reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Sheeppy mam do Ciebie pytanko bo jesteśmy na podobnym etapie ciąży. Czy czujesz się "ciążowo"? Mnie tylko bolą piersi a poza tym czuje się w miarę normalnie(tylko mam bardzo wzdęty brzuch i ciasno mi w spodniach) to moja pierwsza ciąża dopiero się wszystkiego uczę. W czwartek idę do gina żeby potwierdził ciążę, mam nadzieje, że wszytsko będzie dobrze.

Sheeppy mam do Ciebie pytanko bo jesteśmy na podobnym etapie ciąży. Czy czujesz się "ciążowo"? Mnie tylko bolą piersi a poza tym czuje się w miarę normalnie to moja pierwsza ciąża dopiero się wszystkiego uczę. W czwartek idę do gina żeby potwierdził ciążę, mam nadzieje, że wszytsko będzie dobrze.
nie, czuję się całkowicie nie ciążowo, nawet piersi nie bolą mnie zbyt mocno :D
chociaż dzisiaj chyba zaznałam pierwszych ciązowych mdłości, w poprzedniej ich nie miałam, ale nie wiem czy to nie zatrucie bo wczoraj na noc grzyby jadłam :p
ja też idę w ten czwartek i nie mogę się doczekać
powodzenia i mam nadzieję że zobaczymy już fasolki i serduszka ;-)

Ja wczoraj mialam wizyte u lekarza, strasznie sie przejal moim przypadkiem( poronienie, minusowa grupa kwi-konflikt syrologiczny) dzis mialam pobrana krewka.Pozatym zaczely sie u mnie silne mdlosci ktore trzymaja mnie przez caly dzien, narazie zjadlam takie pyszne ciastko francuskie z kremem waniliowym i troche mi lepiej.
Madzia_- O kurcze troche sie napracowalas ;-)
Maja33 ciesze sie ze u ciebie juz lepiej, bo troche sie wystraszylam jak napisalas ze sie zle czujesz.

Ej dziewczyny czy wy juz sie smarujecie specjalnymi olowkami na roztepy? Moj mezus kupil mi tydzien temu oliwke taka specjalna do Ciazy i co wieczor wciera mi zebym nie nie miala roztepow:-)

Ej dziewczyny czy wy juz sie smarujecie specjalnymi olowkami na roztepy? Moj mezus kupil mi tydzien temu oliwke taka specjalna do Ciazy i co wieczor wciera mi zebym nie nie miala roztepow:-)
jeszcze się nie smaruję, ale one faktycznie pomagają :D
za kilka miesięcy zacznę
i pamiętajcie żeby smarować pupę, ja właśnie pupę zaniedbałam i brzuszek mam ładny a pośladki w czerwonych pręgach :dry:

Ja wczoraj mialam wizyte u lekarza, strasznie sie przejal moim przypadkiem( poronienie, minusowa grupa kwi-konflikt syrologiczny) dzis mialam pobrana krewka.Pozatym zaczely sie u mnie silne mdlosci ktore trzymaja mnie przez caly dzien, narazie zjadlam takie pyszne ciastko francuskie z kremem waniliowym i troche mi lepiej.
Madzia_- O kurcze troche sie napracowalas ;-)
Maja33 ciesze sie ze u ciebie juz lepiej, bo troche sie wystraszylam jak napisalas ze sie zle czujesz.

ja jeszcze nie...zaczne po wizycie u lekarza ktora przypada mi na 11 tc. Ale Raj jakos powiedzial ze to jest takie cudne ...kobieta w ciazy...zmienia sie cialo...to takie slodkie i naturalne. uwarza ze nie potrzeba sie smarowac ale ja w ukryciu bede....

Super, że poruszyłaś ten temat ja się właśnie zastanawiałam ale na wszystkich kremach jakie znalazłam dla kobiet w ciąży jest napisane żeby stosować od 3-4 miesiąca ciąży. I nie wiem czy można się tym wcześniej smarować? A co z kremami zawierającymi kofeinę, pewnie odpadają? Ja teraz tylko porządnie nawilżam skórę normalnym balsamem i nie wiem co dalej.
Czytałam gdzieś, że dobry jest olejek migdałowy, próbowałyście?
Justynko a Ty jaki masz krem, napisali od kiedy można używać? jeśli nie to proszę napisz mi jego nazwę

Hej dziewczyny;-) mam do Was pytanie , chodzicie do pracy?? Czy planujecie już wolne?? Bo mi lekarz chciał dac L4 bo mam straszne skurcze i juz jestem na podtrzymaniu ciązy. Ale nie wiem czy tego zwolnienia nie wziąśc dla dobra maleństwa. Boję się , żebym znów nie straciła dziecka. :-( A pozatym moja nerwówka w pracy mnie wykańcza:-(

reklama
Do góry