliśmy na rehabilitacji. Pani pochwaliła Liliankę za postępy, że pięknie raczkuje, sztywno siedzi i takie tam, ale nas zganiła :sorry2: Za to, że pozwalamy małej stawać przy meblach :baffled: Że to zakazane, że dzieci nie powinny, że jeśli stają trzeba je natychmiast odsuwać. A już najgorsze jest łóżeczko (dlatego teoretycznie powinno tam tylko spać). A dlaczego nie wolno? Bo dziecko powinno nauczyć się wstawać samo, bez podciągania się na czymś. Inaczej zamiast wzmacniać mięśnie nóg i kręgosłupa pracuje obręczą barkową, wzmacnia ręce i potem ma problem z chodzeniem :baffled:
Przekazuję, skoro taki wykład dostaliśmy.
Ciekawa jestem jeszcze opinii fizjoterapeutki AgI
a więc tak kubki ja zamawiałam na święta, później wrzucę linka

a co do drugiej sprawy to zgadzam się w 100% Młody nie staje przy żadnych meblach, tego pilnuję- bardzo! jednak nie mogę go upilnować w łóżeczku :sorry2:szczególnie rano ale z tym walczę- takie moje zdanie z racji zawodu :sorry2: i uważam że warto poczytać o tym coś więcej a nie stawiać na to że jak dziecko jak chce to niech chodzi :baffled::baffled::baffled:

Nadrabiam dalej z przerwami bo jak wam pisałam na xxx mam szlaban na bb :baffled:

reklama
Natasza też jest kąpana w dużej wannie... no przepraszam teraz to w brodziku... jest dość duży i głęboki tak, że nie ma problemu. na wanienkę w lipcu spadło mi żelazko i zrobiła się dziura i już nie kupiłam nowej wanienki...
My też już w brodziku i jest git. początkowo płacz ale po reorganizacji prysznica jest fanie :tak:
dobry wieczir kochane kobitki. Lece sprobowac Was nadrobic , ale watpie. Malinko mowilas ze bedzie wiecej czasu na BB a tu u mnie brak ;(. Oczywiscie M nie moze zrozumiec jak ja moge tu pisac :wściekła/y:. A od wczoraj doszlam do wniosku ze pora wziasc sie w koncu za siebie i zamierzam cwiczyc codziennie, no moze co 2 dzien, zero pieczywa. A ogolnie jestem jakas zla dzisiaj.
Coś Cię mało Eluś, a jeśli chodzi o M to mam to samo :-(
No a ja mam stresa. Godzine temu Tomek spadI SIawkowi z foteIa.UderzyI gIowa o podIoge.PIakaI 40 minut. Teraz sie juz uspokoiI aIe mnie ciagIe nerwy trzęsą .Noc mam z gIowy.
Boże, biedna Ty ale już doczytałam, że wszystko ok :tak:

Zresztą dobry fizjoterapeuta wie o rozwoju psychomotorycznym naprawdę niesamowite rzeczy. Wystarczy spojrzeć na wyniki osób pracujących z ludźmi którzy np nie mieli szans na chodzenie o własnych siłach ... to są specjaliści od układu ruchu, znają pracę mięśni, stawów, rozumieją mechanikę ... no ale to inna sprawa ... inny temat
Pięknie to napisałaś :tak::tak::tak::tak:

Do góry