reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

No halo Kina ;-)Lekarz juz ci potwierdzil ciaze? I na kiedy wypada Ci porod?

Tak byłam i to u dwóch ginów. Pierwszy do którego zawsze chodziłam na NFZ powiedział mi tyle , że to 7 tydzień ciazy. ( Co nie jest prawdą bo ja mialam problemy z @ wiec cykle nie regularne, a pozatym w 7 tyg powinno bić serduszko a ono jeszcze nie było. Jest fasolinka i jest zarodek :) ) Powiedziałam lekarzowi, że mam bardzo silne skurcze . A on powiedział, że to normalne:-(
Po czym moja bratowa zapytała swojego gina o moje skurcze i powiedział, że cos jest nie tak:-(
Więc zadzwoniłam w piatek do dobrego specjalisty( kobiety z calej Polski przyjeżdżają do niego bo jest specjalista od spraw niepłodności) niestety w piatek nikt w gabinecie nie odbierał tel.wiec zostawiłam wiadomośc na sekretarce. A Doktor do mnie w sobote zadzwonił i kazał przyjechac. Stwierdził że owszem delikatne skurcze sa jak najbardziej naturalne, ale ostrych byc nie powinno. Zapisał mi luteine. Czekam,aż skurcze przejdą, ale na razie nie ma zmian. :-(
Kazał mi przyśc w tygodniu, zobaczymy co będzie.

Boję sie na maxa bo staralismy się 2 lata , a raz juz poroniłam :-(

Poród ok. 9 maj

reklama
Jak czytam Wasze wypowiedzi to sie normalnie zalamuje ta sluzba zdrowia tutaj. Ja juz w 6 tyg. jestem (wedlug moich obliczen) i nadal nawet nie mam potwierdzonej ciazy i co jeszcze lepsze nie wiem kiedy bede miala oficjalne potwierdzenie! Dostalam na razie list ze szpitala, ze napisza do mnie kiedy mam przyjsc. A pierwsze USG to pewnie dopiero okolo 14 tygodnia, bo tak powiedziala lekarka. No paranoja, a ja chcialabym wiedziec przynajmniej czy wszystko jest w porzadku.

Jak czytam Wasze wypowiedzi to sie normalnie zalamuje ta sluzba zdrowia tutaj. Ja juz w 6 tyg. jestem (wedlug moich obliczen) i nadal nawet nie mam potwierdzonej ciazy i co jeszcze lepsze nie wiem kiedy bede miala oficjalne potwierdzenie! Dostalam na razie list ze szpitala, ze napisza do mnie kiedy mam przyjsc. A pierwsze USG to pewnie dopiero okolo 14 tygodnia, bo tak powiedziala lekarka. No paranoja, a ja chcialabym wiedziec przynajmniej czy wszystko jest w porzadku.
paranoja moim zdaniem!
koło 12 tygodnia już miałam robione drugie usg, jak zresztą wspominałam, i myslę że każda kobieta powinna mieć do tego prawo, jesli chce
mam nadzieję, że lekarz który poprowadzi moją obecną ciążę będzie wyrozumiały tak jak pani doktor sprzed 2 lat

Ja ciągle bym jadła kiełbasę i majonez :zawstydzona/y: Do słodyczy mnie w ogóle nie ciągnie a kiedyś to codziennie coś słodkiego. Apetyt mam raczej średni za bardzo nie chce mi się jeść za to pije duużo wody ;-)

HIHI kinguś to ja mam tak samo jak Ty, kiedyś nie wyobrażałam sobie dnia bez słodyczy:tak: a teraz tylko konkrety mnie ciągną.

To ja tez sie przylaczam. Dawniej bylam niezlym obzartuchem jesli chodzi o slodycze. Teraz natomiast w ogole mnie nie ciagnie. Ale za to dania obiadowe, tzw konkrety oj bardzo chetnie :)

Moze idz prywatnie?

Dorota IRL! A wiesz moze ile tutaj taka przyjemnosc kosztuje? W sobote wybieramy sie na ten urlop, ale po powrocie jesli nic sie nie ruszy w tej sprawie, to chyba popytam o prywatne wizyty.

reklama
Do góry